Home \ hälsa
 

Bli av med bandmaskar.

 

Bindmaskar - även kända som pinworms - är små maskar som kan infektera människor. Vanligtvis överförs de genom oavsiktlig intag av ägg, som trivs i matsmältningssystemet och utvecklas till mogna maskar. Kvinnliga maskar fortsätter att migrera till anus (den fekala orala vägen) där de lägger mer ägg och stänger cirkulationen. En kombination av medicinsk behandling och utmärkt hemmabaserad hygien är nyckeln till att bli av med lövmaskar.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Med medicinering  ,

    
   
 1.            1      Ta en dos av en vermifuge. Din läkare kommer att ordinera dig ett läkemedel mot maskar eller rekommendera dig en diskret version av den. Några exempel är Mebendazol, Pyrantelperamt och Albendazol. Du kommer att bli instruerad att ta en enstaka dos av medicinen (följ din läkares specifika instruktioner) och vänta sedan två veckor. 
    
  • Detta läkemedel fungerar genom att döda de vuxna maskarna. De kommer alla att förstöras, förutom de ägg som finns kvar i ditt system.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en annan dos efter två veckor. I slutet av de två veckorna kommer din läkare att beställa dig att ta en annan dos av samma mask. Syftet med denna andra dos är att döda alla nya maskar som har utvecklats från ägget. Att hålla perioden på två veckor är extremt viktig eftersom det dödar maskarna på exakt rätt stadium i sin livscykel och dödar dem alla utan att ta fler doser.       
 4.  
 5.             3      Behandla alla människor i ditt hushåll. Eftersom lindmaskar överförs så enkelt från en person till en annan, kommer din läkare förmodligen att rekommendera dig att behandla varje person i ditt hushåll med två doser av masken. Det är bättre att stanna på den säkra sidan än ångra det senare, och för att undvika att någon i ditt hushåll visar tecken på en angrepp efter att den första personen just har blivit läkt.       
 6.  
 7.             4      Vet att drogerna är din bästa chans. Detta gäller speciellt vid behandling av lungmaskinfektioner hos barn. Även om lövmaskar kan tekniskt elimineras inom sex veckor (maskens livscykel är sex veckor) med mycket stränga hygienåtgärder, är det en stor utmaning att genomföra dessa strikta normer hemma. Detta gäller särskilt när barn är inblandade. 
    
  • Fördelen med läkemedel är att de är extremt effektiva och kan stoppa en infestation inom två veckor.
  •  
  • Hygienåtgärder kan vara användbara för att förhindra en återinfektion eller återkommande infektion i framtiden.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Desinficera ditt hem  ,

    
   
 1.             1      Förstå hur bandmaskar sprider sig. Bifenor kan överföras från en person till en annan genom direkt kontakt med en infekterad person och även genom att röra objekt som kan vara smittade med ägg. Dessa kan vara toalettstolar, lakan eller andra saker. Därför är utmärkt hemhygien nyckeln till att förhindra överföring av maskar till alla hushållsmedlemmar och det främjar också läkning av den person som ursprungligen smittats.       
 2.  
 3.             2      Tvätta toalettsitsen dagligen. Eftersom äggen är avsatta i analaområdet är det viktigt att rengöra toalettsitsen minst en gång om dagen för att undvika att smitta andra med ägg i banden och förhindra att du smittar dig med andra ägg. Rengör sätet med vatten och vanliga hushållsrengöringsmedel (inga speciella produkter krävs). Använd handskar när du rengör för att hålla händerna rena.       
 4.  
 5.             3      Tvätta händerna regelbundet, särskilt om du är smittad. Var särskilt uppmärksam på att tvätta händerna både före måltid och innan du lagar mat. Detta kommer att hjälpa dig att bli av med lövmaskar snabbare genom att undvika smittspridningen.       
 6.  
 7.             4      Ändra dina lakan minst två gånger i veckan. För att bli av med dina lövmaskar effektivt, byt ut dina lakan och tvätta dem för att förstöra alla ägg som kan vara närvarande. Det är också viktigt att du tvättar dina pyjamas (eller vad du sover för) regelbundet. Av samma anledning bör du regelbundet tvätta kläderna du bär och undvika reinfektion med ägget. Detta kommer att bidra till att bli av med infektionen snabbare genom att förstöra ägget, vilket helt enkelt skulle fortsätta livscykeln för bandenorm och därmed utgöra en större utmaning för din hälsa och välbefinnande.       
 8.  
 9.             5      Undvik klåda på anusen. Eftersom kvinnliga maskar migrerar till anus och lägger ägget där, kan detta område vara särskilt irriterat och kliande. Infekterade personer och särskilt barn kan frestas att klia runt anusen för att lindra klåda. Men det här är en av de värsta sakerna du kan göra för att dina händer sedan omedelbart förorenas med ägget och de kommer att spridas till var du är klåda. För att förhindra spridning och överföring av lungmaskägg, bör du därför undvika klåda på anusen. 
    
  • Undvik också att använda salvor eller krämer med avsikt att ge dig lättnad. Detta kan orsaka att kvinnliga maskar lägger ägg högre upp i din rektum eller tjocktarmen, vilket gör problemet värre och inte bättre.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Diagnos bandmaskar  ,

    
   
 1.             1      Känna igen symtomen på en lindmaskinfektion. Ju tidigare du känner igen infektionen, desto bättre, eftersom det kommer att göra det möjligt för dig att börja medicinsk behandling och förebyggande hygien så snart som möjligt. Vanliga tecken och symtom är: 
    
  • Klåda och irritation i anus
  •  
  • Eventuella tecken på irritation eller infektion i huden runt anusen (särskilt hos barn som brukar klia sig på dessa platser, vilket kan leda till infektion av den skadade huden).
  •  
  • Sömnstörningar (på grund av klåda i analområdet)
  •  
  • Irritabilitet (på grund av klåda och dålig sömn)
  •  
  • Ibland kan vaginalt klåda eller irritation hos tjejer (i sällsynta fall, kvinnornas mask kan invadera vagina snarare än anus).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Utför ett "bandtest". Om du misstänker att någon i ditt hushåll har lindmaskar, ska du kontakta din läkare så snart som möjligt. Som tidigare nämnts är snabb diagnos och behandling nyckeln till att bli av med infektionen så snart som möjligt. I ett bandtest kommer din läkare att be dig att trycka på en genomskinlig klisterremsa med limsidan ner på huden runt din anus. Ta bort bandet och lägg det i en plastpåse som du överlämnar till din läkare. Han kommer att testa honom under mikroskopet för närvaron av ägg. Äggen kan bara visualiseras under mikroskopet. Ett positivt test är en diagnos för en bandmaskinfektion. 
    
  • Försök med bandet först på morgonen innan du duschar eller går på toaletten.
  •  
  • Var noga med att bära handskar när du utför testet och tvätta händerna noggrant så att äggen inte spridas längre. Undvik också kontakten med bandet med andra föremål!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var noga med att välja en behandling om du bor i samma hushåll. Det är absolut nödvändigt att förstå att du kommer att rekommenderas att ta samma medicinering (plus iakttagandet av hygienåtgärder) som den smittade personen, utan att ha blivit tidigare undersökt. Anledningen är att din risk är tillräckligt hög. Det är bättre att vara på den säkra sidan än ångra det senare. Fördelarna med behandling uppväger riskerna.       
 6.  
           Läs mer... (10)      
Hälsa populär:
Behandla torr gangren.

Läka eller lindra ödem.

Tips för bärare av ett gomsklämma.

Förbered dig för en session med en terapeut.

Ta över någon du ser varje dag.

Undvik depression som följd av kronisk sjukdom.

Hjälp någon att hantera en släkts död.

Minska spänningen på 10 minuter.

Sätt en kateter.

Lindra feber och kroppssmärtor.

Minska effekterna av makuladegenerering.

Stärka livmodern.

Undvik dålig andedräkt på morgonen.

Håll din vän borta från att röka.

Behandla tendonit.

Gå ner i vikt på mindre än 7 dagar.

Matsmältningsbehandling och terapi.

Eliminera muskelknutar.

Känna igen tecken på oral cancer.

Gör en ansiktsbehandling med vitamin E olja.

Använd fysioterapi för att återhämta sig från whiplash.

ako woman