Home \ hälsa
 

Behandla ett utmattningsbrott på foten.

 

En stressfraktur är en spricka i benet. Ibland är det inte mer än hårfollikelns bredd, men det kan fortfarande orsaka betydande obehag, speciellt om det ligger i ett ben som laddas som foten. Stressfrakturer är vanligast i fötterna, och är mest sannolika för att påverka löpare, basketspelare och dansare. Stresssprickor kan få allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade. Behandlingen är inte komplicerad, men det är tråkigt att läka en trötthet i trötthet.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Behandling av en stressfraktur  ,

    
   
 1.            1      Känn igen symptomen på en utmattningsbrott i foten. Vanligtvis börjar det som ett litet obehag vid fotens framsida. De flesta stressfrakturerna i foten börjar härifrån, vid den punkt där mest kraft och tryck utövas. Ofta är denna smärta mycket låg och uppträder endast efter långvarig exponering för sport, spring eller träning. Så fort du avbryter dessa aktiviteter försvinner smärtan vanligtvis. Detta medför att många människor ignorerar dem och inte ens anser att det är en utmattning.       
 2.  
 3.             2      Avsluta träningen, springa eller vad du gjorde, vilket ledde till smärtan. När smärtan går bort kan du anta en eventuell fraktur. Sluta träna, och när han börjar igen kan du nästan vara säker.        
 4.  
 5.             3      Skåtar lasten. Ta en paus från dina fötter, sätt dig ner och sätt upp dem. Använd ett ispack för svullnad, men inte längre än 20 minuter. Upprepa processen 3-4 gånger om dagen, om det behövs.        
 6.  
 7.             4      Få paracetamol. Undvik naproxen och ibuprofen innehållande produkter eftersom de har potential att fördröja läkningsprocessen för benskada.       
 8.  
 9.             5      Gå till doktorn. När smärtan och svullnaden har sjunkit, gör en tid med din läkare. Han kommer antagligen att röntga dina fötter för att bekräfta diagnosen. Han kommer förmodligen att ordna dig en vandringsstuga eller kryckor som du ska använda, använd dem!       
 10.  
 11.             6      Vila. Följ din läkares råd, bär på bagaget eller gå med kryckorna. Det är absolut nödvändigt för rätt botemedel, för att hålla bördan låg och att spara den skadade foten. Sätt dina fötter så mycket som möjligt och se till att du får tillräckligt med sömn. De flesta läkning sker under sömnen och sömn ger extra energi till andra kroppsfunktioner som saknas på grund av skadan.        
 12.  
 13.             7      Förbered dig för 6-12 veckors tristess för brist på träning. Att läka en trötthet är inte en snabb process. Det är en av de längre återhämtningsprocesserna eftersom vi alltid behöver använda våra fötter lite. Ju längre du kan hålla bördan på fötterna låga och låta dem läka, desto snabbare går läkning. Tänk inte ens på att spela boll eller göra sport tills allt är helt läkt.        
 14.  
 15.             8      Återgå långsamt till din normala rutin, även när foten känns bättre. Du bör ordna en uppföljningsuppgift med din läkare. Han kanske vill röntga din fot igen för att bekräfta att han har läkt. Ändå bör du ta det långsamt, så att du inte skadar din fot igen.        
 16.  
 17.             9      Lätt last som simning eller en stationär cykel är acceptabelt. Du kan också träna överkroppsmusklerna medan du väntar på att pausen ska läka.                  
 18.  
             

  Del 2      Förhindra utmattning  ,

    
   
 1.             1      Du borde veta, om du är särskilt känslig för stresssprickor. Om du är idrottsman, dansare eller militär, är du mer benägna att få en utmattning. 
    
  • Var uppmärksam om du någonsin har haft en utmattning. Detta beror på att stresssprickor tenderar att förekomma igen och igen. Över 60% av de som har haft utmattning har redan haft en tidigare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var försiktig när du tränar. Stresssprickor är vanliga hos människor som tränar i stor utsträckning. Doktorer rekommenderar därför aldrig att träningsintensiteten ökar med mer än 10% per vecka. 
    
  • Var varm och sträck bra innan du tränar.
  •  
  • Ta ofta paus för att pausa kroppen och benen. Om du känner dig sjuk eller har ont under träningen, sluta omedelbart.
  •  
  • Träningsutrustning kan hjälpa till med stressfrakturer. Stresssprickor uppstår när enheten tvingar dig att använda en felaktig teknik.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förstå andra försvagande faktorer. Sport med hög effekt kan öka sannolikheten för att bli stressad, såväl som slitna skor eller otillräckligt bågstöd.       
 6.  
             

Varningar .

             
Hälsa populär:
Led ett lyckligt liv.

Behandla sprickade läppar.

Förhindra bakteriell infektion.

Bli av med ärr från ringorm.

Tysta den inre kritikern.

Diagnosera och behandla ulcerös kolit.

Behandla en kattbit.

Hitta sin frid.

Ge en tre månaders spruta.

Finnar rodna.

Hitta mer inre frid.

Undvik ohälsosam träningsmål.

Minska spänningen på 10 minuter.

Skapa en viktminskningsplan som fungerar för dig.

Behandla blockerade fallopierör naturligt.

Behandla en ormbit.

Tips för en framgångsrik utvandring.

Cure en skalp eksem.

Ta reda på om du har ett majsöga.

Diagnosera en överbett.

Förebyggande av lunginflammation.

ako woman