Home \ hälsa
 

Undvik faryngit eller streptokocksfaryngit.

 

Streptokocksfaryngit eller faryngit är en mycket vanlig, mycket smittsam infektion i orofarynx- eller faryngväggen. Detta är regionen på baksidan av halsen, din tunga, dina tonsiller och din mjuka gom. Det finns cirka 11 miljoner diagnostiska fall årligen i USA. Faryngeinflammationer sänds från person till person genom kontakt eller kontakt med bakterierna. Denna bakterieinfektion är mest förekommande under de sena vintermånaderna och på våren. Om du är orolig för att bli smittad med faryngit kan du lära dig mer om tillståndet här och följ några enkla steg för att hjälpa dig att undvika denna infektion i framtiden.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Undvik bakterier  ,

    
   
 1.            1      Undvik kontakt. Det primära sättet att förhindra faryngit är att undvika kontakt med personer du känner har kontrasterat faryngit. Du bör undvika kontakt med den här personen. Det innebär att du inte bör röra henne eller dela närmare miljön med henne. Du bör också undvika att röra saker som den smittade personen kan ha kommit i kontakt med. Föremålen kan vara förorenade med bakterierna som lever på dem, och du kan överföra dem till dig själv. 
    
  • Du ska hålla ditt avstånd tills personen har slutfört de första 48 timmars antibiotikabehandling. Efter 48 timmars korrekt antibiotikabehandling kan du återuppta en avslappnad kontakt eftersom den personen inte längre är smittsam.
  •  
  • American Academy of Family Practice har genomfört en undersökning som bekräftar att i hushåll med medicinskt tillstånd är risken för infektion med denna bakterieinfektion 43% för en andra familjemedlem. Var därför försiktig om en person i ditt hushåll har en svamp och undvik kontakt så mycket som möjligt.  
  •  
  • Om du vet att någon har svält, bör du uppmuntra personen att stanna hemma. Detta gäller särskilt de första dagarna när sjukdomen är särskilt smittsam. Barn eller familjemedlemmar som har denna sjukdom borde stanna hemma tills du kan vara säker på att de inte kommer att kunna infektera någon. Detta är fallet när febern har tappat och de har tagit antibiotika i minst 24 timmar. Du borde helt och hållet undvika att gå med en faryngit utomhus. Du vill inte oavsiktligt infektera andra människor på jobbet eller offentligt.
  •  
  • Om dina barn omhändertas i daghem om dagen, bör du hålla dem hemma i några dagar om de har en svamp.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tvätta de infekterade objekten. När du vet att ett föremål har berörts av någon med svalg, bör du tvätta den. På grund av den höga risken för infektion och bakteriernas resistenta natur kan alla föremål som berörs ha risk att överföra till en annan värd. För att undvika denna fara bör du tvätta bort allt som en smittad person har berört. Dessa saker inkluderar kläder, sängkläder, fat (speciellt koppar), strån, bestick och andra saker som kan ha blivit smittade av beröring.  
    
  • Använd kokande vatten och blekmedel för att rengöra dessa föremål för att döda bakterierna. Om du inte kan tillämpa den här metoden på vissa objekt, ska de bytas ut. Använd snabb färgblekmedel för föremål vars färgning kan påverkas av normal blekning.
  •  
  • För föremål som dörrhandtag och bänkskivor som inte kan brytas ner och tvättas, kan du suga upp en trasa i blekmedel och torka av det. Du kan också behandla dem med en antibakteriell spray för att eliminera bakterierna.
  •  
  • Tandborstar ska ersättas med antibiotika efter två dagars behandling. Låt aldrig familjemedlemmar dela tandborstar.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik att dela saker. Delning anses vara omtänksam i de flesta fall, men om någon i din familj har faryngit, borde de inte dela den med andra. Drick inte från samma glas och äta inte samma platta som den person som har smittats med faryngit.  
    
  • Du bör också undvika att dela mjuka föremål som servetter, näsdukar, handdukar, lakan eller mjuka leksaker.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tvätta händerna. Du kan förhindra överföring av faryngit genom att tvätta händerna ofta. Detta gäller speciellt om du är nära en infekterad person. På grund av hur ofta man rör sitt ansikte, näsa eller mun med händerna är det lätt att se hur sjukdomen överförs. Tvätta händerna så ofta med varmt vatten och tvål som du kan tolerera under en period av 15 till 30 sekunder. Använd en generös mängd tvål och tvätta alla områden i dina händer, inklusive mellanrummen mellan dina fingrar och handleder. 
    
  • Men långvarig eller aggressiv tvättning av dina händer är förknippad med ökad överföringsrisk eftersom den skyddande händerna på händerna är skadad på mikroskopisk nivå och bakterierna kan invadera kroppen. Därför tvättar du bara händerna i 15 till 30 sekunder så att de viktiga skyddsskikten på din hud inte skadas.
  •  
  • Om du upptäcker att du var i kontakt med en sjuk person, undvik att röra näsan och munen och tvätta omedelbart dina händer. Om detta inte är möjligt kan du använda ett desinfektionsmedel för alkoholbaserade händer.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Täck din näsa eller mun med nysning eller hosta. Hälsovården rekommenderar att du täcker din mun och näsa med en trasa, inte bara dina händer. Om du inte har en näsduk till hands, kan du nysa in i armbågarna istället för att du bara kommer i handen. Detta gör det möjligt för smittade personer att förhindra spridning och överföring av viruset till icke-infekterade personer genom att röra objekt.                  
 10.  
             

  Del 2      Stärka ditt immunsystem  ,

    
   
 1.             1      vila. Din kropp behöver vila för att bekämpa infektionen. Människor som har smittats med svamp i ditt hushåll borde definitivt vila tillräckligt, men du bör inte heller minska din sömnbelastning. Med regelbunden tillfredsställande natt sover du håller dig frisk och stark.        
 2.  
 3.             2      Foder dig med en balanserad kost. Konsumerar mat som är rik på vitaminer och näringsämnen kan hjälpa till att öka ditt immunsystem. Konsumera en kost full av färska frukter och grönsaker, komplexa kolhydrater och magra proteiner. Om du inte känner dig sjuk kan den här dietten hjälpa dig att hålla sig frisk. Om du känner dig sjuk kan det hjälpa dig att återhämta sig.        
 4.  
 5.             3      Använd mer vitamin C och D. Du bör försöka ta med mer vitamin C och D i din kost. Medan det inte finns några dokumenterade bevis för att dessa vitaminer blockerar din svamp, förbättrar C-vitamin och ditt immunsystem och hjälper till att bekämpa bakterier som attackerar din kropp. 
    
  • Om ditt immunsystem är starkt kan du ha en bra chans att din armé av antikroppar i kontakt med streptokocker kommer att räcka för att förhindra infektion och du blir inte sjuk.
  •  
  • Trots denna ökade immunitet bör du inte utsätta dig själv för onödigt för dessa bakterier och följ alltid alla försiktighetsåtgärder.  
  •  
  • Bra källor till vitamin C är citrusfrukter, paprika, tomater och potatis. Andra källor är kiwi, broccoli, jordgubbar, bröstspirar och cantaloupe melon. Många drycker berikas också med vitamin C.  
  •  
  • Fet fisk som lax, tonfisk och makrill är bra källor till vitamin D. Vitaminberikad mjölk och juice stimulerar också ditt immunsystem. Du kan stimulera din kropp att syntetisera D-vitamin genom att gå ut i solen (men kom ihåg solskyddsmedel).  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Konsumera mer zink. Zink är ett viktigt element för cellerna i ditt immunsystem. För att bygga upp ditt immunförsvar bör du konsumera mer zink dagligen. Zink kan ge cellerna i ditt immunsystem viktiga näringsämnen så att de kan fungera ordentligt. Ät mer zinkrika livsmedel som skaldjur, magert kött, fjäderfä och mineralberikad spannmål. Du kan också ta ett zinktillskott dagligen utöver din normala diet. 
    
  • Även om att få tillräckligt med zink är bra för dig, kan överskott zink faktiskt hindra ditt immunförsvar. Försök hålla konsumtionen mellan 15 och 25 mg dagligen. Se till att du inte överdoserar med kosttillskott om du redan har tillräckligt med zink i din normala diet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Konsumera mer vitamin A. Vitamin A hjälper dig att stimulera produktionen av vissa celler i kroppen som i sin tur stöder immunsystemet. Vitamin A hjälper dig också att bekämpa infektioner. Om du har en A-vitaminbrist kan du också ha större risk att utveckla infektioner som faryngit. Konsumera mer mat som är hög i vitamin A, såsom sötpotatis, spenat, morötter, pumpa, nötköttlever, cantaloupe meloner, mango, ärter, broccoli och paprika. 
    
  • Du kan också ta ett multivitamintillskott eller vitamin A-tillskott. Rekommenderad dagpenning är 650 mg för män och 580 mg för kvinnor.  
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Faryngit förstår  ,

    
   
 1.             1      Vet hur faryngit sprider sig. Förebyggande är väsentligt för faryngit eftersom det är mycket smittsamt. Det överförs från person till person när de kommer i kontakt med de förorenade utsöndringarna. Överföringen kan också göras när du skakar hand med en person som inte har tvättat sina händer eller de kan göras när du kysser ditt barn. Normalt sker överföring när en infekterad person torkar sin näsa eller mun som är förorenad med bakterier och sedan berör eller rör föremål. Bakterierna kan överleva på föremål mellan flera dagar till sex månader på torra ytor.  
    
  • I olika studier har bakterien visat sig vara mycket resistent. Till exempel överlevde hon mer än 18 dagar i glass. I makaronsalat var överlevnad en vecka. Eftersom bakterien är så ihållande och smittsam, kan den även sprida sig efter behandling.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Känn inkubationsperioden. Inkubationsperioden eller tiden då bakterierna producerar symtom är mellan en och tre dagar. Det innebär att du kanske inte känner dig obekväm eller ens okunnig att du är sjuk, men du kan oavsiktligt infektera andra. 
    
  • Utan antibiotikabehandling är en person smittsam för infektionens varaktighet, som är mellan sju och tio dagar och även under den följande veckan. Med en antibiotikabehandling är personen endast smittsam i 24 timmar efter behandlingens början.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känna igen symtomen. De vanligaste symptomen på faryngit är en smärtsam hals, smärtsam sväljning och feber högre än 38 ° C. Du kan också ha svullna körtlar i halsen eller huvudvärk. Illamående och kräkningar är bland de symptom som påverkar spädbarn.  
    
  • Om du tittar noga på halsen, kan du också se de karakteristiska röda och svullna tonsillerna med vita, raka pussar eller klumpar på tonsillerna.
  •  
  • Ibland kan faryngit leda till skarlettfeber. Det här är en inflammatorisk sjukdom med samma symtom som faryngit, men dessutom finns det ett icke-svullnad utslag, vilket liknar sandpapper och kan bryta ut någon del av kroppen. Utsläppen orsakar ingen klåda. Innan utslaget slocknar kan det också orsaka magbesvär eller kräkningar, vilket är vanligt hos barn.  
  •  
  • Ibland är de förstorade tonsillerna smärtsamma och ibland kan en abscess bildas omedelbart efter tonsiller som måste vara kirurgiskt avtappade. I vissa fall kan operationen utföras på läkarmottagningen, även om det är en operativ inblandning. I andra fall kan din läkare också besluta att behandla dig med mycket aggressiva antibiotika.  
  •  
  • Du bör definitivt bli behandlad om du ser vita, rasa pustler på dina tonsiller och har feber. Dessa symtom är också uppenbara för det otränade ögat.
  •  
  • Om din feber inte löser sig efter två till tre dagar, och du har ont i halsen, bör du kontakta din läkare som kan testa dig för streptokocker.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Diagnosera sjukdomen. Diagnosen är ofta kliniskt bekräftad, även om du kan gissa vad du lider av på grund av de karakteristiska vita pustlerna på dina tonsiller. De senaste åren har snabba streptokocktest gjort det enklare för läkare att diagnostisera sig på fältet, även om den typiska triaden av feber, pustler och ont i halsen, såväl som patientens ohälsosamma utseende, är i grunden tillräcklig för diagnos. 
    
  • Andra tester är tillgängliga, men de är vanligtvis onödiga.  
  •  
  • Barn kommer sannolikt att testas med ett snabbt antigen test. Detta test kan upptäcka antigener - ämnen som bildas av din kropps immunreaktion - i halsen inom några minuter. Eftersom barn är mer benägna att komplikationer från faryngit, kan läkaren vilja göra ett snabbtest för att bekräfta diagnosen. Om testet inte tillåter någon slutsats kan läkaren skapa en halskultur som tar flera dagar att utvecklas.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Behandla din faryngit. I USA är behandlingen av faryngit med antibiotika mycket vanlig. Din läkare kommer att undersöka dig och förskriva ett antibiotikum från penicillinfamiljen för att diagnostisera faryngit. De mest kända drogerna i denna grupp är amoxicillin, men din läkare kan ordinera andra antibiotika om du är allergisk mot penicillin eller amoxicillin. Läkemedlet ska tas som föreskrivet av din läkare. 
    
  • Normalt kommer du att må bättre inom 24 timmar. Om så inte är fallet bör du kontakta din läkare igen eftersom du kan ha en streptokockstam som är resistent mot antibiotika. Du kan också lida av en begynnande infektion i din abscess.  
  •  
  • Du bör alltid ta antibiotika under hela behandlingen av din doktors behandling, även om du redan känner dig bättre. Underlåtenhet att följa denna period kan göra de återstående bakterierna, som är starkare än antibiotika-dödade bakterier, resistenta mot läkemedelsbehandling. Som ett resultat kan sjukdomen vara svårare att behandla och bota.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Rådfråga din läkare om du har en gemensam streptokockinfektion. Om du har frekvent eller svår faryngit som är svår att behandla, tala med din läkare. Han kan hänvisa till en öron-, näs- och hals specialist som kan bestämma om dina tonsiller behöver tas bort. Även om denna procedur inte helt kan förhindra återinfektion, är denna behandling väldigt hjälpsam, särskilt för barn.  
    
  • Allvarlig faryngit uppträder av symptom som hög feber (38 ° C), svullna eller bråda lymfkörtlar och vitpus på tonsillerna.
  •  
         
 12.  
             

Varningar .

                Läs mer... (37)      
Hälsa populär:
Erkänn en knölbladsvamp.

Håll lugnet.

Känna igen hjärtfluktinsufficiens.

Känna igen tecken på oral cancer.

Ta reda på om en person har hjärnskakning.

Erkänn om du har epididymit.

Förhindra magsköljning.

Övervinna rädsla för katter.

Övervinna hemvist.

Skriv effektiva affirmationer.

Passera ett drogtest med hjälp av hemmet.

Lätt spasmer under perioden.

Hantera PMS hos partnern.

Ta snabbt av med kalla sår.

Behandla blodblåsor.

Säker svimning.

Förhindra torr mun.

Behandla en bipolär sjukdom naturligt.

Känner igen sammandragningar.

Fixa en tumme.

Rengör själva tarmarna.

ako woman