Home \ hus
 

Skapa ett Tumblr-rum.

 

Tillbringa lite tid och bläddra i fotobloggarna av Tumblr-användare. Du kommer snart inse att alla har det vackraste och kreativt inredda sovrummet. Det är nästan en informell tradition hos Tumblr att äga ett fantastiskt utrymme. Användarna, som publicerar mycket bilder av sig själva och deras liv, brukar vilja ha ett utrymme som de kan visa utan att skämmas. Om ditt eget utrymme saknas, snarare än att visas på Tumblers Dashboard när du rullar, och du vill ha ett glamoröst rum, bör du gå till handling. Med lite tid och ansträngning är det enkelt och billigt att designa ett bra Tumblr-sovrum.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Dekorera ditt rum  ,

    
   
 1.            1      Dekorera din vägg med en collage. Du kan se väggkollage på många bilder av Tumblr-användarnas rum. Det är precis vad det låter som. En collage består av en samling bilder som sätts ihop till en design efter eget val. Dessa kan vara personliga bilder, utklippta bilder från tidningar eller till och med original konstverk som du har utformat. Det finns ingen gräns för storleken, förutom gränserna för dina väggar. Bli kreativ.  
    
  • För syftet i den här artikeln kan vi följa några springande exempel. Låt oss säga att tre unga vuxna David, Kim och Luis försöker att göra sina tråkiga sovrum till fantastiska Tumblr-rum. Genom att följa de tre i att dekorera sina sovrum kan vi få en känsla av vilka val som måste göras vid renovering av ditt sovrum.
  •  
  • Låt oss börja med David. David har en vana att dokumentera alla händelser i sitt liv och hans vänner med kameran på sin mobiltelefon. Eftersom David kommer att lämna universitetet i år, kan han bestämma sig för att hans bilder utvecklas på den lokala apoteket så att han kan göra ett collage tillägnad epoken i hans barndom. När han får bilderna tillbaka har han så många bilder att han kan täcka hela väggen med dem. Han utformade hela väggen med en slags "Wandereinnerungen".
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få ett snyggt lakan. Din säng är mitt i ditt Tumblr-rum. Se till att det är presentabelt. Din lakan behöver inte nödvändigtvis vara mycket dyr. Ingen på Internet kommer att kunna bestämma trådräkningen när man tittar på bilderna. Lakan ska vara ren och fläckfri. De måste vara i bra färgmatchning med de andra föremålen i rummet. Om du inte är säker på vilken färg som passar ditt rum bäst, bör du försöka välja sängkläderna för att matcha väggfärgen, möblerna eller trimmen. Neutrala färger som vit är alltid lämpliga.  
    
  • Låt oss nu fokusera på Kim. Kims ögonbädd har en något lacy utseende. Hon använder fortfarande en gammal sliten duvet som förlorar fjädrar från dunduken. På en av lakan är det en pinsamt lapp av tranbärsjuice som hon inte kunde tvätta ut. För att komplettera sin säng billigt kan hon köpa en ny duvet (vanligtvis billigare än en ny duntäcke) med ett rutmönster som matchar hennes sängbord. Dessutom bör hon köpa en uppsättning vita lakan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Häng upp dekorationer. En annan trend i Tumblr-utrymmen är vanan att visa hängande eller draperade dekorationer. Tumblr-användare använder ofta vanliga flaggor, filtar, pärlor, gamla kläder, täcken, etc. som improviserade takhängder, sänggardiner eller rumsdelare. Denna typ av hängande dekoration ger en känsla av känsla till ditt utrymme och ger en extra grad av integritet. 
    
  • Möt Luis. Luis är en utbytesstudent från Peru med mycket stolthet för sitt moderland. Ett logiskt val för Luis kan vara ett tak som hänger från en gammal peruanska flagga över sin dörr som en gardin. Så länge han inte är orolig för att inte ge tillräcklig respekt för sin flagga, är det ett bra sätt att visa sin kärlek till sitt land på Tumblr.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var kreativ med belysning. Tumblr-rummen uppnår ofta en stor effekt med okonventionellt ljus. Inte sällan kommer rum med julljus, LED-remsor eller andra dekorativa hängande lampor att ge ett unikt, ljust och hemtrevligt utseende. Även vanliga lampor kan bli intressanta om du dekorera dem med en fin lampskärm. Du kan själv göra lampskärmarna eller köpa en billig lampa i skräpaffären.  
    
  • Kims familj har ännu inte förlorat julljuset. Hon låter sig en sträng av det och vindar den runt sängen av sängen. Det ser inte bara bra ut, men hon kan även läsa på kvällen med ljuset i sängen. Hon kan också sätta sin mosters gamla lavampa på sängbordet för att återskapa den gammaldags stilen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Köp retro möbler eller antika möbler. Möblerna i Tumblr-rummen behöver inte se ut som om de kommer direkt från IKEA-katalogen. Om du vill skapa ett unikt intryck är några gamla snygga möbler ett stort plus. Du kan lägga till en touch av klassisk arrogans, lite retro charm eller till och med en ironisk touch till ditt rum med gamla möbler (speciellt om du kombinerar det med rena linjer och moderna element). Det bästa är att möblerna ofta är mycket billigare (högkvalitativa antikviteter kan vara mycket dyra). 
    
  • David har inte mycket pengar att köpa möbler till sitt Tumblr-rum. Han tar sin 20 € och bestämmer sig i sparsamhetsbutiken för en löjligt snygg gammal stol. Det är från 1970 och har en ljus orange gräns på underkanten. Han bestämmer sig för att sätta stolen som en datorstol vid sin moderna skrivbord, inte för att möblerna kompletterar, men för att de bildar en så stark kontrast som skapar ett oförglömligt intryck.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ordna din enhet så att den lämnar maximalt intryck. Det du inte har i ditt rum är avgörande, men hur du använder saker. Försök placera dina möbler och dekorationer på ett sådant sätt att de är synliga från alla vinklar från vilka du vill fotografera dem och lämna ett ojämförligt intryck. Förutom ditt eget bästa, när du utformar ditt arrangemang bör du se till att det gör det enkelt att navigera (det spelar ingen roll hur bra ditt rum ser ut när du snubblar på dina dekorationer). 
    
  • Om du inte är säker på hur du går vidare kan du överväga att studera grunden för designteorier. Feng Shui är till exempel ett kinesiskt designsystem som innehåller omsorgsfullt arrangemang av möbler i rummet för en trevlig balanseringseffekt.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Tänk på en ny tapeter eller väggfärg. Om du har tid, pengar och vilja, kan ditt Tumblr-rum se helt annorlunda ut med en ny väggdesign. Det här är större projekt och det innebär att du inte bara behöver veta hur man gör dem, du behöver också tillstånd från dina föräldrar eller ägaren till ditt rum. Om du inte gillar syn på dina väggar och bara inte kan hjälpa det, behöver du inte oroa dig. Du kan bara täcka dem med en väggdekoration.  
    
  • Luis vill ha ett kreativt sätt att lägga personlighet till sina enkla vita väggar. Efter mycket överväganden bestämmer han sig för att dela en av sina väggar i tre stycken med en tjock vertikal röd rand på varje sida. Den färdiga väggen ser nu ut som en stor peruanska flagga.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Kolla in stora Tumblr rum för fler idéer. Även om det finns trender som många av Tumblr-utrymmena delar, finns det ingen riktig väg att designa ett Tumblr-rum. Eftersom varje rum på Tumblr är lite annorlunda är det bästa sättet att få idéer att leta efter idéer. Börja bara Tumblr och titta på bilderna. Var inte rädd för att titta på dina stilidéer med andra användare. Alla stora artister har sin egen inspirationskälla. Detta är ett Tumblr-rum som du kan börja med:  
    
  • http://tumblr-rooms.tumblr.com/
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Design ditt rum som "du"  ,

    
   
 1.             1      Gör väggarna med citat som har en personlig betydelse för dig. En utsmyckningstrend som har sitt ursprung i Tumblrs rum är citat på väggen ovanför sängen. Dessa citat är ofta sentimentala eller inspirerande, men det är inte omöjligt att hitta roliga eller bisarra vägg citat på Tumblr. För att ditt rum ska spegla din egen personlighet kan du välja ett citat som är meningsfullt eller djupt för dig.  
    
  • David har alltid haft en passion för ett citat från Vince Lombardi, citerat av sin fotbollstränare: "Perfektion är ouppnåelig, men om vi strävar efter perfektion kan vi fånga excellens." Med sin collage storleken på hela väggen finns det inget utrymme att häfta detta citat till väggen. David blir kreativ genom att klippa ut bokstäverna för varje ord från hans collage. Han utformade en fantastisk design med de negativa urtagen på väggen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Inkludera souvenirer från ditt förflutna. När människor blir äldre, växer och äventyrar, samlar de vanligtvis små saker, minnen och andra små men meningsfulla skatter av sina erfarenheter. När du tar en bild av ditt rum för Tumblr kan du tydligt visa några av dem för att ge ditt rum ett unikt "bebodd" utseende. På en enklare nivå är det här också ett bra sätt att visa alla dina vackra saker.  
    
  • Var försiktig med information som kan identifiera dig personligen. Visa inte något som innehåller ditt riktiga namn, adress, telefonnummer eller finansiell information om du inte är medveten om att denna information är tillgänglig för främlingar på Tumblr.
  •  
  • Luis vill till exempel visa en gammal handskriven läderbunden receptbok på sitt skrivbord, som han fick från sin mormor, för att understryka sin passion för peruanska köket. Men han kanske inte vill visa omslaget "För Luis Quispe: Kärlek, farmor Flores". Eftersom det riktiga namnet på bilden avslöjar sin identitet till slumpmässiga netizens beslutar Luis att öppna boken för sin bild och visa ett recept från Lomo salteado.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Häng upp affischer för att belysa dina intressen. Posters visar dina intressen stolt och direkt till alla. Inkludera affischer i dina Tumblr-bilder. Det här är ett utmärkt sätt att visa vilka saker du gillar utan att visa din identitet eller noggrant ordna dina personliga minnen i rummet. Dessutom är affischerna ganska stora och kan täcka ett stort väggområde som annars skulle bli tråkigt.  
    
  • Kim älskar nästan all klassisk rockmusik och därför har hon ingen brist på affischer som hon kan hänga på. Efter en dag med online shopping gjorde hon några inköp av Vintage Postern. Deras väggar är snart prydda med bilder av rockande Allman Brothers, Led Zeppelin och Chuck Berry.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Visa ditt val av läsning, filmer och musik. Böcker, album, filmer och andra typer av media kan visa din goda smak när du tar med dem i dina bilder. Se till att du lämnar några av dina poster på sängen, eller gör en närbild av böckerna i din bokhylla för att visa världen vad du gör. 
    
  • Med sin passion för rock och roll har Kim en massa album i sitt rum. Hon spriddar dem slumpmässigt i hennes bilder för att visa sin musikaliska expertis. Hon går till och med ett steg längre och lägger artfully hennes favoritalbum till väggarna.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Visa din fashionabla smak genom att låta dina kläder ligga runt. Visar ditt mode kan vara ett sätt att dra slutsatser om din personlighet eller bara visa några vackra bitar du hittat. Människor använder ofta mode för att uttrycka hur andra tycker om dem eller att uttrycka sitt sätt att känna sig. Ibland handlar det bara om att se bra ut. Se till att de kläder du visar är rena och rynkorfria. 
    
  • David är stolt över sin fashionabla smak och draperar därför en vintage disco skjorta över hans dörr i några av hans bilder. Han lämnar också sin garderobsdörr när han kan. Vilken bättre idé finns det för att visa att han har en komplett garderob med stora modestycken?
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Fotografera ditt rum  ,

    
   
 1.             1      Placera din dator eller webbkamera för bästa visningsvinkel i ditt rum. När du spelar in Tumblr-bilder med en webbkamera eller kamerans kamera är rätt positionering nyckeln. Du kan inte flytta fritt med denna typ av kamera och fotografera från vilken vinkel som helst du vill. Därför måste du placera dina intressanta möbler och dekorationer bakom skrivbordet. Kamerorna i bärbara datorer erbjuder lite mer frihet, men du är fortfarande knuten till vinklar som du kan fotografera genom den inbyggda kameralinsen. 
    
  • Arbeta med dessa typer av begränsade kameror kan göra det svårt att fånga hela utrymmet. Det kan också vara en fördel om du är villig att investera lite extra arbete. Du kan lägga intressanta möbler och dekorationer i bildramen och skapa intressanta kombinationer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Öppna mörkarna så att du har starkt ljus. Om ditt rum har fönster mot solen, försök öppna det under dagen för att ge ditt rum ett naturligt ljus. Ljusa dagsljusskott kan göra ett mörkt, jolleseglare sovrum till ett rent och öppet utrymme. Solljuset kan också avslöja fula detaljer som inte kan ses när rummet är i mörkret. Se till att ditt rum är rent och städat innan du tar en bild av den. 
    
  • Var försiktig när du fotograferar direkt i ljuset. När solen är ljus kan det vara svårt för kameran att fånga detaljerna i bilden. En lateral eller diagonal inspelning är bättre i detta fall. Försök placera närbilder så att det riktade objektet är mot en skuggad bakgrund istället för starkt ljus.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd en lampa eller dekorativ belysning för natten. Försök att tända ditt rum så ljust att din kamera fångar en hel del detaljer. Du bör inte belysa rummet så ljust att det förlorar den rökiga och skuggiga charmen hos ett svagt upplyst rum. Men du vill inte ha för mörkt rum, där kontrasten mellan skugga och ljus inte är tydlig. Det kan bli nödvändigt att experimentera lite för att hitta rätt punkt.  
    
  • Använd inte blixt när du fotograferar ditt rum på natten. Blixten skapar ofta intensiva, ojämna ljusmönster och skapar en aggressiv glöd på skimrande föremål. Tyvärr är kameralinserna utan blixt för fotot kvar längre. Resultatet kan vara suddiga bilder. Om du inte kan ta klara bilder utan blixt, försök att lysa upp rummet och använd ett stativ för att hålla kameran helt obeveklig.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få ut mesta möjliga av din plats. Sovrummen kan ofta klappa, klaustrofoba rum. Om detta gäller ditt rum, kan du försöka använda några visuella tricks för att göra ditt rums rum så stort som möjligt. Rätt val av färger och arrangemang av föremål kan göra ditt lilla rum ser mycket större ut. Här är några saker du kan försöka:  
    
  • Välj ljusa färger som vit, pastell och andra neutrala färger. De skapar ett intryck av breda och öppna områden.
  •  
  • Undvik att lämna många saker på hyllorna och borden. Det kan göra ett rörigt intryck.
  •  
  • Lägg till speglar som reflekterar ljus och färg. De gör att rummet ser större ut.
  •  
  • Håll ett mellanslag mellan dina möbler så att öppna golvytor blir synliga.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd en digitalkamera av hög kvalitet för de finare detaljerna. För de bästa bilderna, använd inte en webbkamera eller kameran på din dator eller telefon. Du borde istället arbeta med en digital kamera av hög kvalitet. Det är svårt att slå klarheten i detaljerna i en bra kamera, men kom ihåg att bättre kvalitet på filmen kommer att fånga "allt". Detta inkluderar smulor, fläckar och andra otäcka fläckar. Du borde få ditt rum ordentligt rent. 
    
  • Med digitalkameror behöver du vanligtvis hålla dina ISO-inställningar under 800 när du tar bilder inomhus. Det är vanligtvis möjligt att justera denna inställning manuellt. För mer information kan du läsa instruktionerna för din kamera.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (4)      
Hus populär:
Använd en mikrovågsugn.

Bestäm egenskaperna hos en kondensator.

Skapa en terrass.

Göra glas.

Kassera tamponger.

Gjutbetong.

Ta bort oljefläckar från betong och garagegolv.

Lägg trottoar på terrassen.

Gör en bedtime sky.

Dra gurkor i blomkrukor.

Rengör kakelfogar.

Rengör laminatgolv.

Prickiga nejlikor.

Ta bort rost.

Mending en lädersoffa.

Bevara tomater.

Rensa ett badkaravlopp.

Lägg kalium till en organisk trädgård.

Måla plast.

Hibiskus ständig.

Skär bänkskivorna.

ako woman