Home \ hus
 

Ta bort en fläck från ett par jeans.

 

Tyvärr kan jeans vara lurviga och användas i fläckar, oavsett hur nytt eller dyrt det var. Men det kan vara lättare än du tror att bli av med fläckarna. Har du svett eller blod på dina jeans? Bra, torka dina tårar - hjälp är i sikte! Fortsätt läsa och lär dig tips och tricks som hjälper dig att få de vanligaste och mest envisa fläckarna i dina jeans.

              

Förfarande .

    

    1      Start  ,

    
   
 1.            1      Motstå instinkten att genast smita fläcken under vatten. Detta är särskilt viktigt om du tycker att fläcken är olja eller fett. Olja avstrålar vatten och det betyder att oljestärken permanent kan lösa sig genom att vattna den, vilket gör det nästan omöjligt att ta bort det senare. ,        
 2.  
 3.             2      Tvätta inte dina jeans innan du behandlar fläcken. Detta är ett vanligt misstag som bör undvikas. Faktum är att det faktiskt blir svårare att avlägsna om fläcken på dina jeans kommer i kontakt med vatten om det inte har tagits bort genom att tvätta.       
 4.  
 5.             3      Sprid dina jeans på en yta som kan bli spottig. Det är viktigt att hitta en yta där du kan sprida ditt kladdiga plagg. Se till att det är OK om ytan blir smutsig eller på annat sätt stressad. Ibland kan färgen på plagget läcka, eftersom fläcken avlägsnas och tränger in i den underliggande dynan. En värt att överväga plats kan vara badkaret.       
 6.  
 7.             4      Ta en gammal men ren trasa eller en trasa. Beroende på din fläck, måste du daba lite ganska mycket. Gamla strumpor, T-shirts och kökshanddukar är väl lämpade så länge de är rena och helst ljusa. Det finns alltid risk för att klaffens färg kan rubba bort på dina kladdiga jeans, vilket skulle strida mot dina nuvarande planer.       
 8.  
 9.             5      Få ett medelstort plaströr. Du måste nog suga upp ditt plagg innan du tvättar och en medelstor plastruta (eller skål) är utmärkt för detta ändamål.       
 10.  
 11.             6      Behandla fläcken på dina jeans bättre tidigare än senare. Ju längre fläcken blir obehandlad desto svårare blir det att bli av med det. Även om du förmodligen inte kan ta bort dina jeans i mitten av en middag, är det en bra idé att behandla fläcken så snart du kommer hem. ,                 
 12.  
             

    2      Ta bort blodfläckar  ,

    
   
 1.             1      Blanda en tesked salt med en kopp kallt vatten. Om fläcken är väldigt fräsch kan du använda lite soda i stället för vanligt kallt vatten. Rör om blandningen tills saltet har löst sig i vattnet.       
 2.  
 3.             2      Doppa din trasa i saltvattenblandningen. Se till att det mesta av din trasa eller handduk är blött i saltvatten.       
 4.  
 5.             3      Dab och torka försiktigt fläcken tills den är borta. Försök förstå först. Om du inte ser några resultat från den här åtgärden kan du prova att torka fläcken. Byt mellan dabbing och torka tills fläcken tappar. 
    
  • Du kan också vända ditt plagg inuti och skölj fläcken från baksidan med läskvatten och salt.
  •  
  • Om denna metod inte fungerar för din blodfläck, bör du inte ge upp och fortsätta med nästa steg nedan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fyll en skål eller kopp med en kvarts kallt vatten. Lägg till två matskedar bordsalt eller samma mängd ammoniak till vattnet. Blanda ingredienserna. Om blodfläcken är torr och inte längre frisk kan du lägga blandningen av vatten och salt eller ammoniak i en plaströr. Mjuka den färgade delen av dina jeans mellan 30 minuter och hela natten. Du kan ibland kontrollera fläcken och kontrollera dess utveckling. 
    
  • Använd inte varmt vatten eftersom det faktiskt stärker fläcken mer än att ta bort det.
  •  
  • Om ditt varumärke inte har tagits bort med dessa steg kan du prova ett av de andra stegen som anges nedan.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Blötlägg den spetsiga delen av dina jeans i kallt vatten i en minut. Denna metod fungerar bra för gamla och fasta fläckar. När du har blötläggt dina jeans i kallt vatten kan du vrida dem och lägga två koppar citronsaft plus en halv kopp bordsalt i en plastpåse. Låt dina kläder suga i tio minuter och häng sedan dina jeans ut för att torka i det öppna. När det är torrt kan du tvätta det normalt. , 
    
  • Observera att citronsaft kan tända dina kläder. Det är bäst att använda den här metoden på ljusa eller vita jeans.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör en pasta med köttfärgsmedel. På grund av dess förmåga att bryta ner proteiner kan köttförsmakningsmedel vara en effektiv fläckborttagare för blodfläckar. Ta en fjärdedel tesked köttmjölkare, tillsätt lite kallt vatten och blanda ingredienserna i en pasta. Sätt pastaen i blodfläcken. Lämna pastan i ca 15 minuter och skölj den sedan ur dina jeans. , 
    
  • Du kan få köttförsmakningsmedel i alla närbutiker.
  •  
  • Om din blodfläck inte har något av ovan beskrivna steg, bör du ge den sista metoden en chans.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Få lite hårspray. Hårspray kan vara en annan effektiv produkt för att bli av med blodfläckar. Blötlägg det färgade området med hårvårdsprodukten och låt det fungera i ungefär fem minuter. Ta sedan en fuktig trasa och torka försiktigt av fläcken. ,       
 14.  
             

    3      Ta bort fett  ,

    
   
 1.             1      Doppa fläcken försiktigt med en torr pappershandduk. Speciellt så länge fläcken är frisk kan din första instinkt vara att torka fläcken med vatten. Som nämnts kommer vatten bara att stärka fläcken eftersom oljan avstänger vattnet. En torr pappershandduk kan istället absorbera överskottsoljan. 
    
  • Denna metod kanske inte är tillräcklig för stora eller djupa fläckar.
  •  
  • Prova stegen nedan om pappershandduken inte absorberar fläcken helt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Damm fläcken med babypulver eller talk. Denna metod är väl lämpad för fräscha och gamla fläckar. Pulvren absorberar oljan effektivt och de flesta oljebaserade fläckarna kan avlägsnas. Detta gäller speciellt om du har en fläck som bara består av olja. Lätt mjuka fläcken med babypulver eller talkum och låt magans pulver vara så länge som möjligt, upp till en hel dag. Torka av pulvret försiktigt (med en torr pappershandduk eller tandborste) och tvätta dina jeans vid högsta temperatur som tillåts av tvättinstruktionerna för detta plagg. ,       
 4.  
 5.             3      Använd diskmedel. På grund av sitt höga innehåll av ytaktiva medel kan diskmedel vara särskilt framgångsrika när det gäller att ta bort oljeprodukter och fettfläckar. Doppa en eller två droppar i din fläck och tillsätt lite vatten. Ta en trasa och torka försiktigt fläcken med vatten och diskmedel tills fläcken försvinner. Lägg sedan dina jeans i tvätten och tvätta dem som vanligt. , 
    
  • Om du har bråttom, kan nästa steg vara enklare att tillämpa.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd konstgjord sötningsmedel. Det här kanske inte är väldigt hälsosamt för dig, men det kommer att göra ett bra jobb att ta bort olja och fettfläckar. Lossa fläcken med en liten mängd pulver och en pappershandduk. 
    
  • Artificiell sötningsmedel är speciellt användbar på språng.
  •  
  • Om ingen av ovanstående steg fungerar för dig, bör du fortsätta och försöka med det här sista alternativet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få klar ättika. Häll en liten mängd outspädd ättika på en pappershandduk. Doppa fläcken precis innan du tvättar dina jeans. Denna metod fungerar bäst för gamla fläckar. ,       
 10.  
             

    4      Ta bort smink  ,

    
   
 1.             1      Håll ut vattnet. De flesta make-ups, såsom läppstift eller mascara, är baserade på olja och det betyder att vattnet bidrar till att ytterligare stärka fläcken och gör att avlägsnandet är svårt.       
 2.  
 3.             2      Borsta försiktigt av fläcken. Vissa sminkningar är inte flytande och det betyder att det ibland är möjligt att noga borsta av läppstift eller mascarafläck innan den sugs in i tyget. Men var mycket försiktig eftersom du inte vill gnugga fläcken djupare i dina jeans. 
    
  • Om det inte räcker kan du gå vidare och försöka med nästa steg nedan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd rakkräm. Rakkräm är speciellt användbart med fläckar av make-up-primer. Bara täcka fläcken med lite hallonkräm och lägg ditt plagg i underkläderna. 
    
  • Som ett alternativ till detta steg kan du överväga nästa steg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta lite hårspray. Om du har problem med läppstift, kan hårspray vara till hjälp vid avlägsnande av fläckar och fläckar. Blöt den spottiga delen av dina jeans med hårprodukten och låt den vara på i ungefär femton minuter. Därefter tappa platsen med en fuktig trasa eller trasa tills fläcken försvinner. 
    
  • Om du rysar med hårspray eller du kan inte stå på lukten, kan du gå vidare till nästa metod.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd diskmedel. Om du arbetar med solbränna eller fläckar med tonad fuktighetskräm kan du göra en blandning av varmt vatten och lite diskmedel i en kopp. Doppa en svamp i blandningen och dab din jeans lapp tills ditt plagg är rent.       
 10.  
             

    5      Ta bort svettning och gulning  ,

    
   
 1.             1      Använd ättika. Blanda en blandning av två delar klar ättika och en del vatten (kallt eller varmt). Häll blandningen på fläcken och låt den suga över natten. Tvätta sedan ditt plagg på samma sätt som normalt. 
    
  • Vissa människor kan inte stå på lukten av ättika. Om så är fallet med dig kan du gå till följande alternativ nedan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta lite bakpulver. Gör en pasta bakpulver och varmt vatten. Använd bara tillräckligt med natron och vatten för att göra en pastaliknande konsistens. Ta en ren tandborste och applicera pastaen kraftigt på området. Skölj försiktigt fram och tillbaka och låt fläcken suga i några timmar. Skölj slutligen fläcken.       
 4.  
 5.             3      Krossa tre aspirintabletter. Ge henne en kopp. Tillsätt sedan ca 2 matskedar vatten tills blandningen blir en pasta. Sätt dem på fläcken och låt dem arbeta i en timme. Skölj den färgade delen av ditt plagg.       
 6.  
 7.             4      Ta lite citronsaft. Lätt fläck fläcken med salt. Kläm sedan citronsaften på fläcken tills den är genomvattnad. Gnid fläcken tills den försvinner och tvätta sedan dina jeans. 
    
  • Detta är också en stor förebyggande åtgärd. Du kan använda blandningen för tröjor om du vet att du ska svettas i dem (som din träningsskjorta).
  •  
  • Kom ihåg att citronsaft kan lätta färgen på dina jeans.
  •  
         
 8.  
             

    6      Ta bort vin och mat  ,

    
   
 1.             1      Ha lite vitvin redo. Det kan verka kontraproduktivt, men vitt vin fungerar bra med röda vinfläckar (de neutraliserar varandra). Häll bara vitt vin över rött vinfläck innan du tvättar kläderna. Lägg dina jeans i tvätten och tvätta dem normalt. 
    
  • Om detta inte fungerar för dig kan du prova något av stegen nedan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd bordssalt. Sätt lite bordsalt på fläcken och låt det fungera i ungefär fem minuter. Gnid fläcken med en trasa medan du tvättar den med vatten eller läskvatten. Upprepa denna åtgärd tills fläcken tappar. Tvätta sedan dina jeans.       
 4.  
 5.             3      Ta några ägg ut. Yolk fungerar mycket bra på kaffefläckar. Blanda en äggula med några droppar gnugga alkohol och varmt vatten. Ta en svamp och applicera blandningen på kaffens fläck. Låt blandningen suga in i några minuter och skölj. Tvätta dina jeans som vanligt.       
 6.  
 7.             4      Använd sodavatten. Blanda läskvatten och en tesked salt i en kopp och lägg blandningen på fläcken. Låt dem mata för bästa resultat över natten. 
    
  • Som tidigare nämnts, undvik fettiga fläckar på alla typer av vatten.
  •  
  • Sodavatten och salt är särskilt bra vid kaffefläckar.
  •  
         
 8.  
             

    7      Ta bort smutsfläckar  ,

    
   
 1.             1      Ta det lugnt med rena fläckar. Vänd dina jeans inuti och skölj enkelt fläcken bakifrån. Lägg helt enkelt ljummet vatten på fläcken med en ren trasa tills den försvinner. 
    
  • Om det här steget inte räckte för att få din fläck att försvinna kan du prova ett eller flera av följande steg nedan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd schampo. För äldre och djupa fläckar lägger du jeans i ett plastfyllt plaströr. Sätt lite schampo på en svamp och gnugga fläcken noggrant medan du blötlägger i vattnet. Upprepa proceduren tills fläcken försvinner.       
 4.  
 5.             3      Lägg ättika till din vanliga tvättcykel. Lägg en kopp klar ättika i tvättcykeln och kör din tvättmaskin. Tillsatsen av klar ättika liknar blekning, men mindre aggressiv. 
    
  • Obs! Det här tricket fungerar bara med vita jeans.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Borsta försiktigt fläcken med en tandborste. Om fläcken är frisk och, viktigast av allt, inte är helt flytande, kan du eventuellt borsta fläcken från denim. Men var försiktig eftersom fläcken kan penetrera genom grov borstning i jeans.       
 8.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (14)      
Hus populär:
Färg en lädersoffa.

Dra pansies.

Sterilisera flaskor och burkar.

Vattna gräset effektivt.

Ta bort torkade blodfläckar från tyg.

Växtkål.

Reparera en skadad bikakedörr.

Visa ditt hus till salu.

Förhindra sängbuggar.

Montera ett duschbeslag.

Vård utomhus bubbelpool.

Växa en ros från en enda gren.

Förbered dig på en torka.

Odla mossrosor.

Torka en våt matta.

Reparera en långsam toalett.

Skär bänkskivorna.

Ta bort bläckfläckar från mocka.

Förvara en baby från att drunkna.

Ta bort mörkt slitage från skor.

Bygg ett kupongtak.

ako woman