Home \ filosofi
 

Firande Lent.

 

Lent är en kristen tradition som finns i många tron. Det är den heliga 40 dagars perioden av offret som leder till Jesu död och uppståndelse. Under utlåning, förbereder katoliker och några protestanter för Stilla veckan genom att fasta, be och finna vägen tillbaka till Gud. Dessa 40 dagar är en underbar tid att ompröva allt och låta dig bära dina kors som Jesus en gång gjorde.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Fokusera på Hans andlighet  ,

    
   
 1.            1      Bestäm vad du ska ge upp under Lentens varaktighet. Lent är en tid av ensamhet och offer för att komma ihåg Jesu tid i öknen. Vårt offer är en påminnelse om att Jesus offrade sig för våra synder. Det är därför det är en tradition att ge upp några dagar under Lent i 40 dagar.  
    
  • Tänk på alla triviala saker i ditt liv som tar ditt fokus bort från Gud. Tror du att du spenderar mer tid textning och uppdaterar din status på Facebook än att be och spendera tid med Gud? Äter du för mycket snabbmat? Vad är något utan vilket du kan leva?       
  •  
  • Under 2014 börjar Lent den 5 mars eller Ash Wednesday, och slutar den 17 april eller Maundy Thursday. Påsk är då följande söndag.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förutom att ge upp något, kan du göra något nytt i Lent. Att ge upp choklad eller Facebook i 40 dagar är bra, men varför inte göra något positivt istället för att ta bort något negativt? Ta dig tid att frivilligt, spendera tid med din familj, be mer eller fördjupa din tro.  
    
  • Vissa familjer väljer att samla extra pengar under den här tiden och att göra något med det. Donera det antingen till kyrkan eller en lokal organisation, eller köp saker för dem som behöver dem. Det är trevligt att fokusera på dem som inte har något att offra.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå till kyrkan så ofta som möjligt. Förutom den veckovisa söndagstjänsten är det bra att gå till kyrkan under lånet. Lent börjar på Ash Wednesday när vi kommer ihåg att vi kommer ut ur askan och återvända till askan. Det finns ofta i mitten av veckan dyrkan och att delta i denna tjänst är ett bra sätt att fira Lent.  
    
  • Om du väljer några extra gånger att gå under denna tid, är Ash Wednesday eller Maundy Thursday / Good Friday (eller båda) ett bra val.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gå till bekännelse. Bekännelse är ett bra sätt att vända sig bort från synden och återförenas med Jesus. Om du inte redan gör det, försök att regelbundet gå till bekännelse. Den katolska kyrkan har gjort det en plikt för de troende att få böter sakrament minst en gång om året och en gång under lånet, men det rekommenderas att du går till bekännelse minst en gång i månaden om möjligt.  
    
  • Din kyrka kommer sannolikt att erbjuda veckokonflikt, om inte mer under denna årstid. Om du inte är säker när du ska gå, läs parishnyheterna eller ringa. Du kan också ordna en privat bekännelse.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tillbringa tid med hängivenhet. Även om det inte är ett måste, är hängivenhet en utmärkt tid att förbereda sig för lånat. Kyrkan rekommenderar tillbedjan av Gud eller den välsignade Jungfru Maria och de heliga. Din kyrka kommer sannolikt att ha regelbundna hängivenheter där du kan gå och delta i en djup bön i närvaro av det välsignade sakramentet. För att träna dyrkan bör du be rosenkretsen dagligen eller be till en helgon.  
    
  • Varje bön, så länge det betyder något för dig, är ett steg i den riktning som Gud vill. Om du har en bön som tog dig upp till vad som talar till dig, ta mer tid att tänka på vad det verkligen betyder och hur du kan ta med den bön i ditt liv.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta tid att tänka på dig själv. Påsk och jul är tider av lycka och glädje; medan tiden innan är glad och ljus, detsamma kan inte sägas för Lent. Det är en tid av enkelhet och ensamhet. Det är dags att reflektera över ditt beroende av Guds nåd och förståelse för din tro. Ta dig tid att tänka på att lära Jesus.  
    
  • I de flesta delar av världen är Lent på vintern - genom att titta ut genom fönstret får du en bra uppfattning om vad Jesus måste gå igenom för vår lycka.       
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Delta i fasta traditioner  ,

    
   
 1.             1      Snabb och ge upp saker. Alla katoliker, 14 år och äldre, uppmanas att inte äta kött under utlåning på fredagar, men fisk är tillåten. Dessutom krävs att katoliker mellan 18-59 år åker fast på Ash Wednesday, Good Friday och lånas på fredagar, vilket innebär att de bara kan äta en full måltid på dagarna. Gör det som du tycker är det säkert och effektivt.  
    
  • Vissa människor borde definitivt inte snabbt (gravid och äldre, till exempel). Om fasta inte är ett bra alternativ för dig gör du något annat än mat. Se till att det är något som är svårt för dig - som din telefon eller e-post - så att du kan känna offret, vad du gör.       
  •  
  • Fasta blir mer och mer frivillig. I 1966 konstaterade påven Paul IV att fasta endast är obligatorisk på Ash Wednesday och Good Friday - allt annat är ditt beslut.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Starta något nytt. Medan många väljer att ge upp saker för lån, kan du använda tiden för att göra bra beteende. Du kan lova att vara mer tålmodig och vänlig mot dina grannar, eller du kan hjälpa dem i nöd. Oavsett om du väljer att offra eller starta något nytt, för att göra nya beteenden starkare bör dina Lenten-löften hjälpa dig att växa i din tro och din dygd.  
    
  • Förutom att göra ditt liv bättre, ta tid för att bilda beteenden som gör varandra bättre. Frivilligt arbeta på ett sjukhus eller kvinnohem eller bli mer aktiv i din kyrka genom att erbjuda att hälsa på människor, att läsa eller acceptera erbjudandenen.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ha en Seder måltid. Även om de flesta ser det som en judisk tradition, så är det inte så. På torsdagskvällen har många katoliker en Seder-måltid för att komma ihåg Jesu sista kvällsmåltid - den sista dagen av lånet. Du äter maten i tystnad och minns upplevelsen av Lent med osyrad bröd och vin (eller druvsaft). Hur förändrade det här lånet?  
    
  • Om du vill vara historisk, försök att ta matzah (osyrad bröd), maror (merletich), ägg eller haroset (äpple, kryddor och rött vinblandning) som en del av din måltid.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Främja ett välgörenhetsprojekt. Många samhällen väljer att delta i ett välgörenhetsprojekt för den här tiden och hjälpa dem som behöver hjälp. Det är möjligt att något sådant redan finns i din kyrka - men om det inte gör det, starta du något själv. Det här är den perfekta tiden för att förbättra världen - precis som Jesus gjorde.  
    
  • Alla organisationer i ditt område kan utgöra grunden för detta projekt. Allt du behöver göra är att involvera ditt samhälle. Prata med din präst och se om han kan hjälpa dig att få massorna att bidra till din goda sak.       
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Se Utlåning i ditt hem  ,

    
   
 1.             1      Lägg till lila ornament till din livsmiljö. Lentens färg är lila - om du går förbi kyrkan förstår du det. Lägg till en touch av mörkt lila i ditt hem för att påminna dig om att de 40 dagarna har mycket betydelse.  
    
  • Men håll det enkelt - Lent är ingen tid att överdriva det. Ett par lila ljus, en lila duk - ingenting för prickigt eller onödigt. Det är en tid för återhållsamhet och förberedelse av tillväxt. Spara de stora sakerna för påsken.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör en fasta kalender. En sådan kalender hjälper dig att fokusera på Lentens progression och är en stor påminnelse att se dagarna gå och närma sig Jesu uppståndelse. Lent är 40 dagar lång, söndagar ingår ej. Det slutar på fredagen före påsken (Maundy Thursday är den sista dagen); räkna tillbaka från och med då.  
    
  • Häng kalendern i ett normalt område i ditt hem. Gör ett kors varje dag. När du kommer närmare och närmare påsken, hur mår du? Kommer det vara svårare eller lättare för dig att offra?       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ät mat typiskt för Lent. Som med vilken tradition som helst är mat alltid ett problem. Här är några idéer för att fira den här gången:  
    
  • Gör heta kryssbröd. Dessa är vanligtvis reserverade för Godfredag ​​- men du måste göra det förut.       
  •  
  • Gör pretzels. Formen symboliserar armar som korsas i bön.       
  •  
  • Naturligtvis kan du alltid laga mat för familjer i behov eller ett lokalt kvinnohem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Har en veckovis uppoffringsmåltid. Förutom att fasta på Ash Wednesday och Good Friday, varje vecka är det en offer måltid. En enkel skål med ris och ett glas mjölk i stället för ett traditionellt urval. Att begränsa dig själv till det här hjälper dig att komma ihåg vad som är normalt för dig - och betona att det inte är normalt för andra. De saker vi glömmer så lätt.  
    
  • Delta bara i livsmedelsrestriktioner om det är bra för dig. Om du är osäker är det bra att fråga en läkare först. Jesus vill inte att du ska offra din hälsa.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bränn palmsna på Palm Sunday i fjol. I början av Lent, Ash Wednesday, bränna de palmer som du har från Palm Sunday i fjol. Håll dem i en skål i din matsal (eller var de kanske kommer ihåg) för att reflektera över Jesu liv och död. När du äter kommer du att känna en naturlig känsla för tacksamhet för den magnifika du har.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (6)      

Filosofi populär:
Modern palmistry.

Gör en lei.

Citera Bibeln.

Att be för ett mirakel.

Socialistiskt eller socialistiskt.

De tio yoga principerna i Patanjali lever.

Läs handens linjer.

Meditera.

Rengör ditt sinne.

Hitta sann lycka och fred.

Behave som en varulv.

Bli muslim.

Acceptera hjälp är inte ett tecken på svaghet.

Bli munk.

Gå med Gud.

Konvertera till judendom.

Gå med i Scientologi.

Bli en minister av yrke.

Bortskaffa en bibel.

Kör ett spöke ur sitt hus.

Välkommen en muslim med den islamiska hälsningen.

ako woman