Home \ filosofi
 

Bli en Buddha.

 

Världsliga människor är nöjda när deras världsliga liv är trevligt. Andliga människor är nöjda när de kommer till upplysning före döden, kan hjälpa sina medmänniskor andligt och stiga upp i ljuset (paradiset av de heliga) efter döden. Detta är vägen för trefaldig tillfredsställelse (Longchenpa).

 

I indisk yoga finns det läran om livets fyra stadier. Som barn förvärvar du andlig och världslig kunskap. Som vuxen söker du ett bra jobb och startar en familj. Man lever tillräckligt i sina världsliga önskningar om sex, relation, erkännande och framgång.

 

Vid något tillfälle är du redo att vända ditt fokus till den andliga vägen. Vid åldern mellan 30 (Buddha) och 60 (traditionell) blir man en yogi. Människan går ensam till ensamhet, med sin fru eller med en grupp (kloster, ashram) och intensivt gör sina andliga övningar (yoga, meditation, läsning, tankearbete, känslighetsarbete). Efter 12 (traditionellt) till 30 år (normal) når man upplysning.

 

En är andligt frälst. Man lever huvudsakligen (i Gud, i ljuset, i Sat-Chid-Ananda -> upplyst varelse - Guds medvetenhet / Enhetsmedvetenhet - inre lycka). En är befriad från livets lidande. Nu är det dags att hjälpa den oupplysta medmänniskan. Du arbetar på din egen väg som en andlig mästare.

 

Det är vägen till ett optimalt liv. En man (man eller kvinna) lever tillräckligt i sina världsliga behov och inser livets djupare mening. Efter döden kan den upplysta själen fritt välja att stanna i paradiset eller komma tillbaka till jorden för att ytterligare minska lidandet på jorden som en bodhisattva (karma yogi, helgon) och låta andra själar gå upp i ljuset.

 

Vad är ditt livsmål? Tänk på mantra: "Mina livsmål är... Min väg att nå dessa mål är... Om alla upplysta mästare ber jag om vägledning och hjälp på min väg." Denna artikel bygger på antagandet att det finns ett liv efter döden och möjligheten till reinkarnation.

                

Förfarande .

    
   
 1.      1      Definiera dina livsmål. Vad vill du uppnå världsligt (ockupation, relation, resor, erfarenheter)? Vad vill du uppnå andligt (inre lycka, inre fred, hälsa, upplysning, bra, paradis)? Du behöver inte bli en Buddha i ett liv. Vanligtvis behöver en själ tusentals liv för det. Det finns många stadier av upplysning. Buddhahood är den högsta nivån, nivån på en perfekt mästare. Det första steget är helt enkelt att vara i harmoni med dig själv och ditt liv. Bara gå varje steg i vägen mot Buddhahood. Enligt lagen om logik (karma lag), kommer du en dag säkert till destinationen. För detta liv, sätta målet och den väg som är realistisk för dig. Till exempel kan ditt mål vara att ha ett uppfyllande liv inom dina intressen och att nå en lycklig ålder genom tillräcklig andlig övning.        
 2.  
 3.   2      Gör en tydlig plan för genomförandet. Vad är ditt vinnande sätt? Hur kan du nå dina mål? Överdriv inte och överdriv inte dig själv.     
 4.  
 5.   3      Håll dig till din livsplan. Flöde flexibelt med omständigheterna, men ge aldrig upp dina andliga mål.     
 6.  
 7.   4      Fråga de upplysta mästarna om vägledning och hjälp. Inledas av en upplyst Mästare (överföring av upplysningsenergi, darshan).     
 8.  
 9.   5     Hitta lämpliga andliga övningar (yoga, meditation, läsning, mantra, gör gott).     
 10.  
 11.   6      Lev huvudsakligen. Livets väsen är kärlek, fred, lycka, visdom och andlig övning.     
 12.  
 13.   7      Fortsätt på en mittväg. Lev glädjen tillräckligt, utan att förlora dig själv i glädjen.               
 14.  
             

  Video     Det är möjligt att denna tjänst utbyter information med Youtube.  ,

    
    
 
       
Introduktion till buddhismen med Dalai Lama.
 
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Filosofi populär:
Fråga Gud om någonting.

Öva buddhistisk meditation.

Citera Bibeln.

Använd en bindande stavning.

Hitta ditt eget andliga djur.

Att vara quirky.

Läser ett astrologi diagram.

Bli en buddhist.

Läser ett astrologi diagram.

Rita en transmutationscirkel.

Utför en spökjakt.

Livet efter berget på berget.

Bli medlem av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (Mormoner).

Bli en hafiz.

Bränn rökelsepinnar.

Utför pentagrammets mindre stavritual.

Gå till bekännelse.

Fylld av den Helige Ande.

Ta kontakt med din skyddsängel.

Beröm Gud (Kristendom).

Öva buddhismen.

ako woman