Home \ filosofi
 

bli katolik.

 

Att bli katolik är ett allvarligt beslut som är lätt att ta hand om men tar tid. Det är lätt att ta det första steget för att gå med i den äldsta kristna institutionen i världen - kyrkan väntar på dig! Så du börjar denna resa.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Utforska dig själv  ,

    
   
 1.            1      Ha ett seriöst samtal med dig. Att bli en katolik kommer att förändra resten av ditt liv. Det är inte som att du bestämmer dig för att vara en hipster eller har ett organdonationskort i din plånbok. Det kommer att bli en del av dig och det är inte något du borde göra halvhjärtat. Kristendomen är naturligtvis strålande, men det här kan inte ligga till grund för din tro (även om det är det). 
    
  • Är den katolska kyrkans lärdom bekant, att du kan säga att du vet att du vill vara en del av det? Om svaret är ja, det är bra! Läs vidare. Om du är osäker, få information från en vän eller prästman. Och det finns också internet!
  •  
  • Tror du att Jesus är Guds Son och den Sant Messias? Tror du på den heliga treenigheten - Fadern, Sonen och den Helige Anden? Vad sägs om Jungfru Maria och Transubstantiation? Ja? Great! Fortsätt
  •  
         
 2.  
 3.             2      Läs bibeln och katekismen. Katechismen (du vet nog vad bibeln är, är det inte?) Är i princip en samling instruktioner för kristna i form av frågor och svar. Det kan vara källan du behöver för att försegla handeln! 
    Det är sant att bibeln är mycket archaic, det kan vara svårt att förstå och det är L-A-N-G långt. Om du inte har mycket tid, läs Genesis och evangelierna. Du kommer att få en bra inblick i berättelsen om skapelsen och Jesu liv. Dessutom, när du pratar med en präst och din önskan är extrem, blir det klart att du har gjort dina läxor.  
         
 4.  
 5.             3      Du bör känna till dina omständigheter. Om du inte har haft något att göra med den katolska kyrkan innan då, kommer du att gå igenom hela processen som beskrivs i denna artikel - det vill säga kristna vuxna ritualer och hela Easterach-programmet (dop, bekräftelse, etc.). , Men om du blev döpt och inte har något eller tidigare haft en koppling till kyrkan, så kan processen se lite annorlunda ut för dig. 
    
  • Om du döptes men din initieringsprocess slutar, kanske du inte behöver kurser på kristna riter. Allt beror på din utbildningsbakgrund och dina önskemål. De flesta döpta människor kommer att genomgå en mycket kortare tid för prövning och reflektion och kan gå med i kyrkan varje söndag.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Hitta rätt kyrka  ,

    
   
 1.             1      Besök katolska kyrkor. Det här är inte svårt - kolla bara i de gula sidorna i telefonboken under "Kyrkor" eller gå runt i ditt grannskap. Det kommer att finnas stora, vackra byggnader med kors på dem, som ett tips... Sök alternativ på internet för kyrkor och tider när mässor äger rum. 
    
  • Visst är det bra, men att hitta fyra är bra. Tänk på kyrkorna som du skulle tänka på universitet. De kommer alla att erbjuda dig träning, men var och en kommer att vara annorlunda än den andra. En kyrka kanske inte gillar dig medan du känner dig hemma i en annan. Om du inte hitta något som vädjar till dig, fortsätt titta.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Besök en katolsk massa. Du skulle inte köpa en bil utan att testa den, eller hur? Att gå till kyrkan är inte ett privilegium för dem i den elitiska katolska klubben, så gå! Alla är välkomna och inga frågor kommer att ställas om du bestämmer dig för att gå. Gå med en katolsk vän som kan berätta när du ska göra vad och vad det betyder. Du kommer inte att delta i gemenskap, men i allt annat. Och ingen kommer att märka (eller oroa sig för) att du inte gick framåt för att ta emot eukaristin! Kyrkan välkomnar alla. 
    
  • Låt inte ditt beslut påverkas av en viss kyrka eller massa. De flesta kyrkor erbjuder många olika tjänster. Många kyrkor erbjuder en "fair for teenagers" eller "gitarrmässa", liksom mässor på olika språk, beroende på lokalbefolkningen. Dessutom kan ditt predikningsglädje bero på att prästen håller denna speciella massa. Därför titta runt! Det finns många möjligheter där ute.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Be. Bara för att du inte är en erfaren veteran i den katolska kyrkan betyder inte att du inte kan be. Och det betyder definitivt inte att Gud inte kan höra dig! Ta lite tid att be och se hur det känns. Om det slappnar av dig eller kopplar dig till en djupare nivå så är det ett gott tecken. 
    
  • När du ber, söker du inte riktigt svar. Bara prata med någon där uppe (inklusive helgon!) För att uttrycka din uppskattning, be om hjälp, eller bara för att koppla av och njuta av ögonblicket. Det kan göras var som helst, när som helst, var som helst, genom tankar, ord, sång eller handlingar.
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Gå med i kyrkan  ,

    
   
 1.             1      Kontakta sällskapskontoret för din valda kyrka. Berätta för dem om din önskan att konvertera och du är på väg! Det finns grupplektioner om kristna initiationsritualer för vuxna för alla som vill konvertera inom en viss tid och som ger dig en social ram för att utbyta erfarenheter. Men innan du börjar måste du gå igenom Pre-Katechumenats process - som i grund och botten innebär att prata med en präst att reflektera över dig och att delta regelbundet i massan. Det här är inte så skrämmande som det låter! 
    
  • Ibland fungerar kyrkor som skolor och du är endast tillåten i, för din geografiska plats. Om du hittar en som ligger längre bort och ditt stift har denna regel, får du bara ett brev från din lokala präst som låter dig besöka den kyrka du vill ha.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prata med en präst eller diakon. Han kommer att fråga dig varför du vill bli katolik och ha en allmän konversation med dig för att se till att du är uppriktig i din önskan och känner till villkoren för att vara katolik. Om du är redo för nästa steg börjar du med ovan nämnda kurser. 
    
  • Under massan blir du (och alla andra i din klass) offentligt medveten om ditt syfte genom att acceptera dopkandidatens regler och mottagningsritningen. Oroa dig inte - du behöver inte tala offentligt. Du är inte längre i färd med precatechumenat och har tagit ett steg framåt för att bli en dopkandidat!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Börja med ditt katolska klassrum. Du kommer att lära dig om kyrkans historia, troen och värderingarna i den katolska kyrkan och rätt ordning i massans firande. Vid den här tiden i många kurser måste du bara gå till Massa en del av tiden och lämna före kommunionen, eftersom du inte kan få eukaristin tills du har gått med i kyrkan. 
    
  • Men du kommer att vara involverad på många andra sätt! Du kommer att få salvningar, delta i böner och vara med i kyrkan. För att inte tala om att din klass ska lära känna varandra bättre och göra saker tillsammans.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Slutför året med en sponsor. De flesta kurser spänner över tiden för en liturgisk cykel. Så här lär du dig alla semester, lån och helgdagar. Under den här tiden får du en supporter - eller du kan välja en som du jobbar med, om du har en i ditt huvud. Han är bara där för att hjälpa dig och svara på alla frågor, om du har något. 
    
  • Under denna tid kan du bli frågad om din civilstånd. Om du var skild men inte fick avbeställning, kan du behöva få en att bli katolik. Om du är gift, men inte av den katolska kyrkan, kan du bli ombedd att "gifta dig igen", som, tro det eller inte, kan hända på en date.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Gå in i kyrkan  ,

    
   
 1.             1      Börja med tiden för rening och kunskap. När slutet av det liturgiska året närmar sig, betraktas du som "vald". Det här är dags att förbereda sig för de offentliga festerna: riten att välja, uppmaningen att fortsätta med omvandlingen och förseglingen på påskafton. 
    
  • De första två äger rum i början av lånet. När de 40 dagarna är över på påskaftan kommer du att döpa, bekräfta och ta emot eukaristin. Yuppie!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli en oberoende katolik. Efter påskafton (en verkligt minnesvärd, vacker upplevelse) är du nu en stolt och respekterad medlem av den katolska kyrkan. Allt ditt hårda arbete har betalat och du är redo. Välkommen! 
    
  • Om du är nyfiken på sakramenten behöver du inte göra någonting. Ett leende på ditt ansikte och goda avsikter i hjärtat är verkligen allt som behövs. Det finns inget lärande, ingen åtgärd, inget slutprov. Kyrkan är bara glad att du är där. Prästen ska uppmärksamma arbetet!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Starta tiden för mystagogi. Det låter magiskt, eller hur? Tekniskt är det en livslång process för att komma närmare Gud och fördjupa dig i din katolska tro. Inte tekniskt slutar det på pingst och är en chic term din erfarenhet genom katekeser. 
    
  • Vissa kyrkor fortsätter att lära dig ett år (vilket är mer som hjälp om det behövs). Du betraktas fortfarande som nybörjare och kan ställa alla nödvändiga frågor! Verkligen är de bara där för att hjälpa. Och då måste det vara flyktigt!
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Filosofi populär:
Adress katolska präster.

Gå med Gud.

Ha tur.

Be Barmhärtighetens Rosary.

När Kristus kommer närmare Gud.

Hitta hans lyckliga tal genom numerologi.

Att gå till himlen (kristendomen).

Gör voodoo dockor.

Läsa fingrarna.

Beröm Gud (Kristendom).

Utveckla styrkor.

Öva tron.

Omvänd efter Bibeln.

Som kristna ungdomar gör en skillnad.

Be Barmhärtighetens Rosary.

Hälsa det onda ögat.

Öppna hans chakra.

Bli ett clairvoyant medium.

Följ din intuition.

Fråga Allah om förlåtelse.

Acceptera Jesus som din Frälsare.

ako woman