Home \ hus
 

Rengör Teflon.

 

Rengöringskrukor och pannor täckta med mat kan vara irriterande hushållsarbete. Teflon kokkärl (non-sticky) gör denna uppgift mycket enklare. Eftersom Teflon anses vara den enda substansen som inte klibbar gecko, tillåter denna non-stick beläggning vanligtvis mat att glida ut ur pannan direkt. För generell rengöring, eller om mat är bakat i pannytan, finns det några enkla lösningar. Dessa gör att dina kokkärl ser bra ut och fungerar som nya.

              

Förfarande .

    

    1      Rengör Teflon-pannor efter allmän användning  ,

    
   
 1.            1      Ta bort lös mat. Ta bort lös mat med en pappershandduk eller en trä- eller plastspatel när den har svalnat och kan hanteras säkert. Var noga med att använda en potholder för att beröra pannhandtaget om pannan fortfarande är lite varm. 
    
  • Var noga med att använda en icke-metallisk redskap på Teflon-ytan. Metallredskap kan skrapa och ta bort Teflon-beläggningen på dina krukor och kokkärl.
  •  
  • Skrapa maten med din icke-metalliska redskap i en behållare som du kan lagra senare om du hämtar matlagningar i pannan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt i pannan i diskbänken. Vänta tills pannan svalnar innan du sätter den i diskbänken. Beroende på diskens storlek kan panan passa in eller kikas ut lite. Eftersom du håller pannan medan du tvättar den och vrider den, är det okej om det inte passar helt i diskbänken. Slå på kranen och låt varmt eller varmt vatten komma in. 
    
  • Pannan är cool nog att hantera med händerna om du kan hålla den bekvämt utan att bränna handen. Tänk på att det ibland är lättare att städa kokkärl medan det fortfarande är varmt. Det måste dock vara tillräckligt coolt att du kan röra den säkert med dina händer.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Tvätta pannan. Använd en nylonskrubber, svamp eller pappershandduk med ett par droppar diskmedel för att torka Teflon-ytan ren. Var noga med att torka bort alla områden på insidan av pannan, men torka även den yttre bottnen av pannan och stalken. Skölj all tvålrester från pannan.  
    
  • Använd inte slipande rengöringsdukar på Teflon-pannor. Slipmaterialet kan skada och ta bort pannans non-stick beläggning.
  •  
  • Eftersom Teflon huvudsakligen används för köksredskap, kan dessa rengöringsanvisningar tillämpas på ett stort antal teflonbelagda köksredskap. Dessa rengöringsanvisningar är inte begränsade till kokkärl.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Torka pannan. Använd en pappershandduk, en diskduk eller en droppbricka för att torka teflonpannan. Så pannan är klar för användning igen eller redo att sätta bort.                  
 8.  
             

    2      Ta bort matrester från Teflon-pannor  ,

    
   
 1.                  1      Lägg till vatten och ättika på pannan. Vänta tills pannan svalnar och fyll den ungefär halvvägs med vatten om du bara har ett oljigt lager och lite bakade matpartiklar på Teflon-ytan. Lägg sedan till ca en åttondel av en liter ättika.        
 2.  
 3.                  2      Koka vattnet och vinägerna. Placera pannan på kokplattan och låt vattnet och ättikan koka. Det kan ta mellan fem och tio minuter, beroende på hur varmt du ställer in plattan.  
    
  • Eftersom vattnet och vinägerna blir hetare och börjar koka, börjar oljan och matpartiklarna stiga till vattenytan i pannan.  
  •  
         
 4.  
 5.                  3      fånga oljan. Stäng av ugnen när oljan har stigit till ytan och släng av oljan med en krusad pappershandduk. Vattnet är väldigt varmt, var så försiktigt och rör det inte när du hämtar oljan. Kassera pappershandduken när du har samlat in det mesta av oljan. Fånga dem med en skumtråvara och släng dem i papperskorgen om det finns matpartiklar som flyter i vattnet.  
    
  • Det rekommenderas att använda en skumtråvara så att du kan fånga matpartiklarna medan du dränerar varmtvatten från trowel.
  •  
  • Häll resten av vattnet i avloppet när all kvarvarande mat har tagits bort.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Tvätta pannan. Låt pannan stå i diskbänken och låt den svalna innan du börjar tvätta den. För att kyla pannan snabbt kan du prova att köra kallt vatten över det i ungefär några minuter. Rengör försiktigt pannan i diskbänken med en mjuk nylonskrubber, svamp, diskduk eller pappershandduk med några droppar diskmedel. Gnid försiktigt pannans yta för att ta bort resterande mat som fortfarande kan fastna i pannan.  
    
  • Skölj pannan noggrant med rent vatten för att ta bort eventuellt kvarvarande tvättmedel.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Torka pannan. Torka av pannan och torka helt på ett droppbricka eller med en handduk. Pannan är klar för vidare användning, eller att bli borttagen för senare.        
 10.  
             

    3      Ta bort bränt mat från Teflon-pannor  ,

    
   
 1.             1      Täck brända fläckar med läsk. Häll en liten mängd kokpulver på pannorna som är täckta med bränd mat efter att pannan har kylt av rosten. Tillsätt sedan en liten mängd vatten till läskhällen och lämna panjen över natten. Läsken och vattnet ska se ut som en pasta.       
 2.  
 3.                  2      Skrub resten. Skaka pannan med en mjuk nylonskrubber eller svamp för att avlägsna den brända maten efter att ha blötläggt pannan över natten.  
    
  • Maten ska gå ganska lätt från pannan. Försök att utöva lite mer tryck för att skrubba maten om det fortfarande finns envisa fläckar kvar.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Tvätta panelen normalt. Tvätta pannan i diskbänken som vanligt när den brända maten har tagits bort från den. Använd varmt vatten, en mjuk nylonskrubber eller svamp och en liten mängd diskmedel för att torka alla delar av pannan ren.  
    
  • Skölj pannan med rent vatten för att ta bort eventuellt diskmedel eller matrester.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Torka pannan. Använd en handduk, pappershandduk eller droppbricka för att torka pannan. När pannan är torr, är den redo att steka igen, eller läggas bort för senare användning.        
 8.  
             

Tips .

                Läs mer... (2)      
Hus populär:
Döda en trädstubbe.

Stryk ett par byxor.

Installera en mantelpiece.

Rengör en mockajacka.

Bekämpa långa buggar utan kemikalier.

Gjutbetong.

Bygg en stol.

Klipp clematis.

Wire en 3 vägs switch.

Odla Phalaenopsis Orchids.

Anslut en trädgårdsslang till en kran i köket.

Använd en lockpick.

Känner igen chickweed.

Håll kanin bort från din trädgård med organiska föreningar.

Sammanslagning av en T shirt på två sekunder.

Fördela ogräs med ättika.

Skötsel av bänkskivor i granit.

Ta bort mögel i badrummet.

Kontrollera vita flugor.

Lägg matta på en trappa.

Transport kylskåpet.

ako woman