Home \ hus
 

Repotting av en växt.

 

När du behöver repotera en växt, är det några viktiga saker att tänka på, så denna process är minst störande för växten. Om du gör det försiktigt och lägger till näringsämnen i växten, kommer du att bli belönad med hälsosam tillväxt och vet att du har tagit bort skadliga saltinsättningar.

                 

Förfarande .

    
   
 1.                    1      Häll växten några dagar innan du pottar den så att jorden är fuktig när du arbetar på den .        
 2.  
 3.                  2      För att avlägsna växten, skjut handen över krukans kant och håll växtstammen och vrid sedan kruven upp och ner. Lätt tryck potten mot en hård yta, dra sedan långsamt bort den från växten. Om växten inte kommer ut, skär med en kniv runt krukans kant. Om det inte fungerar kan du bryta potten. Om några av rötterna bryter, oroa dig inte. Det finns tillfällen då en växts rötter kan skäras för att hålla en växt mindre, så det skadar inte växten när några rötter bryts under återplantningen. Faktum är att om växten har för många rötter (rötterna tätt sammanfogade vid sidans och botten av potten) är det viktigt att sticka genom lagret av rötter och slita undersidan av rotbollen för att uppmuntra plantan att regenerera Att bilda rötter och låt dem sprida sig i den nya jorden.        
 4.  
 5.                  3      Ta bort ungefär en tredjedel av jorden.        
 6.  
 7.                  4      Lägg ett par tums potta i botten av den nya, större potten (inte mer än 2,5 cm mer omkrets än den gamla potten), plantera i potten och se till att jorden inte är är för hög, så att växten inte är över krukans kant. Marken ska vara ca 2,5 cm under krukans topp. Om det är för lågt, lägg till mer jord under rotbollen.        
 8.  
 9.                  5      Fyll jorden runt rotkulan och tryck på jordbrunnen med fingertopparna eller tummen runt krukans kant. Detta tar bort eventuella luftfickor som kan torka ut rötterna mellan vattning.        
 10.  
 11.                  6      Thalassa Cruso, en växtförfattare och guru, skrev att det är en bra idé att slå krukväxten hårt mot en solid yta för att kondensera jorden och främja rottillväxten.        
 12.  
 13.                  7      Häll anläggningen tills vattnet löper ut ur marken och låt det tömma helt.                  
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hus populär:
Byt toalettflänsen.

Odling Kalanchoe.

Ta bort tapeter från en gipsvägg.

Ta bort bläckfläckar från bilstoppet.

Skapa mattrengöringslösning.

Fri betong från färg.

Rengör en vadderad mikrofiber soffa.

Balansera en skakig takfläkt.

För att hypnotisera en kyckling.

Montera plattor runt ett vägguttag.

Rengör kontaktlinser.

Rök ett hus.

Strukturera en gipsmur.

Ta bort tuggummi från trumman i en torktumlare.

Dörrsläckningsstopp.

Väx tomater i hydroponisk kultur.

Multiplicera framgångsrikt Clematis.

Såg frön i uppfödningsrätter.

Bygg ett ljudisolerat rum.

Ta bort mögel från taket.

Växla purjolök.

ako woman