Home \ filosofi
 

kanal.

 

Med övning kan kanaliserande överföringar från underviktens osynliga värld vara en rörlig och kraftfull upplevelse. Oavsett om du vill fördjupa din inblick i din egen natur eller vända dig till kommunikation utanför världen, kan du lära dig att begränsa omfattningen av din utredning, uppnå en tranceliknande stat och hitta en guide för att hjälpa dig på din resa genom att hålla denna resa säker och produktiv. Se steg 1 för mer information!

              

Förfarande .

    

  Del 1      Starta din undersökning  ,

    
   
 1.            1      Välj mellan att utforska medvetandet och kommunicera med andevärlden! Olika traditioner använder ordet "kanalisering" på olika sätt. Vissa kanaliserare syftar utåt, i ett försök att kontakta andra eller inåt för att lära sig mer om jaget. Beroende på dina intressen och mål kan detta beslut leda till mycket olika traditioner, ritualer och praxis, även om de flesta typer av kanalisering involverar en liknande process genom att först framkalla en tranceliknande stat och sedan kommunicera med något "annorlunda". 
    
  •   I Supernatural eller Ghost Channel är målet att komma in och kommunicera med andens värld. Utövare vill ofta kontakta avlidna släktingar eller kända historiska figurer eller på annat sätt göra kontakt med de döda. Kanaliserande sprit, som vi nu föreställer oss, med kristallbollar och ouijabrädor, var extremt populär i de intellektuella ockulta cirklarna från mitten till slutet av 1800-talet. Även om denna typ av media mot vinst av vetenskapliga skeptiker avsevärt avvisas som manipulerat bedrägeri till de ofta välbärgade deltagarna, har spökkanaler historiska rötter som sträcker sig långt bortom de viktorianska stereotyperna.
  •  
  •   Medvetenhetskanal är ett nyare fenomen. I vissa New Age-filosofier mediterar de på kanaliserande utövare och försöker visualisera arketypiska figurer som är manifestationer av sina egna undermedvetna figurer av "tidigare liv" eller metaforiska representanter för psykiska traumor. Denna siffra leder ofta deltagaren genom olika interaktioner och kommunikation, med målet att läka sinnet och lära sig självet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var öppen för brottning med konstiga fenomen! Om du vill hitta komfort och förståelse genom att konsultera ett oracle eller söka en djupare förståelse för liv och död, är det viktigt att formulera dina kanaliseringsmål samtidigt som det är realistiskt. När du går in på en kanaliserande resa är det viktigt att ägna dig åt ett ofta knepigt och mystiskt sätt att tolka de meddelanden du får. Ju bättre du ska ta emot dem, desto mer drar du av erfarenheten. 
    
  •   Välkommen den mystiska ! Den som någonsin har öppnat en iChing eller försökt lära Tarot vet att kanalisering kan vara en frustrerande och komplex process. Det fungerar inte alltid som i en film där ett ljus flimrar och du hör rösten till en lång död släkting. Ha en särskild fråga i åtanke - en speciell sak du vill veta - och acceptera att du kanske inte får svaret du letar efter!
  •  
  •   Ta det allvarligt ! Om ditt mål är att få ett Ouija styrelse och fråga ett spöke hur farten luktar i efterlivet, skulle du hellre spendera din tid på att göra något mer konstruktivt. Kanaler fungerar bara när deltagaren är fullt förlovad och öppen för möjligheten att lära sig om sig själva och medvetenheten som kan vara svår att tro eller förstå.
  •  
  •   Läs om Occult Symbology and Symbolism ! Eftersom processen ofta involverar tolkningssymboler är det viktigt att undersöka lite innan du svävar huvudet för att få mer ut av upplevelsen. Joseph Campbell's One Thousand-Face och Occult av Colin Wilson är utmärkta elementära böcker om de idéer och bilder du behöver känna till. James Merrills moderna versioner Det växlande ljuset på Sandover registrerar hans kommunikation med ett spök som heter Ephraim.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fråga en mycket specifik fråga! Alla kanaliseringsmetoder kräver att du har en mycket speciell fråga i åtanke för din anda guide eller undermedvetna sinne. Det är osannolikt att några spökledare - internt eller externt - är tillgängliga för att svara på en fråga som är tveksam, oärlig eller trivial, så fundera över några rimliga frågor som förtjänar ett utförligt svar! 
    
  •   Gör det specifikt, men inte för specifikt ! En fråga som "Will Willi verkligen hatar mig om jag är sen för jobbet?" Är du bättre att spara på en Magic 8-boll? Du har bättre ditt problem tillräckligt långt för att tillåta komplexitet och personligen nog att vara värt: "Hur kan jag bli en bättre person i mitt arbete?" är mer så.
  •  
  •   Låt en fråga leda till nästa ! Om du är orolig för karaktären du gör på jobbet, fråga frågan om fler frågor så att du kan leta efter svar i din utredning! Vem är jag när jag jobbar? Vad betyder mitt arbete för mig? Hur ska jag närma mig mitt arbete? Vad är en arbetare? Dessa kan vara några tillämpliga frågor som rör sig kring din första. Leta efter svaren på frågor du inte frågade!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Starta en drömdagbok! När du reser in i ditt sinne kan det vara svårare att skilja mellan drömtillståndet och ditt vakna tillstånd. Symboler omger dig och dyker upp vid oväntade tider. Det är en bra sak! Du måste bara vara redo att fånga dem för senare analys, vilket gör en drömdagbok eller en kanaliseringsjournal en utmärkt resurs för dina undersökningar. 
    
  • Ha alltid en liten anteckningsbok bredvid din säng! När du vaknar från en dröm, oavsett hur tråkig eller ojämn, skriv ner allt du kommer ihåg! Vad såg du? Vad kände du? Vem var där? Denna typ av tolkning och uppmärksamhet på detaljer är mycket användbar i dina kanaliseringsexperiment.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Ange en trance  ,

    
   
 1.             1      Meditera djupt, fokusera på din andning! Hitta en lugn, meditativ plats där du hittar det mysigt och tyst! Sitt på golvet eller på en stol med rak rygg i en bekväm sittställning och sitta upprätt och med rak rygg! Välj naturlig belysning och tystnad! Stäng dina ögon eller fokusera på ett medelstort avstånd - en tom vägg eller en lugnande plats skulle vara trevligt. 
    
  • Articulate dina avsikter för denna meditation genom att centrera på vissa mantra som, "Jag kommer att nå trance, och jag kommer tillbaka till det normala medvetandet med den fulla minnet av vad jag har upplevt Öva för att uppnå en allt djupare trance. "
  •  
  • Du behöver inte sitta i lotuspositionen mitt i en korsning vid midnatt eller kasta dig själv framför en getskalle och stearinljus. Koncentrera dig på din komfort och på att uppnå trance-liknande tillstånd, inte ytliga detaljer från filmer!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Koncentrera på din andning! Sitt lugnt och andas djupt! Känn andan i kroppen och gå ut ur det! Känn hur luften i dina lungor kommer att fylla dig med närande syre och sedan ut i världen! Andas in och ut! Gör ingenting i flera minuter annat än att andas! Låt tankar komma och gå, koncentrera dig inte på någon av dem! Koncentrera på andning!       
 4.  
 5.             3      Använd kraften till att fördröja din kroppsrytm! För att gå djupare in i en trance, börja med en viss del av din kropp, som din vänstra hand! Känn luften när du andas, sätt in din vänstra hand i kroppen! Sätt medvetandet i vänstra handen och koncentrera din energi på att slappna av din vänstra hand! Säg, "Min vänstra hand slappar, min vänstra hand är avslappnad." 
    
  •   Flytta till vänster arm , sedan i höger hand, höger arm och i benen på samma sätt! Tillbringa 30-60 sekunder på varje del av din kropp och koncentrera din fulla medvetenhet och uppmärksamhet på avkoppling! Vänta tills du känner din kroppsdel ​​slappna av innan du går vidare!
  •  
  •   Ge din kropp vikt efter att du har avslappnat den ! Efter att du har avslappnat din kropp måste du ta en känsla av tyngd, som om din kropp var täckt med många filtar eller begravd i sanden. På samma sätt utvecklar du en medvetenhetskoppling till vänster och koncentrerar din energi helt in i det! Hon borde fortfarande vara avslappnad. Säg, "Min vänstra hand är tung." Spendera 30-60 sekunder på samma sätt på varje del av din kropp!
  •  
  •   Efter att ha lagt på kroppen, ge det värme ! Flytta genom din kropp på samma sätt och ge det värme genom att säga, "min vänstra hand är varm"! Koncentrera din energi på att uppnå ett tillstånd av värme, som om du låg i ett varmt bad eller lägger en värmepanna på alla delar av din kropp! Din kropp borde känna extrem komfort, men du borde inte vara sömnig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sluta medling långsamt! Om du bestämmer dig för att återvända till normal medvetenhet, fokusera på dina fingrar och tår, vinkla dem och låt dem återgå till ett mer normalt tillstånd! Känn din kropp gradvis cool och titta runt i rummet för att få ditt sinne tillbaka till sitt normala sätt att tänka! Stå upp och gå runt när du har sträckt lite! 
    
  • Hoppa inte bara och marschera - om du har suttit tillräckligt länge kan dina lemmar ha somnat och du sprainer en fotled. Dålig karma för medvetenhetsmeditationer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Doppa din trance bit för bit genom träning! Övergångens mål är att suddiga gränserna mellan din kropp, ditt medvetande och världen runt dig. Flytta genom de steg som beskrivs i föregående steg och nå långsamt trance, med fokus på att lugna din kropp! Öva att sätta din kropp i ett trance-liknande tillstånd genom många dagars träning innan du försöker fördjupa eller på något sätt kanalisera din trance! Det här är en process som du måste skämma bort om du vill uppnå resultat. 
    
  • Det kan vara långsamt först, men när du går framåt kan du märka att tidigare steg alltid är enklare för dig. Om du koncentrerar dig på att värma din vänstra hand kan du märka att din vänstra arm känns varm samtidigt eller till och med båda armarna. Detta är ett gott tecken på att du tränar ditt sinne och kropp för att nå trance-staten snabbare.
  •  
  • När du är redo att flytta till ett djupare medvetenhetsläge, lägg till ett annat steg till din trance: känna din panna sval! I många traditioner markerar det "tredje ögat" som ligger på pannan din relation med det undermedvetna eller världens osynliga värld. Isolera denna del av din kropp genom att säga, "min panna känns cool"!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Testa styrkan i ditt medvetande! Om du vill börja se resultat och få en känsla av hur stark din anslutning till den osynliga världen har blivit, försök ett experiment: Välj en mycket specifik tid att vakna och plantera Avsluta din trance meditation ett frö av den här tiden i ditt sinne! När du har kylt ditt tredje öga, fokusera på den tid du har valt genom att säga "Jag stiger upp imorgon på 6"! Ställ inte in en väckarklocka och försök att sova normalt!       
 12.  
 13.             7      Practice Visualization! När du har övat mycket för att uppnå ditt trance tillstånd, bör du börja känna dig mer bekväm om att komma in och ut ur det tillståndet. När du har blivit ganska stark är det dags att spendera mer tid på att utforska den. Detta är början på riktig kanalisering. Men innan du hittar en guide eller källa som skickar till dig, spendera du tid på att jobba med visualisering och leta efter ett djupare och djupare lag med medvetande! 
    
  • Visualisera saker och färger! Låt ditt undermedvetna föreslå en färg efter att du har kylt ditt tredje öga! Säg, "Jag ser blå", och upprepa det tills färgen sätter sig i ditt sinne och du ser verkligen blå! Först kan du se en mish-mash av färger, men fortsätt att träna tills du kan fastna och "se" vad ditt sinne säger att du ska se!
  •  
  • Det kan vara till hjälp att ge färgen ett föremål, till exempel en penna eller en bil. Se den blå penna! Titta på honom! Känn sin vikt i handen och försök att "använda" honom! Spendera tid att visualisera många färger och objekt innan du går vidare!
  •  
         
 14.  
 15.             8      Visualisera dig själv när du blir djupare! Olika medier eller kanaliserare använder olika övningar för att sänka sig själva och låta det undermedvetna få överkanten. Detta är ett viktigt sätt att komma i kontakt med den osynliga världen, och det kan vara ganska berusande när du kommer ut ur ditt trance tillstånd. 
    
  •   Falla från en stege till rymden ! Visualisera dig själv att klättra en stege i mörkret! Din kropp ska känna sig varm och bekväm. Klättra upp stegen ett tag och låt det gå! Känn hur du faller av! Om du blir yr eller desorienterad, fokusera på din kroppsmedvetenhet tills du känner dig väl och varm igen!
  •  
  •   Lyft ner ! Några utövare lyckas visualisera en hiss som löper längs en oändlig stenyta. Föreställ dig en hiss med en glasdörr genom vilken du kan se ut: på tre sidor är mörkret, men på ena sidan en stenig sluttning med spikar och små oregelbundenheter. Visualisera dem så nära som möjligt och fortsätt att resa djupare och djupare!
  •  
  •   Gör ditt eget fodral ! Det finns ingen rätt sätt att visualisera, så gör vad som känns bekvämt för dig! Vissa kanaliserare tycker om att visualisera sig som fallande fjädrar eller klättra ner ett rep.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Hitta en guide eller källa genom visualisering  ,

    
   
 1.             1      Sluta styra dina visualiseringar! När du utvecklas i din trance meditation kan du upptäcka att du har allt svårare att styra dina visualiseringar och att de händer utan att du kan stoppa dem. Låt det hända! Det är ett tecken på att du har gått djupt nog för att hitta en ledare för din utredning. Detta kanaliseras. 
    
  • Olika traditioner föreställer sig detta tillstånd på olika sätt: Om du ser detta som "Kristusmedvetande" eller "blir klart" eller "kommer in i andevärlden", är du definitivt rätt. Du behöver inte namnge barnet, inte nödvändigtvis, men ta friheten att kalla det som du vill!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Visualisera en plats! Efter att ha fallit av stegen eller på annat sätt sjunkit ner i medvetandet genom trance meditation, slå sig ner på ett mysigt ställe! Spendera tid att utforska det! Se så mycket detaljer som möjligt i den här vakna drömmen! Koncentrera din energi på att uppta det rummet och verkligen vara där ! 
    
  • I vissa New Age-traditioner föreslås att du fyller din plats med alla slags esoteriska kristaller och gyllene kuddar, medan andra traditioner kan föreslå att du föreställer dig en mossig skog som direkt från Tolkien. Gör vad du vill! Det finns ingen rätt plats.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt folk komma till platsen! Visualisera en person du känner och titta på hennes beteende när hon kommer till din plats! Låt henne vara och titta på hennes och hennes beteende! Om ditt undermedvetna föreslår människor som du inte känner till eller inte känner igen, var särskilt medveten om dem och märka deras ansikten och rörelser! Du vet att när du kan börja interagera med människor du inte vet, knackar du på kanaliseringsdörren. 
    
  • Var uppmärksam på rörelser som människor gör, saker de säger eller mer symbolik! När du kommer fram ur din trance, skriver du omedelbart ned dessa uppgifter på ! Saker som kanske inte är meningsfulla just nu är sannolikt vanliga och kräver senare analys och överväganden. Det kanaliserar.
  •  
  • Återigen, om du vill se dessa tecken som "dimensionella arketyper" eller "änglar" eller "din DNA-röst", så är det bra. Välj den symboliska representationen som ger mest mening för dig och lyssna på vad karaktärerna måste säga för sig själv! Det är ingen fråga om rätt eller fel när man arbetar med det undermedvetna och det osynliga.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en karaktär som är redo att prata med dig! Du märker alltmer att tecknen i din kanal närmar dig dig. Det kan hända snart, eller det kan ta lång tid. Låt dem närma dig och interagera med dem! Prata med dem! 
    
  •   Gör dina intentioner tydliga ! Berätta karaktären varför du är här och vad du söker! Fråga karaktären om hon är bäst och om hon är redo att vägleda dig i din utredning! Om hon inte kan göra det, fråga figuren att lämna och fortsätta med din övning!
  •  
  •   bekräftar ömsesidigt avtal ! Fråga henne frågan eller ge henne det centrala problemet som du har mediterat på, eller låt henne visa dig vad hon vill visa dig! Bestäm tillsammans hur du vill kommunicera! Låt ledaren göra sitt jobb: leda dig! Gör inte det du inte känner dig bekväm med, men låt ledaren ta ansvar för att visa dig vad du vill uppleva!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Leta efter symboler och arketyper för att tolka! Dina frågor kan redan besvaras, och det är ditt jobb att uppmärksamma vad du har visat. Ju mer tid du spenderar på att utforska vanliga symboler för ockulten och lära sig om vad du kan göra genom arketypiska representationer, ju viktigare blir dina undermedvetna observationer och kommunikation. Det kan vara visuellt så långt som möjligt. 
    
  • Om din plats plötsligt fylls med rattlande krabbor och lejon med huvud som pekar bakåt utan att du frågar efter dem, kan du komma ut ur trance och säga, "Wow, bli galen!" Men låt det inte stå där! Krabbor visas på Tarot-kortet för månen och betecknar månenergi och det undermedvetna, medan lejonet visas på kortet för styrka. Betydande? Du bestämmer dig.
  •  
         
 10.  
             

  Del 4      Välj ett medium för kommunikation  ,

    
   
 1.             1      Använd Ouija styrelsen! Efter att ha fått en guide till andaverdenen eller centrumet för ditt medvetande efter djup meditation och övning, kanske du vill hitta mer direkta och enkla sätt att kommunicera med den världen utan att spendera timmar meditera och söka efter dem. Ouija möjliggör snabb kommunikation och överföring. Det är också ett utmärkt sätt att få fler parter som är involverade i din utredning, att presentera dem för din ledare och att prata med varandra. 
    
  • Meditera om din specifika fråga eller fråga, formulera dina avsikter högt och låt din kontakt komma i kontakt med dig! Alla parter borde placera sina händer på planchetten mitt i brädet och låta den flytta och stava ut svaren på dina frågor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Experiment med förtrollande, sciomancy och andra spådomsmetoder! Under århundradena har erfarna medier experimenterat med en rad olika metoder för att kommunicera med sina andliga guider genom att manipulera föremål som kristaller, stenar, rök och till och med ben. Det finns hundratals olika metoder att välja mellan, och din Spirit Guide kan till och med föreslå en föredragen kommunikationsmetod. 
    
  •   Capnomanzie Avser mönstret rörande rök som tolkar andens världs budskap. Bränn lite salvia eller jasmin, vikblad eller rökelse, beroende på din tradition och intressen, och titta på röken som en del av dina meditationer! Låt symbolerna avslöja sig!
  •  
  •   Sciomancy är studien av skuggor och former för symboler. Huvudlösa skuggor tolkas allmänt som olycksfylld, även om den otrevliga inte bör avskräcka dig från att använda denna kommunikationsmetod. Gör ett ljus del av din meditation och observera de skuggor som dyker upp i rummet på väggarna, om symboler eller meddelanden visas!
  •  
  •   Divination Är den tekniska termen för att stirra in i en kristallkula och leta efter profetior eller symboler. Men du behöver inte ha en dyr kristallkula för att träna förtrollande: det är också vanligt att stirra i skålar med vatten, speglar eller andra reflekterande genomskinliga ytor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök med ESP, trumpetkanalering eller andra ljudmetoder! Om du är mer intresserad av att höra ljudet som produceras av andevärlden, kan ljudfångande kommunikationsmetoder vara mer lämpade för din utredning. 
    
  •   I trumpet kanalisering är ett fenomen som heter "direkt röstfenomen" det önskade resultatet av samrådet. Trumpet är i grunden en 30 till 60 cm lång kott av aluminium, som används för att överföra spökguideens ektoplasmiska vibrationer.
  •  
  •   Det elektroniska röstfenomenet (ESP) låter dig fånga det vita bruset i rummet på en digital eller bandspelare medan du frågar din Spirit Guide om de frågor du vill ha. Vänta ett ögonblick och lyssna noggrant på inspelningen för att höra om ohörbara svar har spelats in på bandet!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Experiment med automatisk skrivning! För vissa deltagare, särskilt de som är intresserade av att komma in i djupet av medvetandet, experimenterar med automatisk skrivning ett effektivt sätt att kommunicera med det okända. Börja med din trance meditation och besluta att skriva som svar på dina frågor! Allt du behöver göra är att få en penna och en bit papper och skriva omedvetet utan att stoppa eller uppmärksamma de ord du skriver. 
    
  • Detta är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med dina egna meddelanden och att stärka självets makt och gudomlighet. Du har egna svar och kan komma i kontakt med dem genom automatisk skrivning.
  •  
  • Det är också effektivt att skriva ner all din kommunikation med din Spirit Guide när du har brutit ur ditt trance tillstånd. Det är viktigt att spåra dessa meddelanden för senare paralleller och symboliska ekon.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tänk på att låta din fråga om glädje bestämmas! Tarot- och iChing-intervjuer är formulerade frågeformulär som ger möjlighet att svara på chansen. Beroende på hur du tänker på det, ge dig själv det och förbereda det, det kan fungera tillsammans med eller som ett alternativ till den mer komplexa kanaliseringen av medvetandet. 
    
  • Tarot kräver ingen komplicerad instruktionsbok eller en komplicerad metod för att börja använda den. Få ett kortspel och spendera tid att analysera varje kort och ge det vikt! Rita kort och låt din första känsla känna till kortet ge dig ledtrådar till deras symboliska mening! Detta kan vara ett utmärkt sätt att fokusera dina frågor på någonting.
  •  
  • För anekdotiska svar, kolla in iChing! Genom att använda tre mynt kan du göra ett hexagram (sex brutna och obrutna linjer) som motsvarar en viss symbol och en ingång till iChing, kallad "Boken för ändringar". Varje hexagram har en kort symbolisk anekdot som kan läsas som ett metaforiskt svar på frågan som du mediterar på.
  •  
         
 10.  
             

  Del 5      Kommunicera säkert  ,

    
   
 1.             1      Rengör dig själv för mottagning innan kanalen öppnas! Beroende på dina intressen och tradition kan du behöva rengöra dina chakra noggrant innan du kanaliserar för att balansera och rena dina energipaneler. Å andra sidan kan du finna det mer effektivt att be, recitera en mantra eller centra dig själv annars, både fysiskt och emotionellt. 
    
  • Oavsett vad du väljer att rensa dig själv för din undersökning, se till att du upprättar ömsesidig förståelse och respekt med din andliga guide! Det är oerhört viktigt att sätta gränser och formulera dina önskemål.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Utveckla ett intensivt personligt förhållande med källan! Tillbringa en stor tid i trance meditation, utveckla relationen med din guide innan du börjar fråga efter svaren på livets mysterier! Det kan innebära att man kan visualisera källan som en person eller närvaro med ett namn, en bild eller en röst om den inte redan har visat sig som sådan. Om du tror att källan är i dig kan det innebära att du blir mer medveten om dig själv och dina tankar, känslor och vanor. 
    
  • Avsluta varje session med en positiv kommentar! Tack till din guide för hans hjälp och vägledning och ge din respekt och uppskattning! Försök inte att quiver i frustration eller irritation!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spela in allt! Gör sändningarna offentliga genom att skriva ner dem eller annars spela in dina sessioner med din guide! Detta tjänar både för att hålla överföringen borta från din själ och förbereda dig för att få nästa meddelande. Låt kommunikationen flöda genom dig och inte fastna och smita ditt undermedvetna sinne!       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Filosofi populär:
Hitta inspiration.

Bibelstudie.

Få visdom.

Wudu utför.

Be till Gud (för nybörjare).

Frigör sinnen och tänk.

Var generös.

Att korsa sig.

Var judisk.

Fylld av den Helige Ande.

Stava Eliminate Black Magic.

Bor i fred.

Öva buddhistisk meditation.

Att vara quirky.

Bekännelser i den katolska kyrkan.

Ring Adhan.

Utveckla telekinesis.

Bli påven.

Bli kommunist.

Starta en lokal kyrka.

Häng till Herren Gud.

ako woman