Home \ hus
 

Reparera ett infällbart sprinklerhuvud.

 

Som utdragbara plast sprinklers blir äldre, tenderar de att hålla sig i uppositionen, vilket gör dem mottagliga för gräsklippare. Ett skadat eller brutet huvud kommer att leda till en vatten-slösande geyser, högvattenräkning och äntligen dött gräs i din gård. Byte av en infällbar sprinkler är enkelt: Följ dessa enkla steg för att hålla din trädgård grön.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Gräva genom den omgivande gräsmattan runt sprinklerhuvudet, ca 15 cm runt med en serrated kniv eller spetsig spade. (Var försiktig så att du inte gräver för djupt för att undvika punktering av vattenledningen.) Observera att om du har en 6 "eller större infällbar sprinkler, är rören antagligen anslutna från sidan (bara några tums tunnelbana). Var försiktig så att du inte skär genom röret på denna inloppssida.       
 2.  
 3.             2      Lossa gräsmattan (ungefär 2-3 cm tjock) med hjälp av en handspackel eller en liten spade och sätt gräven åt sidan för att ersätta den senare.        
 4.  
 5.             3      Ta försiktigt jorden runt sprinklerhuvudet. Skovla jorden på en hög i närheten, du behöver den senare för att fylla på hålet. Gräva noggrant tills du når vattentanken (ca 6-8 cm under gräsmattan).        
 6.  
 7.             4      När du har tagit bort hela marken förutom stigaren (ett kort, vertikalt rör från vattenledningen) skruva loss det gamla sprinklerhuset och ta bort det. Var försiktig så att du inte slipper för mycket smuts i stigarhålet (täpp det med en liten bit trasa). Stigeröret kan skruvas loss från matarröret medan det fortfarande är anslutet till sprinklern. Skruva enkelt av sprinklersystemet och se till att trådarna inte skadas i båda ändarna. Ibland är det bra att sätta in en skarp jaktkniv i änden av stigaren och vrid den för att ta bort stigaren från sprinklersystemet. Knivens kanter gräver bara lite i stigaren, så du har tillräckligt med kontakt för att rotera, och du kan ta bort stigaren.        
 8.  
 9.             5      Ta det gamla sprinklerhuset i butiken och köp ett nytt sprinklerhuvud i samma storlek som den gamla. Det säkraste sättet är att köpa exakt samma fabrik och modell som den gamla. Om inte, se till att den nya passar och kom ihåg två saker: (1) samma diameter med inre tråd längst ner, vid (2) samma total längd. Olika märken har olika längder, och om du köper för länge ett huvud kommer det att stå över gräsytan efter installationen. Ett annat övervägande: Om möjligt, köp ett sprinklerhuvud som har en apelsinsköljningstopp i stället för ett munstycke som gör det enkelt att skölja smuts av linjen efter installationen.        
 10.  
 11.             6      Wrap flera lager Teflon-tejp runt stigarens yttre tråd (Teflon-tejpen finns tillgänglig i Sanitära avdelningen i alla hemförbättringsbutiker). Skruva av det nya sprinklerhuset tills det är fingertätt.        
 12.  
 13.             7      Ställ in sprayledningen i ett ögonblick för att blåsa ut eventuell smuts som kan ha fallit i linjen.        
 14.  
 15.             8      Stäng av sprinklerna, använd sedan sköljproppsringen, dra ut stigaren, skruva av sköljpluggen, sätt in plastfiltret och skruva loss munstycket.        
 16.  
 17.             9      Rotera munstycket för att justera sprutmönstret så att det inte sprutar på gräsmattan.        
 18.  
 19.             10      Fyll på hålet och komprimera det runt sprinklerhuset.        
 20.  
 21.             11      Sätt tillbaka gräsmattan och tryck den runt sprinklern.        
 22.  
 23.             12      Slå på sprinklerna igen för att se om allt sprutar ordentligt. Du kanske behöver vrida munstycket något för att matcha mönstret                  
 24.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

             
Hus populär:
Rengör gummistövlar.

Använd salt i hushållet.

Eliminera voles eller fältmöss.

Service ett bad eller bubbelpool.

Rengör läderskor.

Lägg Pergo laminat.

Mjuka nya styva sängkläder.

Polera ett glas med salt.

Skydda växter från förkylningen.

Ta bort en Edding fläck.

Bygg en solcell hemma.

Köp en avfuktare.

Stoppa en ant invasion.

Ta bort dubbelsidigt tejp.

Lägg ett linoleumgolv.

Förhindra myggor att reproducera.

Tvätta mörka kläder.

Stärka en T shirt.

Rengör en grillpanna.

Skapa en blomsterträdgård eller blomsterbädd.

Gör en sten trädgård i ett tråg.

ako woman