Home \ hus
 

Byt toalett.

 

Du behöver inte nödvändigtvis en rörmokare för att ersätta en toalettskål. Med lite manuell skicklighet och rätt verktyg kan du själv göra det. Läs anvisningarna nedan för att ta bort din gamla toalett och installera en ny toalett. Det är inte svårt!

 

<91112>              

Förfarande .

    

    1      Ta bort den gamla toaletten  ,

    
   
 1.            1      Ta bort allt vatten. Stäng vattenrörets stoppkran. Skölj toaletten för att ta bort det mesta av vattnet (tryck på sköljhandtaget så länge som möjligt). Ta bort det återstående vattnet genom att trycka in det i avloppsröret med sugkoppen och suga upp den sista resten med en svamp.        
 2.  
 3.             2      Kläm av vattenslangen. Använd en skiftnyckel för att koppla ur vattenröret. Du kan bestämma dig för att lägga ett nytt vattenrör. Om du håller den gamla linjen kopplar du ut den där den är ansluten till toaletten.       
 4.  
 5.             3      Ta bort skruvarna. Ta bort locken (de ser ut som en liten kupol) från skruvarna på botten av toaletten och ta bort skruvarna. Ta sedan bort skruvarna som kopplar toalettskålen med sätet.       
 6.  
 7.             4      Ta bort vattentanken. Ställ in bänken framför toaletten och ta vattenbehållaren med båda händerna till höger och vänster, lyft upp den genom att flytta den till vänster och höger så att den släpper ut och går till knäna. Håll honom ur vägen, men se till att du inte skadar vattnet med resten av vattnet.       
 8.  
 9.             5      Ta bort sätet. Nu kan du ta bort resten av toaletten. Ta tag i toalettskålen och flytta den fram och tillbaka för att lossa vaxtätningen under, lyft sedan av skruvarna. Om de är rostiga och toaletten inte kan lösas, måste du sätta av med en metalsåg. Ta av toaletten och rensa den ur vägen.                 
 10.  
             

    2      Förberedelse av den nya toaletten  ,

    
   
 1.             1      Anslut hålet. Använd gamla handdukar eftersom du vill förhindra att gas kommer in i huset eller kanske till och med verktyg som faller i hålet. Men glöm inte att ta bort trasa när du installerar den nya toaletten.       
 2.  
 3.             2      Ta bort de gamla skruvarna från flänsen. Du kanske måste dra dem åt sidan eftersom de hamras som naglar som håller en bild på väggen. Återvinna de gamla skruvarna på ett ansvarsfullt sätt.       
 4.  
 5.             3      Ta bort tätningen. Ta bort allt kvar från den gamla vaxtätningen. Du kan använda en spatel, en trasa eller ett annat verktyg. Rengör det när du är klar.       
 6.  
 7.             4      Kontrollera flänsen. Detta är den runda plast- eller metallcirkeln som sitter under vaxet. Om det ser ut skadat, ska det bytas ut. Du kan också köpa en adapterfläns om den gamla flänsen är knäckt eller något skadad.       
 8.  
 9.             5      Byt ut skruvarna. Om flänsen ser bra ut, kan du nu dra in de nya skruvarna. De borde passa in i de långa spåren, ungefär som att hänga en bildram.       
 10.  
 11.             6      Fäst den nya vaxtätningen. Lägg den nya toalettskålen på sidan på en handduk eller mjuk yta. Placera sedan vaxtätningen över hålet med plast- eller gummisidan uppåt. Tryck det ordentligt och vrid det som en dörrknopp, så det är verkligen fast.       
 12.  
 13.             7      Ta bort trasa. Detta är absolut viktigt! Glöm inte att ta bort trasa!       
 14.  
             

    3      Montera den nya toaletten  ,

    
   
 1.             1      Ta med den nya toaletten till sin plats. Lyft upp det och placera det så att ankarbultarna går igenom hålen på botten av toaletten. Det är lättare om du tar bort den nya vattentanken och monterar bara foten om toaletten inte redan är monterad.       
 2.  
 3.             2      Tät vaxringen. Sväng skålen fram och tillbaka, tryck ner ordentligt - antingen med dina armar och händer eller genom att sitta på den. Så den nya vaxringen är förseglad.       
 4.  
 5.             3      Byt muttrar och packningar. Montera de nya packningarna på botten av toaletten, men vrid dem inte omedelbart. Placera en andningsnivå på toalettsitsen och placera träbrickor under foten för att se till att toaletten är helt vågrät. Dra sedan åt skruvarna på varje sida genom att byta sidor några gånger under åtdragningen för att hålla toaletten vågrätt. Dra inte åt skruvarna för att undvika sprickor i den nya toaletten. 
    
  • Rör inte toaletten så att den nya tätningen inte ger.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt på locken på skruvarna. Placera de nya locken på ankarbultarna. Om de är för höga kan du klippa av dem med en hacksåg.       
 8.  
 9.             5      Säkra skruvar och packningar i vattentanken. Sätt den nya vattentanken på sidan. Montera skruvar och packningar från insidan, placera sedan packningen mellan vattentanken och skålen runt hålet i behållarens botten.       
 10.  
 11.             6      Sätt i tanken och säkra den. Sätt tanken på toaletten så att skruvarna passar genom motsvarande hål. Fäst därefter packningarna och muttrarna och dra åt dem. Du ska byta från en sida till den andra, som du gjorde med toaletten. Dra inte det för hårt.       
 12.  
             

    4      Senaste handtag  ,

    
   
 1.             1      Montera toalettventilen. Om ventilen i vattentanken inte är förinstallerad måste du montera den. Det bör åtföljas av instruktioner i förpackningen. Om du har frågor kan du också fråga en teknisk expert på hårdvaruaffären.       
 2.  
 3.             2      Fäst toalettstol och ring. Om de inte är installerade, måste du fästa dem på toaletten med lämpliga skruvar.       
 4.  
 5.             3      Återställ vattenanslutningen. Återställ vattenanslutningen med det nya eller gamla röret.       
 6.  
 7.             4      Slå på vattnet. Försök att pressa några gånger när vattnet är påslagen för att vara säker på att toaletten är tätt.       
 8.  
 9.             5      Spola toalettens fot. Välj en lämplig injekteringsrör och fyll i kanten på toaletten. När injektionen är torr, är du klar. 
    
  • Du kan också hoppa över det sista steget. Om vaxtätningen ska läcka, kan vatten samlas in under toaletten. Om undergolvet är av trä, kan det ruttna och orsaka alla möjliga problem.
  •  
         
 10.  
             

Vad du behöver .

                  

Tips .

                  
Hus populär:
Ta bort en repa från en kyldörr av rostfritt stål.

Rengör vita segelskor.

Blanda quikrete.

Köksskåp ålder.

Ta bort gammal tapeter.

Rengör en jutteppta.

Trimning av träd ordentligt.

Dra en vinkelsnäring.

Rengör vitt guld.

Bekämpa en myrpest i huset.

Dekorera ett kök.

Dra cress.

Göra plantering ur tuff.

Installera ett belysningssystem.

Ta bort färg från huden.

Ta bort färg från trädörrar och arbeta upp den igen.

Propagera pelargoner över sticklingar.

Ge en designlook till en enkel spjälsäng.

Ta bort en Edding fläck.

Målarmöbler.

Isolera ett hus.

ako woman