Home \ hälsa
 

Bli av med mörka fläckar på munnen.

 

Det finns flera anledningar till bildandet av mörka fläckar på munnen. Dessa fläckar kan vara mycket irriterande, men lyckligtvis är det möjligt att bli av med dem igen. Denna wikiHow visar inte bara hur man diagnostiserar mörka fläckar på munnen utan också hur man behandlar dem.

              

Förfarande .

    

    1      Diagnostisera din mörka punkt  ,

    
   
 1.            1      Förstå varför du har mörka fläckar på munnen. Dessa patchar är ofta resultatet av höga koncentrationer av melanin, vilket mörkar huden i vissa områden. Det kan frisläppas av triggers inuti och utanför kroppen. Detta tillstånd av melaninivån kallas hyperpigmentering. Eventuella utlösare kan vara utsatta för sol, melasma och inflammation i huden. 
    
  • Solstrålar: Det kan ta månader eller till och med år för dessa mörka bruna grupper att dyka upp i de utsatta områdena. När de är synliga, kommer de inte att blekna längre, om inte du behandlar dem. Detta pigmentlager håller sig nära hudytan och du kan behandla det med krämer och scrubs. För att förhindra solstrålar eller göra dem värre, bör du ofta använda solskyddsmedel.
  •  
  • Melasma (Chloasma): Dessa mörka symmetriska fläckar är resultatet av hormonella förändringar som orsakas av användning av preventivmedel eller graviditet. Kombinera dessa hormoner med sol exponering kan orsaka mörka fläckar på kinderna, pannan och överläppen. Denna form av hyperpigmentering tenderar att återvända lätt även under behandlingen.
  •  
  • Postinflammatorisk hyperpigmentering: Om du har en mörkare hudton kan du få mörka fläckar som kvarstår efter brännskador, finnar eller andra hudskador. I det här fallet sitter melanin djupt i huden och det kan ta tre till sex månader för de mörka fläckarna att blekna igen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på klimatet. Huden runt munnen är torrare under kallt väder. Vissa människor har vana att fukta detta område med sitt saliv, vilket kan mörka huden. Om du inte har varit i solen så mycket, kan du ha överfuktat området runt munnen.        
 4.  
 5.             3      Vet att huden runt munnen är mycket tunn. Detta kan orsaka missfärgning, torr hud och rynkor. Dessa patchar tränger inte djupt in i huden och du behöver inte behöva invasiv behandling. Du kan kanske bli av med din missfärgning helt enkelt med en behandling eller exfoliering.       
 6.  
 7.             4      Hitta en hudläkare. Om du inte är säker på vad som orsakade de mörka fläckarna runt munnen, kommer en hudläkare att kunna diagnostisera problemet och kan föreslå en behandling. Förändringarna i huden kan vara ett tidigt varningsskylt om hudcancer och andra allvarliga sjukdomar, och det är alltid klokt att få symptom kontrolleras av en läkare.                 
 8.  
             

    2      Krämer, scrubs och receptbelagda läkemedel  ,

    
   
 1.             1      Behandla din hud dagligen med en mild exfoliant. Detta tar bort döda hudceller och över tiden kan mörka områden runt munnen tona. Sätt en torrsubstrat av din skrubb på en fuktig tvättduk. Gnugga försiktigt tvättduken över ditt ansikte. Detta tar bort de pigmenterade hudcellerna och rengör huden. 
    
  • Du kan hitta scrubs i apotek, snabbköpet och bad- och kroppsbutiker. Läs recensioner för en produkt innan du köper den. Vissa scrubs är också tillgängliga för att behandla akne eller andra hudproblem. Dessa scrubs är ofta baserade på syror och kemikalier för att djupt rengöra huden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd ett receptfritt kräm med en ljuseffekt. I drogbutiker och skönhetssalonger hittar du fuktgivande pigmenterade produkter. Letar du efter en kräm med vitamin C, kojinsyra (ett extrakt av vissa svamparter), arbutin (från bärbärsväxten), azelainsyra (återfinns i vete, korn och råg), lakritsrotekstrakt, niacinamid eller druvkonsekstrakt: dessa ingredienser hjälper till att blockera enzymet Tyrosinas, som behöver dina hudceller att producera melanin. Sprid ett tunt lager av grädden runt munnen. Följ anvisningarna och använd inte blekningsprodukten i mer än tre veckor.  
    
  • Kojinsyra är en populär form av behandling, men det kan irritera känslig hud. Var försiktig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Överväg att använda en receptkräm. Om dina plåster inte försvinner kan din hudläkare ordinera en medicinerad grädde som hydrokinon. Hydrokinon begränsar dina pigmentproducerande celler och saktar ner produktionen av tyrosinas enzymet. Mörka fläckar tenderar att försvinna relativt snabbt med mindre pigmentering. 
    
  • Djurstudier har funnit en länk mellan hydrokinon och cancer, men dessa djur matades och injicerades med läkemedlet. De flesta mänskliga behandlingar är begränsade till lokal applikation, och hittills har ingen studie funnit toxicitet hos människor. Många hudläkare förnekar länken till cancer.  
  •  
  • De flesta patienter visar de första tecknen på hudljus inom några dagar och den största effekten är synlig efter tre veckor. Efter behandlingen kan du byta till en överkroppsgrädde för att få lättare pigmentering.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Försök med laserbehandling. Lasrar som Fraxel är bland de mest hållbara och effektiva behandlingarna för missfärgning som ligger nära hudens yta. Resultatet av laserpigmentering är emellertid inte alltid permanent. Effekten beror på din genetiska predisposition, din exponering för UV-strålar och dina hudvårdvanor. Lasrar tenderar också att vara dyrare än andra behandlingar.       
 8.  
 9.             5      Prova en skrubb med glykolsyra eller salicylsyra. Din hudläkare kan föreslå dessa skrubber för att hjälpa till att nå och behandla skadade celler i din hud. Kom ihåg att dessa behandlingar inte är permanenta. Beroende på din genetiska predisposition till mörka fläckar och omfattningen av UV-exponering kan dina mörka fläckar återvända efter några veckor eller några år. Håll dig borta från solen och behandla dina mörka fläckar så att din behandling varar längre.       
 10.  
             

    3      Naturresurser  ,

    
   
 1.             1      Ljusa din hud naturligt med citronsaft. Blanda saften av en kvart citron med en matsked yoghurt eller honung. Tvätta ansiktet för att öppna porerna med varmt vatten. Sprid citronsaftblandningen över de mörka områdena och låt masken torka. Skölj huden noggrant med varmt vatten. 
    
  • Du kan också suga upp en sminkkorg med två matskedar citronsaft och socker. Gnugga mörkplatsen i två till tre minuter och skölj sedan med varmt vatten.
  •  
  • För en starkare behandling kan du skära en citron i halva och pressa saften på din mörka hud. Skölj av det efter tio minuter.
  •  
  • Undvik sol exponering efter behandling med citron. Applicera denna behandling på natten om du inte kommer att utsättas för UV-strålar ett tag.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd aloe vera. Sprid aloe vera-gelén eller ett nytt extrakt av det på de mörka fläckarna. Detta fuktar din hud och hjälper till att läka. Aloe Vera är särskilt användbart om din hud har blivit mörkare på grund av sol exponering.       
 4.  
 5.             3      Blanda riven gurka och citronsaft. Använd en relativt lika stor mängd av båda ingredienserna, som ska räcka för att täcka det mörka området. Sprid blandningen runt munnen och låt den fungera i 20 minuter. Skölj sedan med varmt vatten. Denna behandling kan hjälpa till att läka huden.        
 6.  
 7.             4      Använd en mask av mjöl och gurkmeja. Gör masken från ett gram mjöl och en tesked gurkmeja plus en halv kopp kvark. Sprid pastaen på den mörka fläcken. Låt masken fungera i 20 minuter och skölj sedan med varmt vatten.       
 8.  
 9.             5      Använd en havremjölkskrubb. Förbered en skal av en halv matsked havregryn, en tesked tomatjuice och en tesked stugaost. Blanda ingredienserna väl. Gnugga försiktigt på din hud i tre till fem minuter och tvätta sedan av det efter 15 minuter.       
 10.  
             

Tips .

                Läs mer... (1)      
Hälsa populär:
Skapa ett schema.

Utför en maskbehandling.

Släpp ut en bakre kramp.

Få rosa tandkött.

Behandla en ingrown fingernail.

Behandla en ingrown fingernail.

Ta bort ärr på benet.

Bli mer avslappnad.

Hantera en drogmissbrukad familjemedlem eller granne.

Gör eyeliner själv.

Känna igen symptom på laktosintolerans.

Övervinna osäkerhet.

Hantera resesjukdomar.

Träna med en trasig Ben.

Behandla fastande fingrar.

Hjälp ett kvävningsoffer.

Bli av med nagelsvampinfektion.

Förlora ett halvt kilo per dag.

Gör tänder vit med bananskal.

Bli av med akne inom en vecka.

Koppla av och frigör sinnet.

ako woman