Home \ hus
 

Rengör en silverkedja.

 

Rengöring av en silverkedja i hemmet kan vara lätt genom att lägga ner några enkla saker, såsom en mikrofiberduk och lite diskmedel eller natron. Även om vissa smycken lätt kan rengöras i hemmet, bör du lämna andra till en expert, till exempel antika silver, bräckliga kedjor och kedjor med ädelstenar i den. Om du rengör dem hemma kan du börja med tvål och bakpulver och sedan prova andra metoder, t ex tandkräm och aluminiumbad.

              

Förfarande .

    

    1      Använd tvål och vatten  ,

    
   
 1.            1      Använd en tyg som inte repa. En mikrofiberduk eller poleringstyg för smycken är idealisk för polering av halsband. Dessa torkdukar klipper inte smycken som pappershanddukar eller till och med näsdukar. Du behöver något mjukt och fuselfreies för polering.  
    
  • Om du behöver komma till små fläckar, prova en bomullspinne.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Börja med en liten tvål. Om ditt silverhalsband har börjat springa lite, kan du börja med lite tvättmedel. Sätt några droppar tvål i en kopp varmt vatten. Rör om det och fukt sedan tyget med lösningen för att polera din kedja.        
 4.  
 5.             3      Grater längs spannmålen. Man kan tro att den perfekta rörelsen för polering är cirkulär rörelse. Men det kan faktiskt skrapa silveret. Det är bättre att gnugga fram och tillbaka, var försiktig med att gå längs metallets kärna, eftersom det är mindre benäget att repas.  
    
  • Så du måste försiktigt gnida kedjan med duken mellan dina två fingrar.
  •  
  • Flytta alltid till rena områden på duken så att du inte överför smuts tillbaka till kedjan.
  •  
  • Du kan också använda en ren tandborste med mjuka borstar för detaljerade områden, men tryck inte för hårt på den.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utsätta avsiktligt oxiderade ställen. I vissa fall kan personen som gjorde halsbandet ha mörkat vissa delar av smycken för att markera detaljer. Om du har en sådan bit, måste du undvika att polera dessa områden så att smyckets del inte förlorar en del av sin skönhet.                  
 8.  
             

    2      Använd andra poler  ,

    
   
 1.             1      Försök med andra poler. Om dina smycken är smutsigare kan du behöva få en ordentlig smyckenpolish för att rengöra halsbandet. Alternativt kan du göra en pasta bakpulver och vatten och gnugga den på kedjan som en polsk.  
    
  • Ett annat alternativ är en halv kopp citronsaft med en matsked olivolja.  
  •  
  • Du kan också använda tandkräm. Ingrediensen i tandkräm som polerar silver är kiseldioxid (hydrerad kiseldioxid), så leta efter det; Tandkräm, som motverkar bildandet av tandsten, kommer att innehålla mer av denna ingrediens. Men vad du använder för dina tänder är förmodligen tillräckligt bra för silver, men det fungerar nog inte så bra med tandkräm.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Applicera pasta. Lägg en liten tandkräm på halsbandet. Om du har ädelstenar eller halvädelstenar i ditt halsband, kan den här metoden inte vara bäst, men du kan försöka undvika stenarna. En storlek med en storlek måste vara tillräckligt och du kan fortfarande ta mer senare.        
 4.  
 5.             3      Grate silver. I detta steg kan du börja med dina fingrar om du vill, men bara om du använder en naturlig pasta. ta en mikrofiberduk om du använder professionell silverpolish. Gnid pastaen på silver, även på kedjan, om den också har blivit tarnished. Det är i princip som att gnugga tvål i silver, förutom att du har pasta. Du kan också använda en tandborste med mjuka borstar (och ingen du kommer att använda efteråt!), Men du kan skrapa om du försöker skrubba för hårt.        
 6.  
 7.             4      Skölj av silveret. När fläckarna är nästan borta, skölj kedjan med vatten. Tvätta noga hela pastaen, eftersom rester kommer att se konstigt ut. Du kan också upprepa processen om du inte har tagit bort alla fläckar.        
 8.  
             

    3      Försök med ett aluminiumbad  ,

    
   
 1.             1      Förbered badet. Börja med en aluminiumskålplatta eller skål med insidan täckt av aluminiumfolie. Tillsätt en matsked (15 ml) salt. Lägg sedan till en matsked vattenavkylare ELLER bakpulver.  
    
  • Medan vissa människor kan använda denna metod på halsband som innehåller ädelstenar eller halvädelstenar, kan det orsaka skador, så det är bättre att inte ta någon risk om det är värdefullt. Det är också bättre att inte prova den här metoden på antikt silver eller bräckligt silver.
  •  
  • Denna process tar bort alla opacitet, inklusive oxiderade fläckar för dekoration (svarta fläckar som används för att skapa en design).
  •  
  • Du kan också lägga till ½ kopp (118 ml) vitt vinäger. Men kom ihåg att vitt vinäger kommer att reagera med bakpulver, så se till att blandningen inte överflödar.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör lösningen. Lägg till varmt vatten nästa. En kopp (237 ml) kommer att räcka till. Den bör vara nära kokpunkten, men behöver inte laga mat. Rör om vattnet så att saltet och bakpulver löses helt i det.        
 4.  
 5.             3      Låt kedjan suga i lösningen. När lösningen är klar, sätt kedjan i den. Det bör röra aluminiumet så att tarnet passerar från silver till aluminium. Låt dem suga i några minuter. Du kan lämna den lite längre om kedjan har en stark start.        
 6.  
 7.             4      Ta ut halsbandet. Använd ett tång eller en gaffel för att ta bort kedjan. Använd en mikrofiberduk för att polera alla områden där kedjan behöver lite mer arbete. Gå långsamt i bräckliga ställen. Torka smycket och sätt det på plats.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (16)      
Hus populär:
Gör ett monterat ark.

Kassera ett häckar.

Värm upp ett rum.

Gör en citronloppspray.

Rita ett laurelträd.

Starta en grönsaks trädgård.

Ta bort tuggummi från en bilstol.

Lägg ett golv i keramik eller porslin.

Planta dahlior i krukor.

Glatt en matta.

Ordna dina papper hemma.

White Meidiland klippa rosor.

Ta bort ketchup, pastasås eller grillsås från mattan.

Så här kan du bli av med möss.

Ta bort ett stuckaturtak.

Skadedjursbekämpning med en dammsugare.

Avlägsnande av oljefläckar i garaget.

Häll inomhusplantor.

Plantera blåbär själv.

Ta bort svart form.

Håll ekorren borta.

ako woman