Home \ hälsa
 

Stoppa kompulsivt beteende.

 

Oavsett om du är besatt av en viss person eller videospel eller inte bara kan kontrollera vissa tvångstankar (vi ska prata om alla tre saker) är det inte en bra känsla att märka att något styr ditt liv visas. Men de flesta obsessions är bara en fas; När du väl bestämt dig för att göra något åt ​​det är det bara en fråga om tid innan andra tankar, distraktioner och nöjen hittar rum i ditt huvud. Om du är redo att bli oberoende och inte kontrolleras av bagage, är det dags att börja!

 

<91112>  

<91112>               

Förfarande .

    

    1      Låt någon gå  ,

    
   
 1.            1      Ange en övre gräns för hur ofta du kontaktar den här personen. Om du har beskrivits som tillgiven eller tvångsmässig, är det troligt att du är redo att sätta stopp för det. Det enklaste sättet att bli oberoende och sorglös är att gå ut och göra vad du vill. Visst kan du titta på personen från tid till annan, men du är upptagen med att ha kul att du inte kan vara där hela tiden.  
    
  • Det gäller för samtal, SMS, Facebook och även för att följa personen på Twitter. Låt inte någon höra av dig ett tag för att klargöra att ditt liv kommer att fortsätta utan den här personen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bara träffa personen från tid till annan. Om du träffar henne "av misstag", kommer hon säkert veta vad som händer. Du tror att du gör det skickligt, men väntar ute tills personen kommer ut ur badrummet är inte precis förfinad. Gör det till vana att inte göra något extra för att möta personen; om du faktiskt möter dem är det verkligen en slump!  
    
  • Du kanske behöver ändra din rutin, om bara för att göra ditt liv enklare. Om du har samma väg till skolan eller jobbet, hitta en ny. Du spenderar din fritid på samma platser? Går på olika tider. Det kan tyckas obehagligt först, men du blir van vid den nya rutinen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skriv ner dina tankar. Ibland räcker det inte att förstå dina tankar om du bara tänker på dem. Vi måste kunna se våra tankar konkret framför oss, för att inse hur löjliga de är. Skriv ner dina tankar i detalj på papper. Crumple upp papperet och kasta bort det. Detta kommer att hjälpa ditt medvetande att inse att dina tankar är borta.  
    
  • Om du läser, "Hanna är som en unik snöflinga. Det flyter som ett moln. Jag älskar dem som jag aldrig älskade någon, och jag kommer aldrig älska någon igen. Jag tänker på henne 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Jag tänker på henne när jag somnar, och jag tänker på henne när jag vaknar. Stunderna utan dem är smärtsamma, "det kan bli lättare att se att dessa tankar kan och bör begränsas.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skratta på dig själv. Om du tar en nykter titt på dina tankar (speciellt genom att skriva ner dem som beskrivits ovan) blir det lättare att skratta åt dig själv och din besatthet som något lite löjligt att känna igen. Hanna är en unik snöflinga? Naturligtvis hoppar enhörningar runt i trädgården. Ta det lugnt! Skratta att allt detta är lite nonsensiskt. Det hjälper dig att bli mer objektiv när det gäller dina egna tankar.  
    
  • Vi har alla våra märkliga vanor, och just nu är det bara dina. Om någon berättade för dig att en vän av mig ansåg den här tjejen en snöflinga, skulle du skratta åt det också. Så skratta bara med dig själv om det; du mår bättre om det hela med en gång.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Stoppa kompulsiva tankar när de stalkar. Ibland verkar det som att vi och vårt medvetande är en, men det är inte sant; trots allt kan du observera dina egna tankar och vara överens med eller oense. När tankar om den här personen kommer upp, säg nej till dig själv. Helt enkelt; Nej. Du vill inte tänka på det, så gör du inte heller det.  
    
  • Det kan hjälpa till att avbryta dig själv. Om du upptäcker att du tänker på personen, lägg omedelbart dig på andra tankar för att distrahera ditt medvetande. Vid något tillfälle kommer ditt medvetande även att glömma att det en gång hade denna besatthet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hitta en vän att prata om din besatthet med. Detta hjälper av flera anledningar: att höra dig själv tala högt om ditt tvångsbeteende hjälper dig att se det i ett nytt ljus; och det är garanterat att hjälpa dig att må bättre när du vet att du kan prata med någon.  
    
  • Dina vänner hjälper dig att se ditt beteende från en annan vinkel. De kommer att peka på saker som du inte skulle märka själv och ge dig ett nytt perspektiv på dem.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Hantera dig själv och ditt medvetande. Vi har alla ibland tider när vi är så upptagna att vi faktiskt glömmer att oroa oss för allt annat som stör oss. Detsamma gäller för tvångsbeteende; om din hjärna är upptagen med andra saker kommer obsessionsen inte att vara en chans eftersom det inte finns tid för det.  
    
  • Behöver du en anledning att äntligen starta den här hobbyen som du är säker på, skulle vara bra i den? Nu är rätt tid. Oavsett om du spelar gitarr eller bocce, hoppa på det! Ju snabbare du är, ju mindre tid du har, och ju mindre tid din hjärna måste tänka på de felaktiga sakerna.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Bli av med tvångstankar  ,

    
   
 1.             1      Känn igen vad dina tankar är. Att få kontroll över dina tankar och följdriktigt beteende är fruktansvärt svårt om du inte vet exakt vad du letar efter. Klarar du dig själv om något inte fungerar? Står du hela tiden över ditt utseende? Är du orolig hela tiden för vad andra kanske tycker om dig? När du väl vet vad dina tankar är, kan du börja kontrollera dem.  
    
  • Tänk också på varifrån tankarna kommer ifrån. Du kommer inte bli av med ett träd genom att helt enkelt klippa av sina grenar. Att hitta roten till problemet kan eliminera det tillsammans med orsaken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ge ditt kompulsiva sinne en paus. Negativa tankar är svåra att sluta, speciellt om de ständigt tävlar i huvudet. I stället för att be din hjärna att sluta tänka på plats, bara ge dem en paus. Säg till dig själv: "Jag tänker på det efter jobbet" eller "Jag tänker på det varje natt i 15 minuter, men inte längre." Din medvetenhet kommer att kunna slappna av tack vare denna "kompromiss".  
    
  • Du kommer att märka över tiden att du inte behöver det längre. Om du är ute efter att ha jobbat med vänner eller tittat på en film, tänker du inte på tvångsmässigt beteende. Varje dag du inte tänker på din besatthet är en seger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta ansvar. Skönheten i allt detta är att du har det själv; så du kan klara det själv! Dessa tvångstankar är dina egna, och bara du kan döda de kompulsiva draken. När du väl har accepterat att du har ansvaret, börjar ditt huvud tillhöra dig själv igen.  
    
  • Kom ihåg, det är bra! Om någon annan var ansvarig skulle du inte ha någon makt över den. Men eftersom det här är din plikt och ditt ansvar, kan du nu ta enorma steg mot mental självständighet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Föreställ dig det värsta. Det låter lite kontraproduktivt, men försök att uttrycka det på så sätt: om du kan tänka dig det värsta, kan det bara bli bättre. Är du orolig för hur du ska titta på festen ikväll? Tänk dig att gå runt täckt av fjädrar, glitter och fyllda djur, inte duscha, än mindre rakning i veckor. Plötsligt är det lätt att föreställa sig att du kommer se jävla bra ut!  
    
  • Använd endast denna taktik om du befinner dig i ett tvångsmoment. Annars skulle det degenerera till negativt tänkande. Det ska användas för att lugna dig när du är särskilt spänd.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vrid dessa negativa tankar till motivation. För att förändra oss behöver vi motivation. Och vi har bara dem om vi är missnöjda med någonting. Dessa ledsna tankar berättar precis det; Det finns något som ditt medvetande vill förändras. Så ta dessa känslor och utnyttja dem! De kan vara exakt vad du behöver ändra och bli bättre.  
    
  • Antag att du ständigt kritiserar dig själv för din vikt. Ta dessa tankar och förvandla dem till något positivt. Gör dem en anledning att gå till gymmet eller förbättra din kost. Skriv ner vilka förändringar som skulle eliminera problemet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Låt en bra vän eller vänner hjälpa dig. Oavsett om vi obsessar om en person, en sak eller oss själva, behöver vi alla en axel att luta sig på. Annars skulle vi känna som om vi alla skulle slåss ensam. För att få dig att känna dig lättad, kontakta en vän eller familjemedlem som du litar på och vem kan hjälpa dig att komma tillbaka på dina fötter.  
    
  • Var ärlig med dina vänner om hur du känner. Förtjäna inte något så att du kan få ett verkligt intryck av vad du för närvarande genomgår. Du kommer nog att känna dig sårbar, men när det är klart kommer du märka att en stor sten föll från ditt hjärta.
  •  
  • Om dina tankar är out of control, ring dina anhängare för att hjälpa. De kommer att engagera dig och få dig att tänka positivt, vilket ensam kan vara svårt. Men de kan bara göra det om de vet vad som händer!
  •  
         
 12.  
             

    3      Bli av med tvångsbeteende  ,

    
   
 1.             1      Ange en viss tid för ditt tvångsbeteende. Obsessions är mycket svåra att ge upp. de är faktiskt beroendeframkallande. Snarare än att låta denna aktivitet genomtränga hela ditt liv, göra det dagligen vid specifika tider, som en belöning, eller när det passar in i ditt schema. Flytta aktiviteten till senare. När det händer kanske du inte ens kommer ihåg det.  
    
  • Om du har ett särskilt intensivt behov av det, kan du berätta för dig själv att göra det senare eller efter skolan. Din hjärna kommer att veta att det kommer att kunna hantera det senare och kommer att lugna sig utan att ge kompulsiv beteende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli involverad. När ditt sinne och kroppen är upptagen med andra saker, kan det inte vara dags att få känna sig i tvångsbeteende. Engagera med vänner och hobbies för att kontrollera det kompulsiva beteendet.  
    
  • Det goda med detta kompulsiva beteende är att det kan vara helt motiverande. Försök att se ut som en kost: För att inte röra på choklad, äter du allt annat i huset. Förutom att i detta fall, utan att göra ditt tvångsbeteende, gör du allt annat du ville göra ändå. Att undvika tvångsbeteende kan göra dig extremt produktiv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spendera tid med vänner som har olika värden. Om din besatthet är videospel, marijuana eller något annat, är det troligt att dina vänner kommer att fresta dig. För att avbryta behovet av det behöver du en miljö där den inte kommer upp i ljuset. där andra människor inte ens pratar om det. Under den här tiden bör du se till att du spenderar tid med vänner som inte delar ditt obsessiva beteende som du vill sluta.  
    
  • Gör alla dina vänner det här? Då kanske du måste lita på din familj. Tänk på att det är en chans att förbättra ditt förhållande med de som du inte haft någon kontakt med nyligen. Du kan lära känna de personer som saknades i ditt liv och samtidigt bli en bättre person.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på hur det påverkar ditt liv. Eventuellt tvångsbeteende, oavsett hur utåt det är, är skadligt om det påverkar ditt liv. Stör det dina relationer? Förhindrar du att du blir produktiv? Påverkar det ditt arbete? Om så är fallet kan detta vara en motivation för att avsluta beteendet. Om det hände med någon du älskar, vad skulle du säga till personen?  
    
  • Ofta är den svåraste kampen att räkna ut det. En liten självobservation kan göra stor skillnad. När du förstår vad det verkliga problemet är och varifrån det kommer, kan du göra något åt ​​det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var medveten om att du har kontroll. Dina tankar är dina. Om du lär din hjärna att inte vara tvångsmässig, så kommer det inte. De lilla problemen kommer bara att gå undan. Du behöver inget. Det är bara så att din hjärna tror att det behöver något. Det är ditt jobb att övertyga det om att det är fel.  
    
  • Detta är en väldigt bra sak. När du håller tömmarna i handen kan du avgöra vad som händer. Om du är redo att rensa ditt sinne, kommer du också. Genom att ta ansvar och tänkande positivt har ditt tvångsbeteende ingen chans.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vänja dig långsamt. Det är för mycket att sluta från en dag till nästa. Istället för att be om att du ska flytta i bergen, börja långsamt. Till exempel tillåta dig att öva ditt tvångsbeteende en timme idag. 45 minuter imorgon. Och dagen efter 30 och så vidare.  
    
  • I livet handlar allt om rutin. Det betyder att du blir van vid den situation du är i, oavsett vad det är. Även om det verkar omöjligt för dig just nu, kommer ditt medvetande att vänja sig vid varje rutin som du ålägger dig. Glöm inte att det är du som bestämmer vad som händer.
  •  
         
 12.  
            

Källor & amp; Citat .

             
Hälsa populär:
Stoppa diarré orsakad av irritabelt tarmsyndrom.

Att vara gravid med nåd.

Använd en glukoleter.

Ta bort kontaktlinser.

Kämpa Salmonella.

Håll kroppen frisk.

Erkänner kronisk halsbränna.

Minimera risken för lungcancer naturligt.

Känn igen tecken på användning av kokain.

Hantera en avskalad knäskål.

Behandla spondylos.

För att återhämta sig från en förkylning.

Efter att ha återhämtat sig efter en ektopisk graviditet.

Distraherar dig från saker du inte vill tänka på.

Gå ordentligt.

Släpp av ilska utan att vara skadlig.

Ställningstillstånd genom roddövningar.

Hantera sexuella övergrepp mot barn.

Hantera en generaliserad ångestsyndrom.

Behandla muskelspänning eller muskelbelastning.

Behandla eksem.

ako woman