Home \ hus
 

utplåna termiter.

 

Av alla de otaliga insekterna, gnagare, kritiker och andra skadedjur som stör och orsakar klagomål till husägare överallt, inte mer farliga än termiter. Termiter ensamma kan förstöra grunden och egenskaperna hos ett hem på bara några år. Begreppet termiternas destruktiva plantor får inte märkas förrän fem år efter angreppet. Det kan vara för sent då. Ditt hem är förmodligen den största investeringen du någonsin har gjort och din viktigaste tillgång. Därför är det nödvändigt att ta rätt steg så att ditt hem är skyddat från termiter och att befria ditt hus omedelbart om de redan har invaderat dig.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hitta angrepp  ,

    
   
 1.            1      Titta på tecken på infestation. Även om du inte ser några direkta tecken på termit angrepp betyder det inte att du inte bör vara uppmärksam. Att sänka golv, hål i trä och ihåliga delar i fundamentet är allvarliga tecken på termiter. Kanske ser du även termiterna själva. 
    
  • Ta en skruvmejsel och ficklampa i källaren och granska krypplatser och fundamentbalkar genom att tappa veden, skanna den till ihåliga fläckar och sätt in skruvmejseln för att testa den. Om träet blir lätt och bara faller isär, har du förmodligen ett termitproblem.
  •  
  • Om du gör denna undersökning, leta efter termitutskiljningar också. Exciteringen av termiter är woody eller mörkbruna globuler. Närvaron av dessa excrements nära försvagat trä indikerar en termitisk infestation.  
  •  
  • Du kan också hitta en termit bo på din egendom. En underjordisk termit angrepp manifesterar sig i ett system av tunnlar och slangrör, medan det är i skogsperiodens angrepp, ligger boet i träet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm vilken typ av termiter du har. Det finns i grunden två typer av termiter som kan infektera ditt hem: underjordiska och trätermer. Den förra kan hittas i och runt huset både i marken och i träet, medan den senare finns endast i träet (inte i marken). Underjordiska termiter finns speciellt i varma kustområden - t.ex. Kalifornien, Texas, Louisiana och Georgia. Trätermiter finns i hela Amerika eller t.ex. Australien. I Tyskland är ingen av termitarterna infödda. 
    
  • Underjordiska termiter finns i trä- och komposthögar runt huset, förutom stiftets ved.
  •  
  • Underjordiska termiter orsakar vanligtvis mycket mer skada än trätermiter och kräver andra bortskaffningsmetoder.  
  •  
         
 4.  
             

  Del 2      Bli av med termiterna  ,

    
   
 1.             1      Ställ in en lådafälla. Ta några platta band av kartong, fukt dem och stapla dem i ett område där termiter sannolikt kommer att vara. Termiter matas på cellulosa (kartong), så det här är en utmärkt fälla. Om kartongen påverkas av termiter, ta bort dem för att bränna på ett säkert ställe. Upprepa detta flera gånger, om det behövs. 
    
  •   Not : Denna fälla löser inte termitproblemet. Det är en snabb lösning för att ta bort hundratals termiter samtidigt. Kombinera denna metod med andra lösningar som är lite starkare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök med icke-farliga nematoder (trådmaskar). Godartade nematoder (oskadliga för människor) är små trådliknande maskar som fungerar som naturliga parasiter mot trädgårds parasiter och andra. Termiter, används. Dessa maskar letar efter en värd, till exempel Termitlarven, och gräva in i den, vilket vanligtvis leder till deras död inom 48 timmar. De använder värdens kropp som grogrund. 
    
  • Du kan köpa godartade nematoder på ditt lokala trädgårdscenter eller online. Det finns för närvarande cirka fem sorter till salu.  
  •  
  • För användning i mark vid marktemperaturer över 16 ° C ska nematoder användas direkt efter inköp. Om du inte kan använda den direkt, lägg den i kylskåpet. Sätt dem i marken tidigt på morgonen eller efter solnedgången, UV-ljuset kommer att skada dem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt ditt trä ur solljuset. Om det termitinfekterade objektet inte är hela huset, men bara en möbel eller ett annat objekt som du kan flytta, lägg det i solen. Termiter trivs i mörkret och solens värme kommer att döda dem. Lägg dina möbler ut på soliga dagar så länge som möjligt - helst två till tre dagar. 
    
  • Denna metod fungerar särskilt bra med Carton Trap-metoden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Frys termiterna. Om du bor i ett regnigt område och dina möbler inte kan utsättas för solen, kan du betrakta frysningsmetoden som ett alternativ. Placera dina trämöbler (eller delar av den) i en stor frys och lämna den i två till tre dagar. Även om den här metoden kan vara svår för större möbler, bör du efter ett tag definitivt inte ha termiter längre.        
 8.  
             

  Del 3      Hitta professionell hjälp  ,

    
   
 1.             1      Använd borsyra. Borsyra är ett av de vanligaste och mest effektiva sätten att bli av med termiter. Det är faktiskt den viktigaste termitinsekticiden. Borsyra skadar nervsystemet och torkar ut det. 
    
  • Det bästa sättet att döda termiter med borsyra är att använda en bete station.
     
   • Gnid eller strö lite trä (eller annat cellulosamaterial) jämnt med borsyra.
   •  
   • Sätt en borsyra bete i trädgården nära huset eller i en öppen termithög.
   •  
   • Kontrollera bete stationen regelbundet och spraya vid behov. Du borde se termitkroppar i närheten.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förvärv och använd termitkontrollprodukter. Termitkontrollprodukter är enkelt tillgängliga på din lokala maskinvaruhandel och är det första och viktigaste steget du måste ta för att bli av med dessa skadedjur. Du kan använda termitbeten eller använda en vätska för att döda termiter. Placera betet nära det drabbade området och spraya termitmedlet på samma plats.       
 4.  
 5.             3      Låt oss behandla ditt hus med mikrovågor. Eftersom värmen dödar termiterna kan du värma upp ditt hus för att få det termitfritt. Detta måste dock ske av en professionell, eftersom verktygen inte är tillgängliga / användbar för alla. Ring en lokal exterminator och ta reda på om det är ett alternativ i ditt hus.        
 6.  
 7.             4      Ring en specialist. Om du har bestämt att angreppet är helt för stort eller huset är alltför viktigt för dig och du inte vill riskera någonting, då ska du ringa en exterminator. Om du ringer professionella exterminators, var uppmärksam på följande: 
    
  • Få minst tre olika erbjudanden från konkurrerande företag.
  •  
  • Titta på posterna om företaget för Exterminator Association innan du bestämmer dig för en.
  •  
  • Få ett skriftligt avtal från det företag där du insisterar på att du förväntar dig en fullständig utrotning av termiter de närmaste två åren. Detta kan kräva att företaget ska komma tillbaka regelbundet för att söka efter nya angrepp och ta bort dem utan att ådra sig några kostnader.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör det själv professionellt. I de flesta stater kan du lagligt köpa samma produkter som används av proffs även för personligt bruk. De två mest använda produkterna är flytande produkter och används utomhus runt huset. De kan köpas mycket billigt på Internet. Och du sparar kostnaden för arbetet om du gör det själv.       
 10.  
             

  Del 4      Förhindra framtida angrepp  ,

    
   
 1.             1      Håll ditt hus eller din lägenhet torr. Termiter lockas till svala och fuktiga livsmiljöer eftersom de behöver vatten för att överleva. Var särskilt uppmärksam på fukt, annars kommer termiter att invadera dig. 
    
  • Se till att allt läckage och stillastående vatten både i och utanför ditt hem är säkra och torra. Sopa eller använd oönskat vatten om möjligt.
  •  
  • Smutsiga, våta takrännor är också ett perfekt termithem, så håll guttrarna rena för att hålla dig säker.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd insektsmedel. Lägg ca 0,1% (cirka en matsked) av permetrin till din färg eller träpolis när du målar ditt hem för att hålla termiter ut permanent. Du kan till och med lägga permetrin i den cement du använder för golvet eller limet du använder när du lägger ett trägolv. Eftersom permetrin är säkert för människor finns ingen risk för förgiftning.       
 4.  
 5.             3      Håll trä iväg från dina ägodelar. Termiter föredrar självklart att mata på trä, så håll stora mängder ved och andra lösa trädstammar och grenar borta från ditt hem. Om du har stora mängder av trä på en fastighet, är det som en inbjudan till en termitfest. Om du behöver hålla ved nära ditt hem, täck det helt för att hålla det torrt; Detta minimerar attraktionen av termiter. Om du behöver använda trä, behandla det med permetrin som nämnts ovan.       
 6.  
 7.             4      Försegla alla kolumnerna i ditt hus. Genom att helt enkelt försegla och stänga fönstren, dörrar och sprickor runt huset, tar du de första och viktiga stegen för att inga termiter kan invadera ditt hem. Klyftor runt elkablarna och rören är ett annat sätt för termiter att bo i ditt hus. 
    
  • Flygskärmar på dörrar, fönster och veranda är också en nödvändighet om du vill skydda dig mot termit angrepp.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Behandla ditt hus regelbundet. Ett av de mest effektiva sätten att hålla ditt hus fri från termiter är att bygga en barriär runt huset. Lyckligtvis betyder det inte för mycket hög produktivitet om du själv gör det och använder de ovan nämnda professionella verktygen. Se till att de använda produkterna innehåller aktiv ingrediens fipronil. Detta är mycket effektivt men giftigt för människor och husdjur.       
 10.  
             

Tips .

             
Hus populär:
Dra pampasgräs.

Växthorrangeas.

Tvätta en yllefracka.

Håll vardagsrummet rent.

Lägg till pepparrot.

Prune aloe vera växter.

Plantera ett körsbärsblomsträd.

Färga träet.

Repotera en kaktus.

Öka utklipp av succulenter.

Slå samman en halsduk.

Rengör silver med läsk och aluminium.

Dra krokussarna.

Göra kista sängar för grönsaker.

Håll en kuk från kråkorna.

Känn det naturliga tecknet på en jordbävning.

Växt aloe vera.

Byt duschhuvud.

Att bygga en väggutställning.

Lägg ett linoleumgolv.

Sätt en gökur.

ako woman