Home \ hälsa
 

Bli av med solstrålar.

 

Solstrålar kallas också solgentiner. Dessa mörka fläckar på din hud orsakas av direkt, långvarig exponering för ultravioletta (UV) strålar. Fläckarna kan förekomma i alla åldrar och är vanligtvis inte skadliga. Solstrålar är vanligare hos människor med rättvis hud. Fråga alltid en hudläkare om du är orolig för en fläck på din hud. Om din hudläkare har klassificerat fläckarna som ofarliga, finns det flera sätt att behandla solstrålarna, från naturliga metoder till kosmetiska förfaranden. Här är några förslag på hur man kan bli av med solstrålar. Solstrålar kliar vanligen när du är i solen.

              

Förfarande .

    

    1      Naturliga gradvisa blekningsmetoder  ,

    
   
 1.            1      Skiv en färsk citron och lägg frukten direkt på solstrålarna i 0 till 15 minuter om dagen. Citronsaft fungerar också. Fruktsyran lyser fläckarna och hjälper till att ta bort döda hudceller.       
 2.  
 3.             2      Applicera Aloe Vera Gel två gånger om dagen för att läka solskyddade områden. Aloe har naturliga helande egenskaper.        
 4.  
 5.             3      Doppa en väska med grönt te i kokande vatten i 3 till 5 minuter. Tryck på påsen på en bomullsboll och gnid över fläckarna två gånger om dagen. Antioxidanterna i te hjälper huden att läka.        
 6.  
 7.             4      Blötlägg fläckarna i kärnmjölk. Det här är lättare med solstrålar som inte syns på ansiktet. För ansiktsfläckar, använd kärnmjölk och låt den ligga på huden i flera minuter. Kärnmjölk har använts i århundraden för att lätta fläckar.        
 8.  
 9.             5      Öppna E-vitaminkapslar och applicera gelén direkt på solstrålar. Samma särdrag som ärr blekna också hjälper till att blekna solstrålar.        
 10.  
 11.             6      Skär en rödlök och gnid den över solstrålarna. Syran i löken bidrar till att effektivt minska solstrålarna.                  
 12.  
             

    2      Receptfria produkter  ,

    
   
 1.             1      Sök efter produkter innehållande kojinsyra. Detta är en biprodukt av jäsningsprocessens skull och har visat sig vara effektiv vid minskning av solstrålar.        
 2.  
 3.             2      Läs etiketterna och var uppmärksam på Tretinoin och Renova eftersom de också kan hjälpa till med solstrålar.        
 4.  
 5.             3      Försök med produkter som innehåller azelainsyra. Denna syra kommer från korn som vete eller råg och har också visat sig vara effektiv mot hyperpigmentering.        
 6.  
 7.             4      Fråga din läkare eller farmaceut om hydroquinon, en ingrediens som har varit populär som fläckborttagare i flera år. Det har dock varit kontroversiellt, eftersom höga doser hos möss har orsakat cancer.        
 8.  
             

    3      Professionella tjänster  ,

    
   
 1.             1      Använd laser för att behandla solstrålar. Denna procedur är dyr men effektiv vid avlägsnande av solfläckar genom att ta bort tunna hudskikt. Återhämtningstiden kan vara flera veckor.        
 2.  
 3.             2      Gör en kemisk peeling klar. Dermatologer och några spa erbjuder detta. Förfarandet består av en kombination av syror som tar bort de övre skikten av huden. Det kan dock orsaka att det drabbade området förblir rött i flera dagar.        
 4.  
 5.             3      Frysa dina solfläckar med en teknik som kallas kryoterapi. Vid denna procedur fryses fläckar vanligen med flytande kväve. Inom en vecka skulle de vara ärr och falla ut.        
 6.  
             

    4      Förebyggande  ,

    
   
 1.             1      Använd en Sun Blocker med en SPF på minst 15 för att skydda din hud mot ytterligare solskador. Skydd från solen hjälper också huden att läka naturligt.        
 2.  
 3.             2      Håll dig inte i direkt solljus och undvik solstolar när det är möjligt. Använd en keps eller använd en parasoll. Använd ljusa, tätt vävda kläder för att återspegla solens skadliga strålar.        
 4.  
            

Tips .

             
Hälsa populär:
Styr dina tankar.

Äta med tänder.

Behandla myggbett.

Efter ett missfall ska du förbereda kroppen för en ny graviditet.

Lossa en fast tunga från en frusen yta.

Övervinna rädslan för spindlar.

Späd teplantolja.

Stoppa kompulsiv blinkning.

Hitta en förankring i fotleden.

Bli av med ett fast hår i nacken.

Känna igen anemi.

Att lära sig att älska sig.

Behandla tandförfall.

Döda pinworms.

Behandla akne snabbt runt läpparna.

Ta av med ont i halsen snabbt.

Ridning på svart is.

Test för misstänkt Parkinsons.

Styr dina tankar.

Behandla loppbett.

Dölj självskada ärr.

ako woman