Home \ hus
 

Ta hand om dina ormbunkar.

 

Ferns är en mycket vanlig växt, både inomhus som krukväxter och ute i trädgården som lövverk. De kommer från förhistoriska tider och det finns tiotusentals arter. Deras utseende varierar beroende på formningen Wedelspreiten. Dessa liknar bladen av andra blommor och växter. De kan vara luftiga och lätta eller täta och buskiga. Din vård och behov förblir likartade. Ferns är vanligtvis lättskötta och resistenta, men de behöver lite omsorg för att bli frodiga och långa.

              

Förfarande .

    

    1      Omhändertagande av Ferns som ett hantverk  ,

    
   
 1.            1      Välj rätt plats. Ferns behöver mycket nyans och ingen direkt solljus. Placera din växt nära ett fönster på norra sidan; på öst och västra sidan blir det för mycket direkt solljus. Du kan lägga ditt orm bredvid ett sydfönster om det inte finns något fönster på norra sidan. Håll växten en bit bort från fönstret, så det blir mer omgivande ljus.        
 2.  
 3.                  2      Fuktigheten nära din orm bör hållas hög. En hög fuktighet i luften är idealisk för ormbrun eftersom de älskar hög luftfuktighet. Det finns två sätt att öka fuktigheten i ditt ormbunke: använd två krukor för ditt orm eller en luftfuktare i rummet. Om du vill använda två krukor ska en andra kruka vara något större än krukan där din orm är planterad. Fyll grytan med välvatt moss och sätt sedan den andra potten i den. Skydda inre och kanten av innerpotten med blötmos och blöt det om några dagar för att se till att det håller sig fuktigt.  
    
  • När du använder en luftfuktare, placera den nära din orm så att den kan frodas.
  •  
  • Du kan enkelt spruta din första kruka med en sprayflaska och ljummet vatten, men det bör bara göras några dagar eftersom det annars kan orsaka färgning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll temperaturen konstant. De flesta pälsar är tropiska, men inte alla kräver tropiskt väder. Se till att temperaturen i ditt hus (eller åtminstone i rummet med ormbunkarna) är ca 21 grader Celsius. Fernorna tolererar temperaturer runt 15 C, men de kommer inte att trivas vid låga temperaturer. Öka temperaturen i händelse av tvivel. 
    
  • Överväg att sätta ditt orm i badrummet; Temperatur och fuktighet är ofta högre på grund av duschar och bad.  
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Häll regelbundet. Ferns älskar ett fuktigt klimat, men de föredrar också en fuktig mark. Se till att det är alltid fuktig (men aldrig suga upp) att din bärnstens potta jordar. Detta kan innebära att du ger en liten mängd dagligen dagligen i stället för en stor mängd vatten oregelbundet.        
 8.  
 9.             5      Gödda bärnsten en gång i månaden. Besök det lokala trädgårdscentret och hitta ett gödselmedel för husplanter, särskilt för växter som ormbunkar; Snälla, om det behövs, en operatör för hjälp. En gång i månaden, spray detta gödselmedel på dina ormbunkar för att ge dem näringsämnen som saknas i potten. Du borde vänta minst sex månader efter att du har pottat ditt bräda tills du befruktat det.       
 10.  
 11.                  6      Ta bort döda eller sjuka delar av bägaren. Rumsbärnor kan utveckla vissa sjukdomar, men de är vanligtvis fjädrande och kommer med framgång att bekämpa de flesta sjukdomar. Om din växt ser sjukt ut, kan du skära av de skadade delarna. Om din orm är döende på grund av försummelse, gör samma och ta bort skadade / döda delar med sax. Om hela anläggningen verkar vara sjuk är det rekommenderat att ta bort det innan sjukdomen sprider sig till andra krukväxter.        
 12.  
 13.                  7      Växter i plantor efter ett år eller mer. Över tiden kommer ormbunkar att växa upp sin ursprungliga kruka. Tiden mellan repottning beror på hälsan på ditt orm, men du måste repotera det i en större kruka bara 6 månader efter den ursprungliga planteringen.                  
 14.  
             

    2      Skötsel av ormbunkar i trädgården  ,

    
   
 1.             1      Plansvaror på idealiska platser. Om ormbunkar redan växer i din trädgård, behöver du förmodligen inte transplantera dem om de inte visar tecken på skador på deras hälsa. Ferns gillar mycket skugga och fukt och trivs bra under några andra större växter eller träd som ger skugga. Placera ormbunkar i ett nordligt område i din trädgård. Du får inte få direkt solljus. Bladet av ormbunkar med direkt solljus brinner lätt.       
 2.  
 3.                  2      Håll jorden fuktig. Om det inte regnar regelbundet måste du dagligen fälla ormbunkarna för att hålla jorden fuktig. Lägg ett tätt lager av mulch av nålar eller löv till dina ormbunkar; ca 5-8 tum tjock är idealisk. Detta gör det möjligt för fukt att hållas och mycket fukt för att förångas, vilket gör luftfuktigheten i närheten av ormbunkar högre.        
 4.  
 5.             3      Smälta bärnstenen en gång i månaden. Sex månader efter den första planteringen kan du börja gödsla bärnstenen för ytterligare tillväxt. Välj ett organiskt gödningsmedel som du kan spraya på och applicera det på ormbunkarna (följ instruktionerna på förpackningen). Dessutom kan du lägga till ett lager kompost och mulch till marken för att skapa bättre förutsättningar för ormbunkarna.       
 6.  
 7.             4      Klipp ut skadade fransar tillbaka. Ferns är i allmänhet inte särskilt känsliga och utsätts inte för många hot utom sniglar och en eller två sällsynta sjukdomar. Men om du upptäcker att din orm är skadad eller har sjuka fransar, använd en sekatör för att beskära dem. Resten av växten kommer att förbli intakt och det kommer att förhindra att en sjukdom sprider sig till andra växter.       
 8.  
 9.             5      Byt ut plantan efter behov. Ferns kan bli mycket stora över tiden och måste delas och transplanteras. Att dela en stor ormbunke i flera mindre ormbrunnar, beskär försiktigt växten med sina rötter. Krossa växten försiktigt i sektioner; vanligen kommer ormbunkar att växa i klumpar, vilket underlättar uppdelningen. Sedan plantera dessa klumpar igen och häll dem väl.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>                  

Hus populär:
Ställ in en SkyScan radioklocka.

Väx din egen mat.

Byt ut en stabiliseringslänk.

Måla köksskåp.

Vinterlökar från Callas övervintrar.

Eliminera blockeringar i en septiktank.

Döda svampar.

Ta bort bläck från mattan.

Reparera ett läckande kylskåp.

Letar efter bedbugs.

Tygram.

Starta en grönsaks trädgård.

Skapa en ny gräsmatta.

Så här behåller dina hortensior deras blå färg.

Ta bort blodfläckar från en madrass.

Reparera en läckande tvättmaskin.

Ta bort färg från trädörrar och arbeta upp den igen.

Rök ett hus.

Rengör en lädersoffa.

Växa vallmo.

Ta bort läppstift från mattan.

ako woman