Home \ hälsa
 

Använd en menstruationsbägare.

 

Många kvinnor börjar förstå vilken inverkan deras livsstil har på miljön och föredrar därför menstruationskoppar till dynor och tamponger. Men många människor är inte medvetna om att menstruationsbägare ger stora fördelar när det gäller hälsa, hygien, bekvämlighet, bekvämlighet och tillförlitlighet. En menstruationsboll samlar menstruationsvätskan och absorberar den inte som en tampong. Koppen rengörs, återanvänds och har en hållbarhetstid på upp till tio år.

 

Menstruationskoppar är i genomsnitt mindre frekventa och mycket bekväma att bära. De utgör färre hälsorisker än engångsprodukter, det finns ingen risk att drabbas av TSS (toxic shock syndrome), de kan inte orsaka vaginalinfektion och de innehåller inga kemikalier eller toxiner. Återanvändbara menstruationskoppar har funnits sedan 1937 och är gjorda av silikon, latex eller TPE (termoplastisk elastomer) av medicinsk kvalitet. Läs vidare för att ta reda på hur man använder en menstruationskupa.

                

Förfarande .

    
   
 1.            1      Läs anvisningarna för din menstruationsbägare. Läs broschyren tills du känner dig redo att prova bägaren. Ta reda på hur man håller menstruationsbägaren ren.        
 2.  
 3.             2      Försök att använda menstruationsbägaren för första gången på ditt badrum. Många kvinnor får inte hänga på det tills de har använt koppen ett par gånger, så för närvarande borde du inte prova detta på en offentlig toalett. Även om du är frestad att göra en torr övning medan du inte har din period borde du lämna den. När du menstruerar är du mer fuktig och livmoderhalsen kan förändras. Ditt första försök bör därför göras under din period.       
 4.  
 5.             3      Försök med olika vikningstekniker. C-folden, som ofta nämns i guiden, kanske inte nödvändigtvis är bäst för varje kvinna. Vid C-vikning är den bredaste delen av koppen i början. En av många andra vikningstekniker är stansning av vikning. För den här viken, tryck kanten på koppen på ett ställe med fingret ner i koppen.       
 6.  
 7.             4      Tvätta händerna med tvål och skölj koppen med vatten för att ta bort damm och smuts från händerna och koppen. Om du vill tvätta koppen med tvål, ska du skölja det mycket noggrant, eftersom tvål i vagina kan leda till vaginal tröst.       
 8.  
 9.             5      Koppla av och spänna inte i bäckensmusklerna. Det kan vara smärtsamt eller svårt att introducera menstruationsbägaren. Bäckensmusklerna används vid urinering. Använd bäcken golv övningar eller kegel övningar för att dra åt och slappna av dessa muskler så att du kan koppla av medan du sätter i koppen. Var tålamod! Att presentera koppen första gången är den svåraste delen, så ge inte upp om du har problem, men ta en paus om du är för frustrerad.       
 10.  
 11.             6      Kom dig i en bekväm attityd. Du kan försöka sätta in koppen medan du sitter på toaletten, eller genom att sitta i badet eller lägga en fot på kanten av toaletten eller badet, eller ligga med benen spridda och sätta på knäna.       
 12.  
 13.             7      Hitta din livmoderhals. Sätt ett finger i din vagina och känn dig för din livmoderhals, vilket skulle känna dig som din näspipa. Det är en liten kompatibel knapp med en hack i mitten. Det hjälper om du trycker på koppen mot livmoderhalsen. Som ett resultat kommer du inte av misstag att träffa livmoderhalsen och inte sätta koppen över den. 
    
  • Om du inte hittar din livmoderhals är det förmodligen väldigt högt och kommer inte att orsaka några problem.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Introducera menstruationsbägaren. Vik koppen och håll den med en hand, stengeln ska peka ner. Sprid din labia och å andra sidan hitta den vaginala öppningen. Skjut koppen in, men inte rak, men i en vinkel på 45 grader och mot benet. Koppen ska gå ut. Sätt i koppen tills den känns bekväm. Beroende på din kroppsbyggnad kan koppen sitta högt eller lågt.       
 16.  
 17.             9      Se till att koppen har vecklats ut. Gå upp och känn koppen. Den ska vara rund eller åtminstone äggformad. Koppen får aldrig öppnas helt, vilket kan bero på din kroppsbyggnad. Om koppen inte är utfälld kan du hjälpa till med hand. Också prova bäcken golv övningar eller Kegel övningar eller vrid koppen på stammen en gång runt. Du kan också nå upp med ett finger och trycka in en del av vaginalen, så att luften kommer upp och fyller koppen. Du kan tycka att det är bekvämare om menstruationsbägaren är närmare än vad som visas i instruktionerna på livmoderhalsen. Om du har placerat koppen, kan du också försiktigt dra ner den för att säkerställa att ett vakuum har bildats (de små hålen i koppen finns där) - detta hjälper till att hålla koppen säker på plats ,       
 18.  
 19.             10      Vänta upp till tolv timmar. Det här är den maximala rekommenderade slitaget. Om du har en kraftig blödning bör du ändra koppen oftare. När du använder koppen för första gången måste du experimentera med hur länge du kan lämna den inuti innan den löper ut. Ändra koppen initialt med samma intervaller som du tidigare bytte tamponger eller trosor. Först kan du bära extra panty liners av säkerhetsskäl. Bomullspanty liners är ett bra återanvändningsalternativ.       
 20.  
 21.             11      Ta bort koppen. Tryck ner med dina muskler för att hålla koppen rörlig ner tills du kan ta tag i stjälken. Flytta bägaren fram och tillbaka. Håll koppen, inte bara handtaget, och dra ut det. När du klämmer på koppen frigörs vakuumet, vilket gör det lättare att ta bort koppen. Dra bägaren upprätt från din mantel så att du inte släpper något. Om kanten av koppen är för långt bort för att greppa, använd ett finger för att föra koppen i C-vikten eller den nedfällbara vikten innan du tar bort den. Om du tar bort koppen på toaletten kan du hälla innehållet "bakåt" när du tar bort koppen. Men var noga med att dina händer inte är på väg!       
 22.  
 23.             12      Töm innehållet i koppen i toaletten eller sjunka. Tvätta koppen med vatten, du kan också använda luktfri icke-antibakteriell tvål. Böj området av koppen där hålen är att ta bort menstruationsvätskan från den. Du kan också fylla koppen med vatten, stäng öppningen med din handflata och pressa koppen för att låta vattnet stänk ut ur hålen. Torka koppen om den är för glatt och sätt in den igen.       
 24.  
 25.             13      Lär dig hur du rengör koppen. Du kan koka menstruationsbägaren, använda desinfektionsmedel, dab den med gnidningsalkohol eller använd en annan metod.       
 26.  
 27.             14      Glöm inte att det kan ta ett tag att vänja sig på menstruationsbägaren. Ta din tid. Det tar ungefär tre till fyra cykler att hänga på det och när man inser att det inte är för dig, så är det okej också. Om du vill använda en annan återanvändbar produkt för den månatliga hygienen, försök det med tyg eller naturlig svamp.                 
 28.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hälsa populär:
Gå hemma när du är hemma när föräldrarna är borta.

Behandla en MRSA infektion.

Ta tag i allergier med lokal honung.

Att ha en vårdfri period.

Undvik misstanke och paranoia.

Håll lugnet.

Använda bekräftelser effektivt.

Låt inte okunniga människor störa dig längre.

Somna.

Chockbehandling.

Att få barn att äta hälsosamt.

Sluta vara ett offer.

Undvik burping.

När en kvinna förlorar magefett.

Lätt smärta i svansbenet.

Förbered dig för en session med en terapeut.

Hjälp en vän med depression.

Bli av med akne på kroppen.

Dölj avsnitt.

Släck av rakhyvel snabbt.

Känn mindre törstig.

ako woman