Home \ hus
 

Isolera ditt hus.

 

Ungefär hälften av vårt hem kan fly undan om den inte är ordentligt isolerad. I stället för att skruva upp termostaten, isolera bättre! Den här guiden visar hur du isolerar ditt hus, spara hundratals dollar på dina energireklar och drastiskt minska ditt CO2-fotavtryck.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Förhindra energiförlust genom dörrarna. Applicera isoleringsremsor runt alla ytterdörrar, om nödvändigt även på insidan av dörrarna. Dessa isolerande remsor är lika enkla som klisterremsor att fästa och för lite pengar i varje hemförbättringsaffär att köpa. Glöm inte att fästa borsttätningar till brevluckorna, större kolumnerna och dörrens botten.       
 2.  
 3.             2      Kontrollera att alla fönster är väl isolerade. Kolonner och sprickor runt fönsterkarmarna är öppningar genom vilka varm luft vanligtvis rinner ut. För att upptäcka svagheter i dina fönster, springa din handflata över ramarnas kanter. Om du känner utkast där, har du hittat en öppning. Försegla sådana svaga fläckar med kitt eller silikon.  
    
  • För att göra det enkelt för dig själv, få material i ett rör eller en patron. Spruta öppen, slät, färdig!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på dubbelruta. Om du inte redan har dem är det värt att investera i. Detta kan spara dig hundratals euro på din energikostnad år efter år.        
 6.  
 7.             4      Använd gardiner och gardiner som extra hjälp. För att stänga gardiner eller persienner efter mörkret, förhindrar värmeflödet och bildandet av utkast. Använd båda för att hålla värmen i huset.        
 8.  
 9.             5      Seal sprickor i golvet. De flesta hus har mellanrum mellan golv och plintar. Dessa kolonner kan enkelt förseglas med silikon. Om du har ett trägolv och vill isolera noggrant, kan du anställa professionella för att isolera golvet under trägolv. Det är inte en dålig idé att lägga ut en matta.        
 10.  
 11.             6      Isolera butiken eller vinden. Att utforma isolering på loft eller vind kan spara ett ton koldioxid per år för ett genomsnittligt hem och kraftigt minska din energibetaling. Detta är ett av de mest effektiva sätten att spara energi, det är billigt och enkelt. Även en person utan erfarenhet kan göra detta. Det kräver bara inköp av glasfibermattor (glasull) och lägger ut hela golvet under taket, så långt du har tillgång. Fyll i alla håligheter runt alla vardagsrum med det. Det ca 15 cm tjocka materialet kostar bara cirka fem euro per kvadratmeter. Glasull är gjord av en blandning av naturlig sand och återvunnet glas vid en temperatur av 1450 ° C. Det sålunda framställda glaset omvandlas till fibrer. Glasull är ett material som kan återvinnas.        
 12.  
 13.             7      inför kalla stenmurar. Om du har kalla väggar i ditt hus av sten eller betong utan värmeisolering, kan du lägga en 10-15 cm tjock gipsmur framför den. Det här är väldigt enkelt. Du kan lägga en träram på stenväggen, täcka den med gipsskivor och fyll i kaviteterna med isolerande material. Ett annat alternativ är att sätta en Ytong-vägg framför stenväggen. Förresten är glasull inte bara en bra värmeisolering utan också en bra ljudisolering. Det är också knappast brandfarligt.        
 14.  
 15.             8      Vik upp din hettank i en 80mm tjock isoleringsmatta. Detta minskar värmeförlusten med 75% och du har sparat kostnaden på mindre än sex månader.                  
 16.  
             

Tips .

                  

Saker du behöver .

             
Hus populär:
Lägga gräsmattan.

Låt tvätten lukta bra.

Borsta bort fågelgödsel.

Växla vårlök.

Montera en häll.

Bli av med husflugor med nejlikor.

Rengör plintar.

Bestäm om du har hårt vatten.

Ta bort markören från trä.

Spara batterierna ordentligt.

Håll ut irriterande myggor.

Måla en ytterdörr.

Ta bort tapeter enkelt.

Häng bilder på gipsgips.

Rengör en grill.

Applicera polyuretan.

Öka pH i en pool.

Ta bort rost från en gjutjärnspanna.

Använd en luftfuktare.

Skapa en terrass.

Flytta till Hawaii.

ako woman