Home \ hus
 

Ta bort akrylfärg från kläder.

 

Akrylfärg är en populär färg som används för att tillverka, dekorera hus och allmän målning. Det är vattenlösligt, men om du applicerar det på dina kläder, kan det fläcka. Lyckligtvis är det i många fall möjligt att ta bort dem om du agerar snabbt. Varje alternativ fungerar om färgen är torr eller våt, men försök alltid att skrapa av den när den fortfarande är våt.

              

Förfarande .

    

    1      Förbered dig på behandlingen av dina kläder  ,

    
   
 1.            1      Rör snabbt. Oavsett vilken metod du använder för att avlägsna akrylfärgen från dina kläder, desto snabbare du reagerar desto större sannolikhet är att du med framgång kan ta bort den från kläderna.       
 2.  
 3.                  2      Skrapan färgad färg av din kläder med en sked eller en kniv. Om färgen fortfarande är våt, försiktigt dab den med en pappershandduk eller trasa för att absorbera överskottsfärgen. Det är viktigt att få så mycket färg som möjligt så fort som möjligt.  
    
  • En borstburk kan hjälpa till med stramare tyg, speciellt om färgen har blivit fast i stora kuggar. En borste är en bra ersättning för en sked om du inte är så bekväm att äta bestick.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var inte panik. Ge inte upp och släng din tröja eller bli frustrerad. Även om det är en fin klädsel kan du skydda den mot fläckar. Gå bara fort och följ anvisningarna.       
 6.  
 7.                  4      Doppa så mycket av färgen som möjligt med en torr pappershandduk. Detta fungerar bara om färgen fortfarande är våt. Prickar! Gnugga inte! Dab avlägsnar överskott av våtfärg som ännu inte har absorberats i ditt plagg. Om du gnuggar trycker du överflödig färg längre in i tyget och det blir ännu svårare att ta bort. Om du har avlägsnat överskott av våtfärg kan du fortsätta med ett av följande steg.                  
 8.  
             

    2      Ta bort färgen med isopropylalkohol  ,

    
   
 1.                  1      Blötlägg fläcken med isopropylalkohol. Fläcken ska vara helt genomvattnad, så var tyst generös vad beträffar beloppet. Du kan köpa isopropylalkohol relativt billigt på Internet eller på apoteket.        
 2.  
 3.                  2      Skrapa färgen med nageln, en träpinne, ett mynt eller annat föremål och försök att ta bort det från tyget. Flytta endast i riktning mot fibrerna i tyget och sedan mot deras riktning. Ta av så mycket som möjligt innan du går vidare till nästa steg.        
 4.  
 5.             3      Lägg kläderna i tvättmaskinen. Gör en vanlig tvätt och använd det vanliga rengöringsmedlet. Förhoppningsvis kan tvättmaskinen avlägsna överskottsfärgen som du inte gjorde av med skrapning och med alkoholen.       
 6.  
 7.             4      Torka som vanligt. Förhoppningsvis avlägsnades fläcken av alkoholen och tvätten. Om du inte är nöjd kan du upprepa det, men det kan vara för sent.       
 8.  
             

    3      Ta bort färgen med ammoniak och ättika  ,

    
   
 1.                  1      Blötlägg lappen i kallt vatten. Lägg plagget i handfatet eller en hink som du har fyllt med vatten. Låt det suga i en minut innan du fortsätter. Det borde genomtras noggrant.        
 2.  
 3.                  2      Blanda 240 ml ammoniak, 240 ml vit vinäger och en handfull salt i en separat skål. Du kan göra denna blandning medan ditt plagg suger i vattnet.        
 4.  
 5.                  3      Vrid ut plagget. Vrid på plagget för att vrida vattnet. Ta ut så mycket vatten som möjligt för att hålla plagget droppande vått, men oroa dig inte om det fortfarande är fuktigt eller fuktigt. Det ska vara fuktigt - det är därför du har blötläggt det.        
 6.  
 7.                  4      Doppa en luddfri trasa eller svamp in i lösningen av ammoniak och ättika. Gnid det nu över färgpatchen. Var inte rädd för att skrubba hårt. Doppa in svampen eller trasan i lösningen upprepade gånger tills fläcken verkar lösa upp.        
 8.  
 9.                  5      Skölj plagget med vatten. Se nu om fläcken är borta. Upprepa det hela om det fortfarande är synligt. Förhoppningsvis kommer fläcken att vara borta efter att du har upprepat det en eller två gånger. Du kommer att se omedelbara resultat.        
 10.  
 11.             6      Kasta plagget i tvättmaskinen. Tvätta det som vanligt och torka det sedan. Titta igen om fläcken är borta nu. Om du fortfarande inte är nöjd kan du upprepa allt, men det är troligt att du ser bara minimala resultat.       
 12.  
             

    4      Få färgen med tvättmedel  ,

    
   
 1.                  1      Vänd plagget till vänster - eller åtminstone den del där fläcken är. Håll det under rinnande varmt vatten för att ta bort så mycket av fläcken som möjligt.        
 2.  
 3.                  2      Blanda en del tvättmedel med en del varmt vatten. Med den här lösningen försöker du bli av med fläcken. Denna metod är till hjälp eftersom du förmodligen har tvättvätska till hands.        
 4.  
 5.                  3      Doppa en luddfri putt eller svamp in i lösningen. Utsätt fläcken kraftigt. Undvik dock alltför mycket gnidning eftersom detta kan öka fläcken. Var inte rädd för att använda dina naglar. Försök att få så mycket ut av det som möjligt.        
 6.  
 7.                  4      Skölj med vatten. Titta på fläcken. Du kan göra det igen om det behövs, eller om du inte är nöjd med hur mycket av fläcken som har tagits bort.        
 8.  
 9.             5      Tvätta som vanligt. Tvätta plagget som vanligt. Se till att du kan tvätta plagget i maskinen. Torka sedan som vanligt och prova fläcken igen. Jag hoppas att han är borta nu.       
 10.  
             

    5      Ta bort färgen med fönsterrengöringsmedel eller hårspray  ,

    
   
 1.                  1      Doppa försiktigt på fläcken med en trasa eller pappershandduk. Gnugga inte färgen. Detta steg är bara nödvändigt om färgen fortfarande är våt.        
 2.  
 3.                  2      Spruta fönsterrengöringsmedel eller hårspray på duken eller svampen. Håll det fuktiga området mot öppningen av en flaska nagellackfjernare och fukt den med lite aceton. Om du har fönsterrengörare eller hårspray hemma, kan båda dessa produkter ta bort fläcken.  
    
  • Det rekommenderas att du först testar det på en dold del av plagget för att säkerställa att tyget hanterar kemikalierna för dessa produkter. Om inte, använd en annan metod.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Skruva med fuktad trasa över färgfärgen. Grate fram och tillbaka, men om möjligt inte för stark, för att inte förstora fläcken. Använd så mycket färg som möjligt med en kniv eller nagel innan du skrubbar med rengöraren över färgfärgen. Du bör undvika så mycket som möjligt att fläcken blir större.        
 6.  
 7.             4      Tvätta omedelbart. Denna kraftiga rengöringsblandning måste tas bort snabbt innan den skadar tyget. Tvätta plagget som vanligt och torka det sedan. Detta bör ta bort fläcken.       
 8.  
             

Tips .

                Läs mer... (6)      
Hus populär:
Att göra bogsering svår.

Fånga en gnagare i ditt hus.

Håll ett hus.

Bli av med kackerlackor och myror utan bekämpningsmedel.

Plant Lucky Bamboo.

Ta bort blodfläckar i mattan.

Växtblomkål.

Utför en rensningsritual.

Öka ditt hems försäljningsvärde med lite pengar.

Avfrost ett kylskåp.

Rengör New Era caps.

Lägg till pepparrot.

Ta bort de uttorkade blommorna av iris.

Applicera polyuretan.

Mässingålder.

Old Ball Mason Mason Jars Date.

Bygg en skjul dig själv.

Rengör en soffa.

Ta hand om dina ormbunkar.

Rengör en smutsig diskmaskin.

Flytta till Hawaii.

ako woman