Home \ hälsa
 

Förenkla ditt liv.

 

Förenkling av livet behöver inte vara svårt. När du lär dig att skapa ett lugnare, mer balanserat utrymme i ditt liv kan det hjälpa dig oerhört, och det här kan bäst göras i små steg. Att eliminera skräp, öva självorganisation, förenkla relationer, lära dig att ta dig tid, sakta ner takten och uppskatta de små sakerna kan hjälpa dig att hålla sig psykiskt frisk. Du kan börja idag.

              

Förfarande .

    

    1      Eliminera skräp  ,

    
   
 1.            1      Bestäm vad som inte är nödvändigt. Förenkling behöver inte vara komplicerat: Ta reda på vad som är viktigast för dig och ta bort allt annat. Tänk dig att packa allt du äger om en timme för att flytta genom landet för nästa årtiondet eller resten av ditt liv. Vad skulle du ta med dig? Vad skulle vara oumbärligt? Minska dina ägodelar till det väsentliga och frigör dig från allt som bara rymmer utrymme.  
    
  • Om du brukar ackumulera saker av nostalgiska eller emotionella skäl, försök att komma till botten av din bilaga till objekt. Börja med ett "sätt med det hög" och föra saker direkt till den andra handladdningen. Gamla ljusstakar som inte har sett ett ljus sedan Reagans term? Kasta bort dem. En stapel Billboard-tidningar från 70-talet? Kasta bort dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör en kort rengöring. Gå igenom ditt hus med en stor korg. Fyll det med det nödvändiga. Sätt på din stereo och gör något bra och ge dig själv 15 minuter att rensa upp och ta reda på hur mycket du kan göra. Kasta bort sopor, samla kläder och ta med dem till tvätten. Var förnuftig. Om något inte är nödvändigt, släng det i papperskorgen.  
    
  • Fokusera på de höga trafikområdena, som vardagsrum och kök. När disken staplas i diskbänken kommer du att känna dig stressad och känna en känsla av disarray, även om resten av huset är rent och städat. Om du bara har lite tid, koncentrera du dig på de viktigaste rummen.
  •  
  • Oroa dig inte för att smutsen ska komma ur varje hörn och "rengöra" varje yta. Fokusera bara på städning. Tydliga saker, fixa saker, gör rummet ser bra ut.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Utför stora rengöringskampanjer i varje säsong. Några gånger om året bör du göra en noggrannare rengöring för att bli av med saker som har ackumulerats och för att göra ditt bostadsutrymme tydligare samt att rita ditt hus av smuts och smuts. Djurhår, damm och annat skräp kan ackumuleras även i de minsta rummen, vilket kräver noggrann rengöring. Sauge, schampo mattan, rengöra toaletterna, skrubba väggarna, rengör windows. Bli av med smutsen!  
    
  • Gå igenom skrivbord och rensa pappersarkivet. Rita ut lådor för att bli av med dold skräp. Sträva efter att eliminera pappersavfall och digitalisera viktiga dokument för att göra ditt bostadsutrymme tydligare. Undvik papper.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Minska kläderna i din garderob. Hitta dina favorit och mest mångsidiga plagg och ge bort resten. Om något är slitet, eliminera det. Om det inte längre passar, ta bort det för att någon ska bära den. Om du alltid har velat ha på sig något, men möjligheten till det inte tycks ge upp, ge upp det. Gör din garderob enklare.  
    
  • Om du har en stor kista kläder att hänga på, överväg att ordna dem efter säsong. Det finns inget behov av att sväva genom tröja på mitten av sommaren, så lägg alla dina säsongsbetonade kläder i separata behållare och lägg dem bort till början av säsongen. Uteslutet, ur sinnet.
  •  
  • Organisera "Naked Lady Parties" eller andra sammankomster där du och några av dina vänner kan sätta alla dina gamla eller dåliga passande kläder i en hög och byta dem med varandra. men hon skulle se bra ut på någon annan - ge bort allt som är kvar i slutet av kvällen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sluta köpa nya saker du inte behöver. Om du alltid har en flik för webbläsaren öppen för att handla på nätet, var noga med att hålla denna vana i kontroll. Bara för att du har hittat ett fynd betyder inte att du måste köpa den. Förenkla ditt liv genom att hålla ny rubbning bort från ditt hus.  
    
  • Köp inte nya böcker. Gå till biblioteket och dela samma läsning med andra. Återgå boken när du är klar, och du får mer hyllutrymme.
  •  
  • Köp inte nya hushållsartiklar. En pneumatisk vitlökpress? Så snälla. Använd en gaffel. En degmixer? Använd två knivar och lite muskelfett, som mormor gjorde.
  •  
  • Ta reda på om hyraalternativ i din stad. Om du har ett stort projekt ute i det öppna kan det tyckas som om du behöver köpa en ny blåsare för garaget, men du kan också bara låna en. Verktygsuthyrning blir allt vanligare och ger dig möjlighet att använda det du behöver för en kort stund och sedan returnera den.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Minska. Ha ett litet men bekvämt hem och lär dig att leva med mindre. Köp mindre, värdig kvalitet mer och lägg över pengar för tider av behov eller en belöning semester på sparkonto.  
    
  • Hyr ett hus eller objekt du behöver istället för att köpa dem. Då reparationer, avdrag och trärot är problemet med någon annan... inte din.
  •  
  • Har färre saker, men se till att allt du äger har mer flexibilitet. Mest önskvärda är saker som kan användas för två eller tre olika uppgifter. Kom ihåg att om du måste arbeta för att betala för varor är det inte den perfekta sätten att leva ett lyckligt liv. Tänk på dina prioriteringar.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skapa ett blankutrymme. Det kan hjälpa dig att slappna av och ge dig en känsla av enkelhet när du har ledigt utrymme i ditt hem, rum eller kontor. Överbelasta inte dina väggar med saker som tjänar din konversation, men låt tomheten vara lugnande och elegant. Låt enkelhet triumfera över prydnad.  
    
  • Vitt utrymme behöver inte vara "vit". Om du inte gillar känslan av ett sterilt, extremt rent bostadsutrymme, så kan naturligt trä, synliga stenar eller andra mönster som är mycket enkla, slappna av dig väldigt bra. Endast vitt utrymme måste vara fria från skräp. Inga hyllor, filmaffischer eller hängande ramar. Enkla linjer och rena, tomma utrymmen på väggarna
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gör din säng varje dag. Det tar bara fem minuter och kan göra underverk för att ändra ditt humör. Ditt sovrum ser mycket enklare ut, är mer elegant och tidigare när sängen är gjord och städad. Små steg som att göra sängen kan avspänna dig och förenkla ditt liv.  
    
  • Om det är lättare för dig att lämna dina lakan i en stapel.... överens. Det handlar om att ta små steg för att förenkla dina dagliga rutiner. Du kan tillbringa meditativ tid istället, göra ditt kaffe varje morgon, slipa bönorna, värma vattnet och häll det i kaffepressen. Kanske börjar du dagen med att städa upp köket och lyssna på radion. Säkerställ en fast process.
  •  
                   
 16.  
             

    2      Självorganisation  ,

    
   
 1.             1      Planera vad du kan planera eller krama din inre röra. För några av oss är det ingen mening att planera en resa till det ögonblick du lämnar huset. Vad är poängen att stressa dig tre dagar före på grund av förpackning? Å andra sidan behöver andra människor förbereda sina dagliga kläder i förväg för att bedöma fördelarna med varje plagg tills de är säkra på att de har allt de behöver.  
    
  • Om du är benägen att cussing, säg inte att du behöver ändra dina vanor om det inte stör din produktivitet eller din förmåga att avsluta saker i tid. Om det fungerar för dig fungerar det. Se till att du har tillräckligt med tid för att slutföra uppgifterna och då kommer dessa tidsfrister att ge dig bästa prestanda. Verkligen lätt.
  •  
  • Om du har problem med att göra oavslutade affärer, gör det tidigt för att ta det ur ditt huvud. Sluta inte packa halvvägs eftersom du började tidigt - sluta och hacka av det. Förenkla genom att göra det nu, gör det och slappna av. Enkel och avslappnad.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Delar av hushållsarbeten rättvisa. En vanlig källa till komplikationer och stress är ett rörigt levande utrymme. Att hitta tid att göra tvätten, tvätta disken, laga mat och ta hand om de andra viktiga sysslorna kan vara ett problem om du inte hanterar det på ett enkelt, organiserat sätt. Samarbeta med din familj eller rumskamrater och komma överens om enkla metoder för att dela upp sysslorna och förenkla arbetet runt huset.  
    
  • Dela upp uppgifter efter dagar. Se till att alla tar hand om rengöring av skräpboxen och tvätta kläderna, men inte varje dag. Låt någon göra det smutsiga arbetet ett tag och sedan byta till andra jobb... göra det löpande. Gör en plan som alla är överens om och lägg upp den i köket så att det är lätt att se.
  •  
  • Delar uppgifter enligt preferenser. Om du inte kan stå och göra tvätten och luta dig för att göra staplar, gör en överenskommelse med dina rumskamrater. Om du tar hand om tvätten kommer du att laga en stor måltid för alla tre gånger i veckan, när de andra måste arbeta långa timmar. Eller vara ansvarig för all evighet för disken. Hitta ett sätt att föra saker i linje med din situation.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Optimera din ekonomi. Ingenting är mer komplicerat än pengar. Om du kan kan du förenkla din ekonomi så mycket som möjligt genom att konsolidera dina skulder och göra så få betalningar som möjligt varje månad. Gör en budget baserad på hur mycket pengar som kommer in varje månad och beräkna din kända och beräknade genomsnittliga utgifter. Håll dig till planen och kostnaderna kommer att förenklas.  
    
  • Kontrollera att dina räkningar automatiskt dras av från ditt konto. När du noggrant har skapat din budget borde du aldrig behöva oroa dig för att betala dina räkningar igen. Vad kan vara enklare?
  •  
  • Höj pengar som standard. Om du inte är säker på hur du ska närma sig uppgiften att förenkla din ekonomi, spela det säkert med besparingarna. Ju mindre du spenderar desto mindre tänker du på pengar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en plats för varje objekt. Var hörs fjärrkontrollen? Var kommer jackorna från? Var ska hundens leksaker vara? Om det inte finns några svar på dessa frågor kan det vara svårt att ta bort skräp. Om saker får vara överallt, kommer rummet alltid vara rörigt. Att tilldela platser behöver inte vara svårt - du behöver inte hitta den bästa platsen för ett objekt, du behöver bara hitta någon plats.        
 8.  
 9.             5      Förbered snabbmat. Slutet på en hård dags arbete är förmodligen inte den bästa tiden att hitta dig själv med båda händerna i hemlagad rödvinsås kyckling. Hitta recept som är snabba att förbereda och söka på nätet för snabbmat, med hjälp av ingredienserna du redan har i huset. Tillbringa din fritid och njut av måltiden och tiden med din familj i stället för att komplicera tillagningsprocessen.        
 10.  
             

    3      Förenkla dina relationer  ,

    
   
 1.             1      Erkänn dåliga relationer och avsluta dem. Slösa inte tid på att göra vänner med dig, dra dig ner, slösa bort din tid eller bli uttråkad. Om du vill förenkla ditt sociala liv, börja med att måla relationerna som gör det mer komplicerat. Minska din adressbok till de goda vännerna du vill spendera tid med och slösa inte bort din tid.  
    
  • Du behöver inte vara oförskämd - inga elaka Facebook-inlägg om hur du minskar din kontaktlista i stor skala. Sluta bara göra en speciell insats. Ta bort vattnet och växten kommer att vissna bort.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär dig att säga nej till andra människor. En sak som gör våra liv komplicerade är att vara "nådig". Vi tror att förenkling hjälper andra att avgöra vad som händer: Var ska du äta lunch, vilka ansvarsområden att ta på jobbet, och om du är tillgänglig för att ta din vän till flygplatsen. Det hjälper inte dig att förenkla ditt liv om du är en skrapa, men ger bara många fotspår från andra människor i ditt ansikte. Låt inte andra irritera dig. Stå upprätt och lär dig att säga "nej".  
    
  • Å andra sidan, om du tenderar att vara självhäftande och inte har något problem att berätta för andra hur du känner, kan det göra livet enklare om du lär dig att vara tyst ibland. Gör inte drama om det inte finns någon anledning i den här situationen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tillbringa mer tid ensam. Att upprätthålla relationer - oavsett om de är kärleksrelationer eller andra relationer - är komplicerade. När du fokuserar på andra särdrag och vanor kan du fokusera mindre på dig själv och dina behov. Du komplicerar ditt liv för andra, istället för att förenkla det själv. Det är inte själviskt att spendera tid ensam och att arbeta med sig själv.  
    
  • Tänk på att gå på semester ensam genom att resa ensam till en plats som du alltid har velat besöka. Lita på dina egna förmågor att hitta och komma igenom där. Försök, kanske, tillflykt i ett kloster av något slag, för att uppleva verkliga reträtt
  •  
  • Kärleksrelationer är komplicerade. Ju mindre du måste pruta i dem, desto lättare blir livet. Om du ständigt förändras på grund av relationer - oavsett om det är kärleksrelationer eller andra - överväga att arbeta på dig själv. Gå inte ut med någon för ett tag tills du känner att ditt liv har blivit enklare och mer ordnat.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spendera mindre tid på sociala nätverk. Kull behöver inte vara material. Den mentala röran av statusuppdateringar, tweets och inlägg som på Instagram kan göra mycket för att dra ner dig och komplicera ditt liv. Oroa dig inte om att "gilla" de senaste inmatningarna av alla och följ inte dina olika flöden. Du kommer att vara där när du har en ledig minut och du kommer nog inte ens att missa det.  
    
  • Om du är ambitiös, överväga att sätta tillbaka dig på sociala nätverk. Upprätta ansikte mot ansikte interaktioner som en prioritet och schemalägga möten och telefonsamtal med gamla vänner som du inte kan hålla kontakten med för att hålla dig uppdaterad istället för att återskapa sina sociala profiler.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förenkla din föräldraskap. Koka inte lunch, tvätta inte de smutsiga kläderna, lägg inte leksakerna bort. Förvänta ditt barn att göra saker på egen hand som passar olika åldrar. Det är inte lättare för ditt barn i det långa loppet att "bara göra det" eftersom det lär barnet att du alltid ska göra det och inte behöva göra det. Men berätta för dina barn där de kan hitta verktygen för arbetet, visa dem några gånger i början, men låt dem göra det själv.  
    
  • Skapa ett kalkylblad med verk för alla barnen som de behöver göra varje vecka. Delta i förberedelsen av bordet och du kommer att vara mer villig att använda den.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör ett försök att spendera tid med personer du gillar. Enkelhet betyder inte att du måste förbanna allt från ditt liv, men behöver bara lära dig att bli en tunn och snygg socialiseringsmaskin. Få en nära grupp vänner som betyder mycket för dig och försök att spendera tid med dem - och bara med dem. Slösa inte bort dyrbar tid genom att engagera dig med människor som tycker att du ska vara vän med... bara spendera tid med personer du gillar.        
 12.  
             

    4      Sakta ner takten  ,

    
   
 1.             1      Sluta läsa instruktioner, självförbättringsböcker och bloggar. Andra människors råd om livet kan ofta vara en källa till negativ stress. Förenkla genom att ge upp tanken på perfektion. Ha tro på att du är en bra partner, en bra mamma eller en bra pappa och en bra person. Lita på dig mer och gör vad som är naturligt för dig.        
 2.  
 3.             2      Arbeta med en gör-att-göra-lista. Det är mycket lättare att många människor har en liten guide för att styra dem genom dagen. Utveckla en genomförbar att göra-lista och hålla fast vid det så bra du kan. Vad vill du uppnå i slutet av dagen? Fram till slutet av veckan?  
    
  • För vissa personer kan det till och med vara till hjälp att utveckla mer omfattande listor över långsiktiga mål och planer på att hjälpa dem att prioritera tjänster. Förenkla dina långsiktiga karriär- och livsmål genom att visa var du vill vara i din karriär eller liv på 5 år. Vad måste du göra för att komma dit?
  •  
  • Fira alla framgångar på dagen. Att arbeta med en att göra-lista kan vara mycket roligare om du tar lite tid att fira vad du har uppnått. Köket städas, ditt rum städas och ditt jobb gjort för denna dag? Skäm bort dig själv.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förklara din digitala röra. Dra ut pluggarna! Utför en massiv rensning av de saker som stör din dator. Börja med att hålla sakerna enkla och hålla fast vid ett vanligt rengöringssystem.  
    
  • Placera klockor på elektroniska saker som äter din tid utan att du märker det. Om du spenderar mer tid online än du vill, installerar du en timer och använder den. Du kan bli förvånad i omfattningen. Även om du bara gör regelbundna, tvångsavbrott, kommer din användning av tekniken direkt att förenklas.
  •  
  • Försök att hålla ditt e-postkonto tomt. Svar, arkivera eller ta bort e-postmeddelanden medan du läser.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör bara en sak i taget. Multitasking hjälper vissa människor att vara effektivare, men det medför också att andra stör sina aktiviteter. Koncentrera dig på att stoppa en sak i taget och ta bort den från din lista. Oroa dig inte om vad du måste göra imorgon eller senare, bara fokusera på att leverera det bästa arbetet den här minuten.  
    
  • I en gammal Zen-historia straffar en äldre munk några få nybörjare för att tala medan de gör sitt jobb. "När det är dags att prata, bara prata," sa han. "Och när det är dags att arbeta, bara jobba". Nästa dag, under lunchen, såg nybörjare den äldre munken och läste tidningen på samma gång. De kontaktade honom för att påminna honom om hans lektion. Varför åt han sig bara eller bara läsa, som han hade sagt till dem? "När det är dags att äta lunch och läsa pappret, bara äta lunch och läsa pappret," berättade han för dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sätt din telefon åt sidan. Ingenting distraherar dig mer och ger en mer ofokuserad sinnesstämning än att kontrollera din telefon för nya meddelanden varannan minut. Texter, e-postmeddelanden, Facebook-uppdateringar och andra små meddelanden kommer att vara lika frestande om en timme.  
    
  • Om du är med vänner eller familj, stäng av telefonen och lägg den bort någonstans. Ännu bättre: lämna den i bilen. Titta inte på det. Nästa gång du träffas, gör regeln att den första personen som kontrollerar din telefon betalar räkningen.
  •  
  • Fler och fler människor lider av rädslan att sakna något. Vad händer om du inte får denna statusuppdatering före alla andra? Vad händer om någon överträffar dig i en ström med en rolig kommentar? Vad händer om din flamma skriver ett sms och du kan inte svara direkt? Låt inte "praktisk" teknik i ditt liv orsaka komplicerad stress. Var beredd att tillfälligt sakna något för att njuta av nuvarande ögonblick i verkligheten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lämna ditt arbete på jobbet. Låt inte stressen på din arbetsdag störa ditt liv efter timmar. Ta inte något arbete hem för att slutföra senare - stanna tills du kan slutföra den här dagen. Om du känner dig stressad efter en dags arbete, gör något avkopplande det ögonblick du kommer in i dörren hemma, så du behöver inte betala dina rumskamrater med klagomål om dagen. Sprid inte spänningen.  
    
  • Minska dina timmar så mycket som du har råd om ditt jobb är en betydande källa till stress i ditt liv. Om du vill ha enkelhet, är ett av de enklaste sätten att uppnå detta att minska arbetet. Mindre pengar, mindre skräp.
  •  
  • Sluta arbeta på helgerna. Även om du älskar ditt arbete stör det ditt liv när du tar med dig jobb i dina helger. Du kanske inte är medveten om det just nu, men så småningom kommer det att leda till utbrändhet och / eller en minskning av din passion. Tillbringa de närmaste sex månaderna varje helg. I ingen av dessa helger kan det hända att arbeta från och med nu.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Meditera i 15 minuter varje dag. Endast femton minuter. Det är en halv komedie eller hälften av väntetiden på fordonets registreringskontor, men det kan göra hela skillnaden i din stressnivå och din förmåga att förenkla ditt liv och hålla dig lugn. Ta det lilla steget att spendera tid i tystnad genom att sitta i ett bekvämt rum. Fokusera på ditt andetag. Koppla av din kropp och låt ditt sinne lugna sig. Titta på dina tankar.        
 14.  
             

Tips .

      

<91112>                  

Hälsa populär:
Behandla en maginfluensa.

Upptäck övergrepp mot föräldrar.

Behandla diabetesrelaterad hypoglykemi.

Bota myggbett.

Behandla ett blödande skum.

Ta bort Steri Strips.

Gå till stranden under perioden.

Återställ förhud.

Förlora fem pund på en månad.

Bli av med blåsor på din tunga.

Känna igen symtom på levercirros.

Hjälp dig själv.

Ge en episiotomi efter förlossning.

Gör bäckenbottenövningar på rätt sätt.

Applicera första hjälpen till en kvävande baby.

Förhindra Chikungunya feber.

Gör en återupplivning på en bebis.

Behandla naturligt genital herpes.

Behandla en MRSA infektion.

Stoppa en brännande känsla i halsen.

Behandla en blåmärken.

ako woman