Home \ filosofi
 

Prata med Gud.

 

Att tala med Gud är att ha ett mycket andligt, personligt och ofta privat förhållande med honom. Med så många religioner och åsikter om Gud kan det vara svårt att hitta hur man pratar med Gud. Men det behöver inte vara så. Hur du ansluter till och pratar med Gud beror bara på vad som känns rätt för dig. Oavsett vilken typ av andlighet eller religion du föredrar, kommer följande tips att lära dig att kommunicera effektivt med Gud.

              

Förfarande .

    

    1      Tala till Gud enligt din tro  ,

    
   
 1.            1      Bestäm hur du ser Gud. Du måste bestämma vem Gud är för att du själv ska prata med. Vem är Gud och hur definierar du Gud? Känner du Gud som en faderlig eller maternisk figur, som lärare, som en avlägsen bekant? Eller som en nära vän som är närmare dig än dina syskon? Eller är Gud en abstrakt andlig ledare? Är din koppling till Gud baserat på en personlig, andlig förbindelse? Eller följer du formaliteterna och uttalandena i din religion för att förstå vem Gud är för dig? Oavsett vad som är sant för dig, det kommer att diktera hur du ser och pratar med Gud. Och men du ser Gud, det kommer att avgöra hur du närmar dig Gud för att tala med honom som _______ (som du ser honom).        
 2.  
 3.             2      Bygg en relation med en Gud som bryr sig om dig. Det är lättare att prata med någon om du insisterar på att du skapar en konversationsbas med någon du bryr dig om. Därför hjälper det att stärka ditt förhållande till Gud genom att dela dina glädje och bördor. Att hitta ut vad Gud vill höra från dig och dela dina glädje, smärtor och tankar med honom är det första steget i att bygga det förhållandet. Och du kan bygga på det genom att läsa i religiösa texter som Bibeln, Koranen eller Toran om hur viktigt du är för Gud.       
 4.  
 5.             3      Tala till Gud som du skulle prata med en nära, kärleksfull men allsmäktig vän. Att prata med Gud som en underbar vän är annorlunda än att vända sig till Gud endast när det behövs eller ur en plikt. Som en vän kommer du att finna att kommunikation är ömsesidig, och Gud svarar, hjälper dig eller lär dig. Medan bön är mer en envägstransaktion, betyder talande att prata. 
    
  • Du kan prata med Gud högt eller i tankar, eftersom du tycker att det är mer effektivt för dig.
  •  
  • Det kan vara bäst att hitta ett lugnt eller privat utrymme där du kan stanna medan du pratar. Om det inte är möjligt är det okej att prata med Gud medan du väntar vid kassan, sitter i väntrummet, eller medan du är på jobbet eller i skolan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ha en konversation med Gud. Prata med Gud på ungefär samma sätt som du skulle prata med en riktig person som står framför dig. Du kan prata med Gud om dagliga svårigheter, dina nuvarande tankar, dina förhoppningar och drömmar, och till och med berätta för honom (och dig själv) de saker du är tacksam för. Du kan prata med Gud om avslappnade eller allvarliga ämnen, som du skulle med en vän du bryr dig om. 
    
  • Tänk dig att du har haft en kamp med en vän för en tid. Du kan säga, "Gud, jag vet inte vad jag ska säga till Charlie. Vi har kämpat i nästan två veckor nu och kan fortfarande inte nå en överenskommelse. Jag vill inte tro att vi inte kan komma över det, men jag vet inte vad jag ska göra eller säga. "
  •  
  • Har du någonsin blivit imponerad av en absurt vacker dag? Prata med Gud om hans gåvor till dig. "Wow, gud! Det är så trevligt ute. Jag älskar att läsa dagen i parken. "
  •  
  • Kanske har du ett svårt förhållande med en familjemedlem: "Jag hatar min mamma och vi träffas bara inte. Hon förstår mig inte och vägrar att lyssna på mig om jag vill berätta för henne hur jag är. Jag ber att ibland skulle hon försöka se saker ur min synvinkel. Och hjälpa mig att vara tålamod, att lyssna på henne och att förstå. "
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se upp för eventuell feedback och var uppmärksam. Du kanske inte får ett hörbart svar som du skulle få om en riktig vän stod framför dig. Men du kan få ett svar från Gud på ett skriftligt sätt i Guds skriftliga ord eller genom prästenas predikning. Förvänta dig också att det kommer i form av intuition, inspiration, ett dokument, en situation eller en händelse som passar direkt eller indirekt med det du har pratat med Gud om.       
 10.  
 11.             6      Berätta för Gud att du vet att han har sina egna orsaker till sitt distanserade svar och sin tidpunkt - och lita på honom i detta avseende. Du kanske inte hittar vad du behöver när du behöver det, men det har en orsak till allt.       
 12.  
 13.             7      Försök att följa Guds sätt i god tro mot Hans kärleksprinciper och uttrycka Hans god vilja. Men inser att det som än händer kan vara resultatet av en av de egotistiska, personliga handlingarna eller underlåtenheten hos en eller flera "tredje personer" eller "deras handlingar mot Guds vilja". Gud stör inte nödvändigtvis beteendet hos obehagliga människor - varför? Dessa, som du, har en fri vilja och kan inte följa principerna om kärlek, moral och Guds vilja. Du får inte avstå från deras brott som kan påverka dig. Tyvärr kan händelserna påverkas mycket av deras farliga / kärlekslösa möten med din väg av hopp och kärlek. Även i de värsta händelserna kan du prata med Gud under de mörkaste dagarna, eller när du måste korsa dödsdalen. Du behöver inte vara rädd, du kan ringa på honom och lita på honom oavsett vad.                 
 14.  
             

    2      Kommunicera med Gud genom att skriva  ,

    
   
 1.             1      Prata med Gud som en form av kommunikation. Du kan känna dig obekväma att prata med Gud högt, du har svårt att koncentrera dig när du pratar med Gud i åtanke, eller ingen av dessa saker fungerar för dig. Om så är fallet, försök att skriva till Gud. Denna typ av kommunikation tillåter dig fortfarande att uttrycka dina tankar om att ansluta till Gud och att göra ditt bidrag till en konversation med Gud.       
 2.  
 3.             2      Köp eller hitta en vit anteckningsbok och penna. Välj något du tycker om att skriva varje dag. En spiral anteckningsbok eller en dagbok skulle vara perfekta alternativ eftersom de helt enkelt ligger platt på ett bord. Välj din favorit skrivstil. 
    
  • Du kanske föredrar att använda Gud för hand istället för att skriva på datorn. Datorer erbjuder oändliga distraheringar, och för vissa är det svårare att skriva än skriva i en anteckningsbok.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en lugn och ostörd plats att skriva. Även om du inte talar högt är det bäst att hitta ett lugnt ställe så att du kan koncentrera dig bättre.       
 6.  
 7.             4      Skriv för en viss tidsperiod. Innan du börjar startar du en väckarklocka för den tid det är bekvämt att skriva. Du kan ställa in den till fem, tio eller 20 minuter. Skriv tills larmet ringer.       
 8.  
 9.             5      Skriv snabbt och gratis. Försök inte kritisera dig själv för det du skriver. Oroa dig inte om grammatik eller skiljetecken eller vad du faktiskt skriver. Att skriva till Gud måste du låta orden komma ut ur ditt hjärta. Du måste slappna av tillräckligt för att kunna skriva fritt om allt som händer.       
 10.  
 11.             6      Skriv Gud som om du skrev ett brev till en vän eller till din privata dagbok. Om du är osäker på vad du vill skriva om, försök en oro som inte kommer att släppa ner dig just nu. Skriv om vad som händer i ditt dagliga liv. Skriv ner några frågor som du vill att Gud ska svara för dig. Eller skriv om dina mål eller vad du är tacksam för. Använd exemplen nedan för inspiration. 
    
  • "Kära Gud, jag har för närvarande ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv. Jag känner att jag bara inte kan fatta bra beslut eller lära känna rätt personer. Jag känner att jag sjunker i det emotionella kaoset. När kommer det att sluta? När kommer det att förändras för mig? "
  •  
  • "Jag kan bara inte hålla min upphetsning, Gud. Igår träffade jag en kvinna som har mitt drömjobb. Vi möttes helt av en slump. Jag menar, hur sannolikt är det att du råkar träffa rätt person på en upptagen gata? Om jag inte hade tryckt henne oavsiktligt och hon inte hade tappat sin väska, hade jag aldrig fått glimt på sitt visitkort. Du svarade verkligen mina böner. "
  •  
         
 12.  
             

    3      Tala med Gud genom böner  ,

    
   
 1.             1      Ta tid att prata med Gud. Böner kan ses som ett mer formellt sätt att prata med Gud eftersom de främst är baserade på religion. Men du kan välja att be på det sätt som känns mest bekvämt för dig. Även om du kan be när som helst, var som helst hjälper det att reservera för bön en viss tid varje dag. Välj en tid då det är osannolikt att du kommer att bli störd och du kan koncentrera dig och be effektivt. Populära tider för bön är: innan du äter och sover, efter att ha vaknat, under stressiga tider eller när det är behov och under aktiviteter som du är ensam, som att göra sport eller på väg till jobbet.       
 2.  
 3.             2      Hitta ett lugnt rum eller ställe att be. Idealiskt bör bönen göras på ett ställe där du kan dölja distraktioner de få minuter du behöver be. 
    
  • Om du inte hittar ett lugnt ställe att be, oroa dig inte. Du kan be i upptagen stadsbussar, upptagna restauranger och någon annanstans du kan komma ihåg. Du kan också be när du kör på motorvägen, så länge du kan koncentrera dig på vägen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förbered dig för en bön. För att förbereda sig för böner, gillar många att tillbringa några minuter att förbereda rummet och själva för att kommunicera med Gud. Sättet du förbereder dig på ber, beror huvudsakligen på dina personliga preferenser och / eller dina religiösa tullar. 
    
  • Populära tullar inkluderar att läsa några relevanta verser av en religiös text, belysnings ljus eller rökelse, utföra en rensningsritual, mottaga gemenskap, tyst meditera, sjunga tillsammans med andra eller sjunga ensam.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på ett tema för din bön. Detta kan hända i förväg om det finns något i ditt liv som du snarast ska adressera. Eller det kan uppstå när du ber. 
    
  • Du kan använda böner för att ha en avslappnad konversation med Gud om vardagliga händelser eller aktuella händelser. Här är ett exempel, "Gud, idag är min första skoldag, jag är väldigt nervös, men upphetsad också. Jag hoppas att allt går bra idag. "
  •  
  • Du kan använda en bön för att bekänna eller ta en börda av axlarna eller ens fråga om någonting. "Gud, jag känner mig hemsk eftersom jag pratade om en kollega. Jag är rädd att hon fick reda på det och jag vet inte vad jag ska göra för att åtgärda det. Vänligen förlåt mig. Och snälla ge mig den styrka jag behöver be om förlåtelse. "
  •  
  • Anta att du hade en arbetsintervju just nu. Du kan säga, "Tack Gud för den stora jobbintervjuen. Låt den ansvarige personen se hur perfekt jag är för jobbet och bestäm mig att anställa mig själv. "
  •  
         
 8.  
 9.             5      Be på ett sätt som känns naturligt för dig. Det finns inget rätt sätt att be. Bön bör vara unik för den troende som ber. Medan man bjuder i en kyrka eller annan kyrktjänst ofta är den mycket stiliserad och ritualiserad, när man ber ensam behöver man inte följa vissa regler. Du måste bara öppna dig till Gud och tala från hjärtat. 
    
  • Några människor gillar att luta sina huvuden ner medan de ber, eller stänga ögonen medan andra religioner lägger sig eller knäböj. Det som är mest respektfullt och effektivt för ditt personliga förhållande till Gud är okej. Du kan be med dina ögon öppna och ditt huvud upp, precis som det är okej att be knä i tystnad.
  •  
  • Det är väldigt populärt att be några traditionella böner högt, men det är också mycket populärt att be tyst i tanke.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Be med andra. Det kan vara en mycket imponerande upplevelse att be med en grupp likasinnade människor. Detta kan vara ett utmärkt sätt att höra vad andras förhållande till Gud är och att lära känna nya traditioner och ritualer som du kan införliva i dina egna bönpraxis. Om du inte för närvarande har en bönegrupp, försök hitta en. 
    
  • Du kan hitta en grupp i en kyrka nära dig eller i kyrkan du besöker. Du kan också söka på nätet för personer som delar din tro för att se om det finns regelbundna möten i ditt område. Om du inte hittar det du söker kan du själv starta en bönegrupp.
  •  
  • I vissa religioner skickar bönegrupper gruppböner till vänner och kära som behöver hjälp. Ofta skapas bönlistor för att be för de sjuka och behövande kyrkans medlemmar.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>                  

Filosofi populär:
Lösa våldsproblemet i islam.

Döpt.

Mantra Meditation.

Var en häxa.

Utför pentagrammets mindre stavritual.

Håll sabbatsdagen helig.

Förstå stoicism.

För att bli räddad av Jesus Kristus.

Använd en bindande stavning.

Använda Ouijabett på ett säkert sätt.

Led ett bra kristen liv.

Använda ett Ouija bräde.

Läs bibeln om ett år.

Bli mer andlig.

Älskar en Stenbocksman.

Gå med Gud.

Fråga Allah om förlåtelse.

Använd vårdbollarna ordentligt.

Konserverad olja.

Se Auras.

Utför en spökjakt.

ako woman