Home \ hälsa
 

Sova bekvämt på ryggen.

 

Om du tenderar att sova på ryggen på natten kan det vara svårt att göra dig bekväm. Sova experter rekommenderar inte att sova på ryggen, särskilt om du är en lätt sovare eller har en tendens att snarka. Om du ligger på ryggen är din position, kan du göra dina nätter bekvämare genom att justera din sovmiljö och anpassa dina sömnsvanor.

              

Förfarande .

    

    1      Justera sömnmiljön  ,

    
   
 1.            1      Lyft huvudet med kuddar. Om du tar en eller två kuddar för att lyfta huvudet 10 cm, blir det lättare att andas under sömnen. Du kan också titta på speciella kuddar som är utformade för att hålla nackmusklerna avslappnade och öppna, vilket gör din sömn roligare.  
    
  • Måste du behöva spendera några nätter och försöker sova på en eller två kuddar så att du vet hur mycket du faktiskt behöver vara bekväm på natten. Du kan överväga ortopediska kuddar som passar din nacke och nacke och är ett bra stöd när du sover.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sova med kuddar under knäna. Sova på ryggen kan sätta på din rygg och rygg. Lägg ett eller två kuddar under knäna innan du lägger dig, så att din ryggrad är väl stödd och det finns mindre tryck på din rygg.        
 4.  
 5.             3      Se till att din madrass är bekväm och stödjande. När du sover på ryggen är det viktigt för din madrass att stödja hela kroppen, inklusive nedre delen. I madrasser tillhandahålls stödet av spiralfjädrarna eller av inre fjädrar. Olika madrasser har olika arrangemang och antal spolfjädrar. Madrassens vaddering kan också ha mycket olika tjocklekar, från 10 till 45 cm. Du bör alltid prova en madrass innan du köper den för att se till att den är bekväm och stöder din kropp väl.  
    
  • Ofta är en medelhård madrass bekvämare eftersom axlarna och höfterna lätt kan sjunka. Om du har låg ryggsmärta, överväga en tyngre madrass och lägg till en vadderad skonare.
  •  
  • Kontrollera din madrass för att se om den inte sitter eller på annat sätt orsakar dig obehag. Om så är fallet kan det vara dags att investera i en ny madrass. Du kan lägga brädor under madrassen för att minska sagging, men det här är bara en tillfällig lösning och du kommer förr eller senare att behöva köpa en ny madrass för att sova ordentligt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Investera i en luftfuktare. Torr luft kan irritera näsan och halsen och orsaka en täppt näsa och nattlig snarkning. För att hålla sömnmiljön behaglig och fuktig, kan du sova med luftfuktaren på. Luftfuktare kan hittas, till exempel, i hårdvaruaffären.                  
 8.  
             

    2      Ändra dina sovvanor  ,

    
   
 1.             1      Ät inte och drick inte alkohol i flera timmar innan du går och lägger dig. Alkohol är känd att orsaka rastlös och störd sömn. Att äta en tung måltid innan du går och lägger dig kan också orsaka rastlös sömn, liksom snarkning och konstant rörelse och rulla runt i sängen.  
    
  • Försök att bara dricka vatten innan du lägger dig och äta flera timmar tidigare. Detta kommer att se till att din kropp har tid att smälta och är redo för vilsam sömn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Koppla av innan du går och lägger dig. För att bättre förbereda dig för sängen kan du göra något avkopplande, till exempel att ta ett långt bad, läsa en bok eller ha ett lugnt samtal med din partner. Avkopplande vid sänggåendet kan hjälpa dig somna. 
    
  • Du kan också dricka en varm drink, till exempel ett örtte, innan du går och lägger dig. Undvik drycker som innehåller koffein eftersom det kommer att hålla dig vaken på natten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Överväg att vända sig till sidan. Även om du startar din natt på ryggen kan du kanske rulla över när du somnar eller när du vaknar i mitten av natten. Sova på ryggen kan orsaka snarkning och rastlös sömn. Om möjligt, försök att vända sig till ena sidan av kroppen så att din kropp är bekvämare och kunna bibehålla en djup sömn hela natten.        
 6.  
        
Hälsa populär:
Lindra smärta vid öroninflammation.

Undvik hudsvamp.

Utför en trakeotomi.

Förlora 10 pund.

Gör en Pap smear.

Lätt depression med avslappningstekniker.

Kyl skada ordentligt.

Sova med förkylning.

Väx upp och börja leva.

Behandla pimple med Fucidin®.

Hantera bränning för hand korrekt.

Sluta skrapa.

Få en hicka.

Tvätta ett handledbandage.

Känn igen om du lider av DIS eller dissociativ identitetsstörning.

Ridning på svart is.

Behandla ett trasigt finger.

Få saker ur ögat.

Undvik att gå ner i vikt.

Känn inte trött.

Vet om du har en bråck.

ako woman