Home \ hus
 

En soffklädsel.

 

Uppgradering av stoppade möbler är ett bra sätt att lägga till en touch till massproducerade eller äldre möbler. Även om processen är förknippad med lite arbete är det definitivt värt det, speciellt om du gillar att göra tillverka. Med lite hjälp och know-how kommer du att ha mycket roligt med detta projekt och kan försköna dina möbler.

              

Förfarande .

    

    1      Ta bort den gamla stoppningen  ,

    
   
 1.            1      Hitta rätt soffa. Även om man knappast kan tro på det, är de flesta möbler utformade för att vara vadderade, precis som bilar är konstruerade för att skruva på. Bara för att tyget på en gammal soffa har sett bättre dagar betyder inte nödvändigtvis att det är ett fall för det skrymmande avfallet. Kanske kan du hjälpa ett gammalt möbel till ny skönhet.       
 2.  
 3.             2      Välj en soffa som passar din smak. Det ska åtminstone ha en stil som du kan njuta av senare när du är färdig med ditt arbete.        
 4.  
 5.             3      Ta bilder av soffan framför klädseln. Gör ett foto på soffan innan du demonterar den, liksom under stegen att demontera soffan. Ta bilder från alla håll och ta närbilder av särskilt komplicerade områden.  
    
  • Kuponger är inte lika komplicerade som maskindelar, men den här typen av projekt kan ta lång tid och det är bra att ha ett "fotografiskt minne" som referens. Du vet aldrig när du behöver dem senare, när du har tagit bort tyget och montering orsakar problem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Demontera försiktigt soffan i följande ordning. När du tar bort tyget från soffan, var försiktig så att du inte skadar det gamla locket och andra delar du behöver senare (t.ex. vadderingen). Ta bort tygreferensen i följande ordning:  
    
  • Vrid soffan över och ta bort dammskyddet och alla textilier längst ner.
  •  
  • Placera soffan i rätt riktning och demontera den yttre ryggen, de yttre armstöden, den inre ryggen, de inre armstöden och locket.
  •  
  • Om det gamla locket passar bra kan du använda det som ett mönster när du skär det nya tyget. Håll det gamla locket tills du har slutit soffan så att du kan orientera dig själv när det behövs.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bestäm om du behöver byta fyllmedel i kuddarna. När du har demonterat soffan bör du kontrollera om eventuellt fyllmedel behöver bytas ut. Om soffan behöver nya kuddefyllningar, bearbeta högkvalitativt skum (1 kg till 1,5 kg) som kommer att hålla i många år. Billiga skum ger vägen väldigt snabbt.  
    
  • Skum av hög kvalitet kan snabbt bli mycket dyrt, eftersom kostnaden är baserad på priset på olja från vilken den tillverkas. Ändå bör du inte vara snål i detta område, eftersom din soffa kan se bra ut, men inte mycket bekväm.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Fäst den nya polstring  ,

    
   
 1.             1      Använd dina foton som en guide. När du tillämpar det nya omslaget kan du ibland behöva ditt "fotografiska minne" för att jämföra med ditt soffors ursprungliga utseende eller be om en mer erfaren person som rådgivare.        
 2.  
 3.             2      Klipp ut din tyg. Hitta en stor, platt yta (ett stort bord eller en ankel) för att rulla ut och klippa tyget. Använd det gamla locket som ett mönster för att klippa tyget. Sätt det gamla tyget som en ledtråd till det nya tyget. Ordna bitarna på tyget efter behov för att spara tyg.  
    
  • Vid de hemmed hörnen skär du 1,5 cm bredare än den gamla höljet.
  •  
  • Vid de sydda hörnen, lägg till 5 cm till 7,5 cm mer, som senare används för att sträcka tyget på soffan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Stäng tyget. Äldre, tungmetall symaskiner fungerar bättre här och varar längre än de lätta nya plastmaskinerna. Använd blixtlåsinställningen för att sy längs de kantiga hörnen. Använd starkt garn och en stark nål för att sy i tyget. Tillsätt 1,5 cm hemtillägg.        
 6.  
 7.             4      Ta en kraftfull häftpistol för att fästa det nya tyget i soffan. Om du inte har en, köp en högkvalitativ modell och kom igång.        
 8.  
 9.             5      Börja med att fästa det nya tyget inuti. Fäst först bäddskyddet, sedan de inre armstöden, sedan den inre ryggen. Fortsätt i denna ordning. Oavsett var du bifogar tyget ska du alltid dra det smidigt när du fäster det, annars kommer det att fortsätta att expandera över tiden.  
    
  • När insidan är fastsatt, klippa och sy i kuddarna. Om kuddarna är lite för stora eller för små kan du justera kudden genom att lossa eller dra åt botten på de inre armstöden och den inre ryggstödet. Fäst sedan de yttre armstöden och den yttre ryggstödet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      När din soffa är klar kan du titta på den med stolthet. Nu är det självklart det viktigaste att visa människor din nya soffa.        
 12.  
 13.             7      Om du behöver mer detaljerade instruktioner, kan du hitta ytterligare information här.        
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hus populär:
Vik en servett för en servettring.

Gör ett vadderat huvudgavel för din säng.

Plantering Strelitzia.

Hur man fixar ett läckert tak.

Ta bort färg från mattan eller golvet.

Måla en betongvägg.

Rengör smycken i rostfritt stål.

Ta bort ett gjutjärn.

Håll barnkläder.

Hur man planterar vitlök.

Förbättra marken.

Ta bort skruven med en liten slits.

Reparation av laminatgolv.

Använd kaffegrunder i din trädgård.

Bli av med flugor i utomhusområdet.

Dra upp liljor.

Rengör kylspolarna i ett kylskåp.

Rengör mässing med ättika.

Återanvänd istället för att kasta bort.

Rengöra täcken.

Färga träet.

ako woman