Home \ hus
 

Fyll en varmvattenflaska.

 

En varmvattenflaska är ett relativt säkert, naturligt sätt att hålla sig varm eller lindra smärta. Du kan ofta köpa dem i livsmedelsbutiken eller apoteket och det tar bara några minuter att förbereda dem. Om du använder en varmvattenflaska ska du följa säkerhetsanvisningarna så att du inte riskerar att skada dig själv eller andra.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Fyll en varmvattenflaska  ,

    
   
 1.            1      Välj din varmvattenflaska. Varmvattenflaskor är vanligtvis ganska likartade, oavsett vilket märke det är och består av en tjock fodrad, plattflaska, ofta gjord av gummi och någon form av vaddering eller omslag på utsidan. Vissa flaskor har ett tjockare skal gjorda av ett annat material, så välj en som fungerar bäst för dig. Se till att du köper en varmvattenflaska med ett lock, eftersom du behöver något mellan vattenflaskans och värmens direkta värme. 
    
  • Kontrollera att förpackningen är på varmvattenflaskan innan den fylls. Det kan bli lite vått, men om du håller varmvattenflaskan utan ett lock när du fyller det, kan gummit bli för varmt för dina händer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skruva ur vattenflaskans plugg. Din varmvattenflaska är förmodligen redan i fallet och har en plugg på toppen för att förhindra att vatten spolas ut. Skruva av stoppet så att du kan fylla varmvattenflaskan med vatten. 
    
  • Om det fortfarande finns vatten i varmvattenflaskan, häll det ut. Din varmvattenflaska ska vara så varm som möjligt och om det fortfarande finns gammalt, kallare vatten i det, blir det inte så varmt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Varmvatten. Du kan ta kranvatten, men ofta blir det inte tillräckligt varmt för din hetvattenflaska. Kokt vatten från vattenkokaren är dock alltför varmt för en varmvattenflaska. Vattnet får inte överstiga 42 ° C.  
    
  • Om du har en vattenkokare kan du koka vattnet och lämna det i några minuter. Detta ger dig varmt vatten, men det är inte så varmt att det brinner din hud.
  •  
  • Användning av för varmt vatten kan inte bara skada din hud utan också minska din varmvattenflaska. Gumminet som utgör varmvattenflaskor kan inte tåla mycket varmt vatten för länge, så det är också bättre för din varmvattenflaska om du inte använder kokande vatten.
  •  
  • Olika varmvattenflaskor har olika temperaturkrav, så läs instruktionerna innan de används.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fyll varmvattenflaskan ungefär två tredjedelar med vatten. Var försiktig eftersom du inte vill bränna dig själv med varmt vatten. Om du använder en vattenkokare, häll långsamt vattnet i varmvattenflaskan tills den är två tredjedelar full. Om du använder vatten från kranen, vrid på kranen när vattnet blir varmt. Håll sedan öppningen av varmvattenflaskan under kranen och sätt tillbaka den långsamt, så att vattnet inte stänker på trycket på dina händer.  
    
  • Se till att du håller vattenflaskan i halsen för maximal stabilitet. Om du håller henne vid kroppen kan det vara att vattnet rinner ut över toppen innan det är fullt, och sedan stänker hetvattnet på flaskan och händerna.
  •  
  • Du kan bära handskar eller skydda dina händer på andra sätt om du av misstag splashar vatten på dig själv. Du kan också stödja varmvattenflaskan mot något så att den står upprätt i sig - så att du kan fylla vattnet i varmvattenflaskan utan att riskera att skada händerna.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta varmvattenflaskan bort från vattenkällan. När din flaska är nästan full (den ska inte vara full till toppen eftersom du behöver lite utrymme för att klämma ut luften), sakta stäng av springen. Ta försiktigt bort flaskan från under kranen, var försiktig så att inte vatten spolas. 
    
  • Om du använder en vattenkokare, stäng av den medan du håller varmvattenflaskan upprätt och var försiktig så att du inte lutar varmvattenflaskan eller släpper ut vatten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tryck luften ut ur varmvattenflaskan. Se till att den är upprätt med botten på en plan yta. Tryck sedan långsamt på flaskens sidor så att luften släpper ut. Gör detta tills du ser att vattnet i flaskan stiger till munnen.        
 12.  
 13.             7      Skruva tillbaka kontakten på varmvattenflaskan. Efter att ha släppt ut luften från varmvattenflaskan, skruva loss kontakten och kontrollera att den är tätt och tätt. Vrid det tills det slutar snurra och sakta vrid hetvattenflaskan upp och ner för att se om vatten kommer ut.        
 14.  
 15.             8      Sätt varmvattenflaskan i önskad position. Du kanske vill använda varmvattenflaskan för att lindra smärta eller värme på en kall kväll. Efter påfyllning sätta varmvattenflaskan på din kropp eller säng och låt den ligga i 20 till 30 minuter. Det kan ta några minuter för flaskan att värmas upp, men snart efter fyllningen ska den nå maximal värme.  
    
  • Se till att du inte lämnar varmvattenflaskan på kroppen i mer än 30 minuter. Direkt värme under lång tid kan skada din kropp, så du borde vara så säker som möjligt. Om du vill lindra smärta med varmvattenflaskan och fortfarande känna smärta ska du ta bort den efter 30 minuter och sedan fästa den igen efter tio minuter eller så.
  •  
  • Om du lägger varmvattenflaskan i sängen, lägg den under filten i 20 till 30 minuter innan du kryper in i sängen. När du lägger dig, ta ut flaskan med varmvatten och töm den. Om du lämnar varmvattenflaskan i sängen medan du sover, riskerar du att bränna dig själv eller dina lakan.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Töm varmvattenflaskan efter användning. Töm varmvattenflaskan när vattnet har svalnat och häng det upp utan ett stopp med öppningen vänd nedåt för att torka. Innan du använder det igen, se om det har läckor eller skador genom att fylla det med kallt vatten. 
    
  • Häng inte varmvattenflaskan i ett område där temperaturförändringar (t.ex. över spisen), under diskbänken eller i direkt solljus är beroende av att det kan påverka varmvattenflaskans kvalitet.  
  •  
                   
 18.  
             

  Del 2      Använd varmvattenflaskan  ,

    
   
 1.             1      Lindere menstruationskramper. En varmvattenflaska är mycket populär för att lindra smärta under regeln. Värme kan hjälpa till att blockera smärtsignaler som sänds till hjärnan genom att aktivera värmereceptorerna i det området. Dessa receptorer förhindrar kemiska budbärare som orsakar smärta i kroppen att detekteras. Så om du har smärtsamma kramper, fyll en varmvattenflaska och lägg den på underlivet i ca 30 minuter.        
 2.  
 3.             2      Lindere ryggvärk eller annan smärta. Om du har ryggsmärta eller annan smärta i kroppen eller muskler kan en varmvattenflaska ofta hjälpa till att lindra den. På samma sätt som lindrande kramper hindrar värme på de drabbade områdena att smärta når sig från hjärnan. Det bidrar också till att öka blodcirkulationen, vilket ger läkande näringsämnen till de smärtsamma områdena.  
    
  • Ofta kan en kombination av värme och kyla hjälpa till att lindra smärtan i dina muskler. Kontrasten hos de två typerna av behandling leder till stimulering och starka känslor utan stor rörelse, vilket är fördelaktigt för att lindra smärta. Du kan bara ta en varmvattenflaska och placera den på sårpunkten eller alternativa mellan ett ispaket och en varmvattenflaska.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Behandla huvudvärk. Värme kan hjälpa till att lindra smärta och muskelspänningar som kan orsaka huvudvärk. Placera en varmvattenflaska på pannan, tempel eller nacke. Prova några fläckar för att se vilken smärta som är lättast och lämna värmekällan i 20 till 30 minuter eller tills smärtan sjunker.        
 6.  
 7.             4      Bli varm i sängen. På kalla vinterkvällar kan en varmvattenflaska vara tricket för att hålla fötterna eller kroppsvärmen. Placera varmvattenflaskan vid foten av din säng eller, var du är, under filten för att värma sängen. En varmvattenflaska är också bra när du är sjuk och märker vanliga temperaturförändringar i kroppen.        
 8.  
             

Varningar .

                Läs mer... (9)      
Hus populär:
Bygg en hållvägg.

Odla tuberoser.

Fångar flugor.

Växtkål.

Prov för mögel.

Gör en trädgårdspanel.

Växtlökar.

Plantera ett träd.

Så i margarinpottar.

Ta bort färg från glasfönster.

Åldra träet med bakpulver.

Måla ett texturerat tak.

Så i margarinpottar.

Gör inbrottsskyddade dörrar.

Vrid en träpall i en trädgård.

Rengör ett badrum.

Tvätta.

Ta bort rester från en tavla.

Ta bort mögel från gips.

Ta bort blodfläckar från jeans.

Gör en whiteboard själv.

ako woman