Home \ hus
 

Håll kemi på poolvattnet ordentligt.

 

De människor som är upprörda över valet av titeln kommer att tycka att det är bra att veta att den här artikeln också kan bära namnet "Underhålla vattenkemin i en pool" eller till och med "Underhålla poolvattenkemin korrekt".

 

Korrekt vattenkemi krävs för att hålla en pool säker och ren för simmare. Att behålla kemikalierna för poolen kan spara tid och pengar för poolägare. Med följande steg kan en poolägare vänta sin egen pool med samma resultat som de välbetalda proffs.

                

Förfarande .

    
   
 1.            1      Bestäm vilken typ av klor du ska använda. Klor dödar bakterier, alger och mikroorganismer. Den finns i flaskor, som runda tabletter med en diameter av 7,5 cm, ätpinnar eller som granuler. När du studerar etiketterna kommer du att upptäcka att de aktiva elementen i alla former är desamma. Förutom de stora prisskillnaderna är den enda verkliga skillnaden du kan hitta koncentrationen av aktiva element. Det aktiva elementet i 7,5 cm och 2,5 cm tabletter och pinnar är "triklor" (eller triklor-S-triazinetrion) och det aktiva elementet i klorgranulerna är "diklor" (eller natriumdiklor-S-triazinetrion). ,       
 2.  
 3.             2      Den vanligaste (och därför billigaste) formen av klor är 7,5 cm tabletterna. De löser långsamt och kräver mindre underhåll. Klorstavarna är längre och löser sig ännu långsammare än tabletterna, men de är mindre populära. 2,5 cm klor tabletterna passar bäst för simbassänger ovanför jordens yta och små nedsänkta simbassänger och spa. Sök efter en koncentration av 90% triklor-S-triazinetrion i klortabletterna eller ätpinnarna.        
 4.  
 5.             3      Observera att den billiga "stora boxen" av tabletter och pinnar innehåller bindemedel och fyllmedel som håller tabletten ihop. Du kommer att märka skillnaden när de löses upp. De billiga tabletterna sönderfallas inom 2 till 3 dagar i sina beståndsdelar istället för att hålla sin form.        
 6.  
 7.             4      Klor i form av granulat fungerar lika bra som tabletterna och ätpinnarna, men det icke-organiska kloret måste först lösas i en hink vatten innan det kan läggas till poolen. Det måste också läggas till vattnet nästan dagligen. De andra formerna av organiskt klor (natriumdiklor) eller oorganisk litiumhypoklorit behöver inte tidigare lösas. Detta möjliggör en mycket exakt kontroll av klorinnehållet i poolen, men det är nödvändigt att göra ett dagligt prov och tillsätta kemikalierna. Titta på en koncentration av 56% till 62% natriumdiklor-S-triazinetrion i klorgranulerna.        
 8.  
 9.             5      Använd cyanurinsyran klokt. Cyanurinsyran (CYA, även kallad isocyanursyra) finns i diklor- och triklortabletterna. Även om cyanurinsyran är ett stabiliserande element i klor och förhindrar att det förstörs av solen http://www.poolmanual.com/manual/cyanuric.html, beror effekten på en förlust av effektivitet (ORP, eller reduktion oxidationspotentialen) av klor. Om du använder cyanurinsyra, var noga med att testa värdena. Om nivåerna är för höga kommer klorinet att förlora all dess desinfektionseffekt.        
 10.  
 11.             6      Flera nya studier har visat att cyanurinsyra bör hållas under 40 ppm för att uppnå optimal kloraktivitet (höga nivåer av CYA kommer att påverka TDS eller totalt upplösta fastämnen, vilket kan vara den mest effektiva) Blockera aktivitet av klor).        
 12.  
 13.             7      Om du väljer att avstå från cyanurinsyra, leta efter kalciumhyperklorid (vätska). Du bör också göra det extra arbetet och testa ditt pH. Dessa två kemikalier innehåller starka baser som ökar pH i tillräckliga mängder. Användningen av flytande klor hjälper dig också att desinficera din pool utan att öka nivåerna av cyanurinsyra. Cyanursyra = stabilisator. Stabiliserade klor (tabletter och granulat) innehåller höga halter av cyanursyra.        
 14.  
 15.             8      Ge klor till din pool. De flytande klorautomaten och de automatiska kemiska dispensrarna är tillgängliga från alla simbassängtillverkare. Lös upp långsamt 2,5 cm och 7,5 cm tabletter eller klorpinnarna i vattnet. De automatiskt styrda dispensrarna hjälper till att upprätthålla din simbassäng. De kemiska dispensrarna ska sakta och automatiskt leverera en exakt mängd av kemikalien. De ger en mycket exakt kontroll över klor som kommer in i vattnet. Om givaren är korrekt inställd behöver du inte oroa dig för ditt klorvärde i en vecka eller mer.        
 16.  
 17.             9      Du ska aldrig bara slänga klortabletterna eller stavarna i din pool eller placera dem i filtret på din simbassäng (även om det finns vissa märken som bara löser upp när de är översvämmade med vatten). När en kloratplatta löses i din filterskärm, kommer det vatten som rinner genom ditt rörsystem att ha en hög koncentration av klor. Denna höga koncentration (som ger vattnet ett mycket lågt pH) äter långsamt insidan av rörsystemet och kan leda till för tidigt misslyckande av din simbassäng och filtreringssystem.        
 18.  
 19.             10      Stöt din pool en gång i veckan. Denna procedur rensar poolen och binder andra kemikalier som ammoniak och kväve. De görs ofarligt, men det skapar också en irriterande som kan orsaka klåda. http://www.poolspa.com/publications/sin/stories/shocktrt.htm. Ibland tillsätt en dos chokbehandling till vattnet för att avlägsna det bundna kloret.        
 20.  
 21.             11      Ge en dos av en algprodukt i vattnet nästa morgon. Algenprodukterna är ytaktiva ämnen som arbetar på poolytan för att förhindra algerbildning. http://pool-care.net/page/AlgaeCloudyStain/Treat-algae.htm        
 22.  
 23.             12      Behåll rätt pH. Det är lika viktigt som att få rätt mängd klor i poolen. PH i din pool bör vara ungefär samma som pH hos mänskliga tårar. Ett värde av 7,2 i ett område från 7,2 till 7,6 är optimalt. Klor är cirka 10 gånger mer effektivt vid desinfektion när ditt pH är 7,2, i stället för kanske 8,2. PH kan mätas bättre med ett droppsystem i motsats till en testremsa som lätt kan tolkas.        
 24.  
 25.             13      Mestadels detekteras ett högt pH. Det bästa sättet att sänka pH-värdet är att tillsätta "saltsyra" (AKA saltsyra) direkt i botten av poolen medan pumpen är på och vattnet cirkulerar. Syragranulatet (pH minus eller reduktionsmedel) är ett säkert alternativ till saltsyra.        
 26.  
 27.             14      Om pH-värdet är för högt, tillsätt en liten mängd saltsyra till vattnet. Testa värdet igen efter 6 timmars kontinuerlig filtrering och justera pH igen om det behövs. Denna metod förhindrar "hoppa". Om du har ett allvarligt fasproblem kan det vanligtvis bero på en LOW alkalisk nivå. När väl väl inställd bör pH bibehållas under 1 till 3 veckor beroende på nederbörd, konsumtion etc. http://pool-care.net/page/GenCare/5keys/Testing.html        
 28.  
 29.             15      Om simmaren har problem med "brinnande ögon" beror det vanligtvis på hög eller lågt pH och inte för mycket klor.        
 30.  
 31.             16      Testa vattnet minst två gånger i veckan för att kontrollera dess balans. Håll alltid klorvärdet (FAC eller Free Chlorine - den goda spänningen) på 1-3 ppm och du får en enkel badsäsong med lite underhåll.                  
 32.  
            

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>                  

Hus populär:
Reparera ett läckande kylskåp.

Använd alternativ smörjmedel.

För att hypnotisera en kyckling.

Sand ett sax.

Dra bönspiror i huset.

Winterize din egen pool.

Rengör en brödrost.

Ta bort fläckar från en tröja.

Plantera och odla lila.

Sätta på jeans ihop.

Dra pansies.

Installera ett belysningssystem.

Rengör duschar.

Rengör en vit hatt.

Rengör silver med läsk och aluminium.

Ta bort permanenta markörer från släta ytor.

Häng upp byxor.

Gör biologisk tvål.

Dahlia övervintrar.

Rök ett hus.

Rengör whiteboard.

ako woman