Home \ hus
 

Gör en grind i staketet.

 

En attraktiv och robust grind i staketet är ett fint komplement till din gård, trädgård eller fält. En hemlagad grind är ganska enkel och kan ändras för vilken staket som helst. Följande instruktioner lär dig hur man gör en port i staketet för en trädgård. Mätningarna beror på de individuella behoven och storleken på din egendom.

              

Förfarande .

    

    1      Bygga grinden  ,

    
   
 1.                    1      Trim överst och undersidan av brädorna för grinden. Skär två brädor till 2 tum (eller 4 cm) kortare än avståndet mellan stolparna. Om du till exempel vill ha en grind med en längd av 36 tum (eller 92 cm), skära brädorna till 34 tum (eller 88 cm).       
 2.  
 3.                  2      Skär två brädor till önskad höjd på din grind. Dessa kommer att vara de vertikala brädorna.        
 4.  
 5.                  3      Gör målramen. Rikta in de horisontella och vertikala brädorna så att de bildar en rektangel. Hammar de vertikala brädorna i de horisontella brädorna så att de vertikala ligger inom de horisontella plankorna. Om ditt mål är väldigt högt, kan en stråle också vara nödvändig som en mittstång.        
 6.  
 7.                  4      Lägg till lameller eller inlägg. Spika brädorna med önskad bredd, inte mer än 2,5 cm tjock, till utsidan av porten och sätt in 5 cm långa skruvar eller naglar i topp- och bottenstyckena. Dessa kan köras mot varandra eller bort från varandra eller fördelas ojämnt, beroende på vad du föredrar.                  
 8.  
             

    2      Fäst porten  ,

    
   
 1.                  1      Säkra den första delen av gångjärnen på ett av staketstolparna. Normalt är det enkelt att skruva gångjärnen in i staketet. Följ anvisningarna, anvisningarna som följde med gångjärnen.        
 2.  
 3.                  2      Säkerställ den andra delen av gångjärnen på en av portens vertikala brädor.        
 4.  
 5.                  3      Testa porten. Testa ditt hemlagade mål genom att öppna och stänga det flera gånger, se till att det skrapar marken eller vinklar inläggen.        
 6.  
             

    3      Postrum  ,

    
   
 1.                  1      Missa önskad bredd på porten. Om du inte har ett befintligt staket för att fästa porten till, måste du bygga en, eftersom fäktningsstolpar krävs för att bygga ett staket.        
 2.  
 3.                  2      Markera platsen där staketstolparna ska gå in i marken. Om det inte finns några stängselstolpar behöver du dem att göra porten. Gör en liten inryckning i marken med en trowel.        
 4.  
 5.                  3      Gräva hål. Grav staketstolparna med en spade på de punkter du märkt med din trowel. Dessa hål borde vara ca 2 ft (eller 60 cm) djupt och tillräckligt bred för dina inlägg.        
 6.  
 7.                  4      Blanda betong.        
 8.  
 9.   5      En enkel betongblandning som Portlandcement är tillräckligt. Den nödvändiga mängden beror på bredden på staketet.     
 10.  
 11.                  6      Häll betongen i hålen tills de är halv fulla.        
 12.  
 13.                  7      Medan betongen fortfarande är våt lägger du inläggen i betongen. Kontrollera att stolparna är helt raka, eftersom det kommer att se till att dörren öppnas och stängs smidigt.        
 14.  
 15.                  8      Fyll resten av hålen med betong, släta det översta lagret med en trowel för att göra en plan yta.        
 16.  
 17.                  9      Låt betongen torka runt staketstolparna.        
 18.  
 19.                  10      Klar.        
 20.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hus populär:
Håll lökarna påskliljor efter blommande.

Letar efter bedbugs.

Odla elefantörplantor.

Mala en motorsåg.

Ta bort permanent markör från dina skor.

Frost glaset.

Växtapplefrön.

Rengör en konstgjord skinnjacka.

Växla kalebasser.

Planta örter.

Bygg ett soffbord.

Ta bort färg från kläder.

Tips om vård och information om inomhusplantor.

Rengör båtskor eller Sperrys.

Bli av med den japanska skalbaggen.

Rengör kakelfogar.

Skapa en strand i trädgården.

Rita solrosor som krukväxter.

Sänk klorivån i en pool.

Dörrbetong.

Förstör vinstockar.

ako woman