Home \ hälsa
 

Ta mer kalcium.

 

Kalcium är viktigt för stabiliteten hos ben och tänder och spelar också en viktig roll i nervsystemet, i muskelkontraktioner och vid utvidgning av blodkärl. Lite mer kalcium i kosten kan leda till signifikanta positiva förändringar i din kropp.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Justera din kost.  
    
  • Om du tar mer mjölkprodukter dagligen, kan du automatiskt öka kalciumintaget. Vad många människor inte vet är att gröna grönsaker också innehåller mycket kalcium. Dessa inkluderar till exempel broccoli, bröstkål, kål och kale. Alla dessa livsmedel innehåller också extra C-vitamin, vilket förbättrar absorptionen av kalcium i kroppen.
  •  
  • Bönor innehåller också mycket kalcium och proteiner som bidrar till förbättrad absorption av kalcium.
  •  
  • Var kreativ med matlagning, om du inte nödvändigtvis gillar att njuta av maten ovan. Tillsätt bönor till kötträtter eller blanda broccoli med potatis och nudelgrytor.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Välj kalciumberika produkter. Många fruktjuicer eller spannmål är nu förstärkta med kalcium och är ett utmärkt alternativ om du vill öka kalciumintaget. För detta behöver du inte ens ändra din kost, utan bara tillgripa de berikade produkterna.     
 4.  
 5.   3      Gör styrka övningar. Alla sporter, specialstyrketräning, gör att du bygger muskler som är ansvariga för att hålla kalcium i kroppen.     
 6.  
 7.   4      Öka intaget av vitamin D. Om din vitamin D-nivå i kroppen är för låg, kommer din kropp bara att kunna absorbera 15 till 20% av det kalcium du ger genom din kost , Med bara 15 minuters solljus varje dag kan din kropp producera tillräckligt med D-vitamin. Var försiktig, som alltid i solen, att du inte exponerar din hud för solen för länge oskyddad.     
 8.  
 9.   5      Lägg till ett kalciumtillskott till din dagliga rutin. Om du inte kan få tillräckligt med kalcium från din normala kost, är kosttillskott en bra idé. Du kan sedan ta cirka 1000 mg av det, uppdelat i 2 x 500 mg dagligen, i form av kapslar.     
 10.  
 11.   6      Bo med ett måttligt intag av kalcium. Inte tillräckligt med kalcium kan orsaka instabila ben och känsliga tänder, men för mycket kalcium kan leda till hälsoproblem, eftersom alltför mycket kalcium i kroppen leder till oönskad eller svår absorption av andra viktiga mineraler.               
 12.  
             

Varningar .

                   
Hälsa populär:
Sova med trasiga revben.

Borsta tänderna med hängslen.

Eliminera en öronstoppning med olivolja.

Som tonåring, gå ner i vikt snabbt.

Undvik karpaltunnelsyndromet.

Behandla finnar och fläckar naturligt med indisk medicin.

Styr dina tankar.

Smälter mat snabbare.

Flyga i dina drömmar.

Överlev en migrän.

Dölj självskada ärr.

Känn bra trots att du är överviktig.

Få perfekta ögonfransar.

Öka progesteronnivåerna.

Diagnostisera astma.

Behandling av bennekros.

Bo ung i ålderdom.

Ta reda på om du har diabetes.

Titta yngre och må bättre.

Undvik dåliga relationer.

Känna igen en öroninfektion.

ako woman