Home \ filosofi
 

Välkommen besökare till kyrkan.

 

Kyrkorna bör vara en välkomnande plats där besökarna känner sig riktigt hemma och skapar nya vänner. Eftersom det verkligen har varit ett tag sedan vi var "nykomlingar" i en kyrka vill vi återigen sätta oss i stället för första gången besökare, så att vi kan ge dem en känsla av att vara varmt välkomna. Genom att diskutera hur man bäst kan välkomna gäster kan vi se till att de går hemma, känner sig bra, kom tillbaka och undviker de vanligaste misstagen.

              

Förfarande .

    

    1      Introducera din kyrka till besökare  ,

    
   
 1.            1      Sätt in en hälsningstjänst. Erfarenheten börjar med att besökaren parkerar sin bil på parkeringsplatsen. För många människor, övervinna de sista stegen till kyrkan är en överbefolkning, så ta den här hindringen bort från första gången besökare. Det är bäst att använda en välkomstservice direkt på parkeringsplatsen för att ge besökarna den nödvändiga orienteringen omedelbart och för att minska deras rädsla för det nya.  
    
  • Välj särskilt vänliga och välkomna medlemmar i din kyrka för detta ämbete. En bra idé är att ge de yngre medlemmarna ett jobb före tjänsten eller visa sina långa medlemmar hur mycket du uppskattar dem.
  •  
  • Var försiktig med att välkomnande utskottet har avskräckande frågor som "Vad gör du här?" eller "Letar du efter något specifikt?" undviker. Antag bara att varje besökare är exakt var han vill vara. Det är bäst att börja med, "Hej och välkommen, hur mår du idag?" Då lyssnar du uppmärksamt och vid behov fortsätter att hjälpa.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Föreställ dig dig själv. Lämna inte besökarna för att presentera sig själva. Besökare ska kunna slappna av och inte känna sig tvungna att ta en konversation eller skapa nya vänner. Ta trycket på förväntan på besökare genom att introducera dig själv och din familj och fråga vem du verkligen har framför dig.  
    
  • Behandla besökare som alla andra, inte ett främmande objekt. Alla är obehagliga att vara någonstans nya och sedan behandlas som främmande organ eller outsider. Det bästa sättet att fråga nykomlingarna många frågor och visar riktigt intresse, vilket är väldigt inbjudande. Försök hitta likheter som du kan prata om, så att besökarna omedelbart kan känna sig hemma.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ge besökarna en kort rundtur. Att vara kyrkans medlem gör det lätt att glömma hur det var att besöka en kyrka för första gången. Första gången besökare är inte initialt intresserade av djupa läror eller ämnet för predikan. Först och främst vill de veta var de kan parkera och var de ska hitta de bästa platserna. De vill bara känna sig välkomna. Se upp för ett inte alltför stormigt och överdådigt välkomnande, men gör det så roligt och stressfritt som möjligt.  
    
  • Se till att besökare vet var de ska parkera bilen, var ska man få en snabb kopp kaffe och var man hittar garderoben. Med ett program av dyrkan har du alltid rätt med besökare. Mycket viktigt är naturligtvis öppenheten för frågor av alla slag.
  •  
  • Ge en kort rundtur i din kyrkobyggnad när tiden kommer. Så du ger besökarna en översikt över lokalerna, om de är intresserade och de känner sig mer bekväma. Information om kyrkans historia kan vara lika intressant för besökarna.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förklara för besökaren hur man går med i kyrkan, men tryck inte på den. För de flesta kyrkor är anslutningen annorlunda, så en kort introduktion kan vara borta från processen. Men om du inte är ombedd för denna information, är det bättre att peka ut det en stund. Varje besökare ska kunna få informationen, men ingen ska känna sig överväldigad eller under press.  
    
  • Med frågor kan du snabbt ta reda på vilken information som är viktigast för besökare och vad de vill ha från en kyrka. Om någon bara besöker, eftersom han besöker släktingar i staden, är det inte nödvändigt att introducera denna besökare till kyrkans historia och församlingsliv. Ge gästen känslan av att vara välkommen, men försök inte "främja" din kyrka tvångsmässigt.
  •  
  • I hälsningsprocessen kan detta vara ett av de svåraste stegen; Det är bäst att lämna gästen en post i gästboken efter tjänsten för att kunna kontakta honom efteråt via hans kontaktuppgifter efteråt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Erkänn gäster som besöker igen. Människor är olika och det finns säkert gäster som vill uppleva tjänsten i fred utan att göra kontakter eller vänskap. Trots det är en positiv upplevelse sannolikt att göra en gäst glad att komma tillbaka. Man bör inte utgå ifrån att tystare eller inåtvända gäster inte mår bra eller ointresserade. Tillåt alla gäster en varmhjärtad upplevelse och majoriteten kommer gärna tillbaka. Om en gäst dyker upp för andra gången blir han glad om han känns igen igen. Återigen bör du göra kontakten först och erbjuda att hjälpa dig med några frågor.                  
 10.  
             

    2      Skapa en oförglömlig upplevelse  ,

    
   
 1.             1      Uppför uppriktiga konversationer. Kyrkans medlemmar ansvariga för välkommen bör öva aktivt att lyssna och vara helt ärliga med de första gången besökarna. När du öppnar upp för människor och möter dem ärligt och med intresse, känner de sig mycket mer välkomna och kan vara sig själva. Få namnen på besökarna i minnet och spara dem bra.        
 2.  
 3.             2      Hjälp besökare att komma i kontakt med andra människor. Förmodligen uppträder nya besökare troligtvis genom att göra kontakter med de aktiva kyrkans medlemmar. Ofta kan du bli avskräckt av det faktum att du inte riktigt känner till någon. Men denna rädsla försvinner väldigt snabbt så fort du känner dig välkommen i cirkeln och kan se fram emot bekanta ansikten vid varje besök.  
    
  • Om så önskas bör besökare också introduceras till pastorn efter tjänsten. Använd tiden efter preken för att introducera nykomlingarna till din pastor. Men tvinga inte någon som inte vill.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bjud in besökare att gå med dig. När du väl har blivit bekant med besökarna är det lämpligt att bjuda in dem att sitta med dig och din familj. Sålunda möter besökare inte längre hindret att välja sitt eget säte i den relativt stora salen, och de känner sig välkomna eftersom de tycker om att bli upptagna av någon.        
 6.  
 7.             4      Erbjud barnomsorg under tjänsten. I många stora kyrkor finns det en barnomsorg under preken, men det borde givetvis kommuniceras med gästerna, så att de också kan dra nytta av dessa fördelar. För många människor skulle det troligen vara ganska obekvämt att ställa frågan själv.  
    
  • Om gästerna inte är villiga att ge sina barn vård om en kyrka som är främmande för dem, så är det inte på något sätt personligt. Även om det verkar ovanligt, bör du hålla gästerna öppna för alla möjligheter och acceptera dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bjud in besökare till speciella program och evenemang. Gemensamma bibelstudiekvällar och veckovisa kyrkans möten ger en bra plattform för att träffa och integrera nya människor. Därför bjuda in alla gäster till nästa stora evenemang eller regelbundna möten, många kommer att vara mycket glada över det.  
    
  • Bjud in besökare till lunch eller gå ihop efter kyrkan. Om Potluck hålls regelbundet i din kyrka, är det här ett utmärkt tillfälle att varmt bjuda in gäster och lära känna dem ännu bättre. Även luncher som organiseras i den privata cirkeln efter tjänsten är perfekta för att gästerna ska känna sig verkligen välkomna. Kanske har den ena eller den andra längtat efter exakt det.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Förvara kontakten. Om besökarna har lämnat sina kontaktuppgifter i gästboken är de välkomna att kontakta dig efter några dagar. Naturligtvis ska ingen bara ingå i veckovishetsbrevet, men ett kort meddelande om besökets glädje och en inbjudan till nästa tjänst kommer säkert att hitta fördel.        
 12.  
             

    3      Undvik vanliga fel  ,

    
   
 1.             1      Uppmana inte besökare att gå med. Även om besökare faktiskt letar efter en ny kyrka och funderar på att bli med, borde du inte överflöda dem med tusentals former strax efter att de just tagit bort sina rockar. Koncentrera dig på att göra din vistelse så trevlig som möjligt för besökarna och lämna det helt upp till gästerna för att bestämma om man ska gå med i kyrkan eller inte. Om du har frågor kan du naturligtvis vara till hjälp.        
 2.  
 3.             2      Placera inte besökare i främre raden. Att ta besökare in i rampljuset är vanligtvis mycket skrämmande. Ingen gillar att känna sig som djurets djur, som undersöks av alla ögon. Därför bör man erbjuda besökarna lite utrymme och inte sätta dem i första raden.        
 4.  
 5.             3      Fråga inte besökarna om en offentlig presentation. Stående framför ett rum fullt av främlingar och pratar om sig är inte nödvändigtvis allas arbete. Fråga inte någon besökare att presentera sig för samhället. Om det är viktigt för hela samhället att veta om besöket, säg något som "Jag är glad att se nya ansikten bland oss ​​idag." Men betala inte för mycket uppmärksamhet åt gästerna så att de inte startar att känna sig sjuk.  
    
  • Det kan självklart också vara att du har mycket extrovert besökare som gillar att prata om sig själva. Om du gör det, är du välkommen att föreslå en offentlig prestation, men beslutet mot eller mot borde göras av besökarna.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ställ inte någon på gästerna. Under inga omständigheter bör en insamling hållas på utkik efter obemärkta gäster under tjänsten för att fånga dem efter tjänsten. Om besökare kommer obemärkt i tjänsten, vill de säkert gå obemärkt igen. Denna frihet bör ges till alla.        
 8.  
 9.             5      Ordna inte en välkommen sång. Det är svårt att tro, men vissa kyrkor har faktiskt vissa välkomnande ritualer. Mestadels är detta en välkommen sång för nya gäster. Att detta kan ha en avskräckande effekt och överskrider målet är nästan självförklarande.        
 10.  
        
Filosofi populär:
Bli påven.

Hur man ber.

Bli en ateist.

Har en Zen inställning.

Bli en buddhistisk munk.

Bär en Pancha Kachcham.

Bli en Mason.

Var en Shaolin munk.

Se Auras.

Läser tarotkort.

Beräkna din zakat.

Utför pentagrammets mindre stavritual.

Tips för att få bort kroppsupplevelser.

Bli kommunist.

Ghusl utför.

Omvänd.

Öva glädjefilosofin.

Rita en transmutationscirkel.

Fylld av den Helige Ande.

Fasta och be.

Bli av med demoner.

ako woman