Home \ filosofi
 

Lev ett bra liv.

 

"Älska allt och allt i ditt liv och i ditt grannskap, lyssna inte på de negativa kommentarer andra gör, hjälp de som behöver det mest i din kyrka, för att det kommer att göra din själ lycklig och din själ en god själ, för att du lever dina goda dygder Som i Sokrates filosofi om ett bra liv står det "Om du gör en god moral, så kommer din själ att leva ett bra liv." Det finns olika sätt att rädda din Genomföra kärlekens dygder i din kyrka, till exempel genom att hålla din kyrka ren och uppmuntra andra att göra detsamma, eller genom att föra harmoni med familjer eller grannskap genom att ringa folk tillsammans för att fira vissa evenemang tillsammans. På samma sätt sade Marc Aurel i sin världsutsikt av kontemplation: "Gör alltid någonting användbart för mänskligheten och njut av denna generositet utan att glömma Gud "När du hjälper en person i nöd i ditt grannskap använder du inte bara dina goda dygder utan tycker du också om att göra det, och du hedrar Gud för livets gåva."

 

Om du vill leva ett hälsosamt, kärleksfullt, glatt, bra liv baserat på förståelse för en etisk världsbild följer du dessa steg.

                

Förfarande .

    
   
 1.            1      Njut av dina granners och dem som ingår i ditt liv. Leta efter konstruktiv kritik. Lär dig att ha tålamod och tolerans för andra och respektera sina åsikter, även om du inte håller med om det. Hjälp din kyrka så att du känner dig bekväm i dig själv. Uppskatta de små sakerna i livet. Hjälp att hålla din kyrka ren och uppmuntra andra att göra detsamma. Om du känner dig bekväm i din miljö kommer det att hjälpa dig att känna dig bra i andra aspekter av ditt liv. Erbjuder komfort, kamratskap eller hjälp dina grannar - oavsett om det kommer att besöka en äldre person varje vecka eller kanske hjälpa till med hårt trädgårdsarbete... lite kärlek kan göra mycket. Kunskapen måste gälla för alla människors bästa. Varje individ kan styras av kyrkans kollektiva beslut... vara beredd att ta råd. Du kan också samarbeta med alla andra för att fira vissa evenemang tillsammans: det visar sig alltid vara mycket roligt och du kommer att göra vänner. "En sann vän är någon som älskar eller gillar en annan person för egen skull." - Aristoteles Bygg kvalitet vänskap som varar livet. Som epicurus citerades i Principal Doctrines: "Av alla de instrument som visdom lämpar sig för att uppnå lycka under livet är vänskapen överlägset viktigast."       
 2.  
 3.             2      Gör livet lika med din potential. Har du någonsin velat åka bergsklättring? Bara också. Gör en lista med 50 saker du vill göra. Livet är fullt av äventyr. Gör mycket ansträngning och ge aldrig upp. När du får chansen att prova något nytt - gör det! Epicurus lärde oss, "Glädje är frånvaron av smärta." Detta begrepp är viktigt: att försumma saker du har en passion för kan leda till mental, känslomässig eller till och med fysisk obalans eller smärta Att leva ett lyckligt liv betyder inte bara att du bryr dig om dina omedelbara behov, utan också dina önskningar, så beklagar du och utnyttja dessa unika möjligheter, lev full av passion, kom ihåg att vi förbereder våra liv för glädje Den dagliga glädjen lever och griper dessa ögonblick, även om de inte var planerade, men också kom ihåg att utöva måtta, extremiteter kan leda till ett obalanserat liv, lära sig att prioritera och ge inga dygder för tillfälliga sensuella nöjen - det kommer att inte värt det på lång sikt.        
 4.  
 5.   3      Behåll en hälsosam och aktiv livsstil. Den berömda filosofen Marc Aurel lärde att våra känslor är resultatet av våra domar. För att kontrollera våra känslor borde vi arbeta för bättre bedömningar. Livet i sig kan dölja vår dom. Träning är inte bara fysiskt men också mentalt fördelaktig och kan i sin tur hjälpa oss att balansera våra känslor. När du är frisk är du lycklig. Hitta en träningsplan som passar din livsstil och hålla fast vid det. Undersökningar visar att folk som är hälsosamma är lyckligare. Ät bara friska saker. Undvik skräpmat när du kan. Aristoteles sade att vi som mänskliga människor måste hitta poängen för excellens och inte äta för mycket eller för lite. Han sa också att du skulle förvänta dig bra resultat om du agerar med excellens eller dygd. Var fysiskt aktiv och träna en sport. Detta kompletterar ditt liv med positivt nöje samtidigt som du håller dig fysiskt och mentalt anpassad.     
 6.  
 7.             4      Mentor och mental fitness. agera på uppdrag av någon som är under dig som mentor Om du är ung, hitta ett barn som behöver ett exempel och ge ett bra exempel. Detta kan hjälpa barnet att förändra sitt liv, samtidigt som det uppfyller både dig och barnet på ett positivt sätt. Delta i argumentation och filosofiska diskussioner som en del av vardagen, som stoikernas filosofer sa. Inte bara förbättrar kroppens hälsa, men håller också sinnet friskt. Ta hand om ett hälsosamt sinne genom att reflektera över ditt liv och erkänna alla dina känslor... precis som Marc Aurel genomförde sina meditationsbläckböcker.        
 8.  
 9.             5      Försök älska eller åtminstone uppskatta allt och alla i ditt liv, världen och universum. Lugna rosen, omfamna ett träd, ge all kärlek du kan ge. Gör dina fiender vänner. Njut av de lilla nöjen av livet. Vi misslyckas ofta med att se dessa "små saker" som i själva verket är härliga. Vi är så tagna i vår vardag att vi misslyckas med att uppskatta vad som ligger framför våra näsor. Om något inte går som du vill, försök att se lektionen i den. Gör ditt bästa för att vara positiv genom svåra tider och vara optimistiska. Andra kommer att se och dra nytta av. Håll fokus på vad som är bra, snarare än att stoppa dig, vilket inte är bra. Marc Aurel sa att du måste övervinna ditt eget individuella perspektiv och uppleva världens perspektiv. Inse att de enkla sakerna är en gåva och ta ingenting för givet, till exempel en dusch efter en tröttsam dag, vinden blåser över din hud och bergen i fjärran. Vet att andra kämpar med en rad olika nödsituationer. Vi borde vara medvetna om allt vi har.        
 10.  
 11.   6      Behandla andra med respekt och alltid som ett mål i sig, inte som ett medel till ett slut. Erkänna mänskligheten hos andra och försök inte använda den som ett springbräda för att nå dina mål. Istället inser att andra har sitt eget medfödda värde och syfte. Genom att göra så blir dina relationer mer positiva och leder till ett lyckligare liv. Av de olika filosofiska systemen är den sokratiska metoden ett effektivt sätt att leva sitt liv. Den kan användas av någon, oavsett deras situation eller nationalitet. Det är väldigt logiskt att tro att sökandet efter ett dygdigt liv börjar med egenskaperna hos varje enskild individens goda själ. Om fler människor med goda själar skulle använda de sokratiska metoderna för att söka sanningen om hur man ska leva ett hälsosamt och lyckligt liv, tror jag att influenser av våra tankar och handlingar skulle hjälpa de "dåliga" själarna över deras Att tänka på handlingar. I slutändan skulle de förhoppningsvis försöka börja söka efter ett mer dygdigt sätt att leva och hjälpa andra att trotsa ömsesidigt destruktiv förstörelse.     
 12.  
 13.             7      Känn din önskan att ansluta till andra, vare sig det är vänner, familj, husdjur, organisationer eller en livspartner... hitta de som håller dig från att känna dig ensamma. Det är också viktigt att hitta någon som delar din moral. Utan vanliga dygder kan vi snabbt missförstå varandra och förhållandet blir otillfredsställande. En människas själ kan göra dig rikare än hans bankkonto någonsin kunde. Var inte bara med en person eftersom det ger dig materiell rikedom, status eller något annat materiellt gott. Trafik med människor du tycker om att bidra med, eftersom de uppfyller din önskan om utbyte eller, i Kants ord, en "goodwill" person. Det vill säga en person vars vilja är bra på egen hand, utan dolda motiv. Epicurus fäster stor vikt vid vänskap och kärlek och förenade dem med glädje och glädje. Var medveten om att goda vänskapar är sällsynta i livet. Aristoteles rekommenderar att man spenderar mycket tid med en person, gör aktiviteter tillsammans och engagerar sig i ömsesidigt fördelaktigt beteende för att upprätthålla en stark vänskap. Epicurus säger "Av alla de instrument som visdom ansluter för att få lycka under livet är vänskapen överlägset viktigast." Rikedom och utseende är inte det enda viktiga för en partner... det är viktigt att njuta av varandras närvaro. Men vad händer om du är en person som är inåtvänd och söker inte mycket företag? Kanske föredrar du att vara ensam och bortsett från människor och det är det som gör dig lyckligast. Det betyder inte att det är dåligt att ha vänner / relationer - eller bara inte ha dem - men helt enkelt kan den, beroende på personen, vara bättre än den andra. Detta passar in med Aristoteles uttalande att "det finns många meningsskiljaktigheter om vad som är bäst för människor och att vi måste lösa denna oenighet för att dra nytta av det etiska problemet... Det svåra och kontroversiella problemet uppkommer när vi frågar om vissa av dessa varor är mer önskvärda än andra. Aristoteles sökande efter det goda är en sökande efter det högsta goda och han förutsätter att det högsta goda, oavsett det visar sig vara, har tre egenskaper: det är önskvärt i sig, det är inte värt att driva efter ett annat gott och gott Alla andra varor är önskvärda för egen skull. "Så om du inte längtar efter relationer, kan det vara klokt att fokusera på de andra tipsen i den här artikeln istället.        
 14.  
 15.             8      Börja träna hobbies. Anmäl dig till kurser som dans, fotboll, konst eller musik. Livet är roligt när du spenderar på att göra saker du gillar - Aristoteles. Inte bara sitta hela dagen och äta och titta på tv på soffan och titta inte på andra människor som gör det roliga. Ju mer kompetens du har desto bättre. Perfekt färdigheter genom att öva de du redan äger. Ju bättre du kommer in i någonting, desto roligare är det (Aristoteles). Få vänner med personer som delar dina hobbies och förmågor med dig. Dessa vänskap kan ofta bli livslånga relationer. Lär av dem och lär dem. Enligt Platon kommer livets mening från att förlora dig själv... så om det finns något du verkligen älskar att göra och för vilken du har en passion, fortsätt och gör det.        
 16.  
 17.             9      Blir altruistisk när det gäller en sak (natur, mänsklighet, djur...). Läs mer om detta och försök att göra en skillnad i den här frågan. "Vi måste vara medvetna om både den ultimata änden och alla de klara sensoriska ledtrådar som vi tilldelar våra känslor, annars kommer allt att vara fullt av osäkerhet och förvirring." (Epicurus) Genom att ge vår tid, våra pengar, våra talanger, kan vi leva ett bra liv. "Är det inte en börda att ge upp så mycket? , , , Jag har haft att ge hela mitt liv. , och Holly kämpade för depression tills hon inledde effektiv altruism, och nu är hon en av de lyckligastaste jag känner. "(Singer, Peter," Effektiv Altruism. ") Människor, djur, miljön... det finns många och många Sätt att hjälpa, anta ett husdjur, anta en gata (som en del av att göra Amerika ren igen)... bli involverad, respektera naturen varje dag och försök att hjälpa den att blomstra istället för att bli värre Kärlek för din planet genom att aktivt skydda den. Kom ihåg att vi inte äger jorden, men var uppmärksam på det, och att vara en del av naturen kan visa dig hur mycket levande det finns. Vet att det finns något större där ute i universum och söka din sanning att hitta mening i saker som är svåra att förstå, var inte rädd för döden, det är en del av livet som vi kommer alla att upplevas. Varje ögonblick räknas.                  
 18.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

    
   
 • Ett öppet sinne och villighet att förändra saker till det bättre, inte bara för att hjälpa dig, utan också den stora bilden.
 •  
        
Filosofi populär:
Läs handens linjer.

Hitta meningen med livet.

Bli en nonne.

Hitta meningen med livet.

Var en mystic.

Bygg ett altare.

Ta med stavar i vardagen.

Meditera på Sahaja Yoga.

Acceptera hjälp är inte ett tecken på svaghet.

Studiefilosofi.

Bli en pastafari i kyrkan av det flygande spagettimonsteret.

Bli en minister av yrke.

Bli en buddhistisk munk.

Palmläsning.

Håll sabbatsdagen helig.

Var generös.

Fira Påsk.

Som kristna ungdomar gör en skillnad.

Stava Eliminate Black Magic.

Bli av med demoner.

Upplyst.

ako woman