Home \ hus
 

Drag Sareptasenf.

 

Sareptasenf är en spenatliknande växt som används för sallader. Fröna används för att göra senapspulver och kryddor. Det kan vara kryddigt eller mildt i smak. Som en växt som älskar kallt väder är Sareptasenf idealiskt för att dra ut fröet och sätta på det under det kalla väder.

              

Förfarande .

    

  Del 1      växter av Sareptasenf  ,

    
   
 1.            1      Bestäm om ditt område är tillräckligt varmt för Sareptasenf. Denna växt är vinterhård och kan överleva vintern i zonerna 7 och över. I kallare klimat kan du använda frön i början av våren och skörda dem på hösten.  
    
  • Kontrollera din vinterhårdhet på www.planthardiness.ars.usda.gov/.
  •  
  • Sö frön ungefär fyra veckor före den sista frosten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp dina frön. Om ditt lokala trädgårdscenter inte har det, kan du behöva beställa det från en frösmailers katalog eller på Internet. När du köper frön, var noga med att köpa ett frö som trivs i en planta, om du vill använda den på så sätt.  
    
  • Prova frön som Tokyo Bekana och Komatsuna för en förändring från traditionella sareptor. De är idealiska som salladsbas.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd en jord med ett pH mellan 6 och 6,5 eller krukmark. Fyll en stor växt genom löst med minst 30 cm jord eller lossa marken i trädgården tills den är minst 30 cm under ytan. Förbättra jorden på förhand med kompost för att öka dess kvalitet.  
    
  • Beställ ett test av jordens sammansättning om du är osäker på pH-värdet på din trädgårdsjord. De flesta pottblandningar fungerar bra utan att testa dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Såa fröer ca 30 cm från varandra i en bädd eller plantgods. Såa tre frön och torka dem sedan; behåll bara den starkaste växten. Plantera fröna 5 till 10 mm djupt.  
    
  • Plantera en till två frögrupper per plantbricka. Planterna är ganska kompakta i full höjd.
  •  
  • Du kan också plantera dem i en ram, i fönsterlådor, på trottoarer eller i blomsterbäddar.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Planta frön i februari om du kan täcka dem med en folietunnel. Sareptasenf tålar frost och en lätt frost kan leda till en sötare smak.        
 10.  
 11.             6      Fortsätt plantera rader var tredje vecka för att säkerställa en fortsatt skörd. Fröer grodas inom sju till tio dagar. När sommaren är mycket het, ta en paus under den hetaste säsongen av säsongen och plantera igen på hösten.                  
 12.  
             

  Del 2      Åtdragning och höst Sareptasenf  ,

    
   
 1.             1      Placera plantan i hela solen, eller se till att din säng har fullt solstråle för att öka spridningen. Skugga dem om det blir för varmt, eftersom Sareptasenf är känt att suga i varmt vatten.        
 2.  
 3.             2      Håll jorden fuktig. Du kan behöva vattna din växt genom varje dag eller varannan dag. Om de torkar ut är det mycket troligt att de kommer att växa ut.        
 4.  
 5.             3      Weed regelbundet ogräs. Sareptasenf är inte kompatibel med andra växter.        
 6.  
 7.             4      Ta växten till en svalare plats när vädret blir varmt. Planten går in i torrt eller väldigt varmt väder.        
 8.  
 9.             5      Skörda genom att klippa av flera av plantans yttre löv. Skär inte av alla blad på en gång. Ju större blad, ju mer bitter smak.        
 10.  
 11.             6      Klipp av alla löv och förvara dem i kylskåpet om du förväntar dig en stark frost.        
 12.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (1)      
Hus populär:
Vakuum och spola ett poolfilter.

Tvätta barnkläder.

Skörd persilja.

Installera en dörrklocka.

Reparera en squeaky stol.

Montera takventilation.

Ta bort mögel från fickor.

Lägga gräsmattan.

Gör en säng.

Ta bort färska och gamla fettfläckar från plagg.

Ladda batterierna.

Rengör pool med syrablandning.

Kör hemmet delvis med solenergi.

Ta bort blodfläckar.

Ta bort olja från uppfarten.

Montera en bärbar luftkonditionering.

Producera kvävegödselmedel.

Förvara skor.

Rengör lägenheten framför utloppet.

Rengör en vattenkokare.

Gör Enzym Cleaner.

ako woman