Home \ hus
 

Bygg ett underjordiskt hus.

 

Har du någonsin velat ha ett hus som andra inte kan se? Gillar du grottor eller lukten av fuktig jord? Är du rädd för världens nära förestående? Tja, kanske vill du bygga ett underjordiskt hus. Det kommer att ta lite tid och ansträngning, men om du är redo att begå dig till projektet, kommer du förr eller senare att ha en underjordisk bostad.

              

Förfarande .

    

    1      Gör dig redo att bygga ett underjordiskt hus  ,

    
   
 1.            1      Ta reda på byggnadslagarna i ditt område. Du kan ringa till kommunen för att ta reda på om du kan bygga en ny byggnad på din fastighet. När allt kommer omkring vill du inte att myndigheterna förstör din skoj genom att straffa dig för ditt helt nya underjordiska hus. Även om du bygger under jord, är du föremål för lagen.        
 2.  
 3.             2      Få tillstånd från kommunen att gräva. Ännu mer byråkrati. Du måste markera området på din egendom som du vill bygga med pinnar och vitfärg. Då ringer du på byggnadskontoret och beskriver det område du vill gräva upp. Jag hoppas du får godkännandet. Du måste absolut göra det för att du inte gräver i avloppet eller något liknande.        
 4.  
 5.             3      Hyr ett professionellt grävföretag eller köp professionell utrustning. Att anställa ett proffs för att göra det här arbetet för dig skulle inte vara en dålig idé. Beroende på hur stort ditt hus kommer att bli, behöver du tung maskin och om du inte har erfarenhet av det, är det bästa sättet att anställa en professionell att använda den. Sök efter jordbruksföretag och grävningsföretag på Internet eller kontakta ett byggföretag nära dig. Hon borde kunna ge dig ett citat eller åtminstone ge dig några användbara tips. Du kan till och med kunna förhandla om att du kan använda sina maskiner till en avgift om du kan bevisa att du är kvalificerad att göra det.        
 6.  
 7.             4      Hitta någon som är redo att hjälpa dig. Det här fungerar inte för en person, även om du vill. Om du gräver eller arbetar med tunga material i marken kan någonting hända dig när som helst. Se till att du arbetar med en partner.       
 8.  
 9.             5      Hitta en lämplig plats. Hitta ett ställe som inte hotas av översvämningar och ligger inte nära branta sluttningar som kan utlösa en jordskred. Ett brett, öppet område är troligen bäst för ett underjordiskt hus, eftersom trädrötter också kan orsaka problem med grävning. Du kommer förmodligen vilja bygga detta hus på egen fastighet. Så du behöver nog inte oroa dig för mycket, men var medveten om riskerna. 
    
  • I allmänhet undviker närheten av stora föremål som träd, stenar eller flerhusbyggnader.
  •  
  • Ditt hem borde inte vara nära stora mängder bränsle eller annat farligt material.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      En underjordisk husdesign  ,

    
   
 1.             1      Utveckla en detaljerad ritning. Samarbeta med en arkitekt för att utveckla en konstruktion och layoutplan för din underjordiska hem. Denna plan bör innehålla de dimensioner och möjliga material som används för det.       
 2.  
 3.             2      Design ditt hus. När du planerar ditt hem borde du planera för luft- och vattenfiltreringssystem, potentiella ljuskällor och matlagringsutrymme. Rita en modell av ditt hus i skala med de ritningar du redan har skapat. Registrera nu var de installerade enheterna är, sedan möblerna och sedan allt annat som du vill inkludera i din plan. Också vara medveten om följande begränsningar: 
    
  • Om du vill spendera mycket långa perioder under marken måste du ansluta din vattenförsörjning till någon sötvattenkälla och du behöver också gott om plats för att hålla maten frisk. Det betyder att du behöver flera kylskåp och en pålitlig generator.
  •  
  • Ett pålitligt ventilations- och luftfiltreringssystem är också avgörande för att undvika koldioxid eller andra luftburna sjukdomar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Glöm inte inmatningen och utmatningen i din design. Det här kan vara så enkelt som en stege med en klaff på toppen eller till och med en tunnel som går upp och sedan ut. Det enklaste alternativet är att köpa en trappa. Du kan köpa en trappa online och leverera den till ditt hem. Det behöver inte ens lösas, om du inte vill.  
    
  • Om du väljer en stege, måste du fästa den på väggen med metallfästen. Köp U-formade metallfästen i hårdvaruaffären och fäst dem på väggen ovanför steg på stegan. Detta håller det stabilt när du går upp och ner. Du kan också köpa lufttäta flikar för att stänga din lucka. Återigen är det viktigt att fliken är betydligt längre och bredare än hålet du vill täcka med.
  •  
         
 6.  
             

    3      Planera gräven  ,

    
   
 1.             1      Utveckla en strategi för att gräva hålet. Gravera endast i det område du har fått en grävning för. Om du gräver utanför detta område riskerar du att skada något, till exempel ett avloppsrör eller en fiberoptisk kabel. Också vara medveten om vilken typ av jord du ska lyfta. Du kommer inte bli mycket långt på en stenig yta. 
    
  • Du borde också få markdata från din byggnadsmyndighet innan du börjar gräva för att veta vilken typ av jord du ska gräva i och vilken utrustning du behöver för den. Fråga byggnadens personal om uppgifterna på din egendom och i de flesta fall kommer de kunna ge dig det. Om inte, kan du behöva anställa någon för att samla in den informationen på din egendom.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undersök texturen på din jord. Det är oerhört viktigt att veta vilken typ av mark du har att göra med, för det kommer att påverka din utgrävningsstrategi. Låt jorden undersökas av en proffs.       
 4.  
 5.             3      Tänk på en öppen design. Öppna byggnadsarbeten om du gräver relativt mjuk jord. Tanken bakom det är att du gräver ut en grop, bygger en betongbyggnad i den och sedan jordar den igen. Självklart ska din lucka eller trappan vara klar så att du kan komma in i din byggnad. Om texturen på ditt golv tillåter det, är det här ett bra sätt att bygga en bra miljö för ditt nya hem.        
 6.  
 7.             4      Plocka upp överskott av marken. Detta är speciellt viktigt om du planerar att bygga en gräsbevuxen övervuxen hål. Ditt hus kommer att stå i en djup grop för det, och när det är klart kan du täcka det med smuts på sidorna och toppen så att det ser ut som en gräsbevuxen backe.       
 8.  
             

    4      Bygg underjordiska huset  ,

    
   
 1.             1      Bygg en träram till stiftelsen. Du kommer att hälla betong i denna träram för att skapa en grund. Då kommer resten av byggnaden att bygga på den. Brädorna ska sättas ihop enligt informationen i din ritning.        
 2.  
 3.             2      Skapa en grund som grund för din byggnad. Kom ihåg att grunden måste vara förseglad för att skydda den från fukt. Använd en högkvalitativ förseglare. Du kan antingen hälla betongen direkt i gräv eller i träramar.        
 4.  
 5.             3      Bygg de bärande väggarna. Börja vid fundamentets hörn och bygg sedan en sidovägg som förbinder de två hörnen. Om det finns något på varje hörn för att fästa väggarna till, kommer processen att bli enklare. Det är då mycket lättare att se om väggen är ojämn. Ta bort misstag med en spatel.       
 6.  
 7.             4      Överväg att använda armerad betong för väggarna. Du bör också använda armerad betong för taket, om du planerar att täcka det tjockt med jorden. Underjordiskt hålls ditt hus relativt coolt, men jorden lägger också ett stort tryck på husets väggar och tak. Det är också nödvändigt att anställa en civilingenjör för att göra ditt hem jordbävningsskyddat om du är i en levande jordbävningsbenägen område.        
 8.  
 9.             5      Bestäm vilken typ av tak du vill ha. Du kan välja något så enkelt som träbrädor, eller något mer komplext och robust, som tegel eller betong. Om du väljer tegel eller betong, se till att de bärande väggarna i din byggnad är tillräckligt solida.       
 10.  
 11.             6      Planera för att säkra taket med byggnadsställningar eller tegelkolumner. Du måste själv lägga tegelstenar genom att köpa tegel och murbruk och bygga en tjock stolpe som når till taket. En sex brick-kolonn bör vara tillräcklig som stöd. Om rummet är mycket stort kan du dock behöva mer än en kolumn. Du kan köpa ställningar i hårdvaruaffären, men de tenderar att böja eller bryta sig. Ta detta steg väldigt seriöst, annars riskerar du att kollapsa.       
 12.  
 13.             7      Använd träposter för att sätta in rummen i ditt hus. Bygg dessa rum enligt din ritning. Se till att det finns tillräckligt med utrymme i väggarna för möjliga strömkablar.       
 14.  
 15.             8      Tänk på isolering. Även om du bor under jord, kanske du behöver isolering. Detta sänker dina värme- och kylkostnader och gör din elförbrukning effektivare. Vänta tills du är klar med ledningarna innan du installerar isoleringen.       
 16.  
             

    5      Köp ett Underground Prefab  ,

    
   
 1.             1      Ta reda på vilken typ av underjordiskt hus du vill ha. Tro det eller inte, det finns många företag specialiserade på underjordiska bostäder. Du kommer att kunna hitta några företag online som säljer färdiga hus i olika utföranden. Du kan verkligen släppa ånga när du är redo att spendera mycket pengar. Tänk på hur mycket du vill spendera och hur många människor kommer att bo i den här bostaden.       
 2.  
 3.             2      Köp ditt underjordiska skydd. I de flesta av dessa situationer måste du betala för ditt skydd på en gång, för den allmänna tanken är att du kommer att dra sig tillbaka till ditt skydd så snart du har det. Vissa företag erbjuder dock också finansieringsalternativ. ,       
 4.  
 5.             3      Vinn tillåtet att gräva längst ner. Du måste först markera ditt utgrävningsområde med vit färg eller pinnar. Då kan du ringa din stads byggnadsavdelning för att beskriva det exakta området du vill gräva på. Du kan hitta telefonnumret online. Detta är viktigt för att du inte ska skada avloppsrör eller fiberoptiska kablar när du gräver.       
 6.  
 7.             4      Har ditt underjordiska hus levererat och installerat. Detta ingår redan i priset. Se till att det finns ett sätt att lastbilen kan leverera ditt nya hem. Du kan inte gräva någonstans mitt i skogen om det inte finns något sätt att komma dit. Installationen kan ta flera dagar, var medveten om det.       
 8.  
             

Tips .

                Läs mer... (10)      
Hus populär:
Växa sallad.

Ta bort en etikett från plast.

Ställa in en vivarium.

Gör fönsterrengöringsmedel med citrondukt.

Justera garageportens sensorer.

Prune aloe vera växter.

Ta en torkmarkör från kläder.

Plantera en vildblommig äng.

Byt sand i ett poolfilter.

Håll din damm ren.

Bli av med moths.

Ge en rörlig skåpbil.

Bli av med en täppt avloppsrör.

Använd kaffirlimblad.

Växa hallon.

Rengör pool med syrablandning.

Lägg kakel på golvet i ett badrum.

Plantera och odla ranunculuses.

Rengör en vattenkokare.

Häng en hängmatta från ENO.

Växtmos.

ako woman