Home \ hälsa
 

Behandla keloider hemma.

 

Keloidärr eller raspade ärr är tillväxt i större skala av vanlig ärrvävnad och kan bero på akne, brännskador, piercingar, operation, vaccinationer och till och med mindre tårar och repor. De är köttfärgade, röda eller rosa och har ofta en klumpig form eller åsar av extra vävnad. Keloid ärr är inte nödvändigtvis smärtsamma, men de kan vara irriterande om de skura kläderna eller på annat sätt gnugga det. Människor med mörkare hud är mer benägna att keloiding och kvinnor och män påverkas lika. Optimal behandling med keloidborttagning kan vara mycket dyr och du kan försöka prova dessa steg hemma först innan du konsulterar din läkare.

              

Förfarande .

    

    1      Minska abnormiteten hos Keloid Scars hemma  ,

    
   
 1.            1      Håll huden ren och fuktig. Vid behandling av alla hudproblem är bra hudvård alltid viktigt och keloider är inget undantag. Med en ren och välhydrerad hud främjas förnyelsen av hudceller. Det betyder att den äldre, ärriga huden är avskallad och nyare, mjukare hudskikt tar sin plats. 
    
  • Tvätta den ärrda huden minst en gång om dagen (vända mot två gånger) med en mild rengöring som inte innehåller färgämnen eller dofter. Var noga med att inte tvätta huden eftersom det kan torka ut och orsaka irritation.
  •  
  • Fuktar huden efter rengöring för att hålla den hydratiserad. Du kan applicera en mild kommersiell produkt eller behandla huden med naturliga oljor, som kokosnötolja eller olivolja.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Applicera en solskyddsmedel varje dag för att undvika att skada din hud. Scarred hud är särskilt känslig för brännskador och hyperpigmentering orsakad av skadliga solstrålar. Därför är det viktigt att skydda keloidärr med solskyddsmedel om du är utomhus under dagen. 
    
  • Använd en solskyddsfaktor på 30 eller högre, och kom ihåg att applicera den minst 30 minuter före din avsedda utflykt.
  •  
  • Solstrålar kan vara särskilt skadliga för huden och det är också sant när det inte finns någon sol. Därför är det viktigt att applicera solskyddsmedel, oavsett väder.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skrapa inte ärren. Om du har en snitt eller en liten rep på din hud kan det vara väldigt frestande att klia på det. Detta är en dålig idé och kan ofta leda till inflammation i form av keloidärr. 
    
  • För att förhindra bildandet av keloidärr, försök hålla dina snitt och befintliga keloid ärr ensamma eftersom de kan bli värre.
  •  
  • Det finns en bra chans att ärren kommer att försvinna själv och utan medicinsk intervention om du lämnar dem ensamma.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd en ekologisk kräm med lök extrakt för att behandla dina ärr. Ny forskning har visat lovande resultat för lök extrakt scar krämer för att minska tjockleken av tjärvävnad. Denna produkt hjälper också till att förhindra utbuktning av ärrvävnad när den appliceras på den helande ärrvävnaden som du oroar sig för att utvecklas till en keloidärr.        
 8.  
 9.             5      Applicera citronsaft för att lätta ärmen. Du kan applicera citronsaft till mörkare ärr för att göra dem lättare. C-vitamin spelar en viktig roll vid normal sårläkning och den höga koncentrationen i citronsaft kan hjälpa till att lätta på ärren. Doppa en bomullsboll i citronsaft och applicera produkten direkt på ärret. Låt citronsaften torka i luften och skölj med varmt vatten. Upprepa proceduren en gång om dagen. 
    
  • Var medveten om att huden lyser med citronsaft kan blekna vid kontakt med solljus.
  •  
  • Även om de flesta stegen som beskrivs nedan kan kombineras, bör du inte blanda citronsaft med andra medel. Om du föredrar andra metoder för att fortsätta att behandla ditt ärr måste du först skölja citronsaften och sedan vänta två till tre timmar.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd ricinolja för att bryta upp och avgifta huden. Castorolja har förmåga att penetrera djupt in i huden och kan långsamt bryta upp ärrvävnaden. I friska hudceller kan ricinolja förbättra cirkulationen och släppa ut toxiner. 
    
  • För behandling av keloider, dra en ren trasa i ricinolja och sätt det på ärr i en eller två timmar om dagen. Alternativt kan du enkelt gnugga ricinolja direkt på keloidärren dagligen.
  •  
  • Du kan också använda ricinolja för att förhindra keloidbildning genom att applicera oljan direkt på dina skärningar och repor. Detta hjälper dig att läka bättre.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Massage Aloe Vera direkt i vävnaden för att mjukna ärret. Aloe kan minska utseende på ärrbildning på grund av brännskador och du kan säkert prova på din keloidärr. Aloe vera är en antiinflammatorisk växt. Minskningen av inflammation, speciellt under de tidiga skeden av ärr, kan vara viktigt för att förbättra elasticiteten hos den nya vävnaden.       
 14.  
 15.             8      Sätt tepåsar med grönt te på ärren. Forskning har föreslagit att grönt te minskar ärrbildning på grund av dess antioxidantegenskaper. Ha en tepagasin med organiskt grönt te i varmt vatten. Placera tepagen tre till fyra gånger om dagen direkt på ärret och låt det fungera i tio till femton minuter. 
    
  • Du kan också suga en bomullstyg i grönt te. Kram ut överskottsvätskan och lägg handduken i ärr tre till fyra gånger dagligen i tio till femton minuter.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Försök med Vitaminer E och D. Både Vitaminer E och D är bra för att förbättra utseendet på ärr. I båda fallen kan du öppna en kapsel med det flytande vitaminet för applikationen och blanda med tre till fyra droppar ricinolja. Massage vätskan i din hud tre till fyra gånger om dagen. 
    
  • För vitamin E kan du använda en kapsel innehållande 400 IE i flytande form.
  •  
  • För vitamin D kan du använda en kapsel innehållande 2 000 IE aktiv ingrediens.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Applicera lavendelolja. Lavendelolja används traditionellt för att minska ärr. Blanda två till tre droppar lavendelolja med två matskedar ricinolja och massera blandningen i ditt ärr. Upprepa behandlingen tre till fyra gånger om dagen.       
 20.  
 21.             11      Massera en blandning av Johannesört och ricinolja i ditt ärr . St John's Wort förbättrar sårläkning och används speciellt för att minska ärrbildning i kejsarsnitt. Blanda två eller tre droppar av den eteriska oljan med två matskedar ricinolja och massera denna salva i huden. Du kan upprepa denna behandling tre till fyra gånger om dagen.       
 22.  
 23.             12      Reducera rodnad med äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger (inte vit vinäger) rekommenderas typiskt för att minska rodnad på grund av keloidärren. Den långvariga användningen kan också vara till hjälp vid minskning av ärrarnas storlek. Applicera ättika direkt på ärret och låt det torka i luften. Du kan upprepa denna process tre till fyra gånger om dagen.       
 24.  
 25.             13      Behandla ärret med honung. Honung fuktar huden naturligt och har visat några lovande resultat för att minska keloiderna. Applicera ett tunt lag honung direkt på ärret. Massage honungen i ärr i fem minuter. Låt honungen arbeta i en timme före sköljning av rester. 
    
  • Manuka honung eller tualang honung rekommenderas vanligtvis för medicinsk användning.
  •  
  • För att hålla honungen fast vid dina kläder, täck den med gasväv.
  •  
         
 26.  
 27.             14      Använd R arnebiae. Denna växtbaserade ört har använts i traditionell kinesisk medicin (TCM) i århundraden för att minska ärrbildning. Nya studier har visat att medlet kan reducera antalet och funktionen av ärrceller. Blanda en halv tesked av den koncentrerade pulverformiga medicinska ört med en eller två matskedar ricinolja för att använda detta pulver. Massage blandningen tre till fyra gånger dagligen i ärrvävnaden. 
    
  • Du kan behöva få hjälp av en lokal TCM-healer.
  •  
         
 28.  
 29.             15      Prova olika metoder. Många av dessa metoder kan ta flera månader för att göra en klar skillnad och minska keloidärret. Du kan försöka använda flera av dessa metoder samtidigt, vilket kan förbättra dina chanser att förbättra dina keloidärr. 
    
  • Om du föredrar att prova en metod i taget så att du bättre kan utvärdera effektiviteten, bör du prova den enda metoden i minst två eller tre veckor. Om det inte finns någon förändring under denna tid kan du byta till en annan metod eller kontakta din läkare och diskutera en medicinsk procedur för att ta bort dina keloidärr.
  •  
                   
 30.  
             

    2      Samråd med läkare  ,

    
   
 1.             1      Rådfråga din läkare. Om ingen av de naturliga metoderna för att minska dina keloidärr har visat tillfredsställande resultat, är ett besök hos din sjukvårdspersonal för att diskutera professionella medicinska lösningar nästa steg.       
 2.  
 3.             2      Fråga om kortikosteriodinjektioner. Den vanligaste åtgärden för små och nyligen keloid ärr är injektioner av kortikosteroider (intralesional triamcinolonacetonid), vilket minskar syntesen av keloidvävnad. Din individuella ärr kan reagera annorlunda mot behandlingen, men det krävs tre till fyra injektioner över en månad för den genomsnittliga behandlingsprocessen.        
 4.  
 5.             3      Fråga om kyroterapi. Din läkare kan föreslå att du har kyroterapi (frysning av vävnaden) i samband med injektionerna. Kyroterapi skadar keloidvävnaden och stöder nedbrytningen av den nekrotiska (döda) vävnaden snabbare än bara kortikosteroidinjektioner. Med en genomsnittlig keloidärr kan du räkna med cirka tre sessioner.  
    
  • En Kyron nål är en ny innovation i denna teknik som din läkare kan föreslå. Den speciella nålen gör det möjligt för din läkare att injicera flytande kväve istället för att bara applicera det på ytan av huden. Detta kan påskynda processen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär dig om 5-FU-behandlingen. Ett annat alternativ som vanligtvis används tillsammans med kortikosteroidinjektioner är 5-FU. Detta läkemedel förhindrar fibroblaster (viktiga celler vid läkning av skadad vävnad) från att minska keloiderna.        
 8.  
 9.             5      Lär dig om alternativen för laserterapi. Laserterapier blir alltmer populära i behandlingen av keloidärr. Lasern brukar bryta kapillärerna som levererar keloidvävnaden, och det försvårar kollagenproduktionen i den omgivande vävnaden hos keloidärren. Mellan två och sex laserbehandlingar krävs för att påverka keloidärrens färg, storlek och struktur.        
 10.  
 11.             6      Ta reda på en excision av keloidärret. Beroende på ålderns höjd kan din läkare också föreslå att du tar bort ärr från vävnaden genom excision (excision). Denna metod rekommenderas vanligen endast för keloidärr som är mer än ett år gammal. Ofta plattar vävnaden sig själv inom denna tid. Excisionen av en keloid ärr kommer att skapa ett nytt sår som kräver särskild vård så att ingen ny keloidär bildas. Följ alltid din kirurgs exakta vårdinstruktion så att såren läker så bra som möjligt.       
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (18)      
Hälsa populär:
Behandla en kattbit.

Få en injektion utan att leda till smärta.

Hantera hjärnskador.

Behandla en ormbit.

Komma hemma.

Bli av med ärr från självskada.

Bli av med fett på överarmarna.

Var inte rädd längre.

Behandla en sinusinfektion med naturliga medel.

Hantera ångest eller depression.

Svälj tabletterna.

Minska effekterna av makuladegenerering.

Gör menstruationsbandage själv.

Dölj din period från andra.

Bestäm om det finns en nackinfektion.

Behandla ett punkteringsår.

Emotionellt numb dig.

Räta upp ryggraden.

Beräkna kroppsfettprocenten korrekt.

Blek tänder snabbt.

Bli av med kramper.

ako woman