Home \ hälsa
 

Låt dig skratta.

 

Skratt har en positiv effekt på fysiska, emotionella och sociala nivåer. Regelbundet skratt förbättrar humör, lindrar stress, förbättrar kardiovaskulär hälsa, minskar smärta och stärker relationer och bilagor. Människor som svarar mot motgång med humor är mer eftergivliga och mer kapabla att hantera framtida stressorer. Humor kan hittas i svåra situationer såväl som i olyckliga omständigheter. Prova olika strategier och hitta de rätta för dig.

              

Förfarande .

    

    1      Låt andra skratta  ,

    
   
 1.            1      Bli smittad av andras skratt. Skratt är smittsam, tack vare reflektionseffekten. När du hör andra skrattar och ser, spolas dina spegelneuroner på ett sätt som låter dig förstå de känslomässiga orsakerna som dessa människor skrattar åt. Som ett resultat börjar du också skratta. Om fler människor smittas av ett skratt, så har du ännu mer skratt och skämt är alltid roligare. 
    
  • Spegling kan faktiskt bli så stark att du inte ens behöver ett skämt som en utlösare. För tydligheten, titta på film eller ljudinspelningar av spädbarn som skrattar utan anledning. Detta kommer oundvikligen få dig att le.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Titta på roliga videor med andra. Att titta på roliga shower, filmer eller klipp är ett bra sätt att börja skratta, men de förlorar sin effekt när man tittar på dem flera gånger. Efter att ha tittat på dem ett par gånger kommer du att upptäcka att du fortfarande tycker om humor, men du kommer inte att skratta högt längre. Du kan återuppliva videon genom att visa den för någon annan. Att se hur den andra personen ler också får dig att skratta igen. 
    
  • Du märker att du inte tittar på videoklippet, men tittar på den andra personen du visar klippet med. Den förväntade reaktionen av tittaren är nu skildkällan och inte själva videon.
  •  
  • Gratis videosidor, till exempel YouTube, är bra källor till roliga klipp.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Berätta skämt för att få andra att skratta. Lär dig flera skämt av hjärtat så att du kan få andra att skratta när som helst. Människor reagerar annorlunda på olika typer av humor, så innan du borde kunna memorera ett urval av skämt för att få andra att skratta i olika situationer. 
    
  • Serier och skämtböcker är bra källor till olika typer av skämt. Du kan också hitta massor av skämt på internet.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör roliga foton på dig själv och dina vänner. Du kan till exempel klä dig eller göra något annat. De ställer sig för de bilder du kommer att hitta så roligt som bilderna själva. 
    
  • Om du inte är på humör för en fotografering, ändra sedan gamla bilder till roliga bilder med app eller bildredigeringsprogram.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skriv och sjung parodier av populära låtar. Människor hittar ofta humor i oväntade saker. Du kan gynna ännu mer genom att välja något som andra vet, som en populär sång, och ändra allt till överraskning för alla. Hitta texterna och ersätt några nyckelord. Om du och dina vänner hörs sången nästa gång så kan du sjunga all din version. 
    
  • Du kan hitta exempel på musikvideosparodier på YouTube eller andra gratis videosites.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Skratta på dig själv  ,

    
   
 1.             1      Dela pinsamt berättelser med andra. Självkritisk humor ger avslappning och gör många saker enklare för dig. Detta är särskilt användbart i spända situationer. Förutom att skrattets humörförhöjande effekt kan det också göra det enklare att klassificera, för att pinsamhet är något som vi alla förstår. 
    
  • Kom ihåg händelser där du har fallit eller lovat. Sådana glitches är universella och kan tilldelas av alla.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kom ihåg pinsamma händelser med andra. Att dela sådana roliga stunder visar att du inte tar dig själv allvarligt och att du är öppen för andra konstiga tolkningar. Detta minskar spänningen och ger perspektiv. 
    
  • Om du kommer ihåg roliga stunder, berätta för dem som hade ett oväntat resultat. Ett missförhållande mellan förväntningar och faktiska händelser uppfattas allmänt som roligt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt dig i rätt ljus. Rätt tillvägagångssätt är nyckeln till självkritisk humor. Inse att du är så löjlig som alla andra. Du har egna irrationella övertygelser, lutningar och konstiga traditioner och vanor.  
    
  • Om du har problem med att hitta dina egna roliga lustar, gör en lista med dina rädslor, oavsett hur små. Säkert hittar du olika saker som du är rädd för utan uppenbar anledning. Är du rädd att gå till vinden i mörkret ensam? Har du någonsin tittat på en skräckfilm och sedan överreager, eftersom du såg fara i varje hörn?
  •  
         
 6.  
             

    3      Skrattar om situationer  ,

    
   
 1.             1      Ömhet i absurditet. Acceptera absurditeten i livet. Det här är saker som i grunden betyder ingenting, men är ofta förknippade med känslomässig energi. Kom ihåg stunder när du har haft en upptagen debatt om triviala saker, som middag, eller vem är den bästa superhjälten någonsin. 
    
  • Alice in Wonderland är ett utmärkt exempel på absurditet. Om du inte gillar att läsa kan du också titta på Disneys Alice in Wonderland som en film.
  •  
  • Om du tycker det är svårt att se det absurt i livet, så skapa det. Du kan lätt uppmana en vän att engagera dig i en absurd diskussion om nästan allt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Leta efter roliga människor som gillar din humor. Omger dig med roliga människor ökar frekvensen av humoristiska stunder per dag. Människor med liknande humor inspirerar varandra med sin humor och därmed öka frekvensen av sina egna humoristiska stunder. 
    
  • Om du är omgiven av människor som inte delar din humor, letar du efter en komiker som du tycker är rolig. Du kan titta på materialet som produceras av denna komiker på internet eller på komediprogram. Det är också något som du kan dela med andra och det kan mötas med sunt humor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Omorganisera en dålig situation. Du kan slappna av i spända situationer genom att ändra din synvinkel. Du kan uppnå detta genom att dissociera dig från situationen. Agera som om du är en outsider som tittar på vad som händer omkring honom Tragiska omständigheter kan plötsligt vara roliga om du tar din åsikt från riskzonen. Om du accepterar perspektivet av en outsider, då situationen avvärderar.  
    
  • Om du finner det svårt att avstå från situationen, tänk på vad som kan göra situationen värre. Tänk sedan på det verkligen absurda sättet att göra situationen värre. Detta kommer att förändra ditt perspektiv, vilket kommer att lyfta ditt humör.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ställ spänning och obehag. Du kanske vill undvika en obehaglig situation så fort som möjligt, men om du tar en stund att titta på en delikat social situation från en annan vinkel kan du kanske göra det till något komiskt. En enkel kommentar som "grym" bryter genom spänningen och ger utrymme för oväntad lightheartedness.  
    
  • Det är bäst att hänvisa till din egen obekväma känsla om du inte är bekant med alla andra närvarande. Människor som lider av social fobi kan inte uppskatta det när uppmärksamhet är inriktad på deras obehag.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (9)      
Hälsa populär:
Rengör en näsa ring.

Ljusa födelsemärken naturligt.

Reagera på hjärtinfarkt.

Lev säkert.

Anklagelser om barnmissbruk överlever.

Vakna utan väckarklocka.

Få tunna armar.

Övervinna trypofobi.

Läka en ömma tunga.

Förhindra bakteriell H pylori infektion.

Överlev hjärtattack.

Har mindre smärta genom en tandvård.

Gör menstruationsbandage själv.

Bli av med simmarens sjukdom.

Emotionellt numb dig.

Övervinna extrem trötthet under menstruationen.

Tips för att förbättra hjärtfunktionen.

Gå ur sängen när det verkligen inte fungerar.

Vad man ska göra med en loppbett.

Att hålla sin kropp passande med mat.

Behandling av illamående och diarré under din period.

ako woman