Home \ hus
 

Plant drake frukter.

 

En "pitaya" är frukten av olika typer av kaktus. Det är också känt som drakefrukt och är infödd i Mexiko. Senare blev de infödda till Centralamerika och andra delar av världen. Dragon frukter är lätta att växa och underhålla. Det kan dock ta flera år att komma fram. Om du är villig att vänta, kommer du att belönas med ett överflöd av klumpiga, färgglada och exotiska söta frukter.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Urval av växten  ,

    
   
 1.            1      Välj mellan frö och sticklingar av en redan utvecklad fabrik. Valet du gör beror på vilken tid du vill vänta. Om du drar drakefrukter ur frön kan det ta två år innan din växt börjar bära frukt. Om du drar din växt från en offshoot, kommer växten att bära snabbare (beroende på hur stor din offshoot är). 
    
  • Det är inte mycket svårare att dra drakfrukten ur frön. Det tar bara längre tid.
  •  
  • Du kan hitta professionella odlare där du kan köpa växter som redan är mycket avancerade så att de kan planteras direkt utomhus eller en blomkruka. Men var försiktig när du tar de unga plantorna ur lådan, så att du inte skadar rötterna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm om du vill behålla anläggningen utomhus eller i huset. Dragon frukter kan trivas fantastiskt i blomkrukor eller planteringsare. Om du bestämmer dig för att plantera krukor ska din behållare ha en diameter på minst 37,5 cm till 60 cm och ett minimum djup på 25 cm och vara utrustad med en klättra. Växten växer tills den behöver en större kruka. Vänd sedan över det. 
    
  • Om du vill placera din växt direkt utomhus (inuti behållaren eller direkt i marken) ska du välja en plats med åtminstone delvisa skuggor. Rötterna kan vara i skuggan, men plantans toppar behöver sol för att stimulera blomningen.  
  •  
  • Om du bor i ett varmt område med en lång, varm växtsäsong, kan du hålla denna planta utomhus. Hon kan tolerera lätt frost, men inte mer. Om vintern i ditt område är kall bör du ta vägen in i huset.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd väldränerad sandkaktusjord. Tekniskt är denna växt en kaktus. Det sista du behöver är ett vått vått golv. Drake frukter är friska växter och behöver lite gödselmedel. Plantera den i ett trädgårdsområde där vattnet inte ackumuleras. Om du ofta har regn i ditt område kan du plantera drakefrukterna på en kulle eller en liten hög jord, så att vattnet kan dräneras.  
    
  • När du planterar växterna i en behållare, bör du välja en stor kruka med dräneringshål på botten. Du kan göra en blandning av sand, pottajord och kompost och använda den som en ersättning för kaktusjord. Fyll potten upp till några centimeter (7 cm) under kanten.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Plantering och underhåll av Dragon Fruit  ,

    
   
 1.             1      Plant din drakefrukt med jordens yta. När du planterar sticklingar eller sticklingar från en sågbädd, kan du försiktigt avlägsna växterna från behållaren och plantera dem i samma höjd som jordens yta. Om du använder frön kan du spruta några frö i varje behållare och täcka lätt med marken. 
    
  • För frön måste du vänta och se vilka som är öppna. Efter några veckor kommer de första skotten att utvecklas som behöver tömmas ut. Om växterna växer för nära kan de inte utveckla sin fulla potential och fullstor höjd.
  •  
  • Tänk på att blanda en liten mängd långsam frisättningsgödsel med jorden innan du plantar din växt. Detta kommer att hjälpa till och påskynda tillväxten av din fabrik.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fertilisera din växt endast ibland. Det kommer att ta upp till fyra månader för en klon att utveckla ett bra och starkt rotsystem. När du befrukter din växt, bör du vara mycket försiktig eftersom du enkelt kan döda dem med gödselmedlet. Det bästa resultatet uppnås genom att ge en kaktus lämplig långsam frisättning med kväve en gång varannan månad. Du kan vara benägen att befrukta din plant oftare för snabbare resultat, men det hjälper inte.  
    
  • Se till att växten får tillräckligt med solljus när det växer. Tipparna på din växt bör upplysta av solen i ca 80% av dagen. Om denna intensitet inte uppnås kan växten falla i viloläge.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vattna drakens frukt på samma sätt som en tropisk kaktus. Med andra ord bör du bara ge lite vatten till växten när det är torrt. Om din växt är stor nog för att växa upp på en klättra, bör du hålla ställningen fuktig. En pipett är väldigt hjälpsam. 
    
  • En av de vanligaste orsakerna till att drakefisk dör är överhydrering. Häll det inte. Du behöver inte det. Om din växt växer i en kruka, bör du vara uppmärksam på vattendräneringen. Om potten inte har några dräneringshål behöver anläggningen ännu mindre vatten. Stående vatten på botten av kruken orsakar rotrot och din växt kan ruttna.
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Skörda frukterna  ,

    
   
 1.             1      Titta på tillväxten av din fabrik. Även om din växt kommer att ta några år att utvecklas fullt ut, kan den växa 30 cm i veckan under en tillväxtspurt. Om din växt trivs kan du stödja den med en klättra ram så att den har tillräckligt med håll och kommer inte att bryta av med egen vikt när den når sin fulla höjd. 
    
  • Om du har vuxit dina drakefruktväxter från frön och de nu är synliga nog, kan du nu sätta de små plantorna i sina egna krukor. De behöver sitt eget utrymme för att växa och trivas.
  •  
  • Efter många veckors väntan kommer du att märka några blomknoppar. Detta är "bara" en blomma som varar en natt (nattblomningar) länge och du kommer noga att sakna denna härliga syn. Många av plantorna är självbestämande. Om inte, kan du också pollinera växten manuellt. Pensla den naturliga pollenen på insidan av blomman. När frukten utvecklas kommer du att märka att blomman är förhöjd och blomknoppen sväller långsamt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klipp växten tillbaka. Växterna kan bli relativt stora. Vissa arter kan växa upp till sex meter höga. Om plantan blir för stor kan du klippa den genom att klippa av några grenar. Med mindre vikt kan den bli starkare, koncentrera sina näringsämnen och utveckla bättre blomning. 
    
  • Du behöver inte nödvändigtvis kassera klippet. Du kan antingen replikera sektionerna och plantera en ny växt (stickorna kommer lätt att rotas) eller ge dem bort.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skörda frukterna under andra halvåret. I de flesta klimatmassor riter frukterna mellan juli och december. Det beror på hur varmt året var. Du kommer att veta när frukterna är mogna. Utsidan kommer att vara nästan rosa (eller gul i sorten Selenicereus megalanthus). 
    
  • Tryck på frukten med fingret. Om hon är så mjuk som en mogen avokado, är hon klar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ät frukten. Du har väntat på "år" för tillfället. Njut av det. Du kan skära frukten i kvarter och skalla barken eller ihåla den med en sked. Det är sött och har en konsistens som en kiwi, men det är lite sprödare. 
    
  • När din växt har börjat producera frukt, kommer du att ha fyra till sex cykler om året. Med tiden blir din växt mer produktiv. Det tar bara ett tag att komma till den punkten. Så tro inte att din första frukt var din sista frukt. Du har tålmodigt väntat och belöningen är nu en rik skörd.  
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (8)      

Hus populär:
Döda en mygga.

Häng upp bilder och utskrifter.

Lycklig bambu multiplicera.

Billig shopping och spara pengar på mat.

Reparation av laminatgolv.

Bli av med kackerlackor, kackerlackor och andra skadedjur.

Montera en skåpbelysning.

Polska redskap av rostfritt stål.

Blanda cement.

Plantera en persika.

White Meidiland klippa rosor.

Ta bort dåliga dofter från läder.

Ta bort tuggummi från kläder.

Häng romerska persienner.

Förbered jorden för rosor.

Rita snygga rundor.

Väx tomater i omvänd.

Håll köket rent och säkert.

Dekorera ditt rum utan kostnad.

Plantering Strelitzia.

Gör ett badrum i bastun.

ako woman