Home \ filosofi
 

Skapa en tulpa.

 

Så har du hört talas om Tulpae (eller Tulpas), de självständiga tankeformerna som delar din hjärna som en imaginär vän, men har sina egna tankar, känslor och idéer som är helt oberoende av dig? Att ha en tulpa kan ge många fördelar, men många människor skapar ursprungligen en tulpa bara av den enkla anledningen att de vill ha en följeslagare som förstår dem bättre än någon annan. Tulpae är ofta associerade med My Little Pony® älskare, men det finns många andra tuplae.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Planering  ,

    
   
 1.   1      Tänk lång och svårt om dina planer innan du skapar en tulpa. Din Tulpa kommer att vara din livskompis, vilket betyder att hon kommer att stanna hos dig under resten av ditt liv. Därför bekymra dig om idén och konsekvenserna för ett tag. Om du ändrar dig efter att du skapat din tulpa, kan du ibland bli av med dem, men tulpae är varelser med egen personlighet och tankar. Att bli av med en tulpa innebär att du måste döda dem, och det skulle vara som att döda en person. Att skapa en tulpa är därför inte ett enkelt beslut.        
 2.  
 3.            2      Planera vad din tulpa ska vara. Du kan börja med att tänka på vilken form eller personlighet din tulpan ska ha. Du behöver inte tänka på en permanent form eller personlighet för henne, eftersom hon troligtvis kommer att avvika från din ursprungliga plan ändå.       
 4.  
 5.             3      Planera vad din tulpa ska se ut. Om det hjälper dig, kan du planera utseendet på din Tulpa genom att rita den. Men du kan bara föreställa dig dem i ditt sinne. 
    
  • Du borde inte skapa en tulpa på modellen av en riktig människa, död eller levande.
  •  
  • När du skapar en tulpan som modelleras på en fiktiv tecken, bör du se till att din tulpa vet att hon inte är den siffran, men delar bara externa effekter med henne.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Planera din tulps personlighet. Ett sätt att planera din Tulpa personlighet är att lista så många personligheter som möjligt som du borde äga. Om du redan har fått ett formulär kan du antingen läsa dessa personlighetsdrag till din tulpan eller meditera på varje egenskap i några minuter för att "spara" dem till din tulpa. Vissa människor hoppar över det här steget, så deras tulpa utvecklar sin egen personlighet. Detta är också bra. Ändå kan din personlighet skilja sig från dina förväntningar. Men oroa dig inte, hon tar inte onda kvaliteter.                 
 8.  
             

  Del 2      Visualisering  ,

    
   
 1.             1      Visualisera din Tulpa. Sätt ner och stäng dina ögon. Föreställ dig din tulpa i ditt sinne öga. Titta på det från alla tänkbara vinklar. Försök att föreställa dig alla detaljer i ditt utseende. Var tålamod och ta din tid att visualisera. Tänk på att vissa områden (som ansiktet) kan vara ganska svåra. Kom också ihåg att du kan göra det på det sätt som fungerar bäst för dig. När du visualiserar kan du föreställa dig Tulpa antingen i ett ledigt utrymme, på en genomtänkt plats eller direkt framför dig.       
 2.  
 3.             2      Försök att röra din Tulpa i Anden. Försök känna hennes hår (om hon har en) och konturerna i hennes kropp. När detta steg är klart kommer du att kunna känna formen eller ytan på din Tulpa genom att applicera lätt tryck. Men du kommer inte att kunna röra dem som ett konkret, levande väsen. Du kommer att kunna nå igenom med handen.       
 4.  
 5.             3      Skapa en doft för henne om du vill. Om du vill kan du också ge din Tulpa sin egen lukt under detta steg. Se till att lukten din tulpa borde ha är alltid densamma.       
 6.  
 7.             4      Visualisera rörelserna i din tulpa. Föreställ dig hur din tulpa går och hur den rör sig. Tänk på vilka gester hon använder. Slutligen arbeta med hennes ansiktsuttryck. Försök att föreställa dig en konversation med henne och tänka på hur hon skulle reagera. Kom alltid ihåg att var och en av dessa steg tar tid. Skynda inte.       
 8.  
 9.             5      Wonderland. Om du vill kan du skapa en fantasi som du kallar "Wonderland" (på engelska, "Wonderland"). Det här är platsen där du kan arbeta på din tulpan och det här blir platsen att bo. Du kan också stanna där. Tänk dig att du är med din Tulpa. Du kan göra vad du vill ha där - det här är din egen värld. Ditt Underland kan vara till stor hjälp, för om du är på en upptagen plats med många människor, eller om du Cykling runt någonstans, det kan vara mycket svårt att föreställa dig din Tulpa där. I ditt underland kan din tulpa vila tills du visualiserar den igen. 
    
  • Tillåt din Tulpa att ändra Wonderland. Hon kan sedan göra det till hennes smak som du gör efter din.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Samtal  ,

    
   
 1.             1      Prata med din tulpa. Du kan prata med henne i tankar eller högt. Ämnet är helt upp till dig. Du kan prata med henne om alla sorters saker: vädret, ditt arbete eller skolans dag, dina vänner, en tv-show som du gillar etc. Det viktigaste är att du vänder dig till din tulpan. Processen tar tid och det kan vara svårt att korrekt uppleva den första kontakten med din tulpan. Dessutom kan det inte i första hand tala i fullständiga meningar. 
    
  • Du kan också använda en metod för att lägga ord i hennes mun som en marionett. Det här är helt upp till dig. Vissa människor finner denna metod kontroversiell. Andra tror att det kan hjälpa en Tulpa i sin utveckling och uppmuntra dem att prata med dig. Ibland, om du inte är säker på om svaret kom från dig eller direkt från din tulpa, så ska du alltid anta att den kom från henne.
  •  
  • Detta steg kan ta ett tag. Tappa inte tålamod.
  •  
         
 2.  
 3.             2      När din Tulpa talar kan du välja en röst för henne, om hon inte redan har skapat en röst för sig själv. Du kan tänka dig en helt ny röst för henne. Det kan emellertid vara lättare att använda en röst som du vet så bra att du kan presentera den för dig i alla dess aspekter.       
 4.  
             

  Del 4      Kontrollera känsligheten av din Tulpa  ,

    
   
 1.             1      Bestäm om din tulpa är ett känt varelse. Stäng ögonen och berätta för din Tulpa att öppna ditt sinne för henne. Tänk dig att gå genom en dörr som leder direkt till ditt undermedvetna. Din Tulpa kan nu se dina minnen, känna dina känslor och hon har tillgång till allt som gör dig till en person. Gör inte det här genast, men vänta tills du litar på varandra så att din tulpa inte tar det steget för givet. Tecken på att din tulpa är känslig är: 
    
  • Din Tulpa svarar dig i fullständiga meningar och har din egen åsikt. Den kommunicerar också med dig på andra sätt, t.ex. om känslor.
  •  
  • Din tulpa gör saker som är oförutsägbara för dig.
  •  
         
 2.  
             

  Del 5      Ta din Tulpa i den verkliga världen  ,

    
   
 1.             1      Ta en promenad och tänk på att din Tulpa ligger precis bakom dig. Fortsätt att göra detta tills det känns naturligt för dig. Se till att du kommer ihåg deras promenad. Med tiden kommer du att lära känna närvaron av din Tulpa, även om du inte kan se den. Du kan fortfarande känna var det är och vad det gör, och du kan se det i ditt sinne.       
 2.  
             

  Del 6      Besök Tulpa Forums  ,

    
   
 1.             1      Anslut med andra personer som har en tulpa. Läs historierna om forumets värd och hans tulpa. Läs mer om att skapa en tulpa och leva med henne. Det finns många olika guider och forum på internet. I vissa fall hittar du vanliga frågor och frågor och svar om Tulpae, som säkert är mycket användbara för dig om du har problem eller frågor.       
 2.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Filosofi populär:
Var judisk.

Undvik otur.

Har en Zen inställning.

Fira det kinesiska nyåret.

Använd en bindande stavning.

Zen Meditation (Zazen) för nybörjare.

Omvänd.

Se spöken.

Bli en kvalificerad etisk hacker.

Gör en psi kula.

Få visdom.

Förstå existensiell filosofi.

Förstå syllogism.

Hur man vittnar.

Konserverad olja.

Adress katolska präster.

Bär en Pancha Kachcham.

Bär en Pancha Kachcham.

Älska Gud.

Älska din fru enligt Bibeln.

Återställ din tro på mänskligheten.

ako woman