Home \ hus
 

Arbeta med glasfibermaterial.

 

Om du har köpt en glasfiberkit, behöver du veta hur man arbetar med det materialet, eller det blir ett ganska dåligt jobb. Det första steget är att bygga din form, då kan du bygga ditt glasfiberduk och arbeta med härdaren. Att använda glasfiber och polyesterharts är ganska enkelt; Detaljerna i denna wikiHur komplettera instruktionerna i ditt kit och ge ett högkvalitativt resultat.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förberedelse och konstruktion av en form  ,

    
   
 1.          1      Köp ett glasfiberpaket. "'' 'Ett kit ska innehålla poly (polyester) vax, härdare (katalysator) och tyg för en stark struktur. Du kan köpa kits i hårdvaruaffärer eller auto delar butiker av olika storlekar, beroende på projektets storlek.  
    
  • Vad exakt är glasfibrer? Glasfibrer är initialt en vätska. Denna vätska pressas genom små hål, vilket gör dem tunna trådar. Dessa trådar är belagda med en kemisk lösning och buntad för att bilda långa fibrer. Med lite harts skapas en stabil, hållbar, flexibel glasfiber.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en form för dina glasfibrer. När du tillverkar glasfiber för att tillverka, till exempel en enkel låda, skål eller annan form, bör du bygga en "form" till vilken glasfiberfibrerna klistrar fast och tar rätt form. Om du reparerar en båt eller bil med glasfiber, bör du trycka på reparationsplatsen och applicera hartsfibern direkt till det område som ska repareras.       
 4.  
 5.             3      Använd skum eller flexibelt material för organisk gjutning. Styrofoam-block eller polyetylrerskum fungerar bäst på föremål med kurvor eller icke-linjära former. Skär eller skär skummet precis som du vill, till exempel en fontän, fågelbad eller kupol. Täck materialet med vaxpapper och lås och fäst alla fogar med vax och släta, grova kanter.       
 6.  
 7.             4      Använd kartong, plywood, MDF eller annat styvt material för linjära eller geometriska former. Dessa styvare material är bäst för stora projekt som kennlar eller till och med båtar. För dessa former kan du belägga hela ytan med antingen vaxat papper eller ett bra, jämnt lager av paraffinvax. Parafinvax kan också ersättas med carnaubavax.       
 8.  
 9.             5      Förbered glasfibermattan eller -tyget genom att klippa det i lämplig storlek för att täcka din form. Var generös med material om du behöver gå med i hörn eller vassa svängar. Materialet kommer att vara mycket flexibelt när hartset appliceras, så oroa dig inte om du inte kan få den i exakt form när den är torr.                 
 10.  
             

  Del 2      Blanda och applicera glasfibern  ,

    
   
 1.             1      Mäta av en lämplig mängd harts i en metallbehållare. En stor burk eller skål fungerar, men ska bortskaffas efteråt. Hartset kan omröras i en ren plastbehållare, men när den torkar när den torkar, bör du vara mycket försiktig i det här fallet.       
 2.  
 3.             2      Lägg till härdaren efter förpackningsinstruktioner. I ett kit finns en mätbägare eller burk med harts, liksom ett redan uppmätt rör (såsom en limrör) härdare, så du använder materialen i rätt proportion, t.ex. hälften av härdaren för hälften av hartset eller andra proportioner.       
 4.  
 5.             3      Rör om detta material noggrant med en färgrörare och rör försiktigt botten och sidorna, inte i behållarens mitt.        
 6.  
 7.             4      Sätt på mattor på eller i din form och sprida hartsblandningen på dem med en engångsborste. Mattan (eller tyget) verkar slå samman i hartset och du kan använda borstar och andra hartsplastar för att bygga upp glasfibrerna i en tjocklek på upp till 5 mm. 
    
  • När du sprider hartsen över glasfibermattan, måste du applicera den på hörn och svaga fläckar lika tjock som på platta, lättillgängliga ytor. Till exempel, om du inte tillämpar tillräckligt i hörn, kommer din fiber att hamna med svaga fläckar på dessa ställen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fyll på mattan och vaxa i formen tills allt är jämnt täckt. Fortsätt arbeta tills allt material är upptaget. ,       
 10.  
             

  Del 3      Slutförande  ,

    
   
 1.             1      Rengör verktyg och stänk med acetonhaltigt lösningsmedel innan materialet härdar. Aceton är bra för rengöring av glasfiber eftersom den är stark och avdunstar snabbt. Doppa inte glasfiberen i aceton och håll acetonen bort från leder, plast eller gummi.        
 2.  
 3.             2      Repetera appliceringen av tyg och harts tills projektet är så tjockt som önskat. Glasfiber appliceras vanligtvis i lager tills den är tjock nog för att uppnå önskad tjocklek. Beroende på projekt (med tillräckligt med utrymme för flexibilitet, förstås) bör du spendera minst tre, men inte mer än tio lager.  
    
  • Placera glasfibermattorna i varje lager så att fibrerna pekar i en annan riktning. Glasfiber är stabil över sin axel men svag längs sin axel; Om du kan lägga fibermattorna på ett sådant sätt att de har flera axlar istället för en, får du mycket starkare glasfibrer.
  •  
  • Löp mellan steg för att ta bort grova fläckar där mattan eller tyget tränger igenom hartset.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Avsluta projektet genom att täcka det med gel eller ett slät hartsskikt. Sedan måla med polyuretan eller alklyd emalj om du vill.       
 6.  
 7.             4      Ta bort glasfiberdelen ur formen. Om du har belagd din mögel med vaxpapper eller paraffinvax, borde du kunna ta bort formen från biten. Glasfibern kommer inte hålla fast vid vaxet.       
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                    
Hus populär:
Polsk aluminium.

Lås upp en ugn.

Dra upp liljor.

Byt ut värmeelementet på en torktumlare.

Reparera en dammsugare.

Odla blommor.

Oleander ras.

Stänkskåp.

Ta bort svarta alger från poolen.

Öka vattentrycket i huset.

Väx tomater i omvänd.

Ta bort klistermärke från bärbar dator.

Kontrollera en tomgångsventil.

Odla popcorn majs.

Växtblomlökar.

Håll dig varm på vintern.

Klipp rosenbuskar.

Knockout roser skärs.

Odla Astilbe i trädgården.

Ta bort urinfläckar från en madrass.

Plantkorjander.

ako woman