Home \ hus
 

Plantering Strelitzia.

 

Strelitzia producerar tjocka, läderiga blad och färgglada blommor som liknar ett fågelhuvud. Anläggningen är infödd till Sydafrika och behöver en temperatur mellan 10 och 21 ° C för att trivas. Strelitzia kan blomstra bra inomhus i en kruka och är lätt att underhålla. Förutsättningen är emellertid att de får tillräckligt med solljus och att du alltid håller jorden fuktig. Strelitzia är imponerande och vackra växter som inte behöver mycket omsorg.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Plantering Strelitzia  ,

    
   
 1.            1      Köp Strelitziensamen eller en mogen planta. Strelitzia frön tar nästan ett år att groa och unga växter kan inte blomma under de första sju åren. Det är mycket lättare att köpa en strelitzia eller en sticka istället för att växa från fröet. Men om du har tålamod kan du bli framgångsrik. Sök efter Strelitzia frön eller Strelitzia växter på ditt lokala trädgårdscenter. 
    
  • Om du bor i ett område där klimatet tillåter dig att plantera Strelitzia ute, kan du hitta frön och steklingar av flera sorter.
  •  
  • Om du bor på en plats med kalla vintrar, där Strelitzia inte kommer att överleva ute, kommer du förmodligen att hitta mer av en mogen Strelitzia-anläggning som redan är krukad som en växthus.
  •  
  • Om du föredrar frön, få färska frön, dra dem i vatten i tre dagar och byt vattnet dagligen. Så frön medan de fortfarande är färska.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Bestäm om du vill odla din Strelitzia inom eller utanför.  
    
  • Strelitzia kräver en stadig temperatur mellan 10 och 21 ° C. Om temperaturen faller under 0 ° C eller ditt hem är väldigt varmt, kommer Strelitzia att dö om du planterar dem i trädgården. Lyckligtvis trivs de mycket bra i en kruka i huset. Därför kan du njuta av Strelitzia oavsett var du bor.            
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förbered din blomsterbädd eller en stor kruka. Strelitzia trivs bäst i näringsrika, fuktiga jordar med mycket kompost för att hålla den väl avloppad. Bra dränering är nyckelfaktorn när det gäller Strelitzias hälsa. Planterna kommer att dö när rötterna utsätts för vattenloggning. 
    
  • När du planterar Strelitzia ute, klippa jorden i blomsterbädden till ett djup av 30 cm. Blanda ett 10 cm tjockt lager av näringsrika kompost under eller andra organiska material för att berika marken och främja dränering.
  •  
  • När du planterar Strelitzia i en kruka fyller du en stor lerkruka med näringsrika, lummiga potatisjord. Du kan blanda i en matsked benmjöl för att göra jorden ännu mer näringsrik.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera att det finns tillräckligt med solljus. Strelitzia behöver plats i full sol. Så leta efter ett jobb som får minst fem timmars sol varje dag. De kan överleva i partiell nyans, men trivs bättre i solen. 
    
  • Om du håller Strelitzia inne, är det viktigt att sätta det i det ljusaste rummet i huset. Om utetemperaturen är rätt kan du också placera plantorna utomhus på solstråle. Se till att det inte blir för varmt eller för kallt.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge Strelitzia tillräckligt med utrymme att växa. Strelitzia kan vara 4,5 m bred och upp till 6 m hög, beroende på sorten och vården som tas emot. Dessa stora växter behöver mycket utrymme. Så kom ihåg, om du väljer den bästa platsen i din trädgård för dem. Potted Strelitzia är inte lika stora.                 
 10.  
             

  Del 2      Strelitzia grooming  ,

    
   
 1.             1      Håll jorden jämnt fuktig. Otillräcklig bevattning är Strelitzias främsta orsak till dödsfall. Det är mycket viktigt att hålla jorden jämnt fuktig, men inte att blöta den. Ge växtvattnet en eller två gånger i veckan så att jorden kan torka ut lite under tiden. 2,5 cm vatten per vecka är idealiska för denna växt. 
    
  • Från november till februari borde du bara ge henne vatten en gång i veckan. Marken bör hållas lite torrare under hösten och under vintermånaderna.
  •  
  • När du vattnar Strelitzia i en behållare, var noga med att ta bort allt överskott av vatten som samlar i skalet för dränering. Detta förhindrar vattenloggning vid basen av växten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Födda växterna vartannat vecka under växtsäsongen. Detta hjälper Strelitzia att hålla sig frisk under våren och sommaren. Från mars till september, använd 10: 10: 10 gödsel varje vartannat vecka och sprida den runt plantens botten.        
 4.  
 5.             3      Titta på bladlöss och andra skadedjur. Om du har planterat Strelitzia ute, se till att bladlöss och andra skadedjur inte skadar dem. Om du ser bladlöss på stammar eller löv, ta bort dem för hand och kasta dem i en hink med tvålvatten. Bekämpningsmedel kan skada din Strelitzia. Därför är det bättre att ta bort skadedjur för hand.       
 6.  
 7.             4      Ta Strelitzia i krukor på vintern. Om du bor på ett ställe där temperaturen sjunker under 10 ° C på vintern, måste du ta med dina krukväxter inomhus. Gör detta före första frosten, eller din Strelitzia kan vara skadad.       
 8.  
             

  Del 3      Strelitzia dela  ,

    
   
 1.             1      Ta bort växten från potten. En fullblåst Strelitzia kan delas in i två eller till och med tre nya växter. Så du kommer ha några extra växter för dig eller dina vänner. Ta försiktigt bort växten från potten och skada inte rötterna. Du kan använda en pinne eller ett annat verktyg för att ta bort roten.       
 2.  
 3.             2      Separera försiktigt växten där den naturligt skiljer sig. Du kommer att se mindre skott som kommer ut ur huvudskottet eller bagaget. Följ detta till rötterna och försiktigt riva upp rötterna för att separera växten i två eller tre delar. Det blir oundvikligt att skada rötterna lite, men försök att göra så lite skada som möjligt. 
    
  • Du kan behöva använda en kniv för att skilja plantorna.
  •  
  • Klipp böjda eller skadade rötter så snart plantorna är separerade. En ren klippning är bättre än att riva ner den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Damma rötterna med ett rött pulver. Detta steg kanske inte är nödvändigt, men det röda pulvret kommer att hjälpa avkommorna att överleva och förvandlas till friska växter. Du hittar roddpulver i varje trädgårdscenter. Följ anvisningarna på förpackningen och lätta dammar rötterna med rötterna.        
 6.  
 7.             4      Täck överskotten med näringsrika potatisjord. Glöm inte att använda en näringsrik, väldränerad pottajord och fyll i varje kruka nästan till randen. Planta varje offshoot i mitten i sin egen kruka.       
 8.  
 9.             5      Vänta två till tre dagar för vattning. Detta ger gränssnittet vid rötterna för att skapa en lätt skyddande film som skyddar dem mot vattenloggning. Efter två eller tre dagar kan du ta hand om växterna enligt ovan.       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hus populär:
Ta bort mögel på växter.

Skapa blomsterbäddar under träd.

Installera en övervakningskamera i huset.

Dra morötter i krukor.

Plantera blåbär själv.

Ta bort lukten av bortskämd mjölk från bilen.

Töm pannan.

Förfina ett äppelträd.

Växa grönsaker.

Lägg trottoar på terrassen.

Förstöra ogräs.

Ta bort spindelmider naturligt.

Byt ut ett dörrlås.

Väx abrikoser.

Till asfalt en uppfart.

Rengör boxhandskar.

Rengör grumlig plast.

Plantera körsbärsborrningar ordentligt.

Ta bort ett stuckaturtak.

Rengör pianotangenterna.

Installera ett belysningssystem.

ako woman