Home \ hälsa
 

Hälsa ett utbrott av herpes snabbt.

 

Herpes orsakas av ett virus som kallas herpes simplex. När viruset tränger in i kroppen, förblir det alltid i det genom att gömma sig i nerverna. Ibland resulterar det i ett utbrott när din immunitet (kroppens makt att bekämpa infektioner) sänks. Varaktigheten tills utbrottet läker varierar från en person till en annan. I vissa fall bröt ett herpesutbrott inom några dagar. Andra tar mer än två veckor att läka. Om du upprätthåller rätt livsstil, finns det en chans att inget utbrott kommer att inträffa. Men om ett utbrott inträffar finns det åtgärder du kan vidta för att säkerställa att det läker snabbt.

              

Förfarande .

    

    1      Gör en diagnos gjord  ,

    
   
 1.            1      Känna tecken och symtom på herpes. De vanligaste manifestationerna av herpes är smärtsamma, små, vätskefyllda blåsor. Även om herpes är allmänt känt för att påverka könsorganet, kan det också växa på andra områden som ansikte, bröst, rygg, buk, skinkor och ben. Klåda kan eller inte vara närvarande. Du kan också få feber, oförklarlig kroppssmärta eller svullna lymfkörtlar.       
 2.  
 3.             2      Få en noggrann diagnos. Om du är orolig för att du kan få herpes, var inte panik. Få diagnosen bekräftad genom att gå till en läkare innan du börjar någon behandlingsplan.        
 4.  
 5.             3      Känn de olika medicinska procedurerna. Din läkare diskuterar allt du behöver veta om herpes. Det är viktigt att du frågar honom om att förebygga utbrott och deras behandling.                  
 6.  
             

    2      Hemhjälpmedel  ,

    
   
 1.             1      Ta ett varmt bad. Smärta är ett vanligt klagomål med ett herpesutbrott. Ett varmt bad kan minska smärtan och slappna av i kroppen. Använd tvål för att hålla kroppen ren och förhindra sekundära infektioner. Se till att du rengör badplatsen noggrant så att du inte sprider viruset till en person som delar ditt hem med dig.        
 2.  
 3.             2      Använd bakpulver och majsstärkelse för att torka ut bubblorna. Applicera dessa två pulver på en öppen öm punkt. Ett virus trivs i fuktig och våt miljö. den renare och torrare du får området, ju snabbare det kommer att läka. Du kan använda en bomullsboll och applicera bakpulver och majsstärkelse. Släng bomullsbollet efter användning.        
 4.  
 5.             3      Använd is och dö av smärtan och lindra klåda. Isapplikationer bör inte överstiga 15 minuter, eftersom långvarig exponering för kyla kan leda till vävnadskador. Klåda kan lämna ömt område öppet och vått; Applicera is kan hjälpa till att förhindra klåda.        
 6.  
 7.             4      Applicera växtbaserade läkemedel. Det har visat sig att dessa medel begränsar uppkomsten av herpes, samt stimulerar läkning och lindrar besväret.  
    
  • Sätt en påse svart te på det drabbade området. Först måste du brygga tepagen. Kyl det omedelbart och lägg det på såren. Detta lugnar såren och kyler infektionen.
  •  
  • Ta Ecinacea-tillskott. Echinacea ökar immunsystemets effektivitet och förhindrar därmed utbrott av herpes.
  •  
  • Ta lysin. Ta 1 gram lysin tre gånger om dagen för att behandla herpesutbrott. I några små experiment fann man att lysin minskar varaktigheten av ett utbrott och även frekvensen av utbrott. Lysin fungerar genom att blockera effektiviteten av arginin. Arginin ökar spridningen av herpesviruset. Lysin ska tas när du känner att du har ett herpesutbrott eller före symptomstart. Om du har gallstens eller högt kolesterol bör du vara försiktig när du tar lysin. Lysin finns i fisk, potatis, ägg och kyckling.
  •  
  • Använd häxhasel. Detta är en flytande lösning som enkelt kan köpas i apotek. Ta en bomullsboll och dribbla en liten mängd häxhasel på den. Applicera bomullsbollet på sårpunkten och låt det stå i 2-3 minuter. Först kan du känna smärta, men smärtan kommer så småningom att gå iväg. Applicera Witch Hazel 3 gånger om dagen, och såren går bort inom några dagar.
  •  
  • Försök med citronbalsam (vetenskapligt kallad Melissa officinalis). Melissa kan ha en förebyggande effekt på herpesviruset. Det kan hämma viruset innan det absorberas i cellerna. Citronbalsammen ska användas vid första symptompåverkan. Det har mindre effekt om cellerna först smittas med herpes. Använd ett 1% extrakt 4 till 5 gånger om dagen.
  •  
  • Ta sibiriskt ginseng-extrakt. I en försöksstudie av 93 personer fann man att sibirisk ginseng kunde minska svårighetsgraden av herpes symptom. Han reducerade också varaktigheten av herpesutbrott. Eleutherosider är den aktiva ingrediensen i extraktet, som är ansvarig för snabb läkning. Extraktet kan vara tillgängligt i fast, flytande eller pulverform.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prova kroppsliga tekniker. Generellt är uppkomsten av någon sjukdom orsakad av minskad immunitet på grund av olika psykiska och fysiska ansträngningar. Avkopplingsteknik och meditation hjälper till att lindra stress. Det förstärker immuniteten. Höga immunitetsnivåer bidrar till att sänka sannolikheten för utbrott av herpes. De sänker också varaktigheten av symtomen.  
    
  • avslappningstekniker. Det här är tekniker som hjälper dig att slappna av i stressiga situationer. När du använder dessa tekniker slappar du av medan du säger ett visst ord. I slutändan lär kroppen att slappna av när man säger ordet i huvudet.
  •  
  • Meditera på morgonen. Meditation hjälper dig att hålla dig avslappnad under dagen. Det förstärker din immunitet. Den förstärkta immuniteten hjälper till att läka utbrott snabbt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Applicera homeopatiska behandlingar. Diverse homeopatiska läkemedel lindrar herpesutbrott. Kliniska prövningar har visat effekten av flera nosoder och biokemiska formler.  
    
  • Eisenhut förbättrar feber, brännande och inflammation.
  •  
  • Svavel reducerar återkomsten av herpesutbrott.
  •  
         
 12.  
             

    3      Läkemedelsanvändning  ,

    
   
 1.             1      Antivirala läkemedel. Herpes är en virusinfektion. Administreringen av antivirala läkemedel bidrar till att förkorta längden av utbrottet. om dessa droger tas vid ett utbrott är det risk att utbrottet inte kommer att inträffa. Antivirala läkemedel hindrar också viruset att sprida sig till andra delar av kroppen. Antivirala läkemedel kan endast köpas på recept på apoteket. Vanligtvis är följande läkemedel ordinerat för herpes:  
    
  • acyklovir. Dessa antivirala läkemedel fungerar som en analogi av viralt DNA och bygger in i viralt DNA. Viruset är då defekt, och multiplikationen av viruset stoppas. Den dos som rekommenderas av Center for Disease Control är 400 mg tas oralt 3 gånger om dagen i 5 till 10 dagar. Acyklovir finns också i krämform. Detta kan appliceras direkt på såren. Acyclovir i grädden dödar viruset. Detta förkortar varaktigheten av herpesutbrottet. Det minimerar också symtomen på herpes.  
     
   • Applicera endast kräm på den drabbade delen.
   •  
   • Gör en cremepasta över den ömma platsen och gnid försiktigt tills crèmen absorberas.
   •  
   • Lämna inte grädden med munnen eller näsan slemhinnor eller ögon.
   •  
    
  •  
  • Famciklovir. Detta är ett antiviralt läkemedel som fungerar på samma sätt som acyklovir. Den dos som rekommenderas av Center for Disease Control är 125 mg två gånger dagligen i 5 dagar.
  •  
  • dokosanol. Detta är en kräm som innehåller alkohol. Det minskar symtomen och längden på herpesutbrott. Detta läkemedel förhindrar viruset att komma in i mänskliga celler. Det förhindrar också fusion av humana celler och virala membraner. Det är tillgängligt på marknaden utan recept. försök att applicera grädden på det drabbade området så snart du känner till ett utbrott.
  •  
         
 2.  
 3.             2      antiseptika och antibiotika. Användning av en antiseptisk salva fungerar som en palliativ åtgärd för att förhindra extern infektion av utslaget. Orala antibiotika ordineras ofta i samband med antiseptika och bekämpar infektionen inuti kroppen.        
 4.  
 5.             3      Hantera smärta. Ofta kan du känna smärta eller brinna runt utslaget. Over-the-counter smärtstillande medel, som ibuprofen, aspirin eller acetaminophen, lindra dessa symtom. Lidokainplåster är också ganska effektiva. Om smärtan är outhärdlig eller åtföljd av andra symtom och begränsar din dagliga aktivitet, gå till doktorn.        
 6.  
             

    4      Förhindra fler infektioner  ,

    
   
 1.             1      Undvik att sticka kläder eller underkläder. Det är viktigt att applicera minst friktion till det drabbade området. Andningsskydd gör att luften cirkulerar runt kroppen, håller ömta områden rena och torra.        
 2.  
 3.             2      Sprid inte vesikelsekretionerna. Du måste isolera bubblorna så mycket som möjligt och förhindra att de sprider sig över din kropp, kläder och omgivande hushåll. Kom ihåg att herpes är smittsam; som också omfattar att sprida den till andra delar av din kropp.        
 4.  
 5.             3      Öva en hälsosam livsstil. Det finns många faktorer som bidrar till herpesutbrott. Detta kan innefatta alkoholmissbruk, rökning, brist på motion, dålig kost och ökade stressnivåer. Förbättra ditt immunsystem så mycket som möjligt, eftersom det förhindrar framtida herpesutbrott och läker blåsor snabbare.        
 6.  
 7.             4      Undvik att ha sex under ett utbrott. Din blåsor och sår kan vara mer irriterad vid sexuell kontakt. Dessutom är herpes smittsamare under utbrott och utsätter din partner för risken för att smittas.        
 8.  
 9.             5      Förbättra dina näringsvärden och aktivitetsvärden. Hälsa matvanor och sport kan minska utbrott.        
 10.  
 11.             6      Drick vatten. Du borde dricka minst 8-10 glas vatten varje dag. Detta später ut urinen och lindrar smärta på grund av genital herpes.        
 12.  
             

Tips .

             Läs mer... (2)      
Hälsa populär:
Behandla psoriasis naturligt.

Behandla nagelsvamp.

Pimples krymper.

Ta bort stressen i nacken.

Beräkna hjärtfrekvensen.

Behandla gummiblödning.

Naturliga hjälpmedel för ditt barn med kolik.

Förlora 2 kilo snabbt.

För att återhämta sig från ett missfall.

Undvik karpaltunnelsyndromet.

Håll någon från snarkning.

Förhindra att andra människor stör dig.

Erkänner inre hemorrojder.

Förhindra vinterdepression.

Förhindra ryggsmärta.

Känn igen din sanna potential.

Lugna en nervös mage.

Candida infektionsterapi.

Hantera Parkinsons.

Öka antalet lymfocyter i kroppen.

Ta bort födelsemärken i ansiktet.

ako woman