Home \ filosofi
 

Undvik frestelser att synda.

 

Tendensen att synda är medfödd för människor. Alla känner tvången att synda vid någon tidpunkt, eftersom synden ger oss en materiell men flyktig fördel på bekostnad av moral och andlig. Frestelsen är impulsen för synden. Vi är alla bedömda av den grad vi motverkar frestelsen. På grund av människans syndiga natur kommer en dag inte längre att kunna motstå frestelserna. Lyckligtvis är vi aldrig ensamma i vår kamp mot frestelsen. Så säger det i Bibeln: "Ingen frestelse har berört dig, utan bara en människa" (1 Korintier 10:13, Elberfelder). I den här guiden lär du dig strategier för att undvika och bekämpa frestelsen när det gäller frestelsen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Skapa en plan för att undvika frestelser  ,

    
   
 1.            1      Identifiera dina frestelser och dina personliga svagheter som utlöser dem. Alla har sina egna frestelser. Trots att Jesus aldrig syndde, var det bara frestelser som gällde (Hebreerbrevet 4:15). Ta en stund att reflektera över dig själv för att hitta dina personliga frestelser. Försök sedan att namnge dina karaktärsdrag som leder till denna frestelse - kanske är du osäker eller aldrig nöjd med dig själv. Kanske är du med glädje med ansvar. Inga två personer är lika. Dina frestelser kan likna dina vänner, familjemedlemmar eller bekanta, men det är också möjligt att bara du ensam har dessa frestelser. En präst, rådgivare eller välbekant person kan hjälpa dig att hitta dina frestelser och svagheter som leder till dessa frestelser. 
    
  • Om du har svårt att definiera dina frestelser börjar du med att bestämma vilka saker i ditt liv du gör dig ledsen och känner igen ett tänkande eller vanor som leder till dessa saker. Antag att du är i ett förhållande av många år men du känner dig alltid skyldig att flörta med andra kvinnor. Titta i ditt hjärta. Fråga dig själv, "Vad tycker jag eller gör det som gör mig frestad att göra dessa saker?" Efter lite självreflektion kan man inse att du bara är rädd för att inte vara attraktiv längre. Källan till din frestelse i detta fall skulle vara självförsörjande.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätta rimliga mål i kampen mot frestelserna. När du formulerar ditt mål i kampen mot frestelsen, kom alltid ihåg att du som en människa inte är kapabel till perfektion. Sätta inte ett omöjligt mål, som "Jag kommer aldrig synda igen." Om du gör det är besvikelse oundviklig. Var medveten om att du kommer att syndas om och om igen (och om och om igen). Ange ett realistiskt mål som återspeglar denna aspekt. 
    
  • Ett bra exempel skulle vara om du nyligen har försummat dina sånglektioner på grund av ett tv-program, målet att inte sakna mer sånglektioner (utom i en nödsituation) och titta på fyra timmar mindre TV per vecka. Detta mål är ganska uppnåeligt.
  •  
  • För vissa synder är det dock absolut nödvändigt att formulera ett nolltoleransmål, till exempel ska du logiskt aldrig begå mord eller äktenskapsbrott. Dessa synder orsakar irreparabel skada på andras liv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta ansvar för dig själv. För en bra anledning är du välsignad med en fri vilja. Förlåt oddsen att agera mot din egen personliga frestelse och inte ge dig frestelsen att inte göra någonting! Stå upp och gör något " nu "! Gör det som ett mål att inte ge dina frestelser. Den svåraste delen att övervinna frestelserna är början. Sabotera inte din resa från början genom att berätta för dig själv att du inte kan göra det ändå. 
    
  • När Jesus dog, gav han oss makt över ondska makten (Mark 16:17). Rädda aldrig eller spring i ditt liv från dina onda krafter. Med hårt arbete och fast tro är ingenting utöver din räckvidd.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Glöm synder från det förflutna. Det enda du inte kan förändra om dig själv är ditt förflutna. Låt inte de skyldiga känslorna av det förflutna synden överväldiga dig. Det enda möjliga sättet går framåt, framåt till rättfärdighet. Om ditt förflutna är markerat av synder, erkänner du dina misstag utan alltför mycket skuld. Bygg på dessa misstag. Försök att inte göra de gamla misstag igen. Även om du snubblar har du tagit ett stort steg bort från ditt syndiga förflutna. 
    
  • Om inte redan gjort, fråga Gud om förlåtelse. Gud är oändlig i sin förmåga att förlåta. I hans ögon verkar hans förlåtelse som om du aldrig hade syndat: "Jag kommer inte ihåg deras synder och deras ondska" (Hebreerbrevet 10:17).
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Bekämpa frestelsen med positivt beteende  ,

    
   
 1.             1      Undvik situationer och människor som leder till synd. Vissa människor Platser och situationer gör synden lätt. Vissa synder är "omöjliga" utan "rätt" utrustning och miljö eller "rätt" människor. Se till att du håller dig borta från saker som leder till synd. Om du är beroende av droger, håll dig borta från platser där droger säljs. Om dina vänner upprepade gånger övertygar dig om att begå vandalism, omger du inte dig själv med dessa människor. Genom att avlägsna människor eller saker som är relaterade till din synd eliminerar du sannolikheten för synd och du har större chans att inte misslyckas. 
    
  • Generellt är det en bra idé att hjälpa andra människor att hantera sina synder. Men om du kämpar med dina egna frestelser kan syndiga människor få dig att misslyckas i denna kamp. Vänta tills du har dina frestelser under kontroll innan du hjälper den här personen med sina synder.
  •  
  • Det är ganska möjligt att du måste ta bort störande saker från ditt hem. Till exempel kasta bort din porrsamling eller rumskamrat, som får dig att försumma ditt arbete.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få hjälp. Du behöver inte bekämpa dina frestelser ensamma. Det är ingen skam att fråga Gud eller någon annan om hjälp. Om du har svårt att undvika frestelse, tveka inte att prata med en präst, präst, rådgivare eller pålitlig vän. Att acceptera hjälp är ett djärvt och klokt beslut, och en del av kallelsen för de personer som just nämnts är att hjälpa människor med svårigheter. 
    
  • Frestelser (som att titta på porr) anses inte alltid som en synd av massorna. Om du behöver hjälp i det här fallet, är det mer meningsfullt att söka en präst, rabbin, imam eller liknande person än en icke-religiös hjälpare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Handla med dig själv. Det finns sanning i det gamla ordspråket: "Idle händer tillhör djävulen." Om du är engagerad i gott dygdigt arbete eller har ett antal hobbyer, då har du mindre tid och så vidare också mindre tid där du längtar efter frestelsen ut ur tristess. Dedicate dig till arbete eller skolan genom att arbeta övertid eller ge undervisning. Spendera tid att lära sig ett nytt instrument eller ett nytt språk. Om du har mycket ledig tid, gör vad du än kan för att fylla din tid med aktiviteter som kan göra dig en friskare, rikare eller bättre person. 
    
  • Om du inte vet vad du ska göra med din tid så finns det ett bra ställe att starta, hemlösa bostäder, kriscentra eller ett communitycenter. Prata med ledarna för dessa institutioner - det finns en bra chans att du kommer att kunna hjälpa andra människor i samhället med dina talanger och förmågor.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var fast. Frestelser försvinner inte bara för att du väljer att motstå. Det kan till och med hända att det medvetna beslutet att bekämpa en frestelse stärker denna frestelse ibland. Om du till exempel bestämmer dig för frestelsen att äta choklad, kan du efter en dag eller två plötsligt begära choklad. Det tar tid att göra frestelser försvinner, vissa går aldrig bort. Det betyder inte att det är bättre att ge upp omedelbart! Bekämpa dina frestelser till döden. Ge inte upp efter några anfall. Ju mer envis du kämpar desto större är chansen att du kommer att övervinna din frestelse. 
    
  • Belöna aldrig dig själv med syndiga undantag eller pausar . Motstå den glatta lutningen av omedelbar tillfredsställelse.
  •  
  • Behandla din frestelse som en dålig vana du måste ge upp. Arbeta mot goda vanor som ersätter dina gamla genom att upprepa gott och dygdigt beteende om och om igen.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Håller sig fast i frestelsens ansikte  ,

    
   
 1.             1      Acceptera att frestelser är oundvikliga. Var medveten om att oavsett hur svårt du försöker är det omöjligt att leva ett liv utan frestelser. Vi kommer alltid att känna frestelsen att synda i vissa situationer - oavsett om det är oskyldigt att ljuga om orsakerna till att vara sena för ett möte eller det mycket värre villet att slå någon som förolämpade dig. Det är också oundvikligt att vi ger en viss uppmaning till detta. Det är dock möjligt med stor ansträngning att minska den kraft som frestelsen har över oss. Kampen mot frestelsen är en livslång kamp - alltid redo att fira dina segrar och lära av dina nederlag.       
 2.  
 3.             2      Får inte avskräckas på grund av dina misstag. Bli aldrig offer för självhat. Du är inte äcklig eller patetisk eftersom du känner frestelser. Gud förlåt alltid . Försök inte att plåga dig själv för att du blir offer för din frestelse gång på gång. Använd tiden mer meningsfullt och fråga Gud om förlåtelse och arbete för att övervinna dina synder.       
 4.  
 5.             3      Läs bibeln. Bibeln är full av berättelser, läror och ordspråk som vi kan komma ihåg om vi vill undvika syndiga frestelser. Orsaken till synder och frestelser är ett vanligt föremål för diskussion i hela bibeln - titta på Romarbrevet 7:18 för att hitta ett lysande exempel på kampen mot frestelsen: "För jag vet att det i mig är i mitt kött , inget bra liv3; för villig är det med mig, men inte uppnåendet av det goda. " 
    
  • Många av de mest vördade personerna i Bibeln hade stora kampar med frestelsen (och de misslyckades ofta). Adam och Eva begick den första synden när de åt den förbjudna frukten. Konung David, en av de viktigaste siffrorna i den bibliska historien, hade en av hans soldater dödad och bortfört sin fru för att ge efter för frestelsen! Att läsa Bibeln kan hjälpa oss att förstå hur stora män och kvinnor kämpade för sina frestelser - och överträffade dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Glöm aldrig att lita på Gud, även när du är frestad. Kämpar genom en knepig frestelse är hårt arbete. Det är lätt att förlora hoppet och tro på att Gud har lämnat oss. Ingenting är längre från verkligheten. Tankar som "Livet är svårt, Gud har lämnat mig" är inte bara fel, de är skadliga. Om du bekämpar frestelsen är Gud mer än någonsin på din sida. Gud vill att du ska vinna. Han vill ingenting mer än att övervinna dina frestelser. Så om Gud testa dig, förlora du inte din tro på honom.       
 8.  
 9.             5      Följ Jesu exempel. Även om du inte är kristen (eller inte alls religiös) kan det vara ett värdefullt mål att söka renhet av Jesus, som inte bara är dyrd inom kristendomen utan också utanför. Jesus levde ett liv av renhet och perfektion. Han föreskrev sitt liv för andra människors hjälp. Han bodde icke-våldsam men var villig att uthärda den. Han led av frestelser, men aldrig underkastade dem. Jesu försök att uppnå perfektion - normala människor kommer inte att lyckas, utan bara genom att försöka bli bättre människor. 
    
  • Kristna tror att vi alla genom sitt offer blev frälsta från alla synder (1 Joh 1: 7): "Men när vi går i ljuset, som han är i ljuset, har vi gemenskap med varandra och blodet Jesus, hans Son, rensar oss från all synd. "Om du är intresserad av frälsning genom Kristus, söka efter en präst, pastor eller teolog i din miljö.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

    
   
 • Stanna inte med tidigare misstag. Att dröja vid gamla misstag som Gud redan har förlåtit, ökar djävulens inflytande på dig. Du är förlåtad och fortsätt nu. Och kom ihåg också Ordspråken Kapitel 2 "Den som bekänner sina synder mot Gud, kommer att få sin förlåtelse, och den som inte kommer att se döden."
 •  
 • Vi borde lita på Guds ord. "Ingen frestelse har gripit dig som enbart en människa; Men Gud är trogen, som inte tillåter dig att bli frestad över din förmögenhet, men kommer också att göra utgången med frestelsen så att du kan uthärda den. (1 Korintier 10:13).
 •  
             

Saker du behöver .

    
   
 • Bibeln
 •  
 • Tro
 •  
 • Hopp
 •  
 • Kärlek
 •  
 • Disciplin
 •  
        
Filosofi populär:
Utveckla din sjätte mening.

Stava Eliminate Black Magic.

Prediking.

Bibelstudie.

Var en mystic.

Hitta en ande.

Var en älva.

De tio yoga principerna i Patanjali lever.

Använda ett Ouija bräde.

Var en älva.

Omvänd efter Bibeln.

Bibelstudie.

Öva buddhistisk meditation.

Bli kommunist.

Prata med spöken.

Gå till kyrkan.

Bor i fred.

Skicka bort Jehovas vittnen.

Var en häxa.

Välkommen besökare till kyrkan.

Undvik frestelser att synda.

ako woman