Home \ hus
 

Odla tuberoser.

 

Tuberos (Polianthes tuberosa) är en mycket doftande blomma lämplig för trädgårdar och krukor. Doften av tuberos finns i många parfymer som en mellannot. Tuberos är en flerårig knöl som är infödd i Mexiko och trivs i svala till tropiska områden, men i svalare områden behövs några extra försiktighetsåtgärder.

                 

Förfarande .

    
   
 1.      1      Välj tuberosknölarna. Tuberosknölar ska beställas i slutet av vintern eller på våren för att komma fram till den idealiska planteringstiden. Du kan köpa dem på ditt lokala barnkammare eller på nätet. Knölen skickas på sensommaren från en lång stam med starka doftande vita blommor. Även om knölarna kan övervintra i tempererade klimat, om du bor i en kallare USDA klimatzon än 7, bör du plantera tuberoserna i krukor. Alternativt kan du gräva knölarna, lagra dem i huset på vintern och hämta tillbaka i den varma jorden på våren.  
    
  • Den mest utbredda tuberosorten är "The Pearl".
  •  
         
 2.  
 3.      2      Förbered jorden. Tuberoser behöver jord med bra dränering, vilket har blivit mycket berikat. I blötdjur trivs inte tuberosen. För att förbättra marken, lägg till organiskt material som torvmossa, kompost eller rottad gödsel.     
 4.  
 5.      3      Välj en plats i den fulla solen som ligger i solen i 6-8 timmar om dagen. Glöm inte att välja en plats där du och dina familjemedlemmar kan njuta av doften av blommorna.     
 6.  
 7.      4      Gräva ett hål några inches djupt i vilket du sätter knollen. Om du har köpt en rhizom, plantera hela rhizomen, som täcker 5-7,5 cm jord.  
    
  • Placera knölarna på ett avstånd av 15 till 2 cm för att säkerställa optimal tillväxt.
  •  
         
 8.  
 9.      5      Häll generöst och regelbundet medan tuberosen växer. Tuberos måste vara djupt gjuten efter de första skotten förekommer ofta.  
    
  • Rötterna och skotten bildas under de första veckorna efter planteringen. Om det regnar regelbundet har tuberosen tillräckligt med vatten för hela dagen.
  •  
  • Se till att du inte övervinner eftersom tuberos snabbt rotar illa (därför behöver den också jord med bra dränering).
  •  
         
 10.  
 11.      6      Gödsla. Tuberoser dra nytta av generösa ingrepp av gödselmedel under den aktiva växtsäsongen. Applicera ett komplett gödningsmedel efter det att de första skotten har förekommit och gödslas var 4 - 6 veckor därefter.     
 12.  
 13.      7      Njut av blommorna. Blommorna dyker upp 90 till 12 dagar efter plantering, vanligtvis i sensommaren eller i början av hösten. Att skära av alla blommor och sätta dem i huset skadar inte växten, så du kan njuta av doften överallt!  
    
  •    Klipp av blommorna som snittblommor och placera dem i en vas efter att två eller tre av bottenblommorna öppnas.
  •  
  •    Ta bort blöta blommor från stjälkarna för att förlänga hållbarheten hos de återstående blommorna.
  •  
         
 14.  
 15.      8      Skär inte löv efter blommande, eftersom de kommer att ge knölen med näringsämnen för nästa år.        
 16.  
 17.      9      Sluta vattna växten efter att den blir gul på hösten. Vid den här tiden är blomningen klar och knollen är redo för viloläge. Bladen kan klippas av efter att de har blivit helt gula och säsongen är över. Om du vill gräva knölarna för nästa säsong kan du göra det nu.               
 18.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                
Hus populär:
Försegla trä.

En dörr är inställd.

Få blod från ark.

Bli av med äkta påsehållare.

Förbered ett rum att måla.

Montera en garageport.

Hur man skärp en fickkniv.

Gör en citronloppspray.

Skörda tranbär.

Rengör trädörrar.

Byt ut ett fönster.

Lägg kakel på golvet.

Ta bort en senapplåster.

Mending av lerajord.

Ta bort en repa från en kyldörr av rostfritt stål.

Håll blommor färskt.

Dörrsläckningsstopp.

Ta bort permanenta markörer från plast.

Förhindra att jeans faller i tvätten.

Rengör matta utan mattrengöringsmedel.

Lägg kakel på golvet i ett badrum.

ako woman