Home \ hus
 

Klipp glas.

 

Om du vill använda ditt fönster själv, göra färgat glas eller arbeta på ett annat projekt, är skärglas ett användbart verktyg som inte är svårt att lära dig. Med de rätta verktygen och en stadig hand kan alla hemma skära standardglas själva.

              

Förfarande .

    

    1      Framställning  ,

    
   
 1.                    1      Ställ in arbetsplatsen. Du behöver en stor plan yta för att klippa, helst en som är lite mjuk så att glaset inte kommer att klia. Arbeta i ett område som är lätt att rengöra. Undvik att arbeta på matta eftersom det finns risk för brutet glas på det om något bryter. Håll sällskapsdjur och barn borta från arbetsområdet och materialet.       
 2.  
 3.                  2      Rengör ytan längs den planerade skärningen. Eventuella rester av smuts eller kiseldioxid (vilket är ämnet som tillåter två skivor glas att glida på varandra utan att klia) förhindrar en ren skurning. Torka bort dem genom att köra med en trasa eller ett finger längs den rutt du vill klippa.        
 4.  
 5.                  3      Få en glasskärare och lite lätt olja. Glasskärare är ungefär lika stora som en penna och har ett diamant eller härdat hjul som kan användas för att göra ett snitt i glaset där det sedan kan brytas rent. Du kan köpa skärolja i en glasvaruhandel eller använda lite fotogen för det.        
 6.  
 7.                  4      Massa och markera platsen där du vill göra poängen. Det måste gå från ena kanten till glasets andra kant. Du kan använda en markör för att beskriva glaset direkt (helst med en linjal när du skär en rak linje) eller spela in märket på ett Batt-papper och placera det under glaset.  
    
  • Klippet ska inte vara så länge. Hinkar på mer än 60cm bryter ofta inte som planerat.
  •  
  • Se till att du har ca 15cm avstånd på båda sidor av glaset så att du kan hålla glaset och bryta det. Om du vill klippa mindre bitar behöver du förmodligen specialverktyg, såsom tång eller en lätt hammare, för att bryta glas som du inte kan hålla.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Klipp glaset  ,

    
   
 1.                  1      Doppa glasskäraren i oljan och ta den som en penna. En oljad skärare ger en jämnare skärning. Se upp för skräddarsy tjejen och hans fokus på glaset.        
 2.  
 3.                  2      Skapa en rak kant. Använd en vikningsregel eller en vanlig skrivbordslinjal. Använd något tillräckligt högt för att inte hindra glasskärarens hjul.        
 4.  
 5.                  3      Applicera tryck på glaset och dra sedan glasskäret över ytan. Ljudet ska låta så mjukt som rivande silke. Ett crunching ljud betyder att du trycker för hårt eller du inte har oljat glasskäraren. Ju mindre ljud du gör desto bättre är din klippa.  
    
  • Om du trycker för hårt (ett vanligt misstag) kommer din skära vara felaktig.
  •  
  • Om du ger för mycket tryck vid en punkt och för lite till en annan, kommer glaset inte att bryta som det ska. Mikroskopiska imperfektioner i din poäng gör din skärning inte rak.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Förskjut försiktigt från kant till kant med glasskäraren. Rid inte fram och tillbaka när du har missat ett jobb.        
 8.  
 9.                  5      Titta på poängen. Det bör inte brista och vara knappt synligt när du torkar av oljan. Det ska se ut som en liten rep, inte längre. Se till att den löper kontinuerligt från en kant till den andra.        
 10.  
             

    3      Bryt och slip glaset  ,

    
   
 1.                  1      Ta försiktigt glaset på båda sidor av skäret. Håll det som om du ville bryta ett potatischip med båda händerna i mitten.        
 2.  
 3.                  2      Applicera lite tryck från dina handleder för att bryta glaset längs skåran. Dina armbågar behöver inte flyttas. Vänd bara dina handleder. Poängen går igenom halvan av glaset och du använder nu denna sårbarhet för att "bryta upp" glaset. Om du håller två glasstycken i dina händer, är du klar.  
    
  • Det kan hända att glaset börjar bryta som en körning. Om det bara bryter några inches först, applicera lite mer tryck och förr eller senare kommer det att bryta helt.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Använd bra sandpapper eller en whetstone för att släta den skarpa kanten. Detta förhindrar dig från att klippa och kanterna som smuler på grund av att glaset stärker.        
 6.  
             

    4      Skärning av en kurva  ,

    
   
 1.                  1      Följ ett mönster som är anslutet till kanten. När du skär från frihand, se till att du bryter längs en linje som går från kant till kant. Markera raderna med en markör eller placera glaset över mönstret.        
 2.  
 3.                  2      Klipp en kurva med flera raka linjer. Med en stadig hand kan du vanligtvis göra fler varv utan svårighet. För smalare kurvor bör tangenterna dras för att göra skäret lättare.        
 4.  
 5.                  3      Vänd glaset och tryck försiktigt mitt i haket från baksidan. Så du kan starta pausen. Följ det med försiktigt tryck och observera var glaset bryter mot hakan. Om du har klippt den för nära en kant kan den bryta i kantriktningen i stället för hakan eftersom det här är det enklaste sättet att bryta.        
 6.  
 7.                  4      Ta flera befrielsesklipp för att ta bort små bitar istället för att skära allt på en gång. Ju mindre befrielsen är, desto mer exakt är de. Bryt av mindre bitar med tänger.        
 8.  
 9.                  5      Jämna runda kanter med ett glasskär. I denna maskin arbetar ett roterande råd med fina diamantskivor som en kvarn. Slå på kvarnen och tryck den hårt mot kurvan för att släta den. Släng sedan av med sandpapper.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Hus populär:
Odla Phalaenopsis Orchids.

Undersök din trädgårdshylla för läckage.

Växa grönsaker på våren.

Underhålla trägolv.

Underhålla en kvast.

Plantera kaladiet.

Häng ett tapestry.

Skapa en vår trädgård med lite pengar.

Förstör Foxtail.

Bygg en lampa.

Bli av med grodor.

Hängplatta.

Visa ditt hus till salu.

Bli av med starlings.

Bygga köksskåp.

Håll ett rum städat.

Måla med en pneumatisk kompressor.

Reparera en bevattningsledning.

Pumpa upp en luftmadrass.

Häll ett betonggolv och avsluta det.

Ta bort blodfläckar från bilsätet.

ako woman