Home \ hälsa
 

Ta ett pallprov.

 

Vid något tillfälle i ditt liv kan din läkare kräva att du ger ett pallprov. Förfarandet kan användas för att diagnostisera en rad allvarliga gastrointestinala sjukdomar, inklusive parasiter, virus, bakterier och till och med cancer. Om det är obehagligt, kommer testet att se till att du har god hälsa.

              

Förfarande .

    

    1      Förberedelse för avtagningsprov  ,

    
   
 1.            1      Undvik läkemedel som påverkar provet. Detta inkluderar Pepto Bismol®, Maalox®, mineralolja, syrahämmare och Kaopectate®. Även om du har svalnat barium (en metallförening som används för att se abnormaliteter i matstrupen och magen under röntgen) bör du skjuta upp avföringsprovet.       
 2.  
 3.             2      Rådfråga din läkare. Han kommer att förse dig med nödvändig utrustning, inklusive en behållare, för att lagra provet. Fråga om proceduren och om du kan få en "huva". Läs noggrant igenom anvisningarna för din utrustning. 
    
  • Se till att ditt prov inte är förorenat. Toalettvatten, urin, papper och tvål kan förstöra provet. Det är viktigt att du använder en metod för att få ditt prov ur kontakt med dessa föroreningar.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förbered din toalett med huva. Huven är en plastanordning som används för att få avföring så att de inte kommer i kontakt med toalettvatten. Fråga din läkare om du kan få en eftersom det förenklar processen. Huven passar över en del av toalettsitsen. 
    
  • För att fästa huven, höja toalettsitsen och placera huven över skålen. Sätt på toalettsitsen och sätt på den skål som är täckt av huven.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered din toalett med klädesfilm. Täck hela toalettskålen med plastfolie om din läkare inte ger dig en huva. Vik filmen under toalettsitsen för att säkra den. 
    
  • Dessutom kan du ta bort folien på sidan av skålen med tejp för säkerhet.
  •  
  • Tryck på folien för att skapa en liten brunn där provet samlas in.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förbered din toalett med tidningen. Ta ett stort blad som en sista utväg. Lägg det under toalettsitsen över toaletten. 
    
  • Tape tidningspappret till skålens sida med tejp.
  •  
  • Tryck på papperet för att skapa en liten ihålig i det papper där provet samlas in.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta av i huven eller folien. Se till att urinera först så att du inte förorenar provet. Oavsett om du är hemma eller på läkarmottagningen, säkra toaletten antingen med huva eller med transparent film. Se till att hela provet är uppsamlat och inte i kontakt med toaletten.                 
 12.  
             

    2      Transportprovet  ,

    
   
 1.             1      Sätt provet i behållaren. Öppna en av behållarna som läkaren gav dig. Ett litet skopliknande instrument borde fästas på behållarens lock. Använd spaden för att fylla en liten mängd stol i behållaren. Försök ta en stol från varje ände och från mitten. 
    
  • Provins storlek varierar beroende på testet. Ibland kommer din läkare att ge dig en behållare med en röd linje och en vätska i den. Du bör fylla i tillräckligt med avföring för att låta vätskan stiga till höjden på den röda linjen. Annars är målen ungefär storleken på ett gäng druvor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kassera din insamlingsenhet. Dumpa inte innehållet på huven / klämförpackningen och allt annat papperskorgen i en papperskorg. Slå fast papperskorgen med en knut och släng den bort där du inte kan lukta den.       
 4.  
 5.             3      Kyl provet. Om möjligt ska provet skickas omedelbart. Om inte, bör det kylas. Lägg behållaren med stolen i en låsbar plastpåse och plocka upp den i kylskåpet. Märk dem med ditt namn, datum och tid för borttagning. Tänk på en ogenomtränglig väska så att ingen kan se ditt pallprov.        
 6.  
 7.             4      Ge provet till läkaren så snart som möjligt. Vänta inte längre än 24 timmar innan du tar provet till läkaren. Bakterierna i din avföring växer och förändras. Vanligtvis vill din läkare få provet inom två timmar för att få ett korrekt resultat.  
    
  • Håll kontakten med din läkare för att höra resultaten från försöket.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (6)      
Hälsa populär:
Övervinna yrsel.

Behandla en vaginal inflammation.

Behandla återkommande muskelspasmer.

Utför en trakeotomi.

Välj fisk som är rik på Omega 3 fettsyror.

Hantera frustration.

Orsaka mardrömmar.

Undvik huvudvärk efter att ha åkt i luften.

Applicera testosteronkräm.

Hantera en trasig handled.

Matsmältningsbehandling och terapi.

Få din blåsan frisk.

Behandla muskelspasmer.

Undvik flatulens.

Förhindra botulism.

Hantera oförskämda kunder.

Borsta dina tänder.

Att vara motiverad för träning när du är allvarligt överviktig (tjej).

Som en kvinna förlorar kroppsfett.

Använd en backtrainer för ryggsmärta.

Behandla loppbett.

ako woman