Home \ hus
 

Bygg en skorsten.

 

Vi vet alla att Nicholas kommer in genom skorstenen för att få julklappar, men det är en riktig skorstens syfte att hålla rök, gas och aska säkert ut ur huset. Skorstenar kan vara gjorda av sten och murbruk eller de kan vara tillverkade av metall och borde vara anslutna till alla eldstäder, spisar eller brännare för olika bränslen. Oavsett materialet i din skorsten är det viktigt att det är byggt korrekt för att undvika risk för skador på ditt hem och faror för din familj. Det här är några saker att tänka på när du bygger en skorsten.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Konstruktionen av skorstenen  ,

    
   
 1.            1      Rådfråga lokala byggkoder när du designar skorstenen. Även om varje gemenskap har sina egna regler för byggnation av skorstenar, är de flesta reglerna baserade på nationella brandbestämmelser. Kontrollera de nationella bestämmelserna i Länderbauordnung. Du kan få informationen gratis via internet. Dessa föreskrifter täcker alla aspekter av hur din skorsten fungerar.  
    
  • Två allmänna krav anger att skorstenar måste vara minst 90 centimeter högre än takets högsta punkt när de utskjuter från en fristående byggnad. De måste vara 60 centimeter högre än byggnadens högsta punkt eller närliggande byggnader inom en radie av tre meter. Ju högre skorstenen desto bättre kan han dra.
  •  
  • En skorsten behöver också fem tums luft att brinna när den är inbyggd inomhus eller genom väggar. Avståndet ska vara 2,5 centimeter om skorstenen är byggd intill huset.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm vad du vill bygga skorstenen från. De vanligaste materialen för skorstenar är tegel eller väggar, men prefabricerade metallskorstenar finns också inom ett brett sortiment. Om du bygger en skorsten gjord av väggar eller tegelstenar, måste du först beräkna hur stor din skorsten blir och hur många stenar du måste köpa. Om du köper en prefabricerad metallskorsten måste du beräkna avståndet från din spis eller annan ugn till den punkt där skorstenen sticker ut ur huset.  
    
  • Masonry skorstenar måste normalt ha en väggtjocklek på minst 10 cm. Normala skorstensstenar erbjuds vanligen i denna tjocklek.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestäm vilka avfallsprodukter skorstenen ska härleda. Bestämmer om din skorsten är lämplig för flera anslutningar, eller endast för en anslutning.  
    
  • Det är möjligt att bygga en multipelport skorsten och anslut den till en huvudtriggare som är utformad för att hantera blandade utsläpp. Villkoren är att de enskilda skorstenarna är lutande högst 30 ° från vertikal och avger samma slags biprodukt. Med andra ord kan en gasskorsten kombineras med en annan gasanslutning, men den kan inte kombineras med en vedeldningsenhet.
  •  
  • Utskrifterna ska inte heller ändra formen eller storleken inom 15 centimeter över eller över ett tak, golv eller något brännbart materialtak.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ställ in bredden på skorstenen. Bredden på utskriften bestäms vanligtvis av antalet anslutna brännare. Metallskorstenar består vanligtvis av runda kanaler, medan tegelskorstenar vanligen har kvadratiska eller rektangulära former. Varje typ har olika diameter krav, beroende på vad som går igenom skorstenen. Kontakta din nationella eller lokala brandbestämmelser så att du kan bestämma vilken diameter du ska använda.  
    
  • Masonry skorstenar är vanligtvis fodrade med en lera eller keramisk plattfläns som stiger i mitten av tegelskorstenen. Det finns ett mellanrum mellan denna skorsten och ytterväggen för att låta keramiken eller leran expandera och samverka utan att störa murstenen. I vissa fall kan även rostfritt stålrör eller cement användas. Det beror på vilken typ av avdrag skorstenen är byggd för.
  •  
  • Kontrollera de lokala byggkoderna för att bestämma storleken på den avtryckare som krävs för den enhet du vill ventilera genom skorstenen. Informationen kan variera, så du måste kontrollera det för dina specifika behov.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Konstruktionen av en skorsten  ,

    
   
 1.   1      Köp alla material för konstruktion av din skorsten. Även om detta kan variera något beroende på typ av skorsten, ska du ha allt material till hands när du startar ditt projekt.  
    
  • Om du installerar en metallskorsten behöver du ett hölje, en prefabricerad skorstensram, en skorstenskåpa, olika prefabricerade sektioner av skorstenen och fästen för montering av skorstenen på taket. Om du behöver bygga skorstenen genom en vägg eller ett tak, bör du välja en sektion av skorstenen som markeras som ett vägglås så att det inte finns någon risk för att din vägg eller tak slår i brand.
  •  
  • När du bygger en murskorsten måste du köpa tegelstenar, murbruk, cement, fästen (t.ex. stålkonstruktion), shrouds, en keps och speciella murverk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bygga rökuttaget. Du kommer att bygga din skorsten från början. För en murskorsten betyder det vanligtvis att du börjar bygga skorstenen direkt ovanför en eldstad (om skorstenen är designad som en avluftningshuvud). Du kan ta tegelstenar som liknar tegelstenarna du använde för kärnan.  
    
  • Du måste blanda din cement med vatten. Konsistensen ska vara lika tjock som jordnötssmör. När du väl har nått rätt konsistens kan du ta en trowel och stapla cementet på varje sten innan du klipper den. Du måste stapla tillräckligt mycket cement på varje sten för att det ska spolas ut på sidorna. På detta sätt säkerställs att hela området mellan stenarna är fyllt med cement.
  •  
  • När du bygger skorstensväggarna med tegelstenar, se till att allt är jämnt och jämnt. Ta en anda nivå och kontrollera att alla väggar är raka i sin vertikala och horisontella orientering och att varje sten är jämn med de andra stenarna i samma rad.
  •  
  • I en prefabricerad metallbränningsstation är rökkammaren nästan oskiljbar från resten av skorstenen.
  •  
  • Eldstaden bör byggas på en mycket solid grund. Om du inte bygger på en befintlig brandpit eller bas kan du kasta en cementförstärkande grund för skorstenen. Konsultera lokala byggkoder för att bestämma om det finns några specifika regler på vilka grunder skorstenen ska byggas.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bygg skorstenen och skorstenens yttre skal. Skorstenen förbinder toppen av rökkammaren med taket mitt i skorstenen. Som nämnts i föregående steg kan den tillverkas av tegelstenar eller ett metallrör. Om tegelstenar av ler eller keramik användes för eldstaden, läggs de under konstruktionen av skorstenen.  
    
  • Metallrör kan installeras i sin position, medan cementfogar är gjutna genom en flexibel slang. För mer information om hur du installerar ett skorstensrör, läs artikeln "Installera ett skorstensrör".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Täck skorstenen med en täckplåt där den leder in i väggen. Du måste bygga en metallplatta runt skorstenen på två ställen: vid korsningen där skorstenen möter taket och som ett underverk under skorstenen. Använd vattentät silikonförening eller polyuretantätningsmedel under täckplåtarna för att hindra vatten från att komma in i huset från anslutningarna runt skorstenen.        
 8.  
 9.             5      Sätt på skorstenens lock. Skorstenen sträcker sig runt kaminen på din tegelstenskamin. Den ska sticka minst fem tum och ha en droppkant för att dränera vattnet från skorstenen. Rekommenderade skorstenen material omfattar tegel och cement som antingen hälls i förväg eller kastas på plats.  
    
  • För mer information om hur man sätter locket på skorstenen, kan du läsa artikeln Growing a Cap på en skorsten.
  •  
  • En skorstenskåpa är viktig eftersom det minskar den mängd fukt som kan komma in i ditt hus genom din skorsten. Det håller också djur bort, blockerar utkast och stoppar gnistor som lämnar din skorsten. Det förhindrar också att skräp kommer in i skorstenen som grenar eller löv.  
  •  
         
 10.  
            

Varningar .

                  

Tips .

      

<91112>           

   Läs mer... (5)      
Hus populär:
Dra äggplanter i krukor.

Växta morötter.

Väx bioluminescerande alger hemma.

Hydrangea växter.

Beskärning av ett palmer.

Rädda en odlad växt.

Blanda quikrete.

Spara våt mocka skor.

Skördarrötter.

Håll kemi på poolvattnet ordentligt.

Spara elkostnader.

Ta bort smörfläckar från kläder.

Växthibiskus.

Byt ut en toalett.

Montera en vinylbeklädnad.

Använd en ohmmeter.

Uppskatta takmaterial.

Sätt på en farfarklocka.

Gör ett naturligt desinfektionsmedel.

Lägg kakel.

Lägg marmor golvplattor.

ako woman