Home \ filosofi
 

Hur man ber.

 

I bredaste bemärkelsen är böner en ödmjuk förfrågan. Bönens ben används ofta idag för att hänvisa till religiös bön: som en dialog med en Gesitwesen eller en gudom som du tror på. Medan bönernas ritualer och konventioner varierar brett är intentionerna samma - förnya den andliga förbindelsen med en yttre makt.

              

Förfarande .

    

    1      När, var & amp; varför  ,

    
   
 1.            1      Ta tid att be! Oavsett hur du ber eller till vem kan det vara svårt i hektiska tider att hitta tid för en bön. Ett sätt att hantera det är att göra bön en del av din dagliga rutin, till exempel att be om morgonen efter att ha vaknat, precis innan du går och lägger dig eller innan varje måltid. Det finns ingen fel tid att be.  
    
  • Många människor ber i känslomässiga tider, till exempel när de är ledsna, ängsliga eller glada. Du kan be när som helst på dagen och så mycket eller så lite som du tror är tillräckligt för ditt andliga liv. Vissa människor gör sitt mål att behålla sin bönstatus hela tiden genom att vara medveten om sin andliga förbindelse under hela dagen.
  •  
  • Mindful judar ber tre gånger om dagen (Shacharit, Mincha och Arvit) och muslimer fem gånger om dagen. Fortfarande andra bjuder helt spontant när de känner det eller när vissa tillfällen inträffar (för föräldrarna, före en måltid osv.) Kort sagt gör vad du är!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta ett bra ställe att be! Du ser att du kan be när som helst, var som helst och hur som helst. Kanske hjälper det dig att vara på ett ställe där fokus ligger på andlighet (till exempel en kyrka eller ett tempel) eller där miljön påminner dig om din andliga bilaga (som en plats i naturen eller en plats med fantastisk utsikt ). Du kan välja att be i närvaro av andra, eller du kan be privat.  
    
  • I vissa religioner, såsom buddhismen, är meditation den vanliga formen av bön (eller ibland är bön standardformen för meditation). Att hitta en plats där du kan slå sig ner och känna dig kopplad till din andlighet är lika mycket en erkänd form av bön. Oavsett om du har ett fält eller en bössamfund, hitta din "plats för dyrkan"!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn din avsikt! Bön följer ofta en ritual som ger avsikt till bön. Det kan vara en lång ceremoni med eld och erbjuda offer för lycka under den kommande säsongen, eller ett enkelt, tankeväckande uttalande inför en måltid. Det behöver inte tigga, be, fråga eller tacka; allt man behöver göra är att uppskatta.  
    
  • Bön kan vara en konversation, men det behöver inte vara. Vissa religioner njuter av bön som ett tillfälle för intellektuell kontemplation. Dessutom behöver bönen inte ha något att göra med dig. Den romersk-katolska traditionen innehåller speciella böner och tillbedjan som en "återlösningsakt" eller att rätta till andras synder.
  •  
  • När du väl vet varför du ber, finns det någon specifik som du vill prata med? Om du letar efter en dialog med vem?
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förstå att bön inte behöver inkludera handgjord kontemplativ tystnad! Det kan vara praktiskt taget allting. Sång och dans har länge varit en del av bönerepertoarierna i många religioner. Även några kristna och muslimer ber i yoga form!  
    
  • Vad som än kommer dig närmare din andlighet, din Gud, kan vara en bönsaktivitet. Om upplevelse av promenader leder dig där, fantastiskt. Om tricket är att koka upp i din filt, bra. Du kan roar och klättra upp berg om du värdesätter, undrar eller är tacksam.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Bönens handling  ,

    
   
 1.             1      Gå in på din bön! Det beror på din tro, om det finns några. Ibland kan det göra upplevelsen mer komplett genom att fysiskt uttrycka dina tankar. Människor skiljer sig åt hur de positionerar sig under bön: sittande, knäböjande, liggande på golvet, händer vikta, vikta eller upphöjda höga, hålla händer med andra människor, huvudböjda, dansade, utsträckta på magen, virvlande, rockande och så vidare.  
    
  • Alla religiösa personer har tro som verkar rätt för dem. Vad verkar rätt för dig? Förutom din hållning, tänk på din kropp i grovt! Vissa religioner tror att de ser i en viss riktning under bönprocessen (t.ex. Mekka). Om det finns en andlig plats i ditt liv, anser du att den här platsen är i relation till dig!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förbered dig för att be! Beroende på din tro kan du behöva en ritual för att förbereda dig för att be. Kanske tycker du att det ger dig rätt humör. Gör dig redo på något sätt som du känner dig bekväm eller lämplig!  
    Överallt i världen tvättar folk sig själva, olja själva, ringa klockorna, bränna rökelse eller papper, ljusstearinlys, titta i vissa riktningar, korsa sig eller snabbt. Ibland föreskrivs förberedelsen av någon annan, som en andlig vän, en böngruppsledare eller en lärare i din tro. Det kan ske inom några minuter före (som tvätt eller korsfästning), eller det kan vara i dagar eller tom veckor (vid fasta).  
  • Många religioner involverar ditt utseende. Vissa plagg anses lämpliga eller olämpliga för bönsamlingar. Om du av någon anledning finner din nuvarande kläder distraherande, presentera dig själv i något mer som påminner om dig och din andlighet!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Börja med bönen! Du kan be genom att tala högt, tänka, sjunga osv. Några böner reciteras från minnet eller läsas från en bok, medan andra böner är mer som underhållning. Dina ögon kan vara öppna eller stängda. Du kan öppna din bön genom att kalla på Gud / gudar eller gudar du vill be till och be dem om hjälp (eller vad din motivation är).  
    
  • Det finns ingen fel sätt att hantera det. När en memorerad bön eller sång träffar kärnan i ditt avsedda meddelande, behöver du inte söka efter ord. Men om du har speciella tankar, en fråga eller en oro i ditt huvud, räknas varje informell dialog lika mycket.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fråga, fråga frågan eller bara lyssna! Du kan begära svar, söka styrka, skicka goda önskningar till andra eller tacka. Kanske är den mest grundläggande formen av bön efterfrågad hjälp för att bli en bra (eller bättre) person och be att din gud (ar) styr din bön.  
    
  • Det tar inte lång tid för en bön. I slutändan skulle mannen med skägget på molnet (eller en av männen) säkert ha en "Hej tack!" uppskatta!
  •  
  • Att klargöra ditt sinne och bli tyst kan vara en användbar del av en bön. Känn inte tvungen att tänka, prata eller lyssna på meddelanden utan avbrott! Du kan få ett tydligare sinne som hittar svaren i kontemplativ tystnad.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Avsluta bönen! Vissa människor avslutar eller stänger bönen med ett visst ord, fras eller gest, eller helt enkelt stående eller sitter i en minut eller två eller "amen". säga.  
    
  • Du kommer att märka när din bön är färdig. Gå, men reflekterande, ur din attityd eller din plats och gå över till den dagliga rutinen, bara lite mer andlig än tidigare.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Filosofi populär:
Konvertera till judendom.

Bli katolik.

Fråga Gud om förlåtelse.

Mantras sjunger.

Tack Gud för alla hans välsignelser.

Ring Adhan.

Hur man bjuder en Novena.

Kontrollera hur bra olika stjärntecken matchar.

Hur man bjuder en Novena.

Wicca kommer att vara.

Rensa ditt hem andligt från psykiska störningar.

Var judisk.

Beröm Gud (Kristendom).

Kontrollera hur bra olika stjärntecken matchar.

Bli en kvalificerad etisk hacker.

Arbeta med ärkeängeln Michael.

Öva shamanism.

Bli medlem av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (Mormoner).

Be en Novena till St Therese i Lisieux.

Palmläsning.

Be om rosenkransen.

ako woman