Home \ hus
 

Rengör marmor.

 

Marmor är en vacker sten som alltid har använts för arbetsytor, golv och accenter på möbler. Det är en kalksten som har morfat och bundet med naturliga element, vilket resulterar i ett relativt mjukt material i en mängd olika färger och mönster. Marmor kan lätt färgas, korroderas eller tråkig, så det är viktigt att veta hur man bryr sig om det så det kommer att vara länge. Läs vidare för att lära dig om grundläggande vård, fläckborttagning och tips för att få det vackra, polerade utseendet på marmor.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Vård av marmor  ,

    
   
 1.            1      Skydda marmorn från repor. Placera inte spets direkt på marmorn. Om du har marmorgolv, håll kuddar under bord och stolben. Använd brädor och mattor på marmorbetsytor för att skydda dem mot glasögon och andra saker.        
 2.  
 3.                  2      Rengör marmor ofta. Marmor fläckar snabbt, speciellt om det finns en vätska kvar på den längre. Rengör apelsinjuice, vin och kaffe omedelbart efter ett spill.  
    
  • Andra material med starka pigment som kummin, karrypulver, kaffepulver och gröna blad bör också avlägsnas omedelbart.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Gnugga marmorn med en fuktig trasa. Använd en mjuk trasa och lite varmt vatten för att rengöra damm och små fläckar från marmorytor och golv. Skrubba inte, eftersom detta kan klia marmor. Rikta tyg över ytan i en cirkelrörelse.        
 6.  
 7.                  4      Torka marmortorken. Lämna inte vatten på marmorytor och golv, eftersom det kan leda till fläckar. Använd en andra torr, mjuk duk för att torka ytorna efter rengöring.        
 8.  
 9.                  5      Använd en naturlig, lätt tvål eller marmorrenare för djupare rengöring. Om damm eller annat skräp har ackumulerats på ytorna, lös ett mildt diskmedel i lite varmt vatten och rengör marmorytorna med en mjuk trasa.  
    
  • Använd aldrig ättika på marmor. Vinäger är en bra naturlig städare för många ytor, men syrligheten kan leda till korrosion av marmor.
  •  
  • Använd aldrig sura kemikalier eller starka alkalier för rengöring
  •  
  • För en ljusfärgad marmor är väteperoxid ett bra val som en naturlig rengörare.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Polermärken marmor med ett muddläder. Ett skinnläder är tillverkat av mjukt tyg som gör det möjligt att torka och polera marmor samtidigt. Detta är det mildaste sättet att polera marmor.  
    
  • Kommersiella marmorpulver fungerar också bra. Om du vill använda en kommersiell polis, måste det verkligen vara för marmor, inte för granit eller andra typer av sten. Marmor har speciella egenskaper som kan skadas av vissa kemikalier.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Stain Removal  ,

    
   
 1.                  1      Spruta platsen med vatten.        
 2.  
 3.                  2      Lägg ett tvättmedel på det. Blanda natron och vatten för att göra en tjock pasta. Använd det generöst på fläcken. Täck området med plastfolie och låt det fungera i tjugofyra timmar.  
    
  • Du kan också använda samma metod för att göra ett rengöringsmedel från mjöl och ett icke-slipande diskmedel.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Ta bort pasta. Plocka upp plastfolien och gnugga pastaen med en fuktig trasa. Om platsen fortfarande är färgad, upprepa processen.        
 6.  
 7.                  4      Försök med väteperoxid. Sätt lite väteperoxid i det färgade området. Skydda med plastfolie och lämna in för att infilera i tjugofyra timmar. Lyft upp plastplasten och gnid väteperoxiden av med en fäktningsfack. Upprepa om det behövs.  
    
  • Var försiktig med mörk marmor i denna metod, eftersom väteperoxid kan lysa upp marmor.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Använd majsstärkelse på fettfläckar. Stänk lite majsstärkelse över fettfläcken och låt den fungera i minst tjugo minuter och absorbera den fett. Torka av det med en fuktig trasa.        
 10.  
             

  Del 3      Skrapavlägsnande  ,

    
   
 1.                  1      Börja med noggrann rengöring. Gnid försiktigt över repet med varmt vatten och en mjuk trasa. Lättare repor bör gnidas bort med den här metoden och det är det enklaste sättet att hantera en skrapa.  
    
  • Lägg mildt diskmedel till vattnet för mer friktion, om du vill. Torka av tvålvattnet och torka av ytan av marmorn när du är klar.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Använd finkornigt sandpapper. För djupare repor, försök gnugga platsen lätt med ett mycket fint kornat sandpapper. Använd inte grovt sandpapper eftersom detta kommer att skrapa marmor.        
 4.  
 5.             3      Om skrapan inte kan avlägsnas med någon av dessa metoder, kontakta en professionell marmorrengörare. Dessa har industriell utrustning för att ta bort repor från marmor utan att skada det.       
 6.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

             
Hus populär:
Hur bli av med röklukt.

Plant ett mangoträd.

Ta bort rost.

Eliminera tistlar.

Dekorera en liten balkong.

Kontrollera startkondensatorn.

Håll vepsar borta.

Ta bort mögel lukt från handdukar.

Utför en rensningsritual.

Ta bort fläckar från kläder utan tvättning.

Bygg en uppfödd planter för grönsaker.

Ta bort läppstift från textilier.

Lavendel trim.

Rengör svarta skåpbilar.

Byt kylskåpsdörrtätningen.

Väx söta ärter.

Beskärning av marijuana.

Ta bort diskbänk.

Så här kan du bli av med möss.

Håll din Philips Sonicare ren från svart däck.

Bygg ett säkerhetsrum.

ako woman