Home \ hälsa
 

Undvik stora blodproppar under menstruationen.

 

I många kvinnor bildas blodproppar under de tungare menstruationsdagarna, vilket är ganska normalt. Vanligtvis producerar kroppen antikoagulanter som förhindrar koagulering av menstruationsblodet. Om din blödningstid är svårare än normalt och blodet snabbt kastas, kan dessa antikoagulantia emellertid inte produceras i tid, vilket får blodet att koagulera. Större blodproppar är främst ett resultat av kraftig blödning, och för att förhindra det måste du först identifiera och behandla orsaken.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Diagnosera allvarliga blödningar och blodproppar  ,

    
   
 1.            1      Titta på blodproppar. Ett av de viktigaste symptomen på kraftig blödning (även kallad menorrhagia) är klumpar i blodet. För bättre förståelse är blodproppar som är 0,5 till 1 cm eller större förknippade med kraftig blödning. Titta på blod på ditt bandage, tampong och toalett.  
    Dessa blodproppar ser ut som vanligt menstruationsblod, men är fastare och gelatinösa.  
  • Mindre blodproppar är normala och ingen anledning till oro.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kom ihåg hur ofta du byter bandage eller tampong. Om du behöver byta bandage eller tampong oftare än varannan timme så är blödningen alltför stark. Tung blödning kan hindra dig från att göra saker som du gillar eftersom du lever i ständig rädsla för att överfylla.  
    
  • Om du exempelvis byter bandage eller tampong varje timme (över flera timmar) och de blötläggs varje gång, indikerar det en stor blödning.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var uppmärksam på längden på din period. En period tar normalt 3 till 5 dagar, men 2 till 7 dagar är också ganska normala. Men om din period varar mer än 10 dagar (det vill säga om du menstruerar hela tiden) är det också ett symptom på kraftig blödning.        
 6.  
 7.             4      Titta på kramper. Spasmer är också ett symptom på stor blödning. Som tidigare nämnts är stora blodproppar symptom på stor blödning. Dessa blodproppar kan vara svårare att avvisa av kroppen. Starka kramper är därför också ett tecken på kraftig blödning.        
 8.  
 9.             5      Titta på tecken på anemi. Du lider av anemi om du inte har tillräckligt med järn i ditt blod. Detta händer ofta hos människor som förlorar stora mängder blod. Vanliga symptom är utmattning och slöhet samt känslan av svaghet.  
    
  • "Anemi" kan orsakas av olika typer av vitaminbrister, men järnbrist brukar vara fel, speciellt om menstruation orsakar problem.  
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Ett samtal med doktorn  ,

    
   
 1.             1      Skapa en lista med symptom. Om du går till doktorn, bör du vara väl förberedd. Gör en lista över de fysiska symptomen du har lidit. Denna lista ska vara så specifik som möjligt. Du behöver inte vara generad, det finns inget som din läkare inte har hört och sett förut.  
    
  • Exempel på din lista kan vara "ökad blödning (vid speciellt dåliga dagar sker var tredje till 4 timmar) genom bandage, svårare kramper, blodproppar större än 0,5 till 1 cm, känner sig svaga och trötta och håller blödningar 12 till 14 dagar. "Det kan vara till hjälp att räkna antalet kuddar eller tamponger du konsumerar under din period.
  •  
  • Det är också viktigt att skriva ned stora förändringar i ditt liv, till exempel stressiga händelser och plötslig viktökning eller förlust.
  •  
  • Fråga dina familjemedlemmar om de har liknande problem eftersom menstruationsproblem kan vara genetiskt predisponerade.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Be din läkare att kontrollera dig för anemi. Om du tror att du har anemi, fråga din läkare om ett blodprov. Med hjälp av ett blodprov kan järnnivån bestämmas. Om du lider av järnbrist, kommer din läkare att rekommendera att du balanserar din järnnivå med både kost och kosttillskott.        
 4.  
 5.             3      Antag att läkaren kommer att undersöka dig. För att diagnostisera problemet, utför läkaren vanligtvis en fysisk undersökning, inklusive ett PAP-smet. En PAP-smet är ett prov som tas från livmoderhalsen för att eliminera eventuella problem.  
    
  • Din läkare kan också välja en biopsi och ta ett vävnadsprov från livmodern.
  •  
  • Ytterligare undersökningsmöjligheter är ultraljud och livmoderspegling. I en livmoderskanning sätts en liten kamera genom skeden i livmodern för att diagnostisera eventuella problem.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Allvarlig blödning och blodproppar behandlas  ,

    
   
 1.             1      Begäran om NSAID. NSAID är en grupp smärtstillande medel, som ibuprofen och naproxen. Dessa hjälper till med smärta orsakad av kraftig blödning. Men de kan också minska blodflödet som orsakas av perioden, vilket kan motverka klumpar.  
    
  • Men i vissa kvinnor kan kraftig blödning orsakas av NSAID. Se till att blödningen ökar efter att du tagit detta läkemedel.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överväg att ta orala preventivmedel. Dessa preventivmedel ordineras ofta av läkare hos kvinnor som lider av kraftig blödning. Förtäring av sådana preventivmedel reglerar perioden och generellt minskar blodflödet, vilket i sin tur förhindrar blodproppar.  
    
  • Om du tar orala preventivmedel reglerar hormonbalansen, som ofta är ansvarig för kraftig blödning och blodproppar. Dessa preventivmedel balanserar hormonbalansen i din kropp.  
  •  
  • Andra hormonpiller, såsom progesteronpiller eller intrauterina enheter som frisätter hormoner (spiral) är också mycket effektiva.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tala med din läkare om tramexansyra. Detta läkemedel kan minska blodflödet under din period. Denna åtgärd tas endast under blödningen, men inte på alla andra dagar i månaden, vilket är fallet med p-piller. Ju svagare blödningen desto mindre blodproppar bildas.        
 6.  
 7.             4      Om alla andra alternativ inte fungerar, prata med din läkare om operation. Om läkemedel inte har någon effekt, kan kirurgi vara ett alternativ. Vid en så kallad ympning av livmodern tar läkaren bort det övre lagret av livmodern. Detta kan reglera din blödning och förhindra blodproppar. Vid endometriell ablation eller resektion avlägsnas större delar av endometrium.  
    Ett annat alternativ är en hysteroskopi, ett kirurgiskt förfarande där en liten kamera sätts in i livmodern för att inspektera livmodern och avlägsna eventuella små fibroider och polyper och för att lösa andra problem för att öka blödningens allvarlighetsgrad minska.  
  • Och då skulle det finnas hysterektomi, där livmodern är helt borttagen.
  •  
         
 8.  
           Läs mer... (16)      
Hälsa populär:
Ge en fotmassage.

Behandla värmeslag.

Låt dina ögonfransar växa.

Kyl på en varm dag.

Hitta varaktighet i livet.

Var ofta naken när du bor med din familj.

Atomera eteriska oljor på rätt sätt.

Använd kryckor korrekt som gånghjälpmedel.

Bli av med huvudlöss över natten.

Diagnosera och behandla Crohns sjukdom.

Sträckande händer för att göra karpaltunneln.

Behandla depression med beteendeaktivering.

Undersök din prostata.

Behandla infektioner av ingroppade tånaglar.

Komma i kontakt med nervositet.

Stoppa kompulsiv blinkning.

Lägre feber i ett spädbarn.

Behandla en svullnad läpp.

Växa snabbare som barn.

Bygg sexuellt självförtroende (kvinnor).

Cure impetigo.

ako woman