Home \ hus
 

Reparera en wobbly takfläkt.

 

En skakig takfläkt är hög och obehaglig. Om det inte fästs ordentligt är det också farligt. Lyckligtvis behöver du inte anställa en hantverkare för att korrigera upphängningen av din fläkt. Allt du behöver för en smidig operation är en skruvmejsel, en bar och några lätta vikter (som ett lågprissat vingeutjämningssats) eller mynt och transparent band.

              

Förfarande .

    

    1      Dra åt skruvarna  ,

    
   
 1.            1      När du arbetar på fläkten måste du se till att den inte kan starta själv. Slå på fläkten och dra sedan den till kontrollen för test på ledningen för att vara säker på att den är avstängd. Även om någon oavsiktligt trycker på strömbrytaren, ska enheten inte sätta på när du arbetar på den. 
    
  • Om du vill arbeta på motorn eller om du vill känna dig extra säker, kan du också vrida säkringskontakten i din förpackningsbox för att förhindra att el strömmer in i rummet där du arbetar. På så sätt är det svårare att testa fläkten efter arbetets slut.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengör vingarna på fläkten. Överdelen kan ackumulera smuts och skräp som kan obalansera enheten. Dessutom kan föroreningar också tränga in i motorn eller luckorna och därmed orsaka problemet med att svinga. För rengöring, fortsätt enligt följande: 
    
  • Ta en fuktig tvålduk och torka av dammet från varje vinge. En liten mängd rengöringsmedel eller diskmedel kommer att räcka till.
  •  
  • Skölj av tvålvattnet och torka av rester med en ren, fuktig trasa.
  •  
  • Torka bladen med en ren trasa eller pappershanddukar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera och dra åt alla synliga skruvar på fläkten. Här ingår skruvarna som fixar knivarna och alla anslutningar mellan lampan och fläkten. Lösa sittskruvar på någon del av takfläkten kan resultera i lös rörliga föremål, och hela installationen börjar vippa så fort fläkten börjar snurra. 
    
  • Skruvarna ska alla spännas för hand, men du bör inte påverka din handled för att sätta den under extrem spänning. Så snart skruven motstår trycket när den är åtdragen bör du sluta.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta bort skyddet under vilket fläkten är fastsatt i taket och dra åt skruvarna. Dessa skruvar ansluter fläkten till taket och viftningen på fläkten blir ditt minst problem om du lossnar den. Lossa skruvarna och skjut ner skärmen. Vid de punkter där fläkten är ansluten till taket, dra åt alla synliga skruvar för att säkerställa att fläkten är ordentligt fastsatt i taket.        
 8.  
 9.             5      Kontrollera sedan suspensionens gångjärn. Denna lilla boll passar snyggt i ett skal format som ett ben i en panna. På denna boll monteras fläktens mittstång, vilket förbinder hela installationen med taket. Se till att pivoten är helt placerad så att bollen kan snäppa på plats i skalet och ingenting rör sig. Byt ut skärmen efter att ha genomfört granskningen.       
 10.  
 11.             6      Dra åt skruvarna på nedstångsstången. Dessa små skruvar är monterade på toppen av motorn där stången (som faller från taket) möter den faktiska fläkten. Normalt är den ansluten till fläkten med två eller tre skruvar, men de kan täckas med en liten metallskiva som ger fläkten ett mer tilltalande utseende. Skruva enkelt av det här locket eller glida upp polen och dra åt skruvarna som du nu kan se.       
 12.  
 13.             7      Kör fläkten på högsta nivå och kontrollera den med full ström på wobble. När du har dragit fast skruvarna på knivarna, mittstången och takfästet, bör du prova fläkten igen och se om du har gjort några framsteg. Om inte, är problemet troligen orsakat av obalanserade vingar eller böjda löv. Åtdragning av skruvarna tar dock bara några minuter och kan undvika framtida problem.                 
 14.  
             

    2      Fixa våghöjdsproblem  ,

    
   
 1.             1      Använd en stegladder och kontrollera varje blad för krökning. Ta upp samma höjd som fläkten och titta ner på varje blad. Ser någon av det vriden, knäckt eller böjd? Kontrollera vingen, metalldelarna och halsen på varje blad. Också uppmärksamma sprickor eller tecken på slitage. Om du märker brutna eller spricklade löv, eller om du märker några brister i vingfästena, bör du kontakta tillverkaren av din fläkt för reservdelar.        
 2.  
 3.             2      Använd stången och kontrollera samma vingehöjd för varje vinge. Håll stången mot taket och vrid varje vinge så att arkens ytterkant ligger i linje med personalen. Notera höjden på denna vinge och kontrollera de andra vingarna för att se till att de är lika stora. Håll stången på samma ställe hela tiden och vrid fläkten så att alla vingar är jämn med stången.  
    
  • Eftersom fläktbladen normalt är böjda, var noga med att mäta varje vinge på samma plats - det högsta hörnet är oftast det enklaste att markera.
  •  
  • Om du inte har en bar, är det tillräckligt med ett papper eller papper för projektet. Använd en markör och markera längden på varje vinge. Håll din mätare på plats medan du vrider dina vingar.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      För låghängande blad, dra åt skruvarna som kopplar vingarens upphängning till motorn. Dessa skruvar kan vara täckta eller svåra att nå, men de kan hittas där vingehjulet (metalldel som fästs på fläkten med trävinget) möter motorn. Sätt in din skruvmejsel där och dra åt dessa skruvar. Denna åtgärd kommer att lyfta fläkten.       
 6.  
 7.             4      Böj bladhållarna försiktigt upp eller ner för att anpassa dem. Ta inte denna åtgärd om en fäste är trasig eftersom den kan bryta helt. Ett litet tryck kan emellertid appliceras för att böja vingen till rätt höjd. Håll fläkten i ena handen för att hålla den stillastående. Applicera ett försiktigt tryck upp eller ner på bladhållarna vid den punkt där de träffas med vingen och justera höjden på rätt sätt.  
    
  • Kontrollera vingarnas höjd en gång till och se till att allt är rätt inriktat. Kom ihåg att använda din bar och vrid bladet istället för att rotera mätstickan.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Testa fläkten. Om skakningen är borta, borde detta tillstånd vara så länge som någon av misstag träffar en vinge. En vertikal avvikelse på endast tre millimeter kan vara orsaken till viftet. Var noga med att utföra detta steg exakt innan du fortsätter att anpassa din fläkt.       
 10.  
             

    3      Balansering av vingarna  ,

    
   
 1.             1      Veta att obalanserade blad är ansvariga för de vanligaste wobbleproblemen. Med en viktskillnad på bara fem gram, kommer du redan att märka en liten vridning vid höga hastigheter. Detta kan vara resultatet av felaktig installation, slitage eller helt enkelt dåligformade vingar.       
 2.  
 3.             2      Skaffa ett kit för att balansera vingarna eller montera ditt eget material. Dessa kit innehåller enkla, små vikter som du använder för att hålla din fläkt köra smidigt. De består av viktade balanseringsklämmor och olika limvikter som du kan fästa på dina vingar. De låter dig göra små justeringar av vikterna och samma skillnader. 
    
  • Även om kompensationssatserna är relativt billiga, kan du också använda tejp och några mindre mynt och sätta ihop ditt eget kit hemma. Processen fördröjs dock av behovet att fixa mynt med tejp och släppa dem igen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll balanseringsklämmorna i mitten av vingen med den högre vinkelkanten. Dessa små klämmor ökar vikten på vingen och gör att du kan testa vilken av dem som förstör balansen. Slå på fläkten och se om skakningen är mindre. Ta bort klämman och fäst den på en annan vinge, du testas alla och upptäckte vilken av dem som orsakar ditt problem. 
    
  • Var uppmärksam på vilken vinge som mest hämmar wobble när balansklämman är fastsatt.
  •  
  • Testa din fläkt utan ett kit. Stick ett litet mynt, till exempel en krona, i mitten av vingen och testa den. Ta bort myntet och prova en annan vinge tills du hittar den skyldige.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skjut kompenseringsklämman på vingen upp och ner. Testa fläkten varje gång. När du har hittat den obalanserade vingen kan du flytta klämman ca 15 cm och sedan prova igen. Flytta ner den till basen och testa den där. Sök efter platsen där fläkten löper jämnast.  
    
  • Det finns flera appar som kan hjälpa dig att hitta den bästa platsen för klämmorna för att minska wobble.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Placera en balansvikt i mitten av vingen, där balanseringsklämman var fastsatt. När du vet var du ska balansera fläkten, kan du ta bort skyddsfolien på baksidan av vikten och klistra fast den på vingen så att den stämmer överens med balanseringsklämman. Ta bort klämman och testa fläkten igen. 
    
  • Om fläkten börjar wobble igen efter att du har tagit bort klämman kan du fästa en andra, mindre vikt bredvid den första för att balansera vikten på balansklämman.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ändra vingsposition om mer än en vinge är ojämn eller om fläkten börjar wobble omedelbart efter installationen. Om du inte hittar en vinge som inte är i balans kan installationen vara felaktig. Om din fläkt är helt ny kan du bara ha vuxit vingarna i fel ordning. Genom att helt enkelt ersätta vingarna kan du lösa ditt problem. Använd klibbiga noteringar för att märka dina vingar (1,2,3,4,5) och byt dem sedan genom att skruva loss dem från fästet och skruva sedan dem i rätt fäste. 
    
  • För fans med fyra blad kan du byta en uppsättning angränsande blad och testa fläkten igen.
  •  
  • Om du har en fläkt med fem vingar, kan du ersätta alla andra vingar (första och tredje vingar) och sedan testa. Det kan ta två till tre försök att hitta rätt ordning.  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (5)      
Hus populär:
Ta bort fläckar från en matta.

Old Ball Mason Mason Jars Date.

Fånga en mus utan att döda den.

Ta bort rost från en gjutjärnspanna.

Ta bort fläckar från mattan.

Wire en 3 vägs switch.

Ta bort oljefläckar från en matta.

Krympfilm.

En frontlastare tvättmaskin.

Vattenväxter under din frånvaro.

Identifiera ogräs i din trädgård.

Mala en zigzag sax.

Skördkorn.

Ta en kudde.

Lägg glasplattor.

Bli av med maggot angrepp.

Håll hundar ur blomsterbäddar.

Gör linspiror.

Ta en torkmarkör från kläder.

Rätta ett befintligt hus.

Kompostering.

ako woman